Třinec – Sparta 1:0 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Litvínov – Jihlava 1:3 (kon.)
Liberec – Kometa Brno 6:2 (kon.) | Mountfield HK – Chomutov 1:0 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC Sparta Praha
Úterý 23.01.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den z Třince! Tipsport extraliga v úterý pokračuje předehrávkami čtyřicátého devátého kola, třinecká multifunkční WERK ARENA bude svědkem souboje Ocelářů Třinec a Sparty Praha. Utkání startuje v sedmnáct hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři si v neděli spravili chuť po nešťastném pátečním zápase na ledě Plzně a na domácím kluzišti porazili poslední Jihlavu. Svěřenci trenérů Václava Varadi a Marka Zadiny do zápasu vstoupili na výbornou a po první dvacetiminutovce drželi tříbrankový náskok. Poté se ale ocelářská mašina trochu zadrhla, hráči s drakem na hrudi i tak dokráčeli k pohodové výhře 4:1. Slezané se třemi získanými body udrželi na dostřel čtvrté Kometě, na kterou Oceláři ztrácejí dva body.

    ”Především jsme rádi za tři body, které jsme získali. První třetina byla skvělá, v dalších dvou už jsme nezahráli takový hokej, jako v té první. To nás hodně štve. V konečném výsledku ale máme tři body a to je to nejdůležitější,“ řekl Tomáš Marcinko po nedělním duelu, zároveň však zvedal varovný prst s ohledem na druhou a třetí třetinu. „Nemyslím si, že bychom nějak ubrali, určitě to je v našich hlavách. Ty tři branky nás asi trochu uspaly. Je to o psychice, musíme na tom zapracovat,“ dodal slovenský útočník.

    Poslední zápas Ocelářů

    21. ledna 2018: HC Oceláři Třinec – HC Dukla Jihlava 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

    Branky a nahrávky: 1. Dravecký (Chmielewski, Linhart), 5. Adamský (Krajíček), 17. Adamský (L. Kovář, Svačina), 58. Cienciala (O. Kovařčík) – 32. Dostálek (Suchánek, Čachotský).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, Roth, Linhart, D. Musil, L. Kovář – Martin Růžička, Marcinko, Rákos – Chmielewski, Roman Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík.
     
    HC Sparta Praha

    Sparta zatím neprožívá kdovíjak povedenou sezónu. Tým z hlavního města se po celou dobu ročníku pohybuje ve středních patrech tabulky, Pražanům se nedaří natáhnout nějakou vítěznou šňůru. Vedení Sparty na nepříznivě se vyvíjející sezónu reagovalo výměnou na trenérském postu i příchodem několika dalších hráčů. Svěřenci trenéra Františka Výborného ale dlouho nemohli zabrat, v posledních tře kolech již začali vítězit. Sparťané si postupně poradili s Hradcem Králové, Jihlavou a Vítkovicemi.

    Sedmibodový týden posunul Spartu na osmou příčku tabulky, jedenáctá Mladá Boleslav však má manko pouhé čtyři body. Od šesté Olomouci pak Pražané jsou vzdáleni o tři bodíky. Bodově se ve Spartě nejvíce daří útočníkovi Lukáši Pechovi, který ve čtyřiceti zápasech posbíral solidních třicet čtyři bodů (10+16). Nejlepším střelcem pražského celku pak je Andrej Kudrna, který rozvlnil soupeřovy sítě třináctkrát. V brankovišti se vystřídala již čtveřice brankářů. Nejlepší čísla vykazuje Sami Aittokallio, který ve dvaceti zápasech průměrně pustil 2,42 branky na zápas, jeho úspěšnost činí rovných 92 %.

    Poslední zápas Sparty

    21. ledna 2018: HC Sparta Praha – HC Vítkovice Ridera 4:3 sn. (0:0, 1:2, 2:1 – 0:0)

    Branky a nahrávky: 31. Černoch, 51. Švrček (Jarůšek, Říčka), 60. Michálek (Pech, Říčka), rozhodující sam. nájezd Černoch – 27. Hrbas (Stránský, Trška), 40. Lev, 52. Szturc.

