Sparta – Vítkovice 4:3 (2:1 po s.n.) | Třinec – Jihlava 4:1 (kon.) | Liberec – Zlín 7:0 (kon.)
Chomutov – Pardubice 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Litvínov 7:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
7:3 (1:1, 4:1, 2:1)
HC VERVA Litvínov
Neděle 21.01.2018, 18:20 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    46:54 Rudolf ČERVENÝ - 7:3
     
    46:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Čtvrtá využitá přesilovka domácích jenom podtrhuje to, co na ledě sledujeme od úvodního buly třetí třetiny. Jaroslav Bednář poslal puk z rohu před branku, kde se k němu nedostal Bedřich Köhler. Zato se však černá guma odrazila k RUDOLFU ČERVENÉMU, který ji zblízka přišpendlil do litvínovského růžku – 7:3! Asistence: Jaroslav Bednář.
    43:51 Michal TRÁVNÍČEK - 6:3
     
    43:51
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí brankář ale vzápětí hrubě podcenil situaci a Litvínov se ještě nebude chtít vzdát. Gulovo nahození ze středního pásma vyrazil Rybár před sebe a protože MICHAL TRÁVNÍČEK přesprintoval hradecké beky, mohl si snadno potáhnout puk do strany a bekhendem ho zasunout do prázdné branky – 6:3! Asistence: Jiří Gula, František Gerhát.
    42:46 Lukáš CINGEL - 6:2
     
    42:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Střídání brankářů kýžený efekt nepřineslo, ale musím podotknout, že tohle není brankářem. Nýbrž hrou obou týmů. Hradec bruslil od začátku třetí třetiny skvěle a skončilo to až přihrávkou Cibulskise na volného LUKÁŠE CINGELA, jenž nasadil Soukupovi kličku a pak zvýšil už na 6:2! Asistence: Oskars Cibulskis, Petr Zámorský.
    39:49 Petr KOUKAL - 5:2
     
    39:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    No, když si to tihle dva hračičkové dají, dívá se na to opravdu hodně dobře. Litvínov dostal hru do bezpečí, pak se ale pomalu vracel zpátky. PETR KOUKAL si tak mohl v protiútoku libově vyměnit puk s Jaroslavem Bednářem, z první ho nechytatelně poslat do růžku za Kantorem a oslavit svou druhou trefu! Hradec využívá třetí přesilovku – 5:2. Asistence: Jaroslav Bednář.
    31:15 Viktor HÜBL - 4:2
     
    31:15
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Také Severočeši umí využít přesilovou hru a velmi rychle po studené sprše se vracejí zpět do zápasu! Kubáta ještě Rybár vychytal, ale když na pravém kruhu dostal čas Viktor Hübl a jeho střelu tečoval nohou FRANTIŠEK GERHÁT, už se hradecký brankář natahoval marně – 4:2! Asistence: Viktor Hübl, Karel Kubát.
    30:20 Bedřich KÖHLER - 4:1
     
    30:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Druhá využitá přesilovka domácích, a z hokejky toho samého střelce! Blaž Gregorc se tentokrát už v pravý moment odhodlal k dělovce, kterou Kantor vyrazil před sebe, a BEDŘICH KÖHLER byl jako vždy připraven na svém puntíku na dorážku – 4:1! Asistence: Bedřich Köhler, Jaroslav Bednář.
    29:21 Rudolf ČERVENÝ - 3:1
     
    29:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pavel Kantor si na svém "oblíbeném" stadionu připisuje první zaváhání a Hradečtí se poprvé dostávají do dvoubrankového vedení! Petr Koukal zakombinoval s RUDOLFEM ČERVENÝM, který uháněl dopředu po levém hrazení. Ač ho situace vynesla už do velkého úhlu, rozhodl se vypálit, a prudkou ranou litvínovského gólmana nachytal u bližší tyčky – 3:1! Asistence: Petr Koukal.
    20:53 Petr KOUKAL - 2:1
     
    20:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bleskový protiútok vrací domácím hokejistům vedení! Dominik Graňák jen tak tak dosáhl na puk na modré čáře a poslal ho před branku. Tam ho Martin Látal zpracoval pro PETRA KOUKALA, jenž okamžitou střelou po ledě překonal Kantora – 2:1! Asistence: Martin Látal, Dominik Graňák.
    11:32 František GERHÁT - 1:1
     
    11:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Rozhodčí signalizovali dokonce dva hradecké fauly, domácí tohle střídání totálně nezvládli. Nakonec se ale bude vylučovat "jenom" jednou, protože Verva z výhody vyrovnává! Karel Pilař vyzval přihrávkou do pravého kruhu FRANTIŠKA GERHÁTA, který zamířil přesně do bližšího růžku – 1:1! Asistence: Karel Pilař, David Šesták.
    10:03 Bedřich KÖHLER - 1:0
     
    10:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí trestají Matouškův útočný faul a po deseti minutách zápasu otevírají skóre! Jaroslav Bednář je mistr přihrávek, a teď si připsal asistenci o tyčku. Překvapenému Kantorovi zazvonila za zády, kotouč se od ní odrazil k BEDŘICHU KÖHLEROVI, který bekhendem dorazil puk na místo určení – 1:0! Asistence: Jaroslav Bednář, Rudolf Červený.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 11. Köhler (Jaroslav Bednář, Červený), 21. Koukal (Látal, Graňák), 30. Červený (Koukal), 31. Köhler (Gregorc, Jaroslav Bednář), 40. Koukal (Jaroslav Bednář), 43. Cingel (Cibulskis, Zámorský), 47. Červený (Jaroslav Bednář) – 12. Gerhát (K. Pilař, Šesták), 32. Gerhát (V. Hübl, Kubát), 44. Trávníček (Gula, Gerhát)


    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Látal, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo – Jirásek.
    HC VERVA Litvínov: Kantor (41. Soukup) – L. Doudera, Kubát (A), K. Pilař, Šesták, Gula, Baránek, Z. Sklenička – M. Hanzl, V. Hübl (A), F. Lukeš – Jurčík, Gerhát, Trávníček (C) – M. Havelka, Válek, Matoušek – Smolka, Havlíček, Jícha.

    Rozhodčí: Hribik, Sýkora – Gebauer, Hlavatý.

    Diváci: 4045
    thejrc.org