Anderlecht – Waasland-Beveren 2:2 (kon.) | Eupen – Charleroi 1:0 (kon.) | Lokeren – Genk 1:2 (kon.)
Antverpy – Gent 1:1 (kon.)
konec
KAS Eupen
1:0 (1:0)
Sporting Charleroi
Středa 24.01.2018, 20:30 • Stadion am Kehrweg, Eupen • Belgická liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Domácí bujaře slaví nečekanou výhru nad týmem z opačného pólu tabulky. Nutno asi podotknout, že ač přes větší tlak a aktivitu hostí chtěli domácí vyhrát více. Jediný gól padl v 45. minutě, centr Koného si do vlastní brány sklepl Francis N'Ganga. Stejně jako domácí, i hosté měli šance, avšak ani jednu neproměnili a je tak jasné: Eupen – Charleroi 1:0. Ode mě je to dnes vše a budu se těšit někdy příště u belgického fotbalu napočtenou. (22:23:50)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vypadá to na jasný konec, Stergos Marinos se dopustil faulu a Eupen bude odkopávat ze své poloviny.
     
    90+2
    Máme za sebou minutu a půl nastavení, hosté mají roh k dispozici, na ten nabíhá i brankář hostí, který jednoho ze soupeřů zboural a hra je přerušena, odkopávat se bude od domácí branky.
     
    90
    Je to tlak, který bude muset ještě Eupen tři minuty nad rámec základní hrací doby vydržet.
     
    89
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Mamadou Koné, přichází Silas Gnaka.
     
    88
    Eupen vše vsadil na obranu. Střelu Lukebakia ze střední vzdálenosti vyrazil domácí brankář na roh, který nepřinesl opět hostům vůbec nic.
     
    87
    Tohle si N´Ganga za rámeček vůbec nedá. Zdánlivě jednoduchá přihrávka mu podjela pod nadzvednutou nohou, pro hosty je to o to horší, že budou mít domácí díky tomu aut.
     
    86
    Začíná se přiostřovat, hosté chtějí za každou cenu skórovat, jenže naráží na dobrou a organizovanou obranu domácích.
     
    84
    Chceme penaltu, část třetí. Blondelle při snaze odvrátit centr si nastřelil ve vápně vlastní ruku, pokud se nepletu, toto se jako penalta nepíská a vzruch je tak naprosto zbytečný.
     
    83
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Florian Raspentino, přichází Diawandou Diagné.
     
    82
    Charleroi má dostřídáno, Dessoleila nahradil Pollet.
     
    82
    Blondelle stáhl k zemi unikajícího Lukebakia a žlutý trest ho neminul.
     
    81
    Eupen mohl jít na dva góly vedení! Do přečíslení 2 na 1 se řítila domácí letka Ocansey-Koné, druhý jmenovaný zakončoval, jeho střelu do horní části branky vyrazil hostující gólman Penneteau.
     
    79
    Fall se ocitl v akci, kdy by chtěl penaltu, podruhé. Byl lehce podražen jedním z domácích obránců, vzhledem k benevolentnosti hlavního sudího bylo jasné, že se nic takového pískat nebude.
     
    78
    Zajímavě vypadající centr vyslal ze své dílny hostující N´Ganga, do akce musel příliš nevyužívaný poslední dobou brankář Nurudeen, který vyškrábl pokus na roh. Následný kop nepřinesl žádné ohrožení.
     
    76
    Začíná poslední čtrnáctiminutovka zápasu, tu otevřel svým nebojácným průnikem Tirpan, dostal se až ke střele, jenže ze záklonu a v pádu, míč končí v zámezí.
     
    74
    N´Ganga nezažívá povedený zápas. Vlastní gól a navíc ještě byl faulován. I když tento faul hodně přihrál. Dostal sice hlavou do hlavy ve vzduchu, rozhodně to ale nebylo tak tragické, jak předstíral, respektive se válel po trávníku.
     
    73
    Tohle domácím vyhovuje. Nikam se netlačit, nejlépe zahrávat ještě roh a bránit. Druhý bod se jim plní teď, Garciúv center ve vzduchu těsně minul Koné a balon propadl na jednoho z domácích, jeho pokus byl blokován.
     
    71
    Domácí se řádně opotili, když Fall byl sražen na zem Blondellem ve vápně, byl to však souboj rameno na rameno a penalta se tak nepíská, ač by si to hosté rozhodně přáli.
     
    69
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Cristian Benavente, přichází Dodi Lukebakio.
     