    Sestava Sparty v posledním zápase: Aittokallio – Ďaloga, Michálek, Mikuš, Kalina, Pavelka, Švrček, Nedomlel – Forman, Pech (A), Klimek – Kudrna, Vrána (C), Buchtele – Jarůšek, Černoch, Říčka – Uher, Rousek, Kumstát (A).
     
    Poslední vzájemný zápas

    V úvodním extraligovém střetnutí nového kalendářního roku se znovu naplno dokumentovala skutečnost, že Ocelářům se v poslední době daří lépe na ledech soupeřů. V největší středoevropské hokejové aréně svěřenci trenérské dvojice Varaďa-Zadina zvítězili po divokém průběhu dvoubrankovým rozdílem, udrželi čtvrtou tabulkovou pozici a venku bodovali už posedmé za sebou.

    3. ledna 2018: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 3:5 (2:2, 1:3, 0:0)

    Branky a nahrávky: 4. T. Pavelka (Forman, Pech), 12. Klimek (Forman, Pech), 22. Klimek (Pech, Forman) – 14. Martin Růžička (Roth, Marcinko), 19. Krajíček (Polanský, Svačina), 21. Marcinko (Krajíček), 27. Jank (Svačina, Adamský), 28. M. Kovařčík (R. Vlach, Hrňa).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Petružálek – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, Švrček, T. Pavelka – Klimek, Pech (A), Forman – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Říčka, Černoch, Jarůšek – Kumstát (A), J. Hlinka, Uher – Rousek.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Zbyněk Kubičík – Petr Blümel, Jiří Ganger.
    Poslední domácí zápas odehráli sparťané ve speciální edici dresů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou celků jsou na ledové ploše, předehrávka čtyřicátého devátého kola mezi Oceláři a Spartou začne za pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Úvodní buly pro Spartu. Hosté se ale okamžitě dostali pod tlak první třinecké formace, Růžičkovi poté ale nevyšla kombinace s Rákosem. Icing, buly před Hrubcem.
     
    00:50
    Roth dlouhým pasem hledal rozjetého Petružálka, ten ale sklepl kotouč pouze pro hostujícího Formana. Ten od modré čáry nahazoval pro Buchteleho, Hrubec ukryl puk v lapačce.
     
    01:09
    Další zákrok třineckého brankáře, Hrubec raději ukryl kotouč před dotírajícím Říčkou.
     
    01:36
    Polanský ve spolupráci s Adamským dostal kotouč na hostující stranu kluziště, druhý jmenovaný poté dvěma střelami otestoval pozornost sparťanského brankáře. Aittokallio musel likvidovat střelu z pravé strany, později od modré čáry, v obou případech byl hostující gólman úspěšný.
     
    02:17
    Hrňa ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku, v protiakce pak těžkým pasem ke střele vyzval Ciencialu. Ten zpracovával v obtížné pozici, jeho následná bekhendová střela netrefila branku.
     
    02:52
    Marcinko od modré hledal Martina Růžičku, ten ale pouze promáchl. Hosté poté odpálili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    03:46
    Dravecký sebral kotouč Vlachovi, Oceláři poté přes Janka a Petružálka vykombinovali střeleckou pozici pro Musila. Ten ale netrefil branku.
     
    04:15
    Při dalším pokusu domácích už Aittokallio musel zasahovat, Jank od modré trefil rameno hostujícího brankáře.
     
    05:07
    Adamský dostal kotouč do útočné třetiny, poté přenechal své místo Kovařčíkovi. Třinecký mladík se dostal do souboje v rohu hostujícího pásma, obránce Pavelka ale třineckého hráče nenechal hrát.
     
