Sparta – Vítkovice 4:3 (2:1 po s.n.) | Třinec – Jihlava 4:1 (kon.) | Liberec – Zlín 7:0 (kon.)
Chomutov – Pardubice 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Litvínov 7:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
7:3 (1:1, 4:1, 2:1)
HC VERVA Litvínov
Neděle 21.01.2018, 18:20 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásnou neděli z metropole východních Čech, kde se uzavře program 42. kola Tipsport extraligy. Společně budeme sledovat duel dvou odlišně rozpoložených týmů – totiž druhého a druhého od konce. Hradecký Mountfield v roli papírového favorita přivítá hokejisty Litvínova.
     
    Mountfield HK – 2. místo, 77 bodů, skóre 112:78

    Hradec Králové si v poslední době tak trochu bere příklad z Jánošíka (nemyslím Adama). Bohatým bere, chudým dává. V zápasech z čela tabulky většinou předvede velmi dobrý výkon, před Vánoci nadělil kanára Plzni, po Novém roce smetl Vítkovice, ted naposledy získal dva body na Kometě. Právě díky nim uhájil druhou příčku, jen bod před Riderou a dva před Brnem.

    Jenže na slabší soupeře z dolních pater tabulky jako by se hokejisté Mountfieldu nezvládli namotivovat, do hry často nedají patřičnou bojovnost, která je potřeba ke každému vítězství. Proto doma poprvé po necelých 24 letech nebodovali s Pardubicemi, proto padli na ledě trápící se Sparty, kde před nimi vyhrála spousta týmů.
     
    HC VERVA Litvínov – 13. místo, 43 bodů, skóre 94:129

    Chemici mají aktuálně úplně jiné starosti. Jejich fanoušci vzpomínají na poslední vítězství skoro stejně dlouho jako na vánoční nadílku, od 28. prosince Litvínov prohrál sedmkrát v řadě a na konto si připsal pouhý bod. Některé výsledky měl hodně těsné, s lídrem třeba padl 4:5, nicméně předevčírem nestačil v Liberci jasným poměrem 1:5.

    Právě tahle porážka hodně mrzela, protože šlo vpravdě o záchranářský souboj. Severočeši teď ztrácejí na nebarážovou 12. příčku Bílých Tygrů osm bodů, což už není úplně příjemná mezera. Do konce základní části jim chybí odehrát 11 duelů, na druhou stranu, pokud se nevyhnou skupině play-out, můžou manko stáhnout ještě v jejím průběhu.
     
    Vzájemnou bilanci má zatím lepší Verva

    Samozřejmě, domácí jsou dnes favoritem, ale ne až zas tak obrovským. Jejich rozhazovačnost týmům ze spodku tabulky už jsem zmínil, a k tomu přidejme ještě vzájemné zápasy. Ty letos hovoří těsným bodovým poměrem 5:4 pro Litvínov.

    Verva nejdřív Mountfield vynulovala, potom na jeho ledě předvedla famózní obrat ze stavu 0:3. Až následně Hradec slavil vítězství díky last-minute gólu novice Radka Smoleňáka. Dnes především nechce opakovat zlou noční můru z 22. října, kdy před vlastními fanoušky prohospodařil luxusní náskok. Už od začátku ale tehdy nepředváděl dobrý výkon.

    3. kolo: Litvínov - Hradec Králové 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
    16. kolo: Hradec Králové – Litvínov 4:5 sn. (1:0, 2:3, 1:1 – 0:0)
    29. kolo: Litvínov – Hradec Králové 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
    Velezkušený Jaroslav Bednář si drží průměr téměř jednoho kanadského bodu na utkání.

    Bedýnka ⚫️???? #CCMhockey #MadeOfHockey (???? Aleš Krecl)

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Látal, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo – Jirásek.

    HC VERVA Litvínov: Kantor (Soukup) – L. Doudera, Kubát (A), K. Pilař, Šesták, Gula, Baránek, Z. Sklenička – M. Hanzl, V. Hübl (A), F. Lukeš – Jurčík, Gerhát, Trávníček (C) – M. Havelka, Válek, Matoušek – Smolka, Havlíček, Jícha.

    Rozhodčí: Hribik, Sýkora – Gebauer, Hlavatý.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Z hradecké sestavy oproti zápasu v Brně vypadl René Vydarený, domácí tak budou hrát jen na šest obránců. Nově chybí rovněž Radek Smoleňák, jehož místo ve druhé formaci zaujme Martin Látal, a také Radovan Pavlík. Do hry se naopak vrací Roman Kukumberg a Michal Dragoun, jako třináctý útočník bude ke svému extraligovému debutu připraven junior Filip Jirásek.

