Pittsburgh – Carolina 3:1 (kon.) | Boston – New Jersey 3:2 (kon.) | Detroit – Philadelphia 2:3 (po pr.)
Montreal – Colorado 4:2 (kon.) | St. Louis – Ottawa 3:0 (kon.) | Nashville – Tampa 3:4 (po pr.)
Dallas – Florida 6:1 (kon.) | Edmonton – Buffalo 0:5 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 6:3 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 6:2 (kon.) | Vegas – Columbus 6:3 (kon.) | San Jose – Winnipeg 4:5 (po pr.)
konec
Vancouver Canucks
6:2 (4:1, 2:1, 0:0)
Los Angeles Kings
Středa 24.01.2018, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Loui Eriksson (VAN) (2 + 1)
    Brock Boeser (VAN) (2 + 0)
    Bo Horvat (VAN) (0 + 2) (06:55:25)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 0 střel na branku, čas na ledě 16:19)
     
    Střely na branku v zápase

    Vancouver Canucks: 35

    Los Angeles Kings: 32
     
    Více už se toho v dnešním zápase nestane. Utkání mezi Vancouverem a Los Angeles rozhodla hned první třetina, prakticky úvodních deset minut. Kosatky za tu doby vstřelily čtyři branky a postavily tak solidní základ k úspěchu. Kings se sice ještě povedlo snížit, ale domácí měli i tak pořád dost luxusní náskok. Poslední perioda se už jen dohrávala. Tyler Toffoli v ní sice snížil na 3:6 z pohledu kalifornského týmu, avšak jeho trefa nebyla uznána pro nedovolené bránění gólmanovi. Vancouver bere zaslouženě dva body do tabulky. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Ani jedna strana už nikam nespěchá. Folin ze středního pásma pouze napálil puk a poslal jej k zadnímu mantinelu.
     
    58:41
    Stecherovo nebezpečné nahození od modré čáry, které ještě někdo před brankovištěm tečoval. Nakonec ale skončilo pouze za hostující brankou.
     
    58:07
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny a velmi pravděpodobně také poslední dvě minuty zápasu. Canucks jsou častěji v útočném pásmu, ale Králové je moc k ničemu nepouští.
     
    57:40
    Loui Eriksson bojoval o puk v levém rohu, pak ale musel odjet vystřídat, protože už na ledové ploše pobýval hodně dlouhou dobu.
     
    57:05
    Na ledě to vypadá, že už se spíše dohrávat. Což není za současného stavu moc překvapující. Tanev vystihl rozehrávku Kings a ještě vyslal dopředu Erikssona.
     
    56:33
    Jake Virtanen se dnes snaží být hodně střelecky aktivní, což znovu potvrdil. Od modré čáry si sjel až mezi kruhy, odkud mířil zápěstím. Ale netrefil přesně, Kumper pak přerušil hru.
     
    56:15
    Adrian Kempe dojížděl aktivně dělat neplechu za brankou soupeře. Tam proti sobě měl dva hráče v modrém trikotu, takže jeho naděje na úspěch nebyly velké.
     
    55:39
    Thomas Vanek vykroužil z pravého rohu na kruh, aby mohl zakončit. Když se ale pokusil o střelu, trefil jen prvního hokejistu v bílém dresu před sebou.
     
    55:16
    Na druhé straně vypálil Amadio a Pearson dorážel na brankovišti. Až napodruhé Markström stačil reagovat a přikryl puk lapačkou. Vhazovat se bude před jeho zraky.
     
    54:59
    Sven Bärtschi nebyl ve výhodné pozici pro zakončení. I tak ale zkusil štěstí a prověřil Darcyho Kuempera. Ten se v poslední minutách v žádném případě nenudí.
     
    54:10
    Jake Virtanen před sebou měl úplně prázdnou branku, když Kuemper ztratil přehled o situaci. Pak ale brankář Kings nějakým zázrakem puk zastavil rukavicí.
     
    54:03
    Ještě jedna komerční pauza, pak už budeme pokračovat ve zbytku zápasu.
     
    53:56
    Brock Boeser také útočí na hattrick, tentokrát ale na Kuempera nevyzrál. Brankář Los Angeles šel do rozkleku a v pohodě zastavil kotouč.
     
    53:26
    Kuemper tečoval puk hokejkou za brankou, pak se ale ještě dostal k dorážce Gagner. Nejsou to ale velké šance, domácí hlavně chtějí držet puk v útočném pásmu.
     
    52:57
    Bo Horvat zkusil střelu zápěstím, jenže jeho pokus někdo z bránících hráčů těsně před brankou přizvedl do ochranné sítě. Bude se tedy znovu vhazovat.
     
