New Jersey – Detroit 0:3 (kon.) | Toronto – Colorado 2:4 (kon.) | Minnesota – Ottawa 3:1 (kon.)
Chicago – Tampa 0:2 (kon.) | Arizona – NY Islanders 3:2 (po pr.) | Calgary – Buffalo 1:2 (po pr.)
po prodl.
Calgary Flames
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Buffalo Sabres
Úterý 23.01.2018, 03:15 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:30 Jack EICHEL - 1:2
     
    61:30
    Sabres právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! Puku se po vyhrané buly O'Reillym ujal Rasmus Ristolainen, který nabil NA střed levého kruhu JACKU EICHELOVI, jehož tvrdá střela z první prošla u levé tyče. Smith se snažil rychle přemístit, ale proti rychlému zakončení neměl šanci. Asistence: Rasmus Ristolainen a Ryan O'Reilly.
     
    59:44
    Ristolainenovu dělovku zastavil Smith betonem a u pravé tyče marně dorážel O'Reilly!
     
    59:28
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mikael Backlund – 2 min., držení hole).
     
    55:46
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Michael Stone – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:55
    Hamonic svou střelou nastřelil pouze zadní mantinel, od kterého se puk dostal před levou tyč! Tam byl Jankowski, ale skákavý puk do odkryté branky netrefil!
     
    50:22
    Puk se zničeho nic dostal za obranu Sabres na zapomenutého Lazara, který zkoušel vykoupat Johnsona rychlými kličkami. Zakončení k pravé tyči ale přes beton Johnsona neprošlo!
     
    48:36
    Eichelovu střelu vyrazil Smith pouze mezi kruhy, kam se z druhé vlny přiřítil Okposo! Proti jeho střele musel brankář Calgary zasáhnout betony. Velmi důležitý zákrok.
     
    44:59
    Hosté v přečíslení dva na jednoho! Sabres si nechali puk na holi příliš dlouhou a přihrávka na McCabe šla pozdě. McCabe střílel až z ostrého úhlu, který Smith dostatečně pokryl.
     
    37:46
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Dougie Hamilton – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:47
    Monahan pálil z levého kruhu! Johnson vyrazil pouze před sebe, kde byly velké zmatky. V těch se nejlépe orientoval Hathaway, ale i jeho přiklepnutí puku zachytil Johnson. Brankář Sabres nyní podržel svůj tým.
     
    29:47
    To byla velká chyba rozehrávajícího Brodieho! Ten totiž přihrál pouze na Okposa, který na rozdíl od Wilsona v první třetině pohotovou střelou neuspěl!
     
    26:50
    A opět Sabres ve velké příležitosti! Z levého kruhu pálil velmi rychle Girgensons, proti kterému se Smith přemístil na poslední chvíli a puk vyrazil mimo tři tyče.
     
    26:28
    V pravém rohu skvěle zabojoval Eichel, který okamžitě po získání kotouče přihrával na Okposa. Ten si sjel na střed pravého kruhu v dobré rychlosti a z první nastřelil Smithovy betony!
     
    19:58
    Obrovská šance Calgary! Už se zdálo, že se Gaudreau k puku nedostane. Ten si jej ale rychle sklepl mezi kruhy, odkud rychlým bekhendem zaměstnal Johnsona, který puk vyrazil špičkou betonu.
     
    18:27
    Chybnou rozehrávku ovšem zachytil O'Reilly, který se stahoval k levé tyči. Puk mu ale před zakončením přeskočil čepel hole a tak vystřelil naprázdno. Mezitím ho ještě na levou tyč tvrdě nabral Brodie.
     
    17:06
    Domácí to nyní sehráli skvěle! Monahan po přihrávce na jeden dotek poslal puk před branku na Tkachuka, který z první nastřelil pouze Johnsonovy betony.
     
    16:47
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Nicholas Baptiste – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:27
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Kyle Okposo – 2 min., sekání).
    08:24 Scott WILSON - 1:1
     
    08:24
    Sabres právě vstřelili branku!
    Úvodní branky si ale Flames příliš dlouho neužili, protože hosté rychle odpovídají! Mark Jankowski na levém hrazení přihrál nepřesně přímo mezi kruhy, kde byl osamocený SCOTT WILSON, jehož pohotové zakončení zápěstím prošlo přímo mezi Smithovými betony. Bez asistence.
    08:00 Matthew TKACHUK - 1:0
     
    08:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Přesilovou hru domácí nakonec využívají! Od levého hrazení našel Johnny Gaudreau osamoceného MATTHEWA TKACHUKA, který na hranici brankoviště skvěle tečoval puk do levé tyčky, od níž se puk odrazil za Johnsona! Asistence: Johnny Gaudreau a Mark Giordano.
     
    06:51
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Jake McCabe – 2 min., podražení).
     
    03:11
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Curtis Lazar – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Nathan Beaulieu – 5 min., bitka).

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 8. Tkachuk (J. Gaudreau, Giordano) – 9. S. Wilson, 62. Eichel (Ristolainen, R. O'Reilly)


    Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – Giordano, D. Hamilton, Hamonic, Brodie, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan, Ferland – Tkachuk, Backlund, Brouwer – S. Bennett, Jankowski, Hathaway – Hrivík, Stajan, Lazar.
    Buffalo Sabres: Ch. Johnson (Lehner) – Scandella, Ristolainen, Beaulieu, McCabe, Falk, C. Nelson – Girgensons, Eichel, Okposo – S. Wilson, R. O'Reilly, S. Reinhart – E. Kane, Jo. Larsson, Pominville – Nolan, Rodrigues, Baptiste.
    thejrc.org