    Litvínovský trenér, tedy promiňte, šéf střídačky Jiří Šlégr provedl po porážce v Liberci několik změn v útočných formacích. Do té první naskočí Martin Hanzl místo Františka Gerháta, do druhé se po měsíční absenci zaviněné zraněním vrací Ondřej Jurčík. Ze sestavy naopak vypadl mladík Jan Dufek.
     
    Jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Rozehrávka domácích v čele s Oskarsem Cibulskisem byla poněkud váhavá, proto se dopředu dostává Litvínov.
     
    00:44
    Veterán Viktor Hübl se z boku pokoušel dostat před branku, vypálil bekhendem, ale střelu snadno zblokoval jeden z protivníků. Následně byl puk zašlápnut v rohu pásma.
     
    00:56
    Ani Trávníčkovu střelu od modré čáry nemusel brankář Patrik Rybár řešit.
     
    01:17
    Právě navrátilec Ondřej Jurčík byl prvním mužem, jenž zapsal v dnešním utkání střelecký pokus. Rybár si proti němu trochu povyskočil.
     
    01:44
    Poprvé je v útoku Hradec, a to vypadalo o kus nebezpečněji. Dragoun vyzval zpoza branky Köhlera, jeho rána šla ale přece jenom z ostrého úhlu.
     
    02:14
    Váhavá rozehrávka hostů připravila dvě dobré pozice Janu Bergrovi. První střelu Kantor vyrazil, druhá – možná i kvůli teči – zamířila nad branku.
     
    02:16
    Hradecký tlak vede k první přesilovce zápasu. Lukáš Válek (LIT) je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    02:48
    Už dvakrát se hosté stihli osvobodit, domácí to musí zkusit zase se svého vlastního pásma.
     
    03:12
    Bednář předložil puk na levé straně Červenému, ten to v rychlosti zkusil, nicméně nešlo zrovna o gólovou pozici.
     
    03:30
    Nastávající olympionik Blaž Gregorc vypálil od modré čáry z první, puk projel tak půl metru až metr vedle litvínovské klece a následně Verva znovu vyhodila.
     
    04:07
    Další kotouč přes všechny čáry, tahle přesilovka se asi nezařadí mezi ty povedené.
     
    04:23
    Hosté hrají v plném počtu. Až po konci početní výhody to vypadalo zajímavě, Cingel měl před brankou parťáka, jenže nevyslal ani střelu, ani přihrávku. Šlo to tak nějak mezi.
     
    05:08
    Pokud jde o silové parametry, není nic překvapivého na tom, že Michal Trávníček vyhrál v rohu své třetiny souboj s Martinem Látalem. Litvínov vyváží.
     
    05:39
    David Šesták od modré čáry nahazoval puk do ohně, nikdo ze spoluhráčů ho však nedokázal tečovat, a tak dojel až do rohu.
     
    06:10
    Třetí litvínovská formace se usadila v pásmu a Hradečtí nechali před bránou celkem trestuhodně volného Martina Havelku. Ten si ale s prudkou ranou neporadil, tečoval ji jen do zadního plexiskla.
     
    06:49
    Na druhé straně pálil od modré čáry Martin Pláněk. To už jeho bývalého spoluhráče Pavla Kantora slušně protáhlo, rychle musel vykopnout pravý beton.
     
    07:22
    Severočeši vyhnali soupeře do jeho třetiny, Hradec pak nahodil puk dopředu, ale v pásmu se nedokázal usadit.
     
    07:48
    A ani další nahození se neujalo. Litvínovská defenzíva byla pozorná a ke kotouči dojela dřív než útočníci Mountfieldu.
     
    08:27
    Michal Trávníček držel hokejku jako kus klacku, proto mu ji Oskars Cibulskis celkem bez námahy vysekl z dlaní. Na oba borce před brankou ale stejně kotouč nedošel.
     
    09:08
    Zbytečný druhý faul Litvínova. Tomáš Matoušek (LIT) byl při svém forčekinku za hradeckou brankou až příliš aktivní a Martina Pláňka poslal k zemi. Dvě minuty za podražení.
     
    09:08
    Hra bude pokračovat po první komerční pauze, hra jinak zatím plyne velmi rychle a bez zbytečného kouskování. Ale zatím taky zcela bez šancí.
     
    09:13
    Tečovaná Gregorcova střela zamířila těsně vedle Kantorovy svatyně.
     
    09:30
    A Bednář vzápětí z první napálil clonícího Františka Gerháta, jenž dostal puk do středního pásma.
     
    09:52
    Na Gregorce nyní čekal pro změnu Jurčíkův blok.
     