    52:46
    Jacob Markström má puk v lapačce, budeme pokračovat po komerční pauze.
     
    52:24
    Souboj v levém rohu pásma domácích zvládl lépe Henrik Sedin. Pak ale stejně z dálky zkoušel pálit Jake Muzzin, jelikož se k němu touš odrazil.
     
    51:45
    Biega společně s Huttonem dostali puk do středního pásma, tam domácí jen odpálili kotouč do bezpečí. Králové to budou mít hodně těsné s přechodem přes střední třetinu.
     
    51:06
    Vancouver Canucks jsou zpátky v plném počtu a Kings toho v přesilovce moc nepředvedli. Navíc jim začíná utíkat čas na to, aby s výsledkem něco udělali.
     
    50:41
    Ve vlastním oslabení se do šance dostal Loui Eriksson, mimochodem útočící na hattrick. Opět musel Kuemper přerušit hru, neměl moc času na rozehrávku.
     
    50:06
    Muzzin i Kopitar stříleli bez přípravy, do puku se opřel také Marián Gáborík. Ani jeden hostující hokejista ale neposlal střelu do sítě, všechny šli mimo, nebo do brankáře.
     
    49:28
    Kanadský tým začal oslabení v klidu. Vyhodil puk přes všechny čáry, obránci Los Angeles museli kotouč co nejrychleji zavážet zpátky do pásma.
     
    49:04
    Rozhodčí dnes tresty rozhodně nešetří. Sam Gagner tentokrát míří do boxu na dvě minuty za držení a bude doufat, že jeho mančaft početní nevýhodu zvládne.
     
    48:50
    Obě strany jsou zpátky v plném počtu. Darcy Kuemper zastavil puk lapačkou po střele Jakea Virtanena, také v tomto případě raději přerušil hru.
     
    48:18
    Kopitar výborně předložil puk na pravý kruh Brownovi, který ukázkově střílel z první. Mířil někam mezi betony, ale brankáře Canucks těsně nepřekonal.
     
    47:44
    Začala krátká přesilovka Los Angeles, ta bude ale trvat jen něco málo přes půl minuty.
     
    47:30
    Domácí gólman si připisuje další snadný zákrok, nyní lapačkou. Pokračovat budeme vhazováním v pásmu Canucks, ale až po konci komerční přestávky.
     
    47:15
    Tyler Toffoli sice dal třetí branku Los Angeles. Po kontrole na videu ji ale rozhodčí neuznávají, protože předtím došlo k nedovolenému bránění Jacoba Markströma. Výsledek tedy zůstává beze změny.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    46:48
    Folin chtěl poslat své spoluhráče ze středního pásma do šance, ale nikdo se mu zrovna nenabídl. Zaváhání hostů využil Vritanen, jenž odhodil kotouč pryč.
     
    46:18
    Počet hráčů na ledě se rychle srovná. Obránce Michael Del Zotto inkasuje dvě minuty za zbytečné nedovolené bránění. Uvidíme, kterému celku prospěje více prostoru na ledě.
     
    46:00
    Canucks nikam nespěchají. Drží puk za Kuemperovou klecí a spíše čekají, až se jim před brankovištěm otevře větší prostor.
     
    45:43
    Dustin Brown fauloval jednoho z bratří Sedinů a musí odejít na trestnou lavici. Arbitři mu udělují menší trest za faul loktem. Další přesilovková šance pro Vancouver.
     
    45:16
    Dustin Brown nabral rychlost na hranici útočné třetiny. Nakonec touš zavezl puk na pravý kruh, odkud střílel zápěstím. Mezírku mezi betony Markströma ale nenašel.
     
    44:36
    Po delší době jsou domácí v útočném pásmu, ovšem ne na dlouho. Stecher pouze posunul puk po mantinelu za branku a více už nečinil. Vrátil se v klidu do středního pásma.
     
    43:55
    Lewis sice vypálil z dálky, ale i tak byl jeho pokus docela zajímavý. Útočník Kings ale spíše potřeboval, aby jeho zakončení ještě někdo tečoval.
     
    43:22
    K Darcymu Kuemperovi se nepříjemně odrazil kotouč od vlastního obránce, všiml si toho na poslední chvíli. Není divu, že gólman Los Angeles raději přerušil hru.
     
    43:06
    Sedinové potřebovali vystřídat, a tak jen nahodili puk s tečí o mantinel a poslali na led své spoluhráče z lavičky.
     
    42:40
    Podle očekávání se na startu posledního dějství nehraje ve vysokém tempu. Kosatky soustředí pozornost hlavně na dobrou hru před svou klecí.
     
