Sparta – Vítkovice 4:3 (2:1 po s.n.) | Třinec – Jihlava 4:1 (kon.) | Liberec – Zlín 7:0 (kon.)
Chomutov – Pardubice 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Litvínov 7:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Neděle 21.01.2018, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne z třinecké WERK ARENY! Hokejová Tipsport extraliga pokračuje čtyřicátým druhým kolem, Oceláři Třinec na domácím ledě přivítají Duklu Jihlava. Utkání startuje v 15 hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Po parádním a dechberoucím představení na evropské scéně znovu do českého extraligového rybníku. Začátek kalendářního roku 2018 byl pro třinecké borce ve znamení výher, šňůru čtyř triumfů ukončila teprve minulou neděli mistrovská Kometa, naposledy Oceláři velice těsně padli na ledě neohroženého lídra z Plzně. Nastal tedy nejvyšší čas znovu naskočit na vítěznou vlnu, souboj proti papírovému outsiderovi je ideální možností, jak toho dosáhnout. Na místě je však velká obezřetnost, Jihlava umí být kousavým a houževnatým sokem.

    Ani v neděli pravděpodobně nebudou Oceláři v kompletním složení. Ve stavu zraněných je i nadále Jakub Petružálek, zcela fit nejsou ani mladíci – Marian Adámek a Michal Kovařčík. Kádr červenobílých je však dostatečně široký a kvalitní, definitivní podobu soupisky odhalí trenérský tým teprve po ranním rozbruslení. Program Ocelářů v nejbližších dnech bude znovu velmi nahuštěný a pestrý. Nejprve hned v úterý se v domácím prostředí koná předehrávka proti Spartě, v pátek je čeká prestižní derby v Ostravě a příští neděli se ve WERK ARENĚ objeví ambiciózní Hradec Králové.

    Poslední zápas Ocelářů
    19. ledna 2018 : HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

    Branky a nahrávky:
    10. Mertl (Kracík, Gulaš), 35. Pour (Schleiss, Moravčík) – 3. Martin Růžička (Roth, Linhart).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase:
    Hrubec – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, L. Kovář, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Chmielewski – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.
     
    HC Dukla Jihlava

    Klub z Vysočiny byl už před začátkem sezony experty pasován do role outsidera. Tým pod vedením hlavního kouče Petra Vlka sice sympaticky bojuje a především v úvodu ročníku podával velmi solidní výkony, kdy mnohdy výrazně trápil favority, aktuálně už však delší čas patří "vojákům" samotný suterén tabulky. Bodový odstup od míst, která zaručují alespoň předkolo play-off, je už nyní poměrně značný. Je tady velice pravděpodobné, že Duklu čekají starosti v barážových vodách a hlavní ambicí bude, zachovat extraligovou příslušnost i pro další sezonu.

    Naposledy se jihlavští v pátek doma střetli se Spartou a utkání de facto ztratili už v první třetině, kterou prohráli poměrem 0:3. V dalším průběhu už byli rovnocenným rivalem, ale na zvrat a bodový zisk to nestačilo. Po čtvrtém inkasovaném gólu se do branky postavil Josef Kořenář, hrdina nedávného MS hráčů do dvaceti let v Buffalu, kde českému týmu výrazným způsobem pomohl k postupu do semifinále. Brzy dvacetiletý gólman prožívá hektické období, kdy střídá zápasy ve WSM lize a Tipsport extralize: "Mám to teď docela nabité, v sobotu bych měl chytat za Benátky v Havířově, v neděli už zase za Duklu na ledě Třince," usmívá se při popisu aktuálního programu talentovaný brankář.

    Poslední zápas Dukly
    19. ledna 2018: HC Dukla Jihlava – HC Sparta Praha 2:4 (0:3, 2:1, 0:0).

    Branky a nahrávky:
    : 34. Anděl (de la Rose), 37. Čachotský (Anděl, Hamill) – 4. Pech (Klimek, Kalina), 7. P. Vrána (Kudrna, Buchtele), 17. Mikuš (Buchtele, Kudrna), 29. Buchtele (Forman, Michálek).