    10:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí trestají Matouškův útočný faul a po deseti minutách zápasu otevírají skóre! Jaroslav Bednář je mistr přihrávek, a teď si připsal asistenci o tyčku. Překvapenému Kantorovi zazvonila za zády, kotouč se od ní odrazil k BEDŘICHU KÖHLEROVI, který bekhendem dorazil puk na místo určení – 1:0! Asistence: Jaroslav Bednář, Rudolf Červený.
    10:03 Bedřich KÖHLER - 1:0
     
    10:14
    Rozhodčí přerušili hru, neboť na ledě zůstal klečet Karel Kubát. Po chvíli se ale zvedl a odjel na střídačku, bude v pořádku.
     
    10:22
    Ostrá rána Karla Pilaře ještě ze středního pásma pozdravila Patrika Rybára, který dlouho neměl zákrok.
     
    10:43
    Dominik Graňák si svým křižným pasem zahrával s ohněm. Pro Hradec bylo velké štěstí, že ho jeden z hostů nezastavil.
     
    11:05
    Litvínovský pohyb vede k ponechané výhodě.
     
    11:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Rozhodčí signalizovali dokonce dva hradecké fauly, domácí tohle střídání totálně nezvládli. Nakonec se ale bude vylučovat "jenom" jednou, protože Verva z výhody vyrovnává! Karel Pilař vyzval přihrávkou do pravého kruhu FRANTIŠKA GERHÁTA, který zamířil přesně do bližšího růžku – 1:1! Asistence: Karel Pilař, David Šesták.
    11:32 František GERHÁT - 1:1
     
    11:32
    Na trestnou lavici odchází Jan Berger (HKM) za držení, Litvínov jde na klasickou přesilovku.
     
    12:06
    Mountfield se napoprvé osvobodil, následně se od domácího hráče puk odrazil mimo hrací plochu a vhazuje se po pravé ruce Rybára.
     
    12:16
    Na Baránkovu dělovku domácí brankář snadno viděl, takže ji hokejkou vytěsnil a jeho spoluhráči už se postarali o zbytek práce.
     
    12:40
    Nyní se s pukem vydal dopředu Lukáš Vopelka, jenž šetří cenné vteřinky v rohu útočného pásma.
     
    13:21
    Tečovaná rána Karla Kubáta přidělala domácímu brankáři hodně potíží! Rybár ji podle všeho vytáhl špičkou betonu, následně puk zamířil do ochranné sítě.
     
    13:38
    Lukáš Cingel trestuhodně nevyvezl puk a Lukeš hledal před prázdnou brankou volného Gerháta, ten ale mezi kruhy kotouč netrefil!
     
    14:26
    Nyní už Mountfield hraje v plném počtu. Může být rád, že z poslední nevyvedené pasáže inkasoval pouze vyrovnávací branku.
     
    15:11
    Jiřímu Gulovi kotouč na modré čáře uskočil, nicméně Rudolf Červený už byl na ledě nějaký čas, takže se ho rozhodl nenahánět. Místo toho odjel na střídačku.
     
    15:43
    Trochu skrytou ránu obránce Baránka vyrazil Rybár před sebe, přímo na hokejku spoluhráče, jenž vyvezl puk ven.
     
    15:58
    Po komerční přestávce přijde na řadu další hradecké oslabení. Soupeře před vlastní střídačkou podrazil Michal Dragoun (HKM), kterému nezbylo než usednout na trestnou lavici.
     
    15:58
    Musím pochválit litvínovské fanoušky, kteří jsou zatím slyšet. Výkon těch hradeckých je podobně vlažný jako výkon domácích hokejistů.
     
    16:20
    Hanzlova teč Baránkovy střely zamířila jen do rohu pásma, vzápětí se Hradečtí dostali k puku a Džerinš ho bekhendem poslal daleko pryč.
     
    16:57
    Nyní dostal hru do bezpečí pro změnu Petr Koukal, domácí mohou svou čtveřici znovu vyměnit.
     
    17:29
    Střela mladíka Lukáše Doudery od modré čáry byla pro Rybára snadným soustem, situaci navíc nedojížděl žádný hokejista ve žluto-černém. Takže Hradec znovu vyhazuje.
     
    18:06
    Když se Dragoun vracel z trestné, puk si vzal Lukáš Cingel. Přes beka se probil k bekhendové střele, která měla výtečné parametry a Kantor ji musel vykopnout. Gregorc následně dorážkou netrefil branku!
     
    18:23
    Zakázané uvolnění Vervy, která má za sebou hodně nepovedenou početní výhodu.
     