    05:56
    Oceláři jsou v úvodních minutách zápasu aktivnějším týmem. Hostujícího brankáře v dobrých pozicích ohrožovali Linhart s Růžičkou, ani jeden z třineckých hráčů ale netrefil branku.
     
    06:28
    Hosté se po delší odmlce podívali před Hrubcovu branku, Buchtele nakonec donutil třineckého brankáře k zákroku. Hrubec musel likvidovat střelu z velmi ostrého úhlu. Komerční přestávka.
     
    06:57
    Dravecký dostal Oceláře do útočné třetiny, po jeho pasu pak Vlach hledal před brankou stojícího Petružálka. Ten ale nedokázal trefit skákající kotouč.
     
    07:39
    Sparťané se usadili v útočné třetině, na Hrubce zatím mířily dva pokusy. Říčka trefil nejblíže bránícího protihráče, Hrubec poté vytáhl Buchteleho pokus mimo tři tyče.
     
    08:23
    Další práce pro třineckého brankáře, Hrubce ze střední vzdálenosti ohrožoval Uher. Gólman Ocelářů si při zákroku nebyl příliš jistý, hosté proto chtěli najít cestu k dorážce. Před Hrubcem však dobře zapracovala obrana domácích.
     
    08:49
    Růžička v hostující třetině nejprve nepřesně tečoval Rákosův pokus, o chvíli později pak jeho křížný pas nedokázal zachytit Roth.
     
    09:36
    Útočili proto znovu hosté, konkrétně jejich první formace. Klimek s Formanem připravili střeleckou pozici pro Pecha, ten ale z mezikruží trefil pouze Hrubcovu vyrážečku.
     
    10:04
    Z podobného místa o chvíli později střílel také Forman, Hrubec tentokráte ukryl kotouč v lapačce.
     
    10:45
    Na jedné straně se v útočném pásmu neprosadil Petružálek, na druhé pak své štěstí marně pokoušel Kudrna.
     
    11:04
    Polanského řada zavezla kotouč do útočné třetiny, Adamského nahození od modré čáry pak skončilo v Aittokalliově moci.
     
    11:17
    Roth dostal na modrou velmi těžký pas, třinecký obránce neudržel kotouč v útočném pásmu. Ofsajd.
     
    12:03
    Marcinko zpoza branky dvakrát hledal Růžičku, v obou případech však do přihrávky sáhl jeden z hostujících obránců.
     
    12:21
    Sparta velmi rychle přenesla hru na druhý konec ledové plochy, Pechův pokus ale Hrubce nijak nepřekvapil. Komerční přestávka.
     
    12:31
    Roth chtěl do rychlé akce vyslat Hrňu, ten ale přebíral kotouč v ofsajdovém postavení.
     
    13:10
    Stejný technický prohřešek zastavil na druhé straně také Kudrnu, kterému kotouč do útočné třetiny přikopl Kovařčík. Hosté ale byli v pásmu rychleji než puk.
     
    13:37
    Ani další přechod hostí do útočné třetiny nebyl úspěšný, Jarůšek musel před modrou udělat kličku, na kterou nedokázal zareagovat Říčka.
     
    13:47
    Uher od hrazení hledal před brankou stojícího Hlinku, na přihrávku si ale počíhal Hrubec, který ukryl puk v lapačce.
     
    14:08
    Oceláři vyhráli buly ve vlastním pásmu, druhá formace poté zatáhla hru před Aittokallia. Vlach přihrávkou od hrazení ke střele vyzval Musila, ten ale trefil jen připraveného brankáře Sparty.
     
    14:12
    V další akci mohl od modré pálit Roth, třinecký bek si ale potáhl kotouč až za modrou čáru, ofsajd Ocelářů.
     
    15:00
    Růžička si v útočném pásmu nerozuměl s Rothem, toho mohl k protiakce využít Pech. Hostující útočník zavezl kotouč za Hrubcovu branku, pak ale nepřesně hledal najíždějícího Formana.
     