    Sestava Dukly v posledním zápase: Volden (29. Kořenář) – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, Zdráhal, de la Rose, Váňa – Zeman, Hamill, Čachotský – Jiránek, Skořepa, Dostálek – Anděl, Hlinka, Rabbit – Diviš, Hubáček, Žálčík
     
    Poslední vzájemný zápas

    8. prosince 2017: HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec 1:0p

    Branky a nahrávky: 62. Anděl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, L. Kovář, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Chmielewski – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

    HC Dukla Jihlava: Volden (Kořenář) – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Jiránek, Skořepa (A), Hamill – Anděl, M. Hlinka, Rabbit – Diviš (A), R. Hubáček, T. Kubalík.

    Rozhodčí: Robin Šír, Petr Úlehla – Vít Lederer, Rudolf Tošenovjan.
     
    Hráči obou týmů jsou na ledové ploše, utkání mezi Oceláři a Jihlavou začne za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní buly pro Oceláře. Milan Doudera chtěl dlouhým pasem z vlastní třetiny do akce vyslat Martina Růžičku, třinecký útočník si ale nepohlídal postavení na modré čáře.
    V brance Jihlavy se představí Volden.
     
    00:40
    První formace domácích držela kotouč v útočné třetiny, snažení třineckých hokejistů nakonec završil Martin Růžička, který ale z kruhu pro vhazování trefil jen Voldenovu lapačku.
     
    00:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Máme tady první branku zápasu! Oceláři prostřídali a druhá formace domácích poprvé rozvlnila síť soupeřovy branky! Aron Chmielewski zachytil kotouč u modré čáry, posunul jej VLADIMÍROVI DRAVECKÉMU, který si nabruslil na osu kluziště a bekhendem propálil bezmocného Voldena! Asistence: Aron Chmielewski, Tomáš Linhart.
    00:47 Vladimír DRAVECKÝ - 1:0
     
    01:28
    Třinečtí pokračují v aktivní hře, také jejich třetí formace se usídlila v útočném pásmu. Jiří Polanský pak zpoza branky našel Martina Adamského, ten ale bekhendem na Voldena nevyzrál.
     
    01:51
    Od modré dvakrát nahazoval Krajíček. V prvním případě se kotouč do branky nevešel, ve druhém pak puk betonem vykopl Volden.
     
    02:04
    Dukla se poprvé podívala do útočné třetiny, dlouho tam ale nepobyla. Radek Hubáček se chtěl prosadit akcí po pravé straně, při svém postupu ale posunul Hrubcovu branku. Buly ve středním pásmu.
     
    02:33
    Růžička se v útočném pásmu nedokázal prosadit skrz dvojici bránících hráčů, na druhé straně pak Hrubec v poklidu zachytil sražený pokus Dostálka.
     
    03:21
    Vlachova formace drží kotouč před jihlavskou brankou, od modré Voldena dvakrát ohrozil Musil. V obou případech však kotouč minul branku.
     
    04:10
    Polanský ve středním pásmu protečoval kotouč pro Adamského, třinecký rychlík pak pálil od levého mantinelu. Volden drží kotouč v lapačce.
     
    04:36
    Oceláři znovu drží kotouč v útočném pásmu. Adamský střílel vedle, Krajíček pak do bránícího protihráče.
     
    04:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tlak domácích je nakonec korunován druhou přesnou trefou! Hráči s drakem na hrudi udrželi po Krajíčkově pokusu pásmo, z levé strany tak mohl pálit MARTIN ADAMSKÝ! Volden nic neviděl přes clonícího Polanského, kotouč prolétl mezi nohami hostujícího brankáře do sítě! Asistence: Lukáš Krajíček.
    04:52 Martin ADAMSKÝ - 2:0
     
    05:47
    Hosté se po druhé inkasované brance vrhli do útočné třetiny, Čachotského pokus ale mířil vedle branky.
     
    05:55
    Oceláři hráli v šesti, Duklu čeká první početní výhoda. Trest pro hráčskou lavici odpyká Roman Vlach.
     