    69
    Sporting začíná pomalu kupit chyby v rozehrávce, jednu takovou využil Tirpan a vystřelil spíše z toho důvodu, že mu to na nohu sedlo, pokus ale vůbec nevystrašil hostujícího brankáře.
     
    67
    Nepřesvědčivé pokrytí balonu hostující obranou využil Raspentino, obránce si poslal velmi daleko od sebe díky rychlé kličce a vypálil. Střela zpoza šestnáctky však mířila o pár metrů vedle.
     
    66
    Chvíli to vypadalo, že bude Sporting střídat podruhé. Na zemi zůstal ležet Grange, k úlevě hostujícího trenéra se zvedl a pokračoval ve hře.
     
    65
    První střídání dnes. Odpracováno má hostující Marco Ilaimaharitra, za něj nastupuje Enes Saglik.
     
    62
    Zajímavou střelu vyslal po narážečce se spoluhráčem Fall, domácí strážce sítě musel jít na zem. Rychle ale nahnal své parťáky do útoku, míč doběhl Ocansey a z pravé strany centroval do vápna, kde stál Koné, jenže míč podběhl a jenom to tak zahučelo stadionem.
     
    61
    Ocansey byl faulován Grangem a domácí brankář Nurudeen provede rozehrávku.
     
    60
    Dalekonosnou střelu vyslal Nils Schouterden, balon mířil o dobrých pět metrů nad branku.
     
    59
    Hosté se opět snaží držením míče rozjet kombinaci vedoucí ke gólové šanci, defenziva Eupenu funguje dobře a nepouští hosty do žádných superakcí.
     
    55
    Na druhé straně chybělo málo k druhému gólu. Amani přeloboval vysunutou obranu, za ní se nacházel mimo ofsajd Koné a stačilo do míče jenom klepnout. Právě krok navíc ale Konému chyběl, aby klepnul do kulaté věci, tu tak vůbec netrefil.
     
    54
    Centr hostí z pravé strany byl sklepnut na zem a Fall dostal míč v náběhu na střelu z první, ta mu ale absolutně nesedla. Následuje odkop od domácí branky.
     
    53
    Tirpan působí posledními chvílemi jako poslední instance, pokrývá centry, odkopává míče a i díky jeho dobré práci v ofenzivě je stav 1:0.
     
    51
    Tirpan předvedl své zkušenosti ze hry, nejdříve výborně odstavil tělem protihráče ve vlastním vápně, o pár sekund později pokryl míč a výborně přenesl hru na polovinu.
     
    49
    Hra se soustřeďuje do drobných faulů a častého kouskování. Po jednom faulu mělo Charleroi dobrou šanci na srovnání, hlavička Falla ale přelétla bránu a míč skončil na vrchní síti!
     
    47
    Po rohovém kopu scyhtal Cristian Benavente kopačku do hlavy. Nyní se nejedná o nějaký kung-fu kop, nýbrž holý fakt. Hra se tak otáčí, nikoli však na dlouho, ten samý prohřešek předvedl jeden z hostí na domácího Garcíu na půlicí čáře.
     
    46
    Na míči je Eupen, který drží poměrně překvapivé vedení nad hosty. Navíc se díky dobrému pohybu dostal až k blízkosti hostující branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Skončila nám první půle průměrného utkání, které ale přecejenom své skóre měnilo. V úvodu měl více ze hry Eupen, avšak své dvě šance nedal, v tvoření hry je tak vystřídali hosté, kteří ale taktéž své šance neproměnili. Rozhodl tak gól v 44. minutě, kdy po Koného centru skóroval Eric Ocansey, ač nám dostupné záběry připustily i možnost vlastního gólu. Další poločas začne cca v 21:33.
     
    45
    První poločas skončil.
    44. Francis N'GANGA (vlastní) - 1:0
     
    44
    Eupen právě vstřelil branku!
    Panečku, tak tohle asi nikdo nečekal! Domácí jdou do vedení! Koné z levého křídla poslal míč před branku, kde si nabíhal Ocansey. Cestu mu však zkřížil hostující N´Ganga a míč do brány sklepl. Jedná se tedy o vlastní gól.
     
    43
    Po delší době pokus Eupenu v útoku. Po sérii nepřesností se míč dostal ke Konému, jeho střela z první skončila na nohách Dessoleila.
     
    40
    Tohle byla šance jako hrom! Patičkou od Benaventeho se míč dostal k Rezaeiovi, který vyhrál souboj a rázem byl sám na deseti metrech. V jasné gólovce ale nechal vyniknout gólmana Nurudeena!
     