    15:28
    Spartě se povedlo udržet hru v útočné třetině, Hrubec se musel pořádně natáhnou proti Formanově střele. Kotouč nakonec těsně minul pravou tyč třinecké branky.
     
    16:02
    Krajíček z vlastního pásma hledal na útočné modré stojícího Svačinu, přihrávka ale byla sražena mimo hrací plochu. Buly ve středním pásmu.
     
    16:38
    Spartě se nepovedlo využít menších zmatků v třinecké rozehrávce, Jank ve spolupráci s Musilem nakonec dostal kotouč do středního pásma.
     
    16:58
    Pražané se velmi rychle vrátili do útočné třetiny, Hrubce od modré čáry otestoval Mikuš. Třinecký brankář drží puk v lapačce.
     
    17:24
    Další útočné snažení Sparty vzalo za své při nepřesné přihrávce Pecha a následném icingu. Buly před Aittokalliem.
     
    17:59
    Marcinko dlouho držel kotouč v útočném pásmu, slovenskému útočníkovi se nakonec povedlo rozehrát na Douderu. Ten od modré hledal volného Růžičku, přihrávka ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    18:14
    Jank nepřesně hledal Ciencialu, nedařilo se ani Spartě, která odpálila kotouč na icing.
     
    18:51
    Adamský se Svačinou zavezli kotouč za hostující branku, tam se puku ujal Polanský. Ten svým typickým způsobem hledal Adamského, přihrávka ale nebyla přesná.
     
    19:25
    Sparta se v poslední minutě úvodní části dostala do útočné třetiny, Černochův pokus ale netrefil branku. Další snažení hostujícího týmu zastavil hvizd sudího pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu je minulostí, ve WERK ARENĚ sledujeme bezbrankový hokej. Úvod utkání patřil domácím Ocelářům, kteří se dostali do několika slibných příležitostí. Hosté odpověděli ve druhé polovině třetiny, kdy pro změnu oni více zaměstnávali soupeřova brankáře. Hrubec i Aittokallio ale zatím žádný kotouč za svá záda nepustli.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:52.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 5:9,
    střely mimo: 4:5,
    zblokované střely: 5:5,
    hity: 5:6,
    vhazování: 13:13,
    trestné minuty: 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Úvodní buly třetiny pro Spartu. Hosté dostali kotouč do útočné třetiny, Pech s Formanem ale neuspěli proti dvojici Krajíček – Douera. Hosty to však nemusí příliš mrzet, Rákos totiž odpálil kotouč na icing.
     
    21:05
    Rákosovi se nepovedlo najít rozjetého Růžičku, na druhé straně pak u modré čáry ztratil puk Kudrna.
     
    21:41
    Petružálek se ve středním pásmu srazil s Vlachem, hrát tak mohli hosté. Hlinkovo nahození ale skončilo pouze u bránícího Rotha.
     
    22:21
    Petružálek dostával přihrávku na útočnou modrou čáru, třinecký útočník ale nedokázal zpracovat kotouč. Na druhé straně pak nepřesně rozehrával Pech.
     
    22:53
    Hrát tak mohou Oceláři. Doduera pálil do boční sítě, Cienciala pak z mezikruží nechal vyniknout Aittokallia. Kotouč stále na svých holích drží Oceláři.
     
    23:25
    Další střela na hostující branku z hole Krajíčka nebyla přesná, Spartě se poté povedlo dostat hru do středního pásma.
     
    23:50
    Pech se marně snažil projít skrz trojici bránících hráčů, na druhé straně pak nadějně vypadající akci zhatila nepřesná Rákosova přihrávka.
     
    24:31
    Oceláři drží svého soka pod tlakem, Aittokalli měl co dělat, aby zastavil útočné snažení domácích! Hostujícího brankáře ohrožovali Růžička, Vlach a Rákos, ani jeden z třineckých útočníků ale v dobrých pozicích nenašel mezírku v Aittokalliově postoji!
     