    06:11
    Hosté byli velmi blízko ke kontaktní brance, rána Tomáše Čachotského z vrcholu kruhu pro vhazování skončila na horní tyči Hrubcovy branky!
     
    06:27
    Oceláři získali kotouč a odpálili jej za Voldenovu branku.
     
    06:53
    Slezanům se v dalších vteřinách početní nevýhody daří, Krajíček znovu odpálil kotouč do soupeřova pásma.
     
    07:27
    Adamský s Marcinkem pláchli do přečíslení dvou proti jednomu, to ale nepřesnou přihrávkou zhatil druhý jmenovaný.
     
    07:55
    Martin Růžička dlouho držel kotouč na své holi, přesilovka hostí je u konce.
     
    08:26
    Třinečtí drží útočné pásmo. Od modré pálil Musil, kotouč ale letěl vedle branky. O chvíli později pak Voldenovy betony vyprášil Růžička.
     
    08:44
    V další velké příležitosti se ocitl Vlach, třinecký útočník ale z bezprostřední blízkosti nepřehodil Voldenův beton. Komerční přestávka.
     
    09:23
    Třinečtí kombinovali v útočném pásmu, ke střele se ale nedostali. Na druhé straně pak Hrubec zmařil radost Kubalíkovi.
     
    10:33
    Oceláři důrazným forčekingem nedávají hostům prostor k rozehrávce, aktivní Martin Růžička se ale k zakončení nedostal.
     
    11:07
    Rákos s Krajíček vykombinovali střeleckou pozici pro Kováře, ten ale trefil pouze Voldenovu vyrážečku.
     
    11:23
    Další snažení první třinecké formace zakončil Doudera, který ale Voldena nepřekonal.
     
    12:00
    Krajíček nahazoval na teč Polanskému, ten ale nedokázal usměrnit kotouč do branky. Hosté poté dostali hru do třineckého pásma, Oceláři ale mohou v klidu rozehrát.
     
    12:51
    Oceláři kontrolují kotouč, zatím se ale nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    13:22
    Ondřej Kovařčík vlétl do soupeřovy třetiny, jeho následná střela kolem Bryhnisveenových nohou nadělala Voldenovy nemalé starosti. Hostující brankář nakonec dokázal vykopnout puk do rohu kluziště.
     
    13:51
    Kotouč se dostal do hlediště, vhazovat se bude po reklamní pauze ve středním pásmu.
     
    14:15
    Oceláři kombinací na jeden dotek doslova rozebrali hostující defenzívu, Rákos ale v dobré pozici nedokázal trefit kotouč.
     
    14:54
    Roth zbrzdil hostující protiútok, Rabbit se tak dostal do ofsajdového postavení.
     
    15:47
    Roth přihrávkou přes brankoviště hledal volného Draveckého, ten ale nedokázal usměrnit puk do branky. Oceláři pokračují v útočném pásmu.
     
    16:18
    Nepřesný Vlachův pas nakonec domácí stál útočnou třetinu, hosté se ale v protiakci nedostali přes útočnou modrou čáru.
     
    16:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři odskakují do tříbrankového trháku! Nenápadně vypadající akce formace Polanského formace nakonec končí ve Voldenově síti! Vladimír Svačina od hrazení předal kotouč Lukáši Kovářovi, jeho střela ale byla sražena. Puk doskákal ke zcela volnému MARTINOVI ADAMSKÉMU, kterému stačilo pouze doklepnout puk do odkryté branky! Asistence: Lukáš Kovář, Vladimír Svačina.
    16:49 Martin ADAMSKÝ - 3:0
     
    17:40
    Slezané nepolevují na tempu, do slibných příležitostí se dostali Marcinko a Růžička. Volden byl tentokráte připraven.
     
    18:26
    Hrubec musel čelit ataku Jiránka, třinecký brankář dokázal přilepit svůj beton k tyči a zastavit hostujícího útočníka.
     
    19:05
    Poslední minuta třetiny. Své štěstí v útočném pásmu pokoušel Polanský, k zakončení se ale nedostal.
     