    39
    Evidentně secvičená akce, na hranici velkého vápna dostal míč Fall a z první po zemi střílel na vzdálenější tyč, jeho střela byla slabá a stojící hráči ji v poklidu pokryli.
     
    38
    Eupen nikam moc nespěchá, vždy, když se nemůže jednoduše dostat do útoku, tak vrátí míč gólmanovi a ten zase vykopává. Navíc bude muset jít do obrany hlouběji, Blondelle fauloval Benaventeho. Z rozehrávky vzešel dlouhý centr do vápna a hosté si vybojovali roh.
     
    36
    Po úvodních šancích domácích jejich hra velice upadla a nevytváří si dopředu absolutně vůbec nic. Ani na straně hráčů v modrém, tedy hostí, to není žádná sláva a pokud si vyberete jakékoliv jiné utkání dnes, bude určitě záživnější, než toto.
     
    34
    Dessoleil ve snaze zastavit Amaniho trefil jeho kotník a je odměněn žlutým kartónkem.
     
    33
    Pokud se budou skládat nepovedené momenty z belgické fotbalové ligy, pak tam určitě nebude chybět hostující Fall. Ten dostal míč na pravou půlku vápna, kde byl víceméně sám, chtěl střelit z první, ale sám si podrazil nohy a schytal nejeden výsměch od fanoušků na stadionu.
     
    31
    Další přímý kop po faulu Tirpana zhruba 10 metrů před hranicí vápna. A Grange si může drbat hlavu! Kdyby svůj projektil umístil zhruba o metr blíže k bráně, pravděpodobně by Charleroi vedlo 1:0! Takhle je to jenom odkop od brány.
     
    30
    Charleroi dostalo další roh v utkání, nepřinesl opět žádný vzruch, hlavička Rezaeia šla vysoko nad.
     
    28
    Nepříjemné momenty pro hostujícího gólmana. Ocansey se hnal jako vlk za balonem, naproti mu vyběhl gólman Penneteau, který schytal šlápnutí na ruku v plné rychlosti. Naštěstí ji nemá evidentně zlomenou a je schopen pokračovat ve výkonu práce.
     
    25
    Toto by se mělo posílat do centrály UEFA jako ukázkový šlapák, který nyní předvedl domácí García na středovém kruhu a má to za žlutou kartu.
     
    25
    Koné je opravdu hodně aktivní v úvodu utkání! V souboji o letící míč přesprintoval dva obránce Charleroi a dostal se k míči, špatně si ho však zpracoval a z velmi ostrého úhlu střílel, jeho pokus zachytil domácí gólman.
     
    24
    Fall zatáhl za dres obránce Eupenu a od sudího dostává jasný pokyn: „takhle ne, chlapče.“
     
    23
    Raspentino při vracení do obrany složil na zem Benaventeho a navíc mu nechtěně šlápl na záda. Velice nepříjemný moment pro hostujícího záložníka.
     
    22
    A další centr, tentokrát domácího celku z pravé strany, brankář Pennetau uklidňuje hru svým zákrokem.
     
    21
    Poté, co brankář hostí odkopával od vlastní brány, se vlivem pár nepřesností v rozehrávce k němu míč zase dostal. Při snaze založit další útok fauloval zhruba na půlce hostující Marco Ilaimaharitra.
     
    20
    První ofsajd v utkání, na starosti ho mají hosté, konkrétně útočník Fall.
     
    19
    Grange volil přímou střelu, brankář Nurudeen ji vyboxoval, ač ne úplně přesvědčivě.
     
    18
    Eupen měl zásadní problémy odehrát míč z vlastní poloviny, nakonec to dopadlo skluzem na Dessoleila a hosté mají druhý přímý kop v utkání, zhruba 25 metrů od brány domácího celku.
     
    16
    Ten byl zahrán od Grangeho nakrátko, hosté však dostanou možnost si roh zopakovat. Pokud ten první nebyl nebezpečný, tak ten druhý už vůbec ne. Pomalu se začíná dostávat do hry i Charleroi, které drží míč častěji na kopačkách.
     
    15
    Domácí se zlobí, neboť i přes menší šlapák na Ocanseye pokračovala hra dále, centr na Gaëtana Hendrickxe odklidil jeden z domácích obránců a Charleroi má roh k dispozici.
     
    14
    Koné je v úvodu hodně aktivní, udržel nyní balon na hrací ploše a centroval zpět do ohraničeného obdélníku, tam ale nikdo nebyl.
     
    13
    Teď už to ale tutovka byla. Rychlý křídelník Ocansey přesným centrem našel osamoceného Koného na malém vápně, ten z první poslal míč vysoko nad!
     
