Carolina – Vegas 1:5 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 1:0 (kon.) | Anaheim – San Jose 2:6 (kon.)
Los Angeles – NY Rangers 4:2 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:2 (0:2, 3:0, 1:0)
New York Rangers
Pondělí 22.01.2018, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:42 Trevor LEWIS - 4:2
     
    59:42
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Teď už je jisté, že si dnes dva body za výhru v základní hrací době odnesou Los Angeles Kings. Po vhazování v obranném pásmu domácí dostali puk do střední třetiny, kde stál připravený útočník TREVOR LEWIS. Ten měl čas zamířit a trefit prázdnou klec New York Rangers. Zbytek základní hrací doby se bude velmi pravděpodobně jen dohrávat. Asistence: Dustin Brown, Drew Doughty.
     
    58:24
    Henrik Lundqvist opustil branku a New York Rangers to zkoušejí se šesti hráči na ledě.
     
    48:15
    Veliká možnost, do níž se dostal David Desharnais. Střelec prvního gólu tohoto zápasu zůstal nikým nehlídaný na pravém kruhu. Odtud pálil bez přípravy, jenže nastřelil přesně Jonathana Quicka.
     
    39:03
    Tak přeci jen se vylučovat bude, a to na obou stranách. Za Kings si jde na deset minut sednout Kyle Clifford, za Rangers Jimmy Vesey. Oba dostávají osobní tresty, takže budou svým celkům nějakou dobu chybět.
     
    38:47
    Hosté chybovali v rozehrávce ze středního pásma, k odraženému kotouči se dostal Lewis. Ten pelášil sám na Henrika Lundqvista, ochránce hostující klece ho však u pravé tyče vychytal betonem.
     
    34:44
    Hosté mají šanci vyrovnat skóre na kostce. Obránce Jake Muzzin totiž fauloval soka vysokou holí a musí si jít odsedět dvě minuty.
    30:22 Tanner PEARSON - 3:2
     
    30:22
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    No tak se na to podívejme! Los Angeles hraje ve druhé třetině třetí přesilovku a dává v ní třetí gól. Neuvěřitelné, jak se dnes domácí dokáží během početní výhody prosazovat. Přitom začátek této převahy nebyl pro domácí ideální. Pak ale na modré čáře napřáhl obránce Alec Martinez a těsně před zraky Lundqvista kotouč tečoval TANNER PEARSON. Brankář Rangers nestihl reagovat na změnu směru zakončení a Králové poprvé v utkání vedou. Asistence: Alec Martinez, Michael Amadio.
     
    28:48
    Takže je tu další komplikace pro tým z Východní konference. Dvě minuty za sekání si musí jít odsedět hostující hokejista Nick Holden. A Lundqvista tak čeká další práce.
     
    27:59
    Henrik Lundqvist jen tak tak udržel puk před brankovou čarou, na jeho brankovišti dorážela dvojice hráčů Kings. Třetímu inkasování švédský lapač puků ale zatím zabránil.
    26:13 Michael AMADIO - 2:2
     
    26:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Během přesilové hry jsou dnes domácí hodně nebezpeční, tady je další důkaz. Peter Holland už se sice pomalu vracel do hry, ale ještě předtím zvedali Kings ruce nad hlavy. Někam k pravému kruhu dostal ukázkově nabito MICHAEL AMADIO, ten neváhal a ránou z první poslal kotouč za Henrika Lundqvista. Tady neměl gólman New York Rangers šanci stihnout reagovat. Králové tím pádem srovnávají dvoubrankou ztrátu a začínáme prakticky od nuly. Druhá využitá přesilovka Los Angeles. Asistence: Alec Martinez.
     
    24:21
    Rozhodčí na startu prostřední periody tresty rozhodně nešetří. Je tu další, nyní pro hostujícího Hollanda. Ten musí odsedět menší trest za podražení. Tudíž šance Kings na srovnání stavu.
     