    19:33
    Další akce Jiřího Polanského. Třinecký útočník si nabruslil do mezikruží, poté ale trefil jen Voldenův beton.
     
    19:38
    Matěj Stříteský u hrazení podrazil Svačinu, Oceláři mají k dispozici první přesilovku.
     
    19:53
    Marcinkovi bylo odpískáno postavení v brankovišti, v této třetině již branka nepadne.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku zápasu, do kabiny jdou mnohem spokojenější domácí Oceláři. Hráči s drakem na hrudi po celou dobu periody svého soupeře výrazně přehrávali, svou aktivitu navíc korunovali třemi přesnými trefami. Gólový účet zápasu již v první minutě otevřel Vladimír Dravecký, za další čtyři minuty jej napodobil Martin Adamský. Hosté se poté osmělili, Čachotský v přesilovce dokonce trefil horní tyč Hrubcovy branky. Další minuty ale znovu patřily Ocelářům, herní převahu domácích v sedmnácté minutě síť hostující branky podruhé v zápase rozvlnil Martin Adamský.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:52.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 20:5,
    střely mimo: 3:2,
    zblokované střely: 3:4,
    hity: 2:5,
    vhazování: 10:8,
    trestné minuty: 2:2.
     
    Oceláři začnou prostřední třetinu v početní výhodě, do konce trestu Radka Hubáček zbývá ještě minuta a třicet sedm vteřin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Dukla do druhé třetiny nastoupila s novým maskovaným mužem, Larse Voldena nahradil Josef Kořenář.
     
    21:05
    Oceláři se dlouho nemohli dostat do útočné třetiny, hosté drželi kotouč v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky. Třinec se do útočného pásma dostal až po Polanského nahození, které do lapačky ukryl Kořenář.
     
    21:22
    Domácím se přesilovka vůbec nedaří, hosté znovu odpálili kotouč za Hrubcovou branku.
     
    21:41
    Jihlava je kompletní, hosté se okamžitě vrhají do útočné třetiny.
     
    22:08
    Do dobré šance z bezprostřední blízkosti se dostal hostující Hamill, Hrubec ale dokázal zastavit puk před brankovou čárou.
     
    22:44
    Práce pro Kořenáře. Hostující brankář se musel mít na pozoru při akcích Chmielewského a Ciencialy, ani jeden z třineckých útočníků ale hostujícího gólmana nepřekonal.
     
    23:00
    Další perné chvilky pro hostující defenzívu! Do ideálních střeleckých pozic se dostali David Cienciala a Erik Hrňa, oba jmenovaní ale z mezikruží nedokázal trefit branku!
     
    23:44
    Adam Zeman dostával přihrávku za třineckou obrannou linii, nedokázal si však pohlídat ofsajdové postavení. Buly ve středním pásmu.
     
    24:27
    Růžička si v útočném pásmu nerozuměl s Douderou, na druhé straně pak do útočné třetiny nedokázal proniknout Kubalík.
     
    25:10
    Oceláři ubrali z tempa z první dvacetiminutovky, hráči s drakem na hrudi se nemohou dostat do útočné třetiny. Stále však kontrolují hru.
     
    25:24
    Roth zkusil dlouhý pas na rozjetého Svačinu, třinecký útočník ale přebíral kotouč v ofsajdovém postavení.
     
    26:03
    Ve WERK ARENĚ sledujeme hru plnou nepřesností na obou stranách. Jihlavě se nepovedla kombinace v útočném pásmu, Oceláře pak zastavil ofsajd. Komerční přestávka.
     
    26:42
    Oceláře čeká další přesilovka, na trestnou lavici usedá hostující Michal Hlinka, který Ciencialovi vysekl hůl.
     
    27:03
    Oceláři nezvládli buly v útočném pásmu a museli začít od vlastní branky. Vlachovu akci ale zastavil ofsajd.
     
    27:18
    Vlach neuspěl před hostující brankou, na druhé straně pak přečíslení nepřesně zakončil Zeman.
     