    18:44
    Do jízdy si o puk klepl Michal Trávníček. Petr Zámorský se k němu i přes drobné potíže stihl vrátit a litvínovský kapitán se nedostal ani ke střele.
     
    19:25
    Litvínov mohl otočit skóre! Martin Hanzl vybídl ke skórování krásnou žabičkou Viktora Hübla, jenž v sólu nasadil Rybárovi bekhendovou kličku, ale hradecký gólman ji s vypětím všech sil vyškrábl pár čísel vedle tyčky!
     
    19:40
    Martin Látal ještě prověřil Kantorovu pozornost z velkého úhlu. Skoro z úrovně brankové čáry. Brankář se překvapit nenechal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Zase se potvrzuje, že Hradec na týmy ze spodku tabulky v poslední době moc neumí. Anebo spíš nechce. Litvínovu se sice nedaří, prohrál sedmkrát v řadě, ale pořád není tak špatný, aby se porazil sám. Jakmile domácí zužitkovali slušný start k vedoucí přesilovkové brance Bedřicha Köhlera, přestali hrát.

    A Verva to využila k bleskovému vyrovnání Františka Gerháta. Potom ještě neproměnila dvě přesilové hry, nicméně na ledě byla lepším týmem. Jsou to hlavně domácí, kdo se v kabině potřebuje probrat.

    Druhá třetína začne přibližně v 19:10.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec Králové – 6
    Litvínov – 8
     
    Zatím můžu směle říct, že krasobruslařská vložka o první přestávce se zařadila mezi ty pohlednější momenty dnešního utkání. Taky si vysloužila možná dosud největší potlesk diváků a aktéři kvůli ní chvilku počkali s nástupem na led.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Martin Hanzl se dopředu vydal po pravém křídle a Patrik Rybár musel poprvé ve druhé části přerušit hru přesvědčivým zákrokem.
     
    20:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bleskový protiútok vrací domácím hokejistům vedení! Dominik Graňák jen tak tak dosáhl na puk na modré čáře a poslal ho před branku. Tam ho Martin Látal zpracoval pro PETRA KOUKALA, jenž okamžitou střelou po ledě překonal Kantora – 2:1! Asistence: Martin Látal, Dominik Graňák.
    20:53 Petr KOUKAL - 2:1
     
    21:37
    Domácí vyhodili puk, který ovšem jako první dojížděl Lukáš Vopelka. Zakázané uvolnění se tak pískat nemohlo, naopak musel spoluhráčům pomoci Kantor.
     
    22:18
    Navrátilec Kukumberg zablokoval litvínovskou střelu z dálky a společně se Zigem se vydal kupředu, jejich pokus se ale za červenou čarou zase roztříštil.
     
    22:52
    Nyní už rozhodčí přerušují hru pro icing domácích hokejistů.
     
    22:59
    Jestli na dálku poznávám správně osobu pod kulichem, byl to Jiří Šlégr, ke komu na střídačce proskákal vyhozený kotouč. Tak ho po přerušení vrátil rozhodčím na led.
     
    23:37
    Hradec tlačí. Koukal se snažil zrychlit hru přihrávkou na střed hřiště Látalovi, ale pohotový soupeř ji zblokoval.
     
    24:03
    Velmi dobrý nápor druhé hradecké formace vede ke třetí přesilovce pro domácí, tu předchozí využili. Viktor Hübl (LIT) si odpočine za podražení.
     
    24:13
    Kotouč letí z pásma, Hradečtí musí rozehrát od nuly.
     
    24:36
    Jiří Gula po situaci v rohu bezchybně zapracoval a poslal puk přes všechny čáry. Následně se spoluhráčem zamířil na střídačku, kterou teď má dál.
     
    25:07
    A vzápětí dostřídala i zbývající litvínovská dvojice.
     
    25:26
    Další zteč hradeckého týmu končí odpískaným ofsajdem, zatím se domácím vůbec nedaří.
     
    25:49
    Jaroslav Bednář nahrával skrz brankoviště Köhlerovi, pas to byl ale příliš odvážný.
     
    26:07
    A protože litvínovská dvojička následně zablokovala Gregorcovu bombu, Verva už je kompletní. Domácí se bálí střílet, to je případ třeba zrovna Gregorce.
     
    26:49
    Pláňkovu střílenou nabídku od modré čáry hodně šikovně tečoval Jan Berger, Kantor se musel pořádně vytáhnout, nicméně kotouč přeletěl vzdálenější růžek jeho branky!
     
    27:45
    Zakázané uvolnění svěřenců Václava Sýkory. Některým z nich se to nelíbí, reklamují situaci před vlastřní střídačkou, ale to je tak všechno, co s tím můžou dělat.
     