    25:23
    Oceláři pokračovali v tlaku, Petružálek z rohu kluziště ke střele vyzval Musila. Třinecký bek nemířil přesně, hosté poté odpálili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    26:10
    Ocelářům se nepovedlo buly v útočné třetině, do protiakce tak mohli jít hosté. Ke střele z dobré pozice se dostal Jarůšek, jeho pokus ale těsně minul Hrubcovu branku.
     
    26:56
    Sparta ještě chvíli pokračovala v útočném snažení, Oceláři se pak ale dostali ke kotouči. Hrňa zavezl puk do středního pásma odkud napálil hostujícího brankáře. Pokračovat budeme vhazováním v pásmu Sparty po komerční přestávce.
     
    27:49
    Oceláři kombinují v útočné třetině, kromě nepřesného pokusu Růžičky ale zatím nijak neohrozili hostujícího brankáře.
     
    28:38
    Petružálek trefil Aittokalliův beton, tečí Douderovy střely o chvíli později pak neuspěl Marcinko. Oceláři stále drží útočnou třetinu.
     
    28:44
    Hostující brankář chytá pokus Draveckého a na chvíli přerušuje tlak domácích.
     
    29:04
    Oceláři vyhráli buly, Cienciala ale poté neuspěl ve svých dvou šancích. Hosté dostali hru do středního pásma, u kotouče jsou však znovu domácí.
     
    29:48
    Polanský od hrazení hledal před brankou stojícího Svačinu, ten ale nedokázal usměrnit prudký pas na hostující branku. Následné vyhození hostí se odrazem od tvrzeného skla dostalo mimo hrací plochu.
     
    30:16
    Růžička nedosáhl na Rákosův pas, hosté poté neuspěli v přečíslení když Říčka netrefil branku.
     
    30:33
    Sparta pokračovala v tlaku, výsledkem byla střela Pavelky z mezikruží a jistý zákrok brankáře Hrubce.
     
    31:01
    Uvidíme první početní výhodu utkání. Vladimír Dravecký se hnal za kotoučem, k puku se však nedostal, neboť jej zahákoval Dominik Uher. Přesilovka pro Oceláře.
     
    31:21
    Roth trefil Aittokallia, Růžičkova dorážka poté bránícího Pavelku. Hosté se osvobodili.
     
    31:43
    Oceláři se krkolomným způsobem vrátili do hostující třetiny, Růžička pak ale nepřesně hledal Marcinka. Hra je znovu ve středním pásmu.
     
    31:59
    Ani další akce domácích nekončí v brance. Roth namazal Hrňovi, ten ale z první trefil jen Aittokallia. Na brankovišti poté důrazně pracoval Marcinko, volný kotouč ale za hostujícího brankáře nedostal.
     
    32:17
    Další průběh přesilovky se domácím příliš nedaří, hosté se osvobodili dvakrát v krátkém časovém úseku.
     
    32:46
    Nepřesná Petružálkova rozehrávka znamená další expedici kotouče k Hrubcovi, hostující oslabení je téměř u konce.
     
    33:10
    Sparta je kompletní. Rákos ještě v závěru přesilovky hledal na modré stojícího Adamského, ten ale pro signalizaci ofsajdu nemohl hrát.
     
    34:01
    Sparta se po ubráněném oslabení dostala do útočné třetiny, po několika nepřesných přihrávkách ale domácí pásmo sama vyklidila. Na druhé straně musel Aittokallio likvidovat Marcinkovo nahození.
     
    34:50
    Vlach neudržel kotouč v útočném pásmu, v protiakci pak nepřesně pálil Švrček. Hra se znovu přesouvá do hostujícího pásma.
     
    35:26
    Martin Růžička obral o kotouč Jana Švrčka a mohl jít sám na branku! Marek Ďaloga ale zatáhl za záchrannou brzdu, Růžička si vše zopakuje při trestném střílení!
     