    27:42
    Růžička pálil z pravé strany, jeho pokus se ale nevešel do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    28:02
    Hosté na chvíli dostali kotouč do středního pásma, po návratu do útočné třetiny Kořenáře ohrozil Adamský. Třinecký útočník hattrick zatím nedokončil.
     
    28:24
    Krajíčkova střela od modré čáry se odrazila vysoko nad ledovou plochu, Polanskému poté byla odpískána hra vysokou holí. Buly v neutrální zóně.
     
    28:47
    V závěru přesilovky se do předbrankového prostoru natlačil Vladimír Dravecký, slovenskému útočníkovi ke skórování mnoho nechybělo! Kořenář ale předvedl vynikající zákrok! Dukla je kompletní.
     
    29:25
    Hosté přenesli hru do třineckého pásma, Hrubce ale nijak neohrozili. Pokusy Hamilla a Zdráhala mířily vedle branky.
     
    30:08
    Dukla si svou aktivitou vybojovala početní výhodu, Lukáš Kovář je potrestán za podražení.
     
    30:33
    Hlinka mohl pálit z mezikruží, svou střelu ale nedokázal umístit do brankové výseče. Domácí se poté osvobodili.
     
    31:39
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté nakonec svou početní výhodu využívají a snižují své manko! Dukla se delší dobu nemohla dostat do útočné třetiny, po návratu před Hrubcovu branku Tomáš Čachotský namazal Jakubu Suchánkovi, jehož střelu od modré mimo Hrubcův dosah tečoval VLASTIMIL DOSTÁLEK! Asistence: Jakub Suchánek, Tomáš Čachotský.
    31:39 Vlastimil DOSTÁLEK - 3:1
     
    32:27
    Oceláři po inkasované brance přidali na obrátkách, kombinace Polanského formace ale k ohrožení Kořenáře nevedla.
     
    33:13
    Ondřej Kovařčík ustál souboj Hamillem, svou následnou přihrávku ale poslal přesně mezi dvojici hráčů stojících u modré čáry.
     
    33:48
    Oceláři mají problémy s přechodem do soupeřova pásma, hráčům s drakem na hrudi se nedaří přesně rozehrát.
     
    34:26
    Vlachova formace dostala hru před Kořenářovu branku, Aron Chmielewski byl velmi blízko ke skórování! Polský útočník dostal přihrávku do předbrankového prostoru, po kličce na pravou stranu ale nedokázal trefit branku!
     
    35:17
    Sudí signalizují výhodu pro domácí, Oceláři budou hrát přesilovku.
     
    35:46
    Vyloučeným hráčem je Jakub Suchánek, který se provinil držením.
     
    36:05
    Růžička posílal přihrávku pro Vlacha, ten ale byl v mezikruží zablokován. Hosté se osvobodili.
     
    36:38
    Domácím se v početní výhodě znovu nedaří, Dukle se již několikrát povedlo odpálit kotouč k Hrubcovi.
     
    37:13
    Martin Adamský posílal přihrávku pro rozjetého Vladimíra Svačinu, který mohl usměrnit kotouč za záda přesunujícího se Kořenáře. Hostující brankář ale byl u své druhé tyče velmi rychle a skvělým způsobem vykopl kotouč z brankové čáry!
     
    37:24
    Icing domácích, vhazování před Hrubcovou brankou.
     
    37:46
    Jiránek se Skořepou mohli skórovat v oslabení! Tečovaná střela prvního jmenovaného pořádně protáhla Hrubce, Skořepa pak neuspěl s dorážkou!
     
    38:07
    Hosté jsou kompletní. Dukla se dostala do útočné třetiny, Divišova střela od modré ale Hrubce nijak nepřekvapila.
     
    38:45
    Ondřej Kovařčík zachytil hostující rozehrávku a sám se hnal na brankáře Kořenáře! Kovařčík zkusil střelu mezi nohy, hostující brankář si však toto místo pohlídal.
     
    39:22
    Poslední minuta třetiny. Oceláři se znovu dostali do útočného pásma, žádnou střeleckou příležitost si ale nevypracovali.
     
