Carolina – Vegas 1:5 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 1:0 (kon.) | Anaheim – San Jose 2:6 (kon.)
Los Angeles – NY Rangers 4:2 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:2 (0:2, 3:0, 1:0)
New York Rangers
Pondělí 22.01.2018, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Alec Martinez (LAK) (0 + 2)
    Anže Kopitar (LAK) (0 + 1)
    Michael Amadio (LAK) (1 + 1) (07:15:41)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 12:32)
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 30

    New York Rangers: 23
     
    Máme za sebou napínavé utkání mezi Los Angeles Kings a New York Rangers. Hosté šli v první třetině do vedení, a to dokonce o dvě branky. Nejdříve využili přesilovku, potom na 2:0 zvýšil Jimmy Vesey. Jenže rozhodovala prostřední část, kterou ovládlo Los Angeles. Králové v ní nasázeli hned tři přesilovkové góly, otočili skóre na svou stranu a náskok už nepustili. Nutno říci, že Kings měli ve druhé polovině zápasu i herně navrch, takže výsledek 4:2 je zasloužený. Domácí tím pádem končí dlouhou sérii bez vítězství a zapisují důležité body do tabulky Pacifické divize. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek nového týdne.
     
    Konec zápasu.
    59:42 Trevor LEWIS - 4:2
     
    59:42
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Teď už je jisté, že si dnes dva body za výhru v základní hrací době odnesou Los Angeles Kings. Po vhazování v obranném pásmu domácí dostali puk do střední třetiny, kde stál připravený útočník TREVOR LEWIS. Ten měl čas zamířit a trefit prázdnou klec New York Rangers. Zbytek základní hrací doby se bude velmi pravděpodobně jen dohrávat. Asistence: Dustin Brown, Drew Doughty.
     
    59:34
    Doughty vyhodil puk jen na modrou čáru a málem z toho ještě byl střelecký pokus. Pak následovalo další zakázané uvolnění domácích. Poslední minuta základní hrací doby se hodně kouskuje.
     
    59:04
    Ryan McDonagha pálil po vyhraném vhazování svého týmu. Potom už Los Angeles vyhodilo přes všechny čáry, takže se píská zakázané uvolnění a herní situace míří zpátky před Quicka.
     
    58:50
    New York Rangers si podle očekávání vybírají oddechový čas.
     
    58:50
    Smithovu střelu z dálky si Jonathan Quick dobře pohlídal. Vyjel hodně před brankoviště a vymrštil lapačku.
     
    58:24
    Henrik Lundqvist opustil branku a New York Rangers to zkoušejí se šesti hráči na ledě.
     
    57:52
    Rangers vyhráli vhazování v útočném pásmu a nějakou chvíli se v něm také udrželi. Pak se ale Dustin Brown postaral o vyhození a jeho formace mohla poslat na led čerstvé síly.
     
    57:07
    Holden zavezl puk do útočného pásma a zkusil štěstí nahozením. Spíš ale ještě doufal, že ho někdo bude tečovat, k čemuž nedošlo.
     
    56:46
    Pearson vytečoval puk mimo hrací plochu, takže se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    56:25
    Nejspíš zůstává jen otázkou času, kdy Henrik Lundqvist opustí branku a hosté zkusí štěstí v šesti mužích na ledě. Zatím si totiž nemohou vytvořit žádné vyložené šance.
     
    55:55
    Bučněvič zkusil překvapit Quicka skrytým nahozením z dálky, ale také tento pokus si brankář Los Angeles pohlídal. Pravda ale je, že na zakončení moc neviděl.
     
    55:21
    Nadále platí, že Kings zůstávají stažení na své polovině a hlavně vyhazují kotouče dopředu. Což se jim teď moc nevyplatilo, protože vyhodili pouze na zakázané uvolnění.
     
    55:05
    Je tu poslední komerční pauza, pak budeme sledovat zbytek základní hrací doby.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 21. Muzzin (Doughty, Kopitar), 27. Amadio (Martinez), 31. Pearson (Martinez, Amadio), 60. Lewis (D. Brown, Doughty) – 4. Desharnais (DeAngelo, Lettieri), 8. Vesey (Zuccarello, Skjei)


    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, Folin – Kempe, Kopitar, D. Brown – Pearson, Lewis, Toffoli – Iafallo, N. Shore, Gáborík – Clifford, Amadio, T. Mitchell.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh, Holden, Skjei, Kampfer, Br. Smith, DeAngelo – Rick Nash, Zibanejad, Bučněvič – Vesey, J. T. Miller, Zuccarello – Catenacci, Desharnais, Lettieri – Carey, Holland, Fast.

    Rozhodčí: O'Halloran, Luxmore – Rody, Cherrey

    Diváci: 18 230
    thejrc.org