SOHO Olomouc – Litvínov 5:2 (kon.) | Zlín sledge – Č.Budějovice 5:0 (kont.) | SHK Mustangové – Karlovy Vary 8:0 (kon.)
Studénka Sledge – HC Sparta Praha Sledge 0:1 (kon.)
konec
SHK Mustangové AUTO IN
8:0 (3:0, 3:0, 2:0)
SKV Sharks Karlovy Vary
Neděle 21.01.2018, 11:00Česká para hokejová liga • 14. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky u posledního kola E.P.C. Management České sledge hokejové ligy. V Pardubicích budeme sledovat duel, který už nic nezmění na tom, že Mustangové si zahrají superfinále se Zlínem a Žraloci souboj o třetí místo se Spartou. Aktéři zápasu si aspoň mohou bez nervů zahrát pěkný hokej.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Štěpják, Kubeš (C), R. Buhr – Motyčka, Michalec, Horníček, V. Buhr, Hering, Doležal (A), Kořínek, Ledvinka. Trenér: Michal Tereska.

    SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Berger (A), Wágner – Michalčín, Jeřábek, Haas, Kovářík, Geier (C), Karafiát. Trenér: Miroslav Hrbek.

    Rozhodčí: Mariánus, Špulák.
     
    Reprezentační harcovníci Pavel Kubeš s Michalem Geierem se pozdravili s oběma rozhodčími, což znamená, že utkání bude moci za moment vypuknout.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Bleskový vstup domácích hokejistů do zápasu! Pavel Kubeš vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře, najel si do levého kruhu a pak přenechal kotouč BERNHARDU HERINGOVI. Ten se dostal přes svého soka a přízemní střelou otevírá skóre – 1:0! Asistence: Pavel Kubeš, David Motyčky.
     
    01:38
    Pardubické komando tentokrát vsadilo na protiútok, dopředu ujíždělo ve třech. Přihrávka na pravou stranu ale postrádala přesnost.
     
    02:25
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Tak to je pořádně studená sprcha pro Žraloky! PAVEL KUBEŠ se do útoku vydal sám středem hřiště. Hosté ho nestihli zachytit a domácí kapitán pak krásnou a nechytatelnou střelou rozvlnil síť podruhé – 2:0. Bez asistence.
     
    03:03
    Pardubičtí se nyní nepřesným pasem sami vystrnadili z pásma, zahájí tak nový útok.
     
    03:23
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Horový start hostů pokračuje, ještě neuběhly ani čtyři minuty, a už prohrávají o tři góly! Pavel Kubeš našel na útočné modré rozjetého BERNHARDA HERINGA, který si neskutečně přesně pohlídal ofsajdovou linii. Na Macha pak ujížděl sám a i když udělal kličku do úhlu, stejně pak dokázal zvednout kotouč do bližšího růžku – 3:0! Asistence: Pavel Kubeš.
     
    04:27
    Vzápětí tady máme první vyloučení a Vary budou moci odpovědět. David Motyčka (PCS) je totiž vyloučen za nedovolené bránění.
     
    04:52
    Petr Boček musel hasit první dvojici závarů. Nejaktivnější byl před jeho brankovištěm Václav Kovářík, pro domácího gólmana to rozhodně nebyla snadná situace.
     
    05:34
    V zajímavě se rozvíjející akci přijal na modré čáře puk Josef Jeřábek, ale toho precizním a čistým zákrokem zastavil Richard Buhr.
     
    06:10
    Další desítky vteřin tráví Mustangové aktivní hrou a nepouštějí soupeře ke své brance.
     
    06:30
    Domácí hrají v plném počtu. Jen první půlminuta jim přidělala vrásky na čele, pak už to zvládli skvěle.
     
    06:39
    Vzápětí se domácí provinili zakázaným uvolněním.
     
    06:51
    Forčekující Bernhard Hering slavil úspěch, nicméně pak mu střela trochu sklouzla a Mach si ji u tyčky pohlídal.
     
    07:19
    Jeden z hostů vyslal puk od červené čáry přímo na Petra Bočka. Kotouč se před ním ale snesl k ledu, což mu situaci usadnilo, a mohl tak dokonce i rozehrát.
     
    08:17
    Domácí hokejisté dál účinně napadají rozehrávku soupeře, byť nyní z toho zatím nedokáží vytěžit ohrožení Machovy klece.
     