    27:55
    Zblokovaná přihrávka v litvínovském útoku přece jenom došla na hokejku Davida Šestáka, jenž se toho nebál a hned vypálil. Rybár vypadal na první pohled trochu nejistě, nicméně kotouč měl ve výstroji. Komerční přestávka.
     
    28:20
    Džerinšova patička byla možná efektní, ale rozhodně ne efektivní. Nicméně, abych mu nekřivdil, tak puk pravděpodobně dostal špatně a za tělo.
     
    28:50
    Kapitán Mountfieldu Jaroslav Bednář to vzal v protiútoku na sebe, proti jeho střele na druhý růžek se musel Kantor slušně vytáhnout. Ještě nešel k ledu, proto to zvládl.
     
    29:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pavel Kantor si na svém "oblíbeném" stadionu připisuje první zaváhání a Hradečtí se poprvé dostávají do dvoubrankového vedení! Petr Koukal zakombinoval s RUDOLFEM ČERVENÝM, který uháněl dopředu po levém hrazení. Ač ho situace vynesla už do velkého úhlu, rozhodl se vypálit, a prudkou ranou litvínovského gólmana nachytal u bližší tyčky – 3:1! Asistence: Petr Koukal.
    29:21 Rudolf ČERVENÝ - 3:1
     
    29:48
    Verva si situaci ještě o kousek komplikuje, Karel Kubát (LIT) je vyloučen za držení hole.
     
    30:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Druhá využitá přesilovka domácích, a z hokejky toho samého střelce! Blaž Gregorc se tentokrát už v pravý moment odhodlal k dělovce, kterou Kantor vyrazil před sebe, a BEDŘICH KÖHLER byl jako vždy připraven na svém puntíku na dorážku – 4:1! Asistence: Bedřich Köhler, Jaroslav Bednář.
    30:20 Bedřich KÖHLER - 4:1
     
    30:32
    Jeden z litvínovských obránců zblokoval Dragounovu přihrávku tak smolně, že Kantor musel na čáře zasáhnout nataženým betonem!
     
    30:40
    Právě Michal Dragoun (HKM) si na dlouhou dobu odpočine. Hradecký zkušenec je vyloučen na 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    31:15
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Také Severočeši umí využít přesilovou hru a velmi rychle po studené sprše se vracejí zpět do zápasu! Kubáta ještě Rybár vychytal, ale když na pravém kruhu dostal čas Viktor Hübl a jeho střelu tečoval nohou FRANTIŠEK GERHÁT, už se hradecký brankář natahoval marně – 4:2! Asistence: Viktor Hübl, Karel Kubát.
    31:15 Viktor HÜBL - 4:2
     
    32:02
    Domácí to nechtějí nechat bez odpovědi, čtvrtá formace nyní sevřela soupeře.
     
    32:11
    Skončilo to ostrou ranou Tomáše Ziga, zatímco Oskars Cibulskis zůstal před brankou. Pavel Kantor měl tentokrát zcela čistý výhled, takže kotouč musel zastavit napoprvé. To se mu také povedlo a na led vjíždí uklízecí četa.
     
    32:56
    Druhá formace domácích vymýšlela další nebezpečnou akci. V akci dvou na jednoho hledal Látal Červeného, ovšem přihrávku zblokoval obránce nataženou holí.
     
    33:43
    Tečovaná hradecká střela od modré čáry skončila v rohu, následně Kantor nepřipustil Köhlerův hattrick. Aspoň zatím.
     
    34:27
    Mezitím je autorství posledního gólu připsáno Františku Gerhátovi, i on tak má na kontě dvě branky.
     
    34:46
    Hokejisté se dlouho přetahovali o kotouč u mantinelu v litvínovské třetině, nakonec s nimi rozhodčí ztratili trpělivost a hru přerušili.
     
    35:23
    Rotace hradecké pětice dovedla kotouč na modrou čáru k Petrovi Zámorskému. Ten samozřejmě umí vypálit, Kantor to teď pocítil. A i když se ohlížel za sebe, kotouč mu nevypadl.
     
    36:09
    Patrik Rybár je ve druhé třetině méně zaměstnaným mužem, nyní si poradil s navštívenkou Karla Kubáta.
     
    36:47
    Spolupráce hradeckých čísel 25 a 26 ke gólu nevedla. Džerinš od střídačky hledal Bednářovu hokejku, tomu ale k puku ještě nějaké ty decimetry scházely.
     
    37:27
    Třetí hradecká letka napadala litvínovskou rozehrávku, nakonec ale Verva zvládla zklidnit hru a může rozehrát.
     
