Pittsburgh – Carolina 3:1 (kon.) | Boston – New Jersey 3:2 (kon.) | Detroit – Philadelphia 2:3 (po pr.)
Montreal – Colorado 4:2 (kon.) | St. Louis – Ottawa 3:0 (kon.) | Nashville – Tampa 3:4 (po pr.)
Dallas – Florida 6:1 (kon.) | Edmonton – Buffalo 0:5 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 6:3 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 6:2 (kon.) | Vegas – Columbus 6:3 (kon.) | San Jose – Winnipeg 4:5 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Carolina Hurricanes
Středa 24.01.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:02 Jake GUENTZEL - 3:1
     
    51:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Riley Sheahan dokázal za bránou vybojovat puk proti dvojnásobné přesile a podél hrazení přihrál Philovi Kesselovi, jenž nádhernou zpětnou diagonální přihrávkou zpoza brány našel v mezikruží JAKEA GUENTZELA a útočník Penguins bez přípravy poslal puk nad lapačkou Cama Warda z blízkosti do pravého horního rohu brány! Penguins vstřelili tři góly v řadě a vedou 3:1! Asistence: Phil Kessel a Riley Sheahan.
    29:19 Jean-Sébastien DEA - 2:1
     
    29:19
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JEAN-SÉBASTIEN DEA si na vzdálenější pravé tyči najel na krásnou bekhendovou přihrávku Bryana Rusta z levého kruhu pro vhazování a bez přípravy puk usměrnil nad lapačkou Cama Warda do bližšího horního rohu brány! Penguins bleskově otočili skóre a po prvním gólu Jeana-Sébastiena Dey v NHL vedou 2:1! Asistence: Bryan Rust a Tom Kühnhackl.
    28:03 Dominik SIMON - 1:1
     
    28:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    DOMINIK SIMON v rychlosti zavezl puk na pravém křídle do útočného pásma a nádhernou střelou zápěstím z kruhu pro vhazování vymetl nad lapačkou Cama Warda přední pravý horní roh brány! Penguins bleskově odpověděli zásluhou českého útočníka a stav utkání je vyrovnaný 1:1! Asistence: Sidney Crosby a Conor Sheary.
    27:14 Derek RYAN - 0:1
     
    27:14
    Carolina právě vstřelila branku!
    Casey DeSmith skvěle zasáhl proti střele od modré čáry levým betonem, jenže vzápětí přišlo před jeho bránu nahození z pravého křídla, po kterém se DEREK RYAN sice na vzdálenější levé tyči napoprvé neprosadil, napodruhé nebo až napotřetí už ale puk přes pravý beton brankáře Penguins procedil do brány! Asistence: Lee Stempniak a Trevor van Riemsdyk.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 29. Simon (Crosby, Sheary), 30. Dea (Rust, Kühnhackl), 52. Guentzel (Kessel, Sheahan) – 28. D. Ryan (Stempniak, T. van Riemsdyk)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, J. Schultz, Hunwick, Oleksiak – Simon, Crosby (C), Sheary – Hagelin, Malkin (A), Hörnqvist – Guentzel, Sheahan, Kessel – Kühnhackl, Dea, Rust. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Slavin, Pesce, H. Fleury, Faulk (A), Hanifin, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, J. Staal (C), E. Lindholm – B. McGinn, V. Rask, Williams – Skinner (A), D. Ryan, Stempniak – Nordström, Krüger, Di Giuseppe. Hlavní trenér: Bill Peters.

    Rozhodčí: Chris Schlenker, Kevin Pollock. Čároví: Scott Driscoll, Greg Devorski

    Diváci: 18421
    thejrc.org