    08:50
    Kubeš s Geierem svedli nefalšovaný sprint za kotoučem k mantinelu. Souboj vyhrál Pavel Kubeš, jenž potom elegantně obrátil hru rovnou do útoku.
     
    09:09
    Přiznám se, že jsem nyní nezachytil důvod přerušení, každopádně se vhazuje po pravé ruce karlovarského gólmana.
     
    10:05
    Hosté nyní odrazili ofenzivní pokus domácích borců, kteří to musejí zkusit od začátku.
     
    10:17
    A je tu druhé vyloučení na domácí straně, znovu za nedovolené bránění. Soupeři zkřížil cestu při Kubešově rozehrávce Lukáš Štěpják (PCS).
     
    10:25
    Okamžitou střelu po buly nadvakrát uhasil Petr Boček, který si vychutnává ovace domácích fanoušků.
     
    11:05
    Pavel Kubeš v rohu pásma vybojoval puk pro Davida Motyčku, který mohl v oslabení navýšit náskok. Mach ale ucpal všechny prostory, kudy mohl Motyčka zblízka dostat puk do sítě!
     
    11:55
    Kubešovy pohybové dovednosti na sáňkách jsou úžasné, teď se v mžiku obrátil a zbrzdil karlovarskou rozehrávku.
     
    12:28
    Pardubičtí hokejisté ubránili druhé oslabení ještě líp než to první, ba naopak přidělali hostům problémy.
     
    13:06
    Jakub Haas obětavě zastavil pardubickou přihrávku, nicméně bylo to už kousek za modrou čarou a hru přerušuje ofsajd.
     
    13:27
    Pavel Kubeš zvedl puk nad Macha a i když to z našeho pohledu není úplně stoprocentní, podle všeho se černá guma snášela do branky. Na čáře ji ale výstrojí neuvěřitelně vytáhl Jiří Berger!
     
    14:19
    Za karlovarskou brankou se srazili tři domácí a jeden hostující hráč, nicméně bylo to v nízké rychlosti a všichni se hned zase rozjeli.
     
    14:33
    Další trma-vrma vznikla mezi Wágnerem a Heringem v rohu třetiny, tentokrát museli sudí rychle přerušit hru.
     
    14:53
    Ou. Při dojíždějí karlovarského nahození narazil Pavel Kubeš tvrdě do mantinelu, ale zdá se, že na ránu se v poslední chvíli přece jenom stihl připravit.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Pardubicím se vstup do utkání povedl úžasně, už ve čtvrté minutě vedly o tři góly. Potom už hosté přece jenom lavinu zastavili, ale dvěma přesilovkami si příliš nepomohli. Mustangové tak kontrolují hru.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:24
    Hering si hned v úvodu druhé části brousil zuby na hattrick, tentokrát ho ovšem Bohumír Mach tváří v tvář vychytal.
     
    16:13
    Michal Geier ve středním pásmu bleskově přistoupil k Marku Michalcovi a společně dojeli až k mantinelu. Žraloci tím přišli o kotouč.
     
    16:55
    Na jedné straně střílel tuším Pavel Kubeš, na druhé pak rovněž z pravého kruhu Michal Geier. Byl to hodně štiplavý pokus, nicméně dobře postavený Boček nezaváhal.
     
    17:19
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hosté protestují kvůli ofsajdu, ale není jim to nic platné a čtvrtý gól Pardubic platí! PAVEL KUBEŠ získal kotouč u levého hrazení, udělal pár temp k brance a pak neomylně trefil místo v bližším růžku – 4:0. Bez asistence.
     
    17:41
    Nyní nechali hosté před Machem volného Lukáše Kořínka, ten ovšem stavem nedokázal pohnout popáté.
     
    19:00
    Po ose Motyčka – Kubeš doputoval puk opět ke Kořínkovi, který ho chtěl před brankou tečovat. Na střílený pas ovšem nedosáhl.
     
    19:59
    Žraloci se usadili v pardubické třetině, ale vydrželo jim to odhadem jen dvacet sekund. Pak se Motyčka s Kubešem vydali dopředu.
     
    20:35
    Bernhard Hering se zhruba na puntíku pro vhazování rozhodl pro střelu, spíš byl ještě dál od branky. Kotouč nabral na čepel až příliš a varskou klec doslova přehodil.
     