    37:55
    Martin Havelka na prudký pas nedosáhl a vypadalo to na zakázané uvolnění, to ale rozhodčí zrušili. Stejně jako hned vzápětí na druhé straně, kam dojížděl jako první Tomáš Zigo.
     
    38:22
    Severočeši jsou v posledních okamžicích poměrně aktivní, ale kombinačně se jim na hradeckou defenzivu nedaří vůbec nic vymyslet. O zbytek se postará Rybár.
     
    38:49
    Martinu Látalovi v dané situaci stačilo vypálit přes obránce, byla to docela štiplavá střela. Kantor ji udržel a domácí vybojovali útočné buly.
     
    38:58
    No, zas tak snadno se exhradecký brankář nachytat nenechá, jako to nyní zkoušel Jaroslav Bednář od mantinelu. Ale jak se říká, není ranky, není branky.
     
    39:17
    Jako bych to zakřikl. Další situaci už Bednář prováhal, mohl přitom vybídnout ke skórování Džerinše, nebo aspoň střílet sám.
     
    39:25
    Andris Džerinš byl při dorážce zasažen vysokou hokejkou, David Šesták (LIT) míří na trestnou lavici. Nicméně tahle situace dost zaváněla pátou hradeckou brankou.
     
    39:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    No, když si to tihle dva hračičkové dají, dívá se na to opravdu hodně dobře. Litvínov dostal hru do bezpečí, pak se ale pomalu vracel zpátky. PETR KOUKAL si tak mohl v protiútoku libově vyměnit puk s Jaroslavem Bednářem, z první ho nechytatelně poslat do růžku za Kantorem a oslavit svou druhou trefu! Hradec využívá třetí přesilovku – 5:2. Asistence: Jaroslav Bednář.
    39:49 Petr KOUKAL - 5:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Do druhé třetiny už domácí hokejisté dali víc úsilí a dočkali se odměny – tříbrankového vedení. Přece jenom se prokázalo, že když se rozjedou, jejich útok se soupeřům složitě brzdí.

    Mountfieldu se dnes nadprůměrně daří přesilovky, využil už tři. Jaroslav Bednář, Bedřich Köhler i výtečně hrající druhá formace v čele s Petrem Koukalem jsou hlavními faktory, proč má Mountfield o velký kus blíž k vítězství. Ale nezapomeňme, tříbrankovou ztrátu už tady Litvínov letos jednou dohnal...

    Třetí třetina začne přibližně ve 20:08.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 16 (22)
    Litvínov – 7 (15)
     
    O přestávce nás na novinářskou tribunu přišel svou návštěvou obšťastnit Zdeněk Čáp – hradecký obránce, který má aktuálně hostování do Českých Budějovic se zpětnými střídavými starty. A včera hned ve svém prvním zápase za Motor skóroval.
     
    Do třetí třetiny nastoupí Litvínov s Jakubem Soukupem v bráně, Pavel Kantor zůstane na střídačce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Soukupa hned zostra přivítal Jaroslav Bednář. Gólman vyrazil puk ramenem či maskou tak, že mu proskákal za záda těsně vedle tyčky.
     
    41:09
    Další dělovka z hole Lukáše Cingela už šla mimo, nyní to domácí hokejisté zkouší znovu.
     
    41:38
    Gregorc si vyměnil puk s Köhlerem a vydal se k brance. Bránící litvínovská zeď jeho přihrávku na druhou stranu modrého půlkruhu nepustila.
     
    42:15
    Litvínovský pokus přeletěl Rybárovu klec a do tlaku se zase dostali domácí. To by ovšem nesměl Petr Zámorský vyprášit chrániče prvního clonícího soupeře.
     
    42:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Střídání brankářů kýžený efekt nepřineslo, ale musím podotknout, že tohle není brankářem. Nýbrž hrou obou týmů. Hradec bruslil od začátku třetí třetiny skvěle a skončilo to až přihrávkou Cibulskise na volného LUKÁŠE CINGELA, jenž nasadil Soukupovi kličku a pak zvýšil už na 6:2! Asistence: Oskars Cibulskis, Petr Zámorský.
    42:46 Lukáš CINGEL - 6:2
     
    43:51
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí brankář ale vzápětí hrubě podcenil situaci a Litvínov se ještě nebude chtít vzdát. Gulovo nahození ze středního pásma vyrazil Rybár před sebe a protože MICHAL TRÁVNÍČEK přesprintoval hradecké beky, mohl si snadno potáhnout puk do strany a bekhendem ho zasunout do prázdné branky – 6:3! Asistence: Jiří Gula, František Gerhát.
    43:51 Michal TRÁVNÍČEK - 6:3
     
    44:27
    Obrany tomu nyní moc nedají, v samostatném úniku se na Soukupa hnal Roman Kukumberg. Za zády měl nohsleda, proto nemohl kličkovat, a jeho střelu litvínovský brankář zastavil.
     
