Sparta – Vítkovice 4:3 (2:1 po s.n.) | Třinec – Jihlava 4:1 (kon.) | Liberec – Zlín 7:0 (kon.)
Chomutov – Pardubice 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Litvínov 7:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
7:0 (0:0, 5:0, 2:0)
Berani Zlín
Neděle 21.01.2018, 15:00 • Home Credit Aréna • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:58
    Po střele Martin Ševce se kotouč kutálel za brankovou čáru. Na poslední chvíli ho ale jeden z obránců odpálil do bezpeční
     
    55:00
    Lukáš Jašek přihrál z rohu do středu levého kruhu Tylerovi Redenbachovi, jenž svou nekompromisní ranou orazítkoval tyč Štůralovy brány.
     
    48:16
    Zdeněk Okál (ZLN) se provinil hákováním a odsedí si dvě minuty.
     
    47:41
    Zlín si bere oddechový čas.
    47:41 Dominik LAKATOŠ - 7:0
     
    47:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    Berani opět ztratili kotouč ve svém obranném pásmu, načež se jej chopil Lukáš Jašek. Ten přihrál úplně volnému DOMINIKU LAKATOŠOVI, jenž z první překonal marně se přesouvajícího Tomáše Štůralu. Asistence: Lukáš Jašek, Ladislav Šmíd.
     
    43:06
    Tomáš Fořt přihrál v přečíslení Robertsi Bukartsovi, který vypálil z první. Fantastický Will si ovšem poradil i s tímto problémem.
    40:45 Martin BAKOŠ - 6:0
     
    40:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po chybě ve zlínské rozehrávce se k puku dostal Lukáš Krenželok, který jej poslal před bránu úplně zapomenutému MARTINU BAKOŠOVI, jenž si pohrál s Tomášem Štůralou a překonal ho kličkou mezi betony. Asistence: Lukáš Krenželok.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 16:48.
     
    39:16
    Nyní musel na druhé straně po dlouhé době zasahovat Roman Will. Zmatky v jeho brankovišti ale i za pomoci svých spoluhráčů nakonec vyřešil.
     
    36:57
    Pět gólů během dvanácti minut už bylo na Libora Kašíka opravdu moc. Zlínský brankář zamířil do kabiny, do svatyně Beranů se staví Tomáš Štůrala.
    36:57 Ladislav ŠMÍD - 5:0
     
    36:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je debakl! LADISLAV ŠMÍD dokonale využil skrumáže před hostujícím gólmanem, připravil si střelu a poté přesnou ranou od modré čáry zvýšil na 5:0 pro Tygry. Asistence: Lukáš Vantuch, Jaroslav Vlach.
    34:53 Mário BLIŽŇÁK - 4:0
     
    34:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je to 4:0! Tvrdá rána Martina Ševce sice neprošla až do brány, jenže puk se dostal k Marku Kvapilovi, který objel hostující svatyni a přihrál do brankoviště MÁRIU BLIŽŇÁKOVI, jenž kotouč poslal za bezmocného Kašíka. Asistence: Marek Kvapil, Martin Ševc.
    33:50 Dominik LAKATOŠ - 3:0
     
    33:50
    Liberec právě vstřelil branku!
    Adam Jánošík obdržel puk na modré čáře, sjel si do ideální střelecké pozice a vypálil. Jeho dělovku sice Libor Kašík pokryl, jenže kotouč se odrazil na hůl DOMINIKA LAKATOŠE, který jej pohotově dorazil za záda zlínského gólmana. Asistence: Adam Jánošík, Lukáš Jašek.
    30:21 Lukáš JAŠEK - 2:0
     
    30:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je to o dvě branky! Dominik Lakatoš přihrál ve středním pásmu LUKÁŠI JAŠKOVI, který nabral rychlost, ujel všem svým pronásledovatelům a v samostatném úniku překonal Libora Kašíka bekhendovou kličkou mezi nohy. Asistence: Dominik Lakatoš
     
    26:24
    Ševci si zahrají přesilovku. Menší trest za vysokou hůl si odsedí Lukáš Derner (LIB).
    24:56 Jan ORDOŠ - 1:0
     
    24:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre! Marek Kvapil přihrál zpoza brány Máriu Bližňákovi, jehož zakončení vyrazil Libor Kašík přímo na hůl JANA ORDOŠE, kterému už jen stačilo dorazit kotouč do sítě. Asistence: Mário Bližňák, Marek Kvapil.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 15:49.
     
    17:16
    Hosté jeli dva na jednoho! Ralfs Freibergs přihrál přes obránce Davidu Šťastnému, který z voleje poslal kotouč na bránu, proti jeho zakončení se ovšem stačil přesunout Roman Will, jenž fantastickým zákrokem podržel svůj tým.
     
    15:32
    Uvidíme první přesilovou hru. Za podražení byl vyloučen Dalibor Řezníček (ZLN).
     
    13:34
    V přečíslení dva na jednoho přihrál Jan Ordoš puk Marku Kvapilovi, jenž si jel až do brankoviště. Jeho kličku do forhendu ale Libor Kašík skvěle vystihl.
     
    10:30
    Střelu Zdeňka Okála vyrazil Roman Will přímo na hůl Tomáše Fořta, který mohl zakončovat do napůl odkryté brány. Strážce liberecké svatyně ale proti jeho dorážce stačil vykopnout svůj pravý beton.
     
    07:18
    Libor Kašík vyjel proti vyhozenému puku, který ale odpálil přímo na Daniela Špačka, jenž mohl zakončovat do zcela opuštěné brány Zlína. Kašíkovi spoluhráči ovšem jeho chybu napravili.
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 25. Ordoš (Bližňák, M. Kvapil), 31. Jašek (Lakatoš), 34. Lakatoš (Jánošík, Jašek), 35. Bližňák (M. Kvapil, Ševc), 37. Šmíd (Vantuch, J. Vlach), 41. Bakoš (L. Krenželok), 48. Lakatoš (Jašek, Šmíd)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Derner, Maier, Šmíd (A) – Bakoš, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Ordoš, Bližňák, M. Kvapil – Lakatoš, Redenbach, Jašek – D. Špaček, Vantuch, J. Vlach.
    Berani Zlín: Kašík (37. Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Padrnos, Řezníček, Valenta – Šťastný, Fořt, Roberts Bukarts – Okál, Honejsek, O. Veselý (C) – Kubiš (A), P. Sedláček, Klhůfek – Fryšara, Popelka, Illo.

    Rozhodčí: Pešina, Petružálek – Ondráček, Špůr

    Diváci: 5 638
    thejrc.org