    42:10
    Domácí si dali záležet s rozehrávkou, Tanev a Horvat dvakrát vrátili puk za branku. Pak ale stejně chybovali, Kempe málem vyrazil do protiútoku.
     
    41:51
    Domácí jsou kompletní, Alexander Edler se vrátil zpátky na ledovou plochu a Canucks tohle oslabení zvládli bez větších problémů. Bude se ale vhazovat u jejich zařízení.
     
    41:16
    Teď si dokonce gólman Canucks vyjel na branku k rozehrávce. Sice zariskoval, ale nakonec to jeho spoluhráčům docela pomohlo.
     
    40:41
    Doughty nahodil puk před branku a dvojice hráčů v bílém dresu ještě zkusila kotouč před Markströmem tečovat. To sice učinila, ale švédský brankář i tak vyrazil pokus před sebe.
     
    40:15
    Los Angeles hraje na začátku třetí části přesilovku, která začala v předchozí třetině. Zatím se hosté snaží hlavně dostat do útočného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zanedlouho odstartuje třetí třetina zápasu. Dočkáme se v ní ještě nějaké změny výsledku?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Vancouver Canucks: 24

    Los Angeles Kings: 20
     
    Také druhá třetina byla bohatá na góly. Dohromady v ní padly celkem tři branky, dvě z toho do sítě Los Angeles. Takže Vancouver Canucks si ponesou do kabiny klidný náskok 6:2 a mají hodně blízko k výhře v základní hrací době. Pokusí se ještě hosté o překvapení ve třetí třetině a zdramatizují střetnutí?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Na konci prostřední části je tu ještě jedno vyloučení. Dvě minuty za držení dostává domácí Alexander Edler. Takže přesilovka pro Los Angeles.
     
    39:25
    Ještě Muzzinova střela kousek nad ledem z levé strany. Je sympatické, že Kings ani za jasného stavu pro domácí nepolevují a snaží se ještě vrátit zpátky do zápasu.
     
    39:03
    Začala poslední minuta druhé třetiny. Hutton měl starosti s vyhozením puku do středního pásma, napodruhé už to ale zvládl.
     
    38:38
    Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    38:26
    Obě strany střídají a Vancouver zakládá další útok. Opět domácí přešli na území soupeře hodně snadno, tentokrát však rána Edlera skončila sražená a střídače kanadského celku.
     
    38:05
    Vanek poslal puk na modrou čáru na Taneva. Potom se ke střele dostal z nečekané pozice Horvat, mladý forvard Kosatek ale minul pravou tyčku.
     
    37:35
    Henrik Sedin to zkoušel sám po pravé straně. Potom opáčil protiútokem Adrian Kempe, Biega následně nechtíc vyrazil branku Canucks z původního postavení. Přerušená hra.
     
    36:52
    Tanev zblokoval pokus Amadia, který by jinak dával do poloviny prázdné klece. To už jsou Canucks pomalu zpátky v plném počtu.
     
    36:15
    Znovu stejná situace. Los Angeles nezvládá podržet kotouč na polovině soupeře. Naopak se ještě do šance dostával Granlund, jehož hostující obrana zachytila na poslední chvíli.
     
    35:44
    Teď se navíc kanadský tým osvobodil vyhozením přes všechny čáry a mohl na led poslat čerstvé síly.
     
    35:16
    Hosté sice zůstávají s pukem v útočném pásmu na hokejkách, ale bez nějaké lepší kombinace a také beze střely. Canucks mohou být prozatím v klidu.
     
    34:45
    Domácí Stecher dle rozhodčích držel hůl protihráče a musí jít za tento prohřešek na dvě minuty pykat. Kings si tak před koncem druhé třetiny zahrají přesilovku.
     
    34:37
    Ještě jedna komerční pauza v tomto dějství, pak už budeme pokračovat ve zbytku druhé třetiny.
     
    34:20
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, to se nám zatím ve druhé třetině moc nepoštěstilo. Je to částečně tým, že oba týmy spíše nahazují puky.
     
    33:31
    Biega ve velké šanci, když dorážel Virtanenovu střelu. Kuemper dlouho vůbec netušil, kde je kotouč. Pak ho našel na poslední chvíli pod svými betony.
     
    32:58
    Trevor Lewis je zpátky na ledě a tohle oslabení tedy Los Angeles zvládlo. Musí se ale snažit tlačit dopředu, pokud chce hrozivé skóre vylepšit.
     
    32:27
    Domácí v závěru přesilovky hodně rychle kombinovali, nebylo jim to ale nic platné, protože dlouho neposlali žádnou střelu na branku.
     