    44:51
    Tomáš Zigo nyní správně nenačasoval svůj výjezd vzhledem k přihrávce do jízdy, proti ní potom z branky vystoupil Soukup a puk vypíchl.
     
    45:33
    Cingel přiťukl do strany Džerinšovi, ten chváli přemýšlel, jak se situací naloží. Chtěl, aby jeho střelu vyrazil Soukup na Bednáře, nicméně ten se k dorážce nedostal.
     
    46:02
    Mountfield dál přidělává hostům problémy, ti se ale nyní dostali k puku aaspoň na chvíli si můžou oddechnout.
     
    46:25
    Látal hledal před brankou rozjetého Cibulskise, jenž na puk nedosáhl vinou litvínovského faulu. Hradec teď prokazuje obrovskou vervu.
     
    46:25
    Kapitán Michal Trávníček (LIT) je vyloučen za sekání. Uvidíme, zda Hradečtí přidají svůj čtvrtý přesilovkový gól. Převaha ve třetí části by tomu nasvědčovala.
     
    46:40
    Soukup vyrazil Gregorcovu ránu, dorážku Köhlera ale zastavil a nedovolil mu radost z hattricku.
     
    46:40
    Tomáš Matoušek se následně vrhnul na Jaroslava Bednáře a rozhodčí mu domlouvají. Před brankou vznikla velká tlačenice, vyloučení z ní ale neplyne.
     
    46:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Čtvrtá využitá přesilovka domácích jenom podtrhuje to, co na ledě sledujeme od úvodního buly třetí třetiny. Jaroslav Bednář poslal puk z rohu před branku, kde se k němu nedostal Bedřich Köhler. Zato se však černá guma odrazila k RUDOLFU ČERVENÉMU, který ji zblízka přišpendlil do litvínovského růžku – 7:3! Asistence: Jaroslav Bednář.
    46:54 Rudolf ČERVENÝ - 7:3
     
    47:25
    Hosté zase odpovídají, tentokrát si ale Rybár situaci pohlídal.
     
    47:56
    "Deset, deset!" vyvolává hradecký kotel. Verva nyní trvalý hradecký nápor utlumila, tak uvidíme, jak dlouho jí to vydrží.
     
    48:43
    Tomáš Zigo se neproháčkoval před branku, a tak se dopředu vydali hosté. Sražený puk posílal od zadního hrazení na Rybára Viktor Hübl, jenž doufal, že si ho statisticky nejlepší gólman srazí za záda. Marně.
     
    49:02
    Dnešnímu televiznímu utkání přihlíží pouhých 4045 diváků.
     
    49:39
    Své první extraligové střídání v kariéře právě absolvuje hradecký junior Filip Jirásek. Hned se před brankou málem nachomýtl k odraženému kotouči.
     
    49:50
    Verva se dopustila zakázaného uvolnění.
     
    50:19
    Domácí kombinovali v neutrální zóně, Filip Pavlík pak plánoval akci s přihrávkou na rozjetého Martina Látala. Všechno ale zastavil ofsajd, jinak by to bylo moc pěkné.
     
    50:42
    Doplním, že rovnou čtyři hráči nyní mají šanci na završení hattricku – Köhler, Koukal, Červený a Gerhát. Dočká se někdo z nich?
     
    50:56
    Tohle není pro hosty dobré, Ondřej Havlíček (LIT) je vyloučen za podražení při napadání za hradeckou brankou.
     
    51:06
    Jakub Soukup roztleskal kotel svých příznivců, když krásně máchl lapačkou proti Gregorcově ráně. Dobře na ni viděl.
     
    51:20
    Sudí Jan Hribik chváli zaváhal, ale pak přece jenom zvedl pravici na znamení hradeckého vyloučení. Blaž Gregorc (HKM) si odpyká menší trest za držení, dnes poprvé uvidíme hru čtyři na čtyři.
     
    51:44
    Viktor Hübl z první přestřelil vzdálenější hradecký roh tak o metr a prudký kotouč vzápětí po mantinelu dojel až zpátky do litvínovské třetiny.
     
    52:24
    Když se k puku v rychlosti dostane Martin Látal, pro soupeře to vždycky zavání. Teď rotace hradecké čtyřky neskončila střelou, to i vinou litvínovského zákroku za brankou, přinejmenším na hraně pravidel.
     