    39:42
    Jiránek dostával pas na útočnou modrou čáru, nepohlídal si však své postavení. Ofsajd, buly v pásmu Dukly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, Oceláři drží dvoubrankový náskok. Aktivita domácích v prostřední dvacetiminutovce opadla, Dukla se dostávala do více příležitostí, jednu z nich proměnila v kontaktní branku. Vlastimil Dostálek před Hrubcem tečoval Suchánkovo nahození, třinecký brankář byl bezmocný. Oceláře ve druhé periodě brzdily především časté nepřesnosti v rozehrávce.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:43.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 9:6 (29:11),
    střely mimo: 4:3 (7:5),
    zblokované střely: 1:9 (4:13),
    hity: 2:6 (4:11),
    vhazování: 11:8 (21:16),
    trestné minuty: 2:4 (4:6),
    využití: 0:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Hrubec musel po sedmnácti vteřinách třetí třetiny likvidovat Zemanův pokus. Třinecký brankář drží kotouč v lapačce.
     
    40:40
    Dukla vstoupila do poslední periody velmi aktivně. Za další Zemanovou střelou se Hrubec jen ohlédl, o chvíli později pak třinecký brankář zastavil pokus Bryhnisveena.
     
    41:19
    Dukla si zahraje početní výhodu. Roman Vlach ve středním pásmu podržel pronikajícího soupeře, následující dvě minuty stráví na trestné lavici.
     
    41:39
    Oceláři zahájili oslabení velmi dobře, Kovář odpálil kotouč za hostující branku.
     
    42:04
    Skryté Hamillovo nahození před brankou tečoval Jiránek, Hrubec má kotouč v lapačce.
     
    42:18
    Adamský zachytil hostující rozehrávku a spolu s Ciencialou se vydal do protiakce. Adamský nakonec vše vyřešil střelou, trefil ale pouze připraveného Kořenáře.
     
    42:57
    Anděl dostal přihrávku do mezikruží, svou prudkou střelu ale nedokázal vměstnat mezi tři tyče.
     
    43:19
    Hrubec kryje další hostující pokus, přesilovka Dukly je u konce.
     
    43:59
    Kořenář nepřesně rozehrál kotouč na Polanského, třinecký útočník ale nedokázal zpoza branky využít zaváhání hostujícího gólmana.
     
    44:26
    Také další souboj Polanský versus Kořenář končí vítězstvím maskovaného muže Dukly, Kořenář vyrážečkou zlikvidoval Polanského střelu z první.
     
    44:46
    Další početní výhoda pro Jihlavu, Jiří Polanský usedá na trestnou lavici, provinil se držením.
     
    45:06
    Adamský ukradl hostující kotouč a odpálil jej za Kořenářovu branku. V následné akci se Dukla připravila o pásmo nepřesným pasem.
     
    45:49
    Hostům se v přesilovce nedaří, Oceláři se opět osvobodili.
     
    46:16
    Už už se zdálo, že Hrňa dokáže u modré čáry zastavit pronikajícího Zdráhala, hostující útočník se ale nakonec dokázal probojovat do útočného pásma. V něm ale Dukla dlouho nepobyla.
     
    46:54
    Oceláři jsou kompletní. V závěru oslabení ještě Hrubec musel likvidovat dobrou šanci Skořepy, který z bezprostřední blízkosti nedokázal zvednout puk nad beton ležícího brankáře.
     
    47:31
    Oceláři drží puk v útočném pásmu, Kořenáře ale zatím nijak neohrozili.
     
    47:50
    Snažení domácích končí střelou Svačiny z levé strany, Kořenář vyrazil puk mimo hrací plochu. Komerční přestávka.
     
    48:12
    Hrňa na útočné modré nedokázal zachytit dlouhý Rothův pas, Ocelářům je pískán icing.
     
    48:46
    Musil v dobré pozici netrefil branku, Chmielewskému pak v boji o kotouč podjely brusle.
     
    49:19
    Dukla se chtěla rychle dostat do útočné třetiny, zastavil ji však hvizd čárového sudího pro ofsajd.
     