    21:17
    V protiútocích zkusil štěstí dvojicí dalekonosných ran Michal Geier. Boček se nenechal překvapit, o tomto víkendu tak stále neinkasoval.
     
    21:55
    Motyčka přebruslil soupeře, s pukem se ale dostal do velkého úhlu. Rychle pak zakončoval Pavel Kubeš, takřka z úrovně brankové čáry to však měl hodně těžké.
     
    22:55
    Mustangové uháněli dopředu ve dvou na nikoho a Bernhard Hering to vzal na sebe. Jako by se Macha zeptal, kam to chce, a ten mu řekl: Do lapačky! Tak se i stalo.
     
    23:24
    Další zákrok karlovarského gólmana, který je dnes o velký kus zaměstnanější než jeho oponent.
     
    23:58
    Zakázané uvolnění Žraloků se nekonalo, pak se hosté dostali k puku znovu. Jmenovitě Michal Geier. Rychlost ho ale vynesla do nevýhodné pozice a od hrazení napálil jen boční konstrukci.
     
    24:55
    Vary zaváhaly v rozehrávce a do branky se navezl Lukáš Kořínek. Machovi po souboji spadla maska, takže rozhodčí přerušili hru a vykázali ji do neutrální zóny.
     
    25:48
    Mustangové se dopředu vydali ve třech, středem táhl útok Pavel Kubeš. Na levé straně mu ale modrou čáru přejel Bernhard Hering, takže se píská ofsajd.
     
    27:03
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Závod o to, kdo z domácích tahounů dřív završí hattrick, vyhrává PAVEL KUBEŠ! U modré čáry se dostal k puku, ale musel počkat, až mu spoluhráč vyklidí pásmo. Pak se otočil, namířil si to dopředu a krásnou dalekonosnou střelou zvyšuje na 5:0! Asistence: David Motyčka.
     
    27:34
    Lukáši Kořínkovi zatím není přáno, ani teď zblízka na Macha nevyzrál.
     
    27:45
    První přesilovka pro Mustangy. Ze situace po vhazování plyne vyloučení Karla Wágnera (KVS) za držení.
     
    28:12
    Žraloci vyhodili, tak to domácí zkusili z přečíslení. Hering vyzval do mezikruží Kubeše, jehož rychlou střelu parádně chytá Bohumír Mach!
     
    29:04
    Marek Michalec nemohl s kotoučem do třetiny kvůli signalizovanému ofsajdu, a tak Karlovarští zase šetří čas.
     
    29:32
    Pavel Kubeš udělal kličku do středu, jeho svižný pokus zastavil Mach do lapačky.
     
    29:52
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Vyloučený Wágner už opustil trestnou lavici, přesto Mustangové ve druhé části zopakují svůj střelecký výkon z té první! Pavel Doležal našel od mantinelu LUKÁŠE KOŘÍNKA, který si dneska gól bezpochyby zasloužil – 6:0. Asistence: Pavel Doležal.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí hokejisté si tentokrát své tři trefy rozložili celkem rovnoměrně, dál kráčejí za dalším suverénním vítězstvím a potvrzením druhého místa po základní části. Hosté zatím bohužel nedokázali najít odpověď.

    Třetí třetina začne přibližně ve 12:20.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:43
    První střelecký pokus třetí třetiny vyslal Karel Wágner, branku domácích ovšem netrefil.
     
    31:17
    Po nahrávce od Davida Motyčky hledal před brankou někoho Pavel Kubeš, Žraloci ovšem přihrávku přečetli.
     
    31:36
    Nyní se domácí kapitán prudce navezl do karlovarského brankoviště a Bohumír Mach se chvíli zvedal. Rozhodčí vykázali hru do středního pásma.
     
    33:05
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Zdá se, že ani v poslední třetině se domácí hráči nechtějí zastavit. Hering našel MARKA MICHALCE, který z pravé strany povedeným způsobem našel místo u vzdálenější tyčky – 7:0. Asistence: Bernhard Hering.
     
    33:57
    Michalec si brousil zuby na druhý gól, ovšem před brankou nedosáhl na kotouč tak, aby ho dokázal tečovat do branky.
     
    35:05
    K volnému poku se dostal znovu Michalec, jeho střelu z otočky Mach vyrazil a na dorážku si najel Hering. Ani ten zblízka gólmana nepřekonal!
     