    52:51
    Po hradeckém ofsajdu následuje poslední komerční pauza zápasu a domácí fanoušci vyřvávají hitovku Suchánka s Genzerem "Nám se daří".
     
    52:57
    Hosté hrají v plném počtu, k dispozici mají kratičkou početní výhodu...
     
    53:17
    ...ta mohla skončit přesně opačně, jenže Vopelka v situaci dva na jednoho přihrával obsazenému Kukumbergovi, který se ke střele neprosadil.
     
    53:46
    Mountfield je kompletní a Martin Látal natáhl k neskutečné bombě, kterou Jakub Soukup vyrazil maskou do rohu. Nevím tedy, jestli měl na výběr, spíš ho to trefilo. Hra je přerušena a Soukup může být rád, že se oklepe. Slušné K.O.
     
    54:05
    Zakázané uvolnění z hradeckých hokejek, zápas už se asi bude jenom dohrávat.
     
    54:27
    Tak k hattricku měl ze mnou zmiňovaného kvartera nejblíž Rudolf Červený, který si to na Soukupa uháněl sám. Gólmana ale nepřekonal!
     
    54:43
    Soukupova šichta pokračuje, jeho spoluhráči si odpočinou jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    55:13
    Domácí fanoušci nyní vyvolávají jméno města postupně sektor po sektoru, vždy na střídačku s kotlem. Celkem vítaná invence v podpoře, která se evidentně chytla na výbornou.
     
    56:25
    Závěr rozhodnutého duelu domácí kontrolují, junior Jrirásek se mezitím dostal na led podruhé.
     
    56:56
    Tak pozor, i František Gerhát měl blízko k hattricku! Na hraně brankoviště dorážel, natažený Rybár ale čtvrtý gól nepustil.
     
    57:43
    Hradecká vyvolávačka nyní dospěla až do bodu "sektor hostí odpovídá". Po chvilce ticha, kdy sektor hostí celkem podle očekávání neodpověděl, se domácí fanoušci rozesmáli. Samozřejmě že za tohoto stavu už si finiš zápasu můžou užít.
     
    58:21
    Cingel s Džerinšem připravili svou kombinací šanci pro Filipa Jiráska, tomu ale před Soukupem kotouč uskočil z čepele hokejky!
     
    58:40
    Zakázané uvolnění Mountfieldu vrací hru před Rybára, mezitím hradeckou arénou obíhá mexická vlna. Stadion přišel pozdravit Radek Smoleňák, toho času na marodce.
     
    58:51
    "My chceme hattrick," řve domácí kotel. Důvodem je držení v podání Marka Baránka (LIT).
     
    59:09
    Litvínov vyhazuje. Na ledě je kompletní hradecká trojice, která na hattrick útočí!
     
    59:36
    Červenému není přáno, Soukup jeho ránu vyráží!
     
    59:52
    A litvínovský brankář nepustil ani Gregorcovu dělovku a Köhlerovu dorážku, tedy tradiční hradecký vzorec.
     
    Konec zápasu.
     
    Honba za hattrickem tak skončila pro všechny aktéry neúspěšně. To samozřejmě nic nemění na hradecké radosti z jednoznačného vítězství. Domácí po ospalé první třetině zabrali a předposlednímu týmu tabulky nedali nárok.
     
    Nejlepšími hráči jsou vyhlášeni za Hradec Jaroslav Bednář (0+4) a za Litvínov František Gerhát (2+1).
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 19 (41)
    Litvínov – 8 (23)
     
    Ode mě to je pro dnešek z hradeckého zimního stadionu všechno. Příjemný zbytek nedělního večera a do nového týdne vykročte pravou nohou! (20:49:31)
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 11. Köhler (Jaroslav Bednář, Červený), 21. Koukal (Látal, Graňák), 30. Červený (Koukal), 31. Köhler (Gregorc, Jaroslav Bednář), 40. Koukal (Jaroslav Bednář), 43. Cingel (Cibulskis, Zámorský), 47. Červený (Jaroslav Bednář) – 12. Gerhát (K. Pilař, Šesták), 32. Gerhát (V. Hübl, Kubát), 44. Trávníček (Gula, Gerhát)


    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Látal, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo – Jirásek.
    HC VERVA Litvínov: Kantor (41. Soukup) – L. Doudera, Kubát (A), K. Pilař, Šesták, Gula, Baránek, Z. Sklenička – M. Hanzl, V. Hübl (A), F. Lukeš – Jurčík, Gerhát, Trávníček (C) – M. Havelka, Válek, Matoušek – Smolka, Havlíček, Jícha.

    Rozhodčí: Hribik, Sýkora – Gebauer, Hlavatý.

    Diváci: 4045
    thejrc.org