    31:50
    Druhá polovina početní výhody vypadá z pohledu domácích mnohem lépe. Opět dvakrát po sobě pálil Boeser, pokaždé ale trefil prvního hráč před sebou.
     
    31:20
    Daniel Sedin pouze nahodil puk z dálky. Před brankovištěm ale nikdo nečekal na dorážku ani na teč.
     
    30:48
    Hned na úvod oslabení se hosté osvobodili, Drew Doughty vyhodil puk dopředu. Bratři Sedinové pak dělali vše pro to, aby se dostali co nejdřív zpátky před Kuempera.
     
    30:33
    Sotva se Trevor Lewis vrátil z trestné lavice, zamíří tam zpátky. Vyhodil totiž puk přes mantinel, takže dostane od rozhodčích další dvě minuty, tentokrát za zdržování hry.
     
    29:55
    Po dlouhé době sledujeme hru v plném počtu na obou stranách. Kotouč mají nadále na hokejkách Kosatky, i když musí v pravém rohu hodně bojovat o šanci.
     
    29:27
    Gagner hledal na levé straně útočného pásma Vaneka, rakouský útočník ale minul. Potom Dustin Brown poslal kotouč co nejdříve do středního pásma.
     
    29:10
    Markström měl ale taky práci, dokonce při vlastním oslabení. Pomohla mu navíc tyčka, kterou trefil Ifallo.
    27:57 Brock BOESER - 6:2
     
    27:57
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kings před chvílí využili velmi rychle přesilovou hru, ale Canucks to nyní zvládli ještě rychleji. Domácí přidávají šestou trefu zápasu a znovu vedou rozdílem čtyři gólů. Druhou branku duelu si do statistik zapisuje mladý útočník BROCK BOESER, který vsadil na jednoduchost. Za pravým kruhem se napřáhl, vypálil a poslal Kuemperovi ránu k levé tyči. Navíc ještě bude pokračovat klasická přesilovka Kosatek pět na čtyři. Asistence: Alexander Edler, Sam Gagner.
     
    27:45
    Trevor Lewis míří na trestnou lavici za krosček. To znamená, že si Vancouver Canucks zahrají přesilovou hru pět na tři. Velká domácí příležitost.
     
    27:38
    Nejdříve pálil od modré čáry Edler, potom aktivně dorážel Boeser. Bude se však znovu vylučovat.
     
    27:20
    Darcy Kuemper má první větší práci. Boeser ho prověřil střelou na lapačku, ale hostující brankář v pohodě schoval puk do rukavice a přerušil hru.
     
    27:06
    Je tu opět vyloučení, pro změnu na hostující straně. Menší trest za hákování je nucen si odsedět Alec Martinez. Ten míří dnes za katr už podruhé.
    25:48 Anže KOPITAR - 5:2
     
    25:48
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Přesilové hry dnes fungují na obou stranách barikády. Hosté od začátku početní nevýhody neopustili útočné pásmo a přesná kombinace se jim vyplatila. Z místa za levým kruhem vyslal rychlé nahození ANŽE KOPITAR. Puk by asi normálně do klece neprošel, jenže před Markströmem výborně stínil Dustin Brown. Ten soupeřově brankáři zabránil ve výhledu, tudíž touš zamířil pod horní tyčku. Tohle je výsledková naděje pro Kings. Nechme se překvapit. Asistence: Jake Muzzin, Drew Doughty.
     
    25:14
    Puk vypadl z kluziště ven a bude se vylučovat. Alex Biega ho totiž poslal za mantinely bez doteku. Takže je tu první přesilová hra utkání pro Los Angeles.
     
    24:21
    Hosté střídají brankáře, to se dalo očekávat. Jonathan Quick po pátém inkasovaném gólu přepouští své místo kolegovi Kuemperovi.
    24:21 Brock BOESER - 5:1
     
    24:21
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Nedůraz, nedůraz a ještě jednou nedůraz. Hosté dali Canucks během přesilovky příliš prostoru, i v tomto případě opět zakončoval mladík Bo Horvat. On sám sice neuspěl, ale jeho pokus dorazil u levé tyče další mladý talent, konkrétně BROCK BOESER. Před Jonathanem Quickem zůstali dva volní hráč v modrém dresu, po střele obránce od modré čáry si mohli dělat prakticky cokoli. Teď už to budou mít hosté hodně těžké. Druhá využitá přesilovka Vancouveru v zápase. Asistence: Bo Horvat, Alexander Edler.
     