    35:26
    Martin Růžička zkusil střelu mezi Aittokalliovy betony, hostující brankář si ale toto místečko pohlídal! Pokračujeme bez branek.
     
    36:05
    Spartu neproměněný Růžičkův nájezd probudil, hosté drží kotouč v útočném pásmu.
     
    36:19
    Hosté dostali kotouč do sítě třinecké branky, rozhodčí nyní vše konzultuje u videa!
     
    36:19
    Branka neplatí! Spartě se sice povedlo překonat brankáře Hrubce, Jan Buchtele ale kopl kotouč do třinecké branky, gól proto nemůže být uznán.
     
    36:46
    Erik Hrňa si sebral puk ve středním pásmu, nabruslil si do předbrankového prostoru, následnou kličkou ale brankáře Aittokallia nepřekonal. Komerční přestávka.
     
    37:15
    Petružálek s Vlachem se snažili udržet kotouč v útočném pásmu, proti trojici hostujících hráčů ale neuspěli.
     
    37:50
    Růžička s Rákosem získali kotouč v útočném pásmu, druhý jmenovaný pak ale trefil pouze beton hostujícího brankáře. Sparta odpálila kotouč na icing.
     
    38:04
    Aittokallio měl obrovské štěstí! Douderovo nahození od modré čáry zastavil jeden z bránících hráčů, k volnému kotouči se poté dostali Rákos a Martin Růžička. Oba jmenovaní chtěli dorazit puk do branky, oba ale trefili jen nic nevidícího Aittokallia!
     
    38:41
    Hosté se pokusili o rychlou protiakci, Kudrnu ale zastavil ofsajd.
     
    39:07
    Poslední minuta druhé třetiny. Hrubec musel likvidovat pokus Michálka, na druhé straně pak v přečíslení neuspěl Cienciala. Jeho střela byla sražena do ochranné sítě.
     
    39:52
    Martin Růžička si vzal kotouč ve vlastním pásmu, nakopl své motory a prokličkoval se až k zakončení. To mu ale zmařil nedovolení zákrok Petra Kaliny, který Růžičku přidržel. Přesilovka pro Oceláře.
     
    39:59
    Na hostujícího brankáře ještě stihl vystřelit Hrňa, Aittokallio ale kotouč vyrazil do rohu kluziště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, ve WERK ARENĚ stále platí bezbrankový stav. V prostřední dvacetiminutovce bylo k vidění několik dobrých pokusů ke skórování, Martin Růžička neproměnil trestné střílení, gól Jana Buchtele poté rozhodčí neuznali pro kopnutí. Slezané ve druhé části hry nevyužili jednu početní výhodu, do poslední periody ale vstoupí znovu v převaze.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:48.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 22:5 (27:14),
    střely mimo: 3:2 (7:7),
    zblokované střely: 5:6 (10:11),
    hity: 2:2 (7:8),
    vhazování: 10:7 (23:20),
    trestné minuty: 0:4 (0:4).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Oceláři se po menších potížích dostali do útočné třetiny a rozestavili své přesilovkové komando.
     
    40:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají početní výhodu a otevírají skóre zápasu! Kotouč putoval skrz celé hostující pásmo, až se dostal na modrou čáru, odkud vypálil LUKÁŠ KRAJÍČEK! Třinecký kapitán nasměroval kotouč na levou stranu branky, Aittokallio byl bezmocný! Asistence: Jakub Petružálek, Tomáš Marcinko.
    40:56 Lukáš KRAJÍČEK - 1:0
     
    41:45
    Petružálek protečoval kotouč pro Marcinka, ten na něj ale nedosáhl. Na druhé straně pak nepřesně střílel Švrček.
     
    42:18
    Vlach získal kotouč ve středním pásmu a vydal se za hostující branku. Třinecký útočník pak zpětnou kličkou hledal Rákose, ten ale na kotouč nedosáhl.
     