    12
    I na druhé straně to vypadalo zajímavě. Dlouhý pas od Nilse Schouterdena dostal před sebe Eric Ocansey, jenže měl balon již moc daleko.
     
    10
    K hlavičce se na penaltovém puntíku dostal Kaveh Rezaei, ale jeho pokus postrádal razanci a brankář domácích Nurudeen míč sbírá do náručí.
     
    9
    Na poměrně rozbitém trávníku doběhl Gaëtan Hendrickx nepřesnou přihrávku a ještě před brankovou čárou centroval do vápna, obrana raději odklidila na roh.
     
    8
    Pokusit se to změnit chtěl z levé strany jeden z hostujících hráčů, jeho přízemní centr ale svého spoluhráče ve vápně nenašel.
     
    7
    Nebezpečně vyhlížející akci domácích zastavuje obránce Dessoleil a díky tomu má tak Sporting výkop od brány. Míč ale skončil rychle mimo hru, zatím opravdu nijak pohledný fotbal.
     
    6
    Lazare si nyní ve vzduchu pomohl loktem a je za to potrestán odebráním míče. Charleroi se pokouší o hru přes centry, které ale moc přesné nejsou.
     
    4
    Eupen bude zahrávat první přímý kop po faulu na Raspentina.
     
    3
    Lépe do utkání vstoupili domácí, kteří drží balon častěji na kopačkách, avšak zatím to není taková fotbalová krása.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KAS Eupen: Nurudeen – Blondelle, Martínez, Lotiès – Tirpan, Schouterden, Lazare Amani, García, Raspentino – M. Koné, Ocansey.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Diagné, Mouchamps, Castro-Montes, Gnaka, Jamabo, Tojokawa.

    Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, N'Ganga, Martos, Dessoleil – Grange, Benavente, Hendrickx – Ilaimaharitra, Fall, Rezaei.
    Náhradníci: P. Mandanda – D'Alberto, Zajkov, Pollet, Diandy, Fortuna, Saglik.

    Rozhodčí: Boterberg – Monteny, Dhodt.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů
    14.10.17 Charleroi – Eupen 2 : 2
    10.12.16 Eupen – Charleroi 2 : 2
    26.08.16 Charleroi – Eupen 3 : 2
    24.09.14 Charleroi – Eupen 2 : 0
    17.03.12 Charleroi – Eupen 3 : 0
     
    Sporting Charleroi
    To hosté jsou na tom o poznání lépe, vždyť se drží na druhé příčce a jasně dávají najevo, že se s nimi v boji o nejvyšší pozice musí počítat. Charleoi oplývá skvělou formou a to dokazuje fakt, že odešel z posledních čtyř zápasů ligy neporažen. Velkou zásluhu na tom má íránský ostrostřelec Rezaei, jenž je s desíti brankami na druhém místě mezi střelci.
     
    KAS Eupen
    Domácí celek se nachází na nelichotivé poslední příčce a reálně mu hrozí sestup. I přes stabilně slabé výkony občas dokáže Eupen překvapit, například předminulé kolo porazil na domácí půdě Waasland-Beveren 1:0.
    Největší tahoun domácích je jednoznačně Leye, který od začátku sezóny nastřádal devět branek a to ho řadí na čtvrté místo v tabulce kanonýrů nejvyšší belgické soutěže.
     
    Vítám vás u přenosu ze zápasu belgické Jupiter League, ve kterém se utká KAS Eupen a Sporting Charleoi. Zápas, a i tento přenos začínají ve 20:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Tomáš Kalas

    Branky: 44. N'Ganga (vla.)

    Karty:   25. García (EUP), 82. Blondelle (EUP) – 34. Dessoleil (CHL)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 7:4. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:9.
    KAS Eupen: Nurudeen – Blondelle, Martínez, Lotiès – Tirpan, Schouterden, Lazare Amani, García, Raspentino (83. Diagné) – M. Koné (89. Gnaka), Ocansey.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Diagné, Mouchamps, Castro-Montes, Gnaka, Jamabo, Tojokawa.

    Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, N'Ganga, Martos, Dessoleil – Grange (82. Pollet), Benavente (69. Lukebakio), Hendrickx – Ilaimaharitra (65. Saglik), Fall, Rezaei.
    Náhradníci: P. Mandanda – D'Alberto, Zajkov, Pollet, Diandy, Fortuna, Saglik, Lukebakio.

    Rozhodčí: Boterberg – Monteny, Dhodt
    thejrc.org