    24:07
    A znovu Horvat. Mladý forvard Kosatek těsně přestřelil horní tyčku, takhle poslal puk jen do ochranné sítě ve velké šanci. Quick si ještě možná sáhl na puk vyrážečkou.
     
    23:58
    Bo Horvat nebezpečně dorážel puk na brankovišti, Jonathan Quick jen tak tak zachytil puk pod lapačku a přerušil hru. Bude se vhazovat na stejném místě jako před chvílí.
     
    23:50
    Třetí vyloučení v zápase a třetí na straně Los Angeles. Obránce Alec Martinez dostává dvě minuty za podražení, tudíž domácí mají šanci na pátou branku v duelu.
     
    23:32
    Dustin Brown zavezl puk po pravém mantinelu do útočného pásma, aby vybídl nahrávkou Kopitara k šanci. Jenže ani slovinský útočník nevypálil.
     
    22:36
    Nadále platí, že Jacob Markström nemá moc práce a může zůstat v klidu. Kings jsou sice vepředu aktivní, jenže netvoří si střelecké možnosti.
     
    22:08
    Gravel chtěl dnes poněkolikáté vystřelit na branku, ale znovu neuspěl. Trefil pouze zadní mantinel, od kterého se puk odrazil na hole Canucks.
     
    21:31
    Tanner Pearson zasáhl puk vysokou hokejku, potom nemohl hrát a rozhodčí okamžitě přerušili hru. Na začátku druhé třetiny sledujeme časté přerušování.
     
    21:08
    Brzy další přerušení, tentokrát kvůli zakázanému uvolnění Los Angeles Kings. Opět se tedy bude vhazovat po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    20:56
    Jonathan Quick přikryl lapačkou nahozený puk na branku. Možná ještě mohl rozehrávat, ale rozhodl se nic neriskovat.
     
    20:34
    Až nyní se ale hosté dostávají s kotoučem aspoň do středního pásma. Rozehrávka bude pro Kings ve druhém dějství klíčová.
     
    20:10
    Hned na začátku druhé třetiny musel Quick za branku, aby tam rozehrál kotouč. Ten nakonec musel vzít do své moci Kopitar, aby ho poslal dopředu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zanedlouho začne druhá třetina utkání. Uvidíme v ní opět střeleckou smršť?
     
    Střely na branku po první třetině

    Vancouver Canucks: 15

    Los Angeles Kings: 7
     
    Máme za sebou hodně zajímavou a ofenzivní třetinu. Nepřeháníme, když rozjezd mače nazveme doslova uragánem. Vždyť za prvních deset minut padlo pět branek, i proto nyní platí skóre 4:1 pro Vancouver. Los Angeles u Canucks zatím nevychází skoro nic a do prostřední dvacetiminutovky toho musí hodně změnit. Uvidíme, zda se jim to povede.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Na druhé straně hrací plochy to zkusil Forbort, ten ale svým pokusem o pořádný kus minul pravou tyčku. Kotouč skočil do hlediště a ještě jednou uvidíme buly.
     
    19:12
    Běží poslední minuta první třetiny, v útočném pásmu zůstávají Kosatky. Určitě se ještě pokusí do sirény aspoň ještě jednou vypálit.
     
    18:57
    Sutter překvapil Quicka nečekanou střelou z prostoru před brankovištěm. Maskovaný muž hostů si připisuje další zásah a bude se za pár okamžiků vhazovat před jeho zraky.
     
    18:36
    Kopitar sice mohl vypíchnout na modré čáře puk z hokejky soupeři, ale těsně mu to nevyšlo. Pak z toho ještě málem byly problémy pro Los Angeles.
     
    18:04
    Je logické, že Kosatky teď nikam nespěchají. Chtějí hlavně v klidu dohrát první třetinu, i proto se dobře rozmýšlí, kam ze středního pásma pošlou puk.
     
    17:18
    Loui Eriksson by rád zaútočil na hattrick. Hledal odražený puk někde mezi kruhy, avšak jen těsně na něj nedosáhl. Potom už Kings vyhazují touš do bezpečí.
     
    17:01
    Mitchellova nečekaná rána z pravé strany, kterou domácí brankář vyrazil. Poté Canucks raději vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    16:36
    Drew Doughty našel nahrávkou ze středního pásma Pearsona. Útočník King si ale nedokázal udělat dostatek místa na to, aby mohl vyrazit do zakončení.
     
    16:25
    Postavení mimo hru, do kterého se dostali domácí hokejisté. Ještě jedna komerční přestávka v tomto dějství, pak už budeme pokračovat ve zbytku třetiny.
     
    15:46
    Clifford zkusil nahodit puk na branku, avšak trefil pouze připravené betony brankáