Sparta – Vítkovice 4:3 (2:1 po s.n.) | Třinec – Jihlava 4:1 (kon.) | Liberec – Zlín 7:0 (kon.)
Chomutov – Pardubice 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Litvínov 7:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:2 (2:0, 2:2, 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 21.01.2018, 15:30 • ZS Chomutov • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:16
    Další trest po zásahu vysokou holí, nyní to odnáší hostující Rostislav Marosz, jenž nejspíše ukončuje šance svého celku na srovnání stavu.
     
    55:21
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Michal Poletín – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Sacha Treille – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    54:02
    Po odpískaném ofsajdu si do šance najel Marek Trončinský, kterému se svižnou střelou před Lukešem nepovedlo snížit na rozdíl jediné branky!
     
    53:46
    Domácí dostávají již třetí dvouminutový trest ve třetí části, za vysokou hru putuje na lavici hanby Jiří Smejkal. Ten s trestem nesouhlasil a dostává navíc desetiminutový trest.
     
    51:35
    Jan Havel se elegantně dostal před branku, kde ale po ledě Kacetla nepřekonal. S dorážkou neuspěl ani dojíždějící Martin Šťovíček!
     
    49:45
    Pěkná individuální akce Vladimíra Růžičky. Ten se od pravého mantinelu prokličkoval až na zadní tyčku, kde ale přesouvajícího se Kacetla nepřekonal.
     
    47:45
    Nebezpečně nyní před Lukešem tečoval Martin Kaut, jeho změna směru ale nakonec skončilo jen nad brankou chomutovského brankáře.
     
    45:55
    Ronald Knot je aktuálně hodně přísně poslán na trestnou lavici. Důvodem je jeho nedovolené bránění před brankou Lukeše.
     
    42:15
    Dobrá akce Pardubic a velká šance pro Tomáše Svobodu. Ten dostával kotouč do poloprázdné branky, kterou ovšem trestuhodně přestřelil!
     
    41:26
    Dynamo si zkusí další početní výhodu, na trestné lavici již sedí Ronald Knot, jenž se provinil sekáním.
    38:44 Rostislav MAROSZ - 4:2
     
    38:44
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A hosté hodně rychle svou výhodu využívají! Marek Trončinský posunul kotouč před branku, kde se nadvakrát dokázal prosadit ROSTISLAV MAROSZ! Asistence: Marek Trončinský a Tomáš Rolinek.
     
    38:26
    Přesto si Dynamo zkusí před koncem druhé periody početní výhodu. Za hru vysokou holí bude pykat Jan Havel.
    36:47 Vladimír RŮŽIČKA - 4:1
     
    36:47
    Piráti právě vstřelili branku!
    Další protiakce ale brankou již končí a domácí vedou opět o tři branky. Luxusní zadovku za brankou vymyslel Michal Vondrka, jenž před brankou našel VLADIMÍRA RŮŽIČKU. Ten se před Kacetlem nezmýlil. Asistence: Michal Vondrka a Jakub Sklenář.
     
    36:15
    Domácí si zahrají první početní výhodu utkání. Na lavici hanby putuje Matěj Beran, jenž je potrestán za hru vysokou holí.
     
    34:55
    Do dobré šance se následně dostal Ivan Huml, jenž tvrdě zakončoval z pravého kruhu po přenesení hry. Kacetl ale kotouč i s pomocí helmy vyrazil!
    31:26 Martin KAUT - 3:1
     
    31:26
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A akce končí kontaktní brankou hostujícího Dynama! Josef Hrabal našel geniálním pasem na zadní tyčce MARTINA KAUTA, jenž jen nastavil hokejku a vstřelil branku. Asistence: Josef Hrabal a Marek Trončinský.
    29:37 Jiří SMEJKAL - 3:0
     
    29:37
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně se ale domácí již prosazují! Vojtěch Tomeček zakončoval zpoza branky, ale trefil jen betony Kacetla. Od nich se kotouč dostal před prázdnou branku na JIŘÍHO SMEJKALA, jenž se nemýlil. Asistence: Vojtěch Tomeček a Michal Poletín.
     
    27:45
    Marek Trončinský nyní vypálil od modré čáry a přehodil svou střelou lapačku Štěpána Lukeše, kterému puk padal za záda. Domácí brankář se otočil a touš ukryl v lapačce, výborně napravená chyba.
     
    25:24
    Následoval protiútok Vojtěcha Tomečka, který unikal sám na Kacetla. Pokusil se mu udělat kličku, kotouč mu ovšem ujel a mladý Pirát nezakončil.
     
    25:00
    Jordann Perret dostal žabičku před branku, kde nejdříve trefil beton přesouvajícího Lukeše. Dorážku mu přes bránícího hráče nevyšla, velká šance Dynama!
     
    23:49
    Do akce se dostaly poprvé ve druhé části také Pardubice. David Tomášek se obtáčel kolem branky a ještě dorážel. Štěpán Lukeš ovšem zůstal nepokořen!
     
    22:00
    Nebezpečná akce Jiřího Smejkala. Ten se dostal na levém kruhu ke střele, jeho pokus ale skončil jen těsně vedle pravé tyčky!
     
    19:39
    Vladimír Růžička mohl vedení domácích zvýšit již na 3:0, ale střelou na zadní tyčku trefil jen lapačku Ondřeje Kacetla. Kotouč následně vypadl těsně vedle branky.
    16:56 Jan HAVEL - 2:0
     
    16:56
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí se dostali do pásma, kde byli hodně aktivní. Nahození Flemminga úspěšné nebylo, úspěch slavila až druhá akce. Nahození před branku se zastavilo u JANA HAVLA, jenž ležícímu brankáři udělal kličku a přidal druhou branku utkání. Asistence: Brett Flemming a Adam Dlouhý.
     
    13:54
    Petr Koblasa následně zachytil kotouč a postupoval sám na brankáře Kacetla. Toho ale střelou mezi betony nedokázal překonat, parádní zákrok pardubické jedničky!
     
    12:48
    Hned po vhazování trochu nešťastně fauloval Jiří Smejkal, jenž nabízí hostujícímu celku první přesilovou hru. Inkasuje dvě minuty za podražení.
    11:24 Stanislav DIETZ - 1:0
     
    11:24
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hodně nenápadná akce domácích končí první brankou utkání! Jakub Sklenář zavezl kotouč na levý kruh a přenechal jej najíždějícímu STANISLAVU DIETZOVI. Ten neotálel a tvrdou bombou poslal kotouč do sítě. Asistence: Jakub Sklenář a Michal Vondrka.
     
    09:10
    První velká šance také na straně domácích. Petr Koblasa dostal kotouč mezi kruhy a rychle zakončoval. Kacetl touš ovšem betony vytěsnil na břevno!
     
    05:42
    Hned po vhazování zakončoval Sacha Treille, jehož střela skončila na levé tyčce a odrazila se ven!
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 12. Dietz (Sklenář, Vondrka), 17. J. Havel (Flemming, A. Dlouhý), 30. Smejkal (V. Tomeček, Poletín), 37. V. Růžička (Vondrka, Sklenář) – 32. M. Kaut (Hrabal, Trončinský), 39. Marosz (Trončinský, Rolinek)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Tadeáš Dvořák) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák – Sklenář, V. Růžička, Vondrka – Koblasa, Huml, Skokan – Poletín, Smejkal, V. Tomeček – A. Dlouhý, Šťovíček, J. Havel – Lauko.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Wishart, Cardwell, Čáslava, Trončinský, Mojžíš, Hrabal, Holland – T. Svoboda, Tomášek, Treille – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – M. Kaut, Poulíček, Perret – Bojko, Dušek, Beran.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Barvíř, Hynek.

    Diváci: 4 628
    thejrc.org