    43:07
    Sparta se dostala do útočné třetiny, Forman ale za Hrubcovou brankou přišel o puk. Nevedlo se však ani na druhé straně, Dravecký nedokázal projít přes útočnou modrou čáru.
     
    43:30
    Po třineckém ofsajdu se vhazovalo ve středním pásmu, Cienciala se ale s kotoučem do hostující třetiny nedostal. To domácím umožnil až Mikuš, který odpálil kotouč na icing.
     
    44:00
    Svačina přišel o puk za hostující brankou, Adamský se poté musel vracet velmi rychle, aby do protiakce nepustil Pecha.
     
    44:32
    Doudera si nahodil puk do rohu hostující třetiny, ve spolupráce s Rákosem poté vybojoval puk zpět. Oceláři drží útočnou zónu.
     
    45:11
    Snažení domácích končí nepřesným pasem Rákose a zákrokem Aittokallia. Vhazovat se bude po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    45:23
    Vlach chtěl po buly namazat mezi kruhy stojícímu Růžičkovi, přihrávku ale srazil Ďaloga. Hosté se poté málem dostali do protiakce, rychlý Růžičkův návrat ale znemožnil Spartě postup do útočné třetiny.
     
    46:20
    Aittokallio se musel v brankovišti hodně obracet. Z mezikruží pálil Cienciala, od modré poté Doudera. Ve třetí akci pak brankáře Sparty nepřekonal Kovařčík, hosté tak stále mají manko pouhé jedné branky. Komerční přestávka.
     
    46:27
    Hosté zvládli buly ve vlastním pásmu, Kalinovi se ale poté nepovedla přihrávka na rozjetého Formana. Puk končí v Hrubcově lapačce.
     
    46:53
    Polanského formace přenesla hru na druhou stranu kluziště, Martin Adamský měl k dispozici tři pokusy. Ve všech případech ale třinecký útočník trefil Aittokalliovy betony.
     
    47:43
    Doudera dlouho držel kotouč za vlastní brankou, jeho následná rozehrávka ale vůbec nebyla přesná. Puku se zmocnil Kudrna, ten ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    47:58
    Další útočná akce hostí končí v Hrubcově lapačce, z vrcholu kruhu pro vhazování třineckého brankáře nepřekonal Říčka.
     
    48:26
    Růžička neudržel kotouč v hostujícím pásmu, Sparta poté nevyužila další rychlou protiakci. Opakoval se souboj Říčka versus Hrubec, hostující útočník poslal kotouč přímo do lapačky třineckého brankáře.
     
    48:46
    Sparta přidala na aktivitě. Mikušovu střelu od modré nepřesně tečoval Kudrna, z mezikruží pak Hrubce nepřekonal Uher.
     
    49:09
    S dalším hostujícím pokusem Hrubec nemusel nic dělat, Pavelkův pokus od modré čáry byl tečován do ochranné sítě.
     
    49:17
    Icing Ocelářů.
     
    49:53
    Petružálek z vlastního pásma žabičkou hledal rozjetého Marcinka, třinecký útočník přebíral kotouč v útočném pásmu. Rychleji než puk ale do hostující třetiny vjel Rákos, sudí proto odpískal ofsajd.
     
    50:01
    Hra je přerušena po dalším zákroku brankáře Hrubce, sudí budou vylučovat na obou stranách. Za vzájemnou potyčku si na dvě minuty odpočinou Vladimír Svačina a Jan Buchtele. Pokračujeme ve čtyřech na obou stranách.
     
    50:32
    Hrubec má opět kotouč ve své moci, třinecký brankář musel zastavit Ďalogovo nahození ze středního pásma. Buly po pravici gólmana Hrubce.
     
    51:09
    Martin Růžička byl velice aktivní v útočném pásmu, proti dvojici hostujících hráčů ale kotouč nezískal.
     