    35:51
    Pavel Kubeš ujížděl dopředu ne sám, ale za sebou měl ještě Lukáše Kořínka. Kapitán zakončoval sám, po kličce ovšem před odkrytou brankou puk netrefil.
     
    36:58
    Michal Geier v obranném pásmu nabral kotouč na čepel hokejky a chvíli přemýšlel, co s ním. Nakonec ho vyhodil do neutrální zóny, kde se k němu dostali domácí.
     
    37:46
    Trochu místa se otevřelo Karlu Wágnerovi, nicméně domácí ho rychle dojeli a potenciální šanci zastavili.
     
    39:03
    Zakázané uvolnění Mustangů. Být ve sledge hokeji hybridní icing, hra by pokračovala, neboť za kotoučem spěchal s velkým náskokem Marek Michalec.
     
    39:26
    Pavel Kubeš dokázal přes Michala Geiera přihrát na střed hřiště, kam uháněl David Motyčka. Na kotouč ale o malý kousek nedosáhl.
     
    40:36
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Také BERNHARD HERING završuje hattrick. A jak! Německý ostrostřelec za brankou nabral puk na hokejku, bleskově s ním vykroužil kolem tyčky a ze vzduchu ho neomylně poslal do sítě – 8:0! Bez asistence.
     
    40:36
    Karlovarská střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    40:48
    Kubešova střela ze středního pásma před Machem hodně nepříjemně skočila. Naštěstí pro něj tak, že ho kotouč trefil.
     
    41:05
    Vzápětí Machovi spoluhráči poslali puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    41:51
    Kubeš nabil napříč pásmem Michalcovi, celou akci pak z úhlu ještě zakončoval Lukáš Kořínek. Bohumír Mach ovšem uhájil brankovou čáru.
     
    42:16
    Michal Geier mohl vstřelit čestnou branku Žraloků, v úprku k němu ale rychle přistoupil David Motyčka a včas ho odzbrojil.
     
    42:46
    Ve hře se teď zkouší prosadit i Vojtěch Buhr. Propadl k němu kotouč na levý kruh, ale jakmile se odhodlal ke střele, už ho zablokoval jeden z protivníků.
     
    43:39
    Bernhard Hering si v sólu zakličkoval, pak ale ztroskotal na Machovi. Ten následně vyčapal i dvojici šancí Davida Motyčky. Už nechce, aby gólové manko narůstalo.
     
    44:09
    Minutu před koncem přišla největší šance Žraloků. A že byla obrovská. Jiří Berger už mohl střílet, místo toho chtěl akci vyšperkovat přihrávkou na Jakuba Haase. Ten ale prázdnou branku netrefil! To je pro hosty škoda...
     
    Konec zápasu.
     
    Včera 12:0 s Litvínovem, dnes 8:0 s Karlovými Vary. Domácí Mustangové zvládli bravurně i druhý, těžší duel víkendu a závěr základní části odehráli ve velké formě. Dnešek už nemohl nic změnit na tom, že Pardubice si za dva týdny zahrají o zlato a Vary o bronz.
     
    Ode mě je to z pardubické arény všechno. Těšte se na český superfinálový den, který proběhne v sobotu 3. února v brněnském Sportcentru Lužánky. A pak samozřejmě fanděte našim sledge hokejistům na paralympiádě!
     
    Ještě bych chtěl popřát všechno nejlepší k narozeninám pardubickému trenérovi Michalu Tereskovi, který si nyní užívá vyvolávání ze strany domácích fanoušků. Ti v Brně rozhodně chybět nebudou. Pěkný zbytek neděle! (12:45:36)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 1. Hering (Kubeš, Motyčka), 3. Kubeš, 4. Hering (Kubeš), 18. Kubeš, 28. Kubeš (Motyčka), 30. Kořínek (Doležal), 34. Michalec (Hering), 41. Hering


    SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Štěpják, Kubeš (C), R. Buhr – Motyčka, Michalec, Horníček, V. Buhr, Hering, Doležal (A), Kořínek, Ledvinka. Trenér: Michal Tereska.
    SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Berger (A), Wágner – Michalčín, Jeřábek, Haas, Kovářík, Geier (C), Karafiát. Trenér: Miroslav Hrbek.

    Rozhodčí: Mariánus, Špulák.
    thejrc.org