    49:53
    Na jedné straně Hamill, na druhé Růžička. Oba pálili příklepem, oba nad branku.
     
    50:42
    Adamský za hostující brankou ztratil kotouč, Hrubec na druhé straně musel likvidovat pokus Dostálka.
     
    51:36
    Oceláři drží kotouč v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky a krůček po krůčku se přibližují dnešnímu vítězství. Kořenář zatím žádnou práci nemá, domácí spíše kontrolují hru, než aby se tlačili do dalších šancí.
     
    52:25
    Dravecký s Vlachem bojovali o kotouč v rohu hostujícího pásma, úspěšnější ale nakonec byli hráči Dukly.
     
    52:49
    Hosté se poté dostali do rychlé protiakce, Skořepova střela ale Hrubce nepřekvapila. O chvíli později od modré pálil Kajínek, jeho pokus ale byl sražen do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    53:42
    Marcinko dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy, svou střelou ale pouze vyprášil Kořenářovy betony.
     
    54:21
    Růžičkův pas na Polanského byl zastaven, podobně se o chvíli později nevedlo ani Kovařčíkovi.
     
    55:16
    Dravecký vybojoval kotouč pro Hrňu, ten chtěl za modrou čárou předat puk Vlachovi. Přihrávka ale nebyla přesná, do akce mohou jít hosté.
     
    55:36
    Dukla se příliš daleko nedostala, Čachotský si neporadil s třineckými obránci v rohu domácího pásma.
     
    55:47
    Dnešní utkání sleduje 3 597 diváků.
     
    56:01
    Hra se po icingu Dukly přestěhovala před Kořenářovu branku, od modré nepřesně pálil Krajíček. Hosté poté dostali kotouč do svého útočného pásma, Hrubec raději podržel puk před dotírajícími protihráči.
     
    56:28
    Adamský odpálil kotouč před Bryhnisveenem, domácím je pískán icing.
     
    56:52
    Hrubec zachytil nahození hostujícího celku ze středního pásma, před dotírajícím Divišem si ale nedovolil rozehrát.
     
    57:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se prosazují z rychlé protiakce a dávají definitivní razítko na své vítězství! Ondřej Kovařčík se u vlastní modré čáry zmocnil puku, přebruslil kluziště a z hloubi útočné třetiny poslal zpětný pas na najíždějícího DAVIDA CIENCIALU! Ten pálil z první, Kořenář byl bezmocný! Asistence: Ondřej Kovařčík.
    57:18 David CIENCIALA - 4:1
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Oceláři kontrolují kotouč ve vlastním pásmu, domácí se už nikam neženou.
     
    58:28
    Hubáček sebral puk Draveckému, hostující útočník se poté natlačil až do předbrankového prostoru. Hrubce ale nepřekonal.
     
    59:06
    Josef Skořepa dostal z rohu kluziště přihrávku do prostoru mezi kruhy, střelou z voleje ale pouze nechal vyniknout třineckého brankáře!
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání dvaačtyřicátého kola mezi Oceláři a Jihlavou je u konce, z vítězství 4:1 se radují domácí hokejisté. Hráči s drakem na hrudi za vítězstvím vykročili již v první třetině, ve které se třikrát prosadili. Třinečtí po zbytek duelu kontrolovali své vedení, které ještě v závěrečné třetině potvrdil David Cienciala.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Martin Adamský – Josef Kořenář.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu. Na shledanou! (17:18:57)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 1. Dravecký (Chmielewski, Linhart), 5. Adamský (Krajíček), 17. Adamský (L. Kovář, Svačina), 58. Cienciala (O. Kovařčík) – 32. Dostálek (Suchánek, Čachotský)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, L. Kovář, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Chmielewski – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.
    HC Dukla Jihlava: Volden (21. Kořenář) – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Jiránek, Skořepa (A), Hamill – Anděl, M. Hlinka, Rabbit – Diviš (A), R. Hubáček, T. Kubalík.

    Rozhodčí: Robin Šír, Petr Úlehla – Vít Lederer, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 3 597
    thejrc.org