    51:38
    Sparta drží puk ve své moci, hosté se ale zatím nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    52:01
    Svačina i Buchtele jsou na ledě, hraje se se standardním počtem hráč na obou stranách. Oceláři v závěru hry ve čtyřech ještě zkusili překvapivé vysunutí Adamského, ten ale narazil na trojici bránících hráčů.
     
    53:01
    Linhart se za vlastní brankou dostal pod tlak, jeho rozehrávka byla následně sražena do hlediště. Pokračovat se bude po komerční přestávce vhazováním ve středním pásmu.
     
    53:11
    Dravecký zachytil hostující rozehrávku, do útočné třetiny ale rychleji vjel Vlach, Ocelářům je proto pískán ofsajd.
     
    53:11
    Dnešní utkání sleduje 4 157 diváků.
     
    53:57
    Hosté drželi kotouč v útočném pásmu, Kudrnovou střelu ale k Hrubcovi nepustil Doudera. Oceláři posunuli kotouč do středního pásma.
     
    54:18
    Sparta má k dipozici přesilovou hru a tudíž výhodnou pozici ke srovnání. Lukáš Krajíček si za vlastní brankou pomohl nedovoleným zákrokem, svému týmu tak v následujících dvou minutách nepomůže.
     
    54:44
    Michálek si několikrát vyměnil kotouč s Vránou, poté namazal Pechovi. Ten ale trefil jen bránícího Musila.
     
    55:03
    O chvíli později od modré pálil sám Michálek, ani on ale nedokázal obstřelit prvního bránícího hráče. Kotouč se od Adamského odrazil do středního pásma.
     
    55:35
    Dravecký zastavil průnik Ďalogy, Linhart poté odpálil puk za hostující branku.
     
    56:13
    Martin Růžička ukradl kotouč Vránovi, poté jej poslal ke svým obráncům. Oceláři toto oslabení ustojí.
     
    56:34
    Krajíček je na ledě. Se závěrem přesilovky ještě brankáře Hrubce ohrožoval Buchtele, jeho střela ale letěla nad branku.
     
    57:05
    Petružálek získal kotouč ve středním pásmu a žabičkou jej poslal do útočné třetiny. Spartě se krátí čas.
     
    57:30
    Oceláři se nikam neženou a na svého soupeře čekají u vlastní modré čáry. Hosté se zatím do útočného pásma nepodívali.
     
    58:01
    Polanského formace zavezla puk do útočného pásma, kde ušetřila několik cenných vteřin. Dvě minuty do konce třetí třetiny.
     
    58:33
    Krajíček zachytil Pavelkovu rozehrávku, Oceláři mohou poslat hru do soupeřovy třetiny.
     
    58:57
    Aittokallio je na střídačce, hosté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli!
     
    59:26
    Kotouč se drží v rohu třineckého pásma, Sparta se zatím nemůže dostat ke střelbě.
     
    59:47
    Marcinko zablokoval Buchteleho, přihrávku na Pecha pak srazil Doudera.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z hubeného jednobrankového vítězství se radují domácí Oceláři! Sparta v poslední minutě držela kotouč v útočném pásmu, Hrubec ale díky obětavému výkonu svých spoluhráčů nemusel vůbec zasahovat. Třinecký brankář si připisuje třetí čisté konto letošní sezóny.
     
    Hráči s drakem na hrudi dokázali v poslední třetině zásluhou trefy kapitána Lukáše Krajíček jít do vedení, jednobrankový náskok nakonec udrželi až do závěrečného hvizdu. Sparta měla v posledních minutách utkání několik slibných šancí, ani jednu ale nevyužila. Tři body si tak připisují Oceláři.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. Na shledanou! (19:23:52)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 41. Krajíček (Petružálek, Marcinko)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Petružálek – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.
    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, Švrček, T. Pavelka – Klimek, Pech (A), Forman – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Říčka, Černoch, Jarůšek – Kumstát (A), J. Hlinka, Uher – Rousek.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Zbyněk Kubičík – Petr Blümel, Jiří Ganger
    thejrc.org