    21:31
    Tentokrát pro změnu přesilovka pro New York Ranger. Dvě minuty za podražení inkasuje Dustin Brown, jenž bude doufat, že jeho spoluhráči v oslabení neinkasují.
    20:30 Jake MUZZIN - 1:2
     
    20:30
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla hodně rychle využitá přesilovka. Domácí si zahráli první početní výhodu v zápase a hned je z toho branka na 1:2. Vše začalo ještě v obranné třetině, odkud Králové vyvezli puk dopředu. Potom situaci sehráli tak jednoduše, jak to jen šlo. Od modré čáry napřáhl na pumelici JAKE MUZZIN, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Zamířil přesně do levého horního rohu Lundqvistovy klece. Los Angeles je tedy výsledkově zpátky v zápase a drama je na světě. Asistence: Drew Doughty, Anže Kopitar.
     
    20:01
    Domácí Kempe a hostující Smith se do sebe na konci první třetiny pustili pěstmi, a tak oba právem dostávají pětiminutové tresty za rvačku. Na začátku prostřední části tedy budou svým týmům chybět. Smith navíc dostal ještě dvě minuty za hrubost, takže z toho vznikla přesilovka Los Angeles.
     
    15:48
    Alec Martinez a jeho pokus, ten však mířil hodně vysoko nad branku. Dorážka Toffoliho z prostoru před brankovištěm už vypadala mnohem nebezpečněji, Henrik Lundqvist měl tentokrát i krapet štěstí.
     
    11:08
    Dvě minuty za napadení si je nucen odsedět Kyle Clifford. To znamená, že Rangers čekají další dvě minuty v přesilovce, mohou odskočit už na rozdíl tří zásahů.
    07:12 Jimmy VESEY - 0:2
     
    07:12
    Rangers právě vstřelili branku!
    Netrvalo to dlouho a hosté vedou dokonce rozdílem dvou zásahů. Po souboji o kotouč v pravém rohu puk doputoval až na modrou čáru, odkud Rangers vypálili. Akce skončila až před brankovištěm Jonathana Quicka, tam aktivně a hlavně přesně dorážel hostující útočník JIMMY VESEY. Gólman Los Angeles vůbec neměl situaci pod kontrolou, nevěděl, kde mu hlava stojí a inkasoval. Také v tomto případě puk za jeho záda doskákal po ledě, nešťastná situace pro Kings. Asistence: Mats Zuccarello, Brady Skjei.
    03:53 David DESHARNAIS - 0:1
     
    03:53
    Rangers právě vstřelili branku!
    První hostující přesilovka na začátku nevypadala moc dobře, Rangers měli problém se vůbec udržet v útočném pásmu. Potom ale Newyorčané začali kombinovat, posílali puk z jedné strany na druhou, a to se jim vyplatilo. Z pravého kruhu totiž vypálil po ledě DAVID DESHARNAIS, jenž zamířil přesně mezi betony Jonathan Quicka. A domácí brankář je nestačil dát zavčas k sobě. Rangers jdou tedy ještě v prvních pěti minutách do vedení a Kings musí dohánět ztrátu. Asistence: Tony DeAngelo, Vinni Lettieri.
     
    02:00
    bude se poprvé v zápase vylučovat. Útočník Kings Marián Gáborík odjíždí na trestnou lavici, protože zasáhl soupeře holí do obličeje. Takže početní výhoda pro Rangers a jejich šance jít do trháku.
     
    01:41
    Mats Zuccarello zůstal nekrytý mezi kruhy, a tak zakončoval bez přípravy. Útočník hostů jen těsně minul pravou tyčku, málem zaskočil Quicka.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 21. Muzzin (Doughty, Kopitar), 27. Amadio (Martinez), 31. Pearson (Martinez, Amadio), 60. Lewis (D. Brown, Doughty) – 4. Desharnais (DeAngelo, Lettieri), 8. Vesey (Zuccarello, Skjei)


    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, Folin – Kempe, Kopitar, D. Brown – Pearson, Lewis, Toffoli – Iafallo, N. Shore, Gáborík – Clifford, Amadio, T. Mitchell.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh, Holden, Skjei, Kampfer, Br. Smith, DeAngelo – Rick Nash, Zibanejad, Bučněvič – Vesey, J. T. Miller, Zuccarello – Catenacci, Desharnais, Lettieri – Carey, Holland, Fast.

    Rozhodčí: O'Halloran, Luxmore – Rody, Cherrey

    Diváci: 18 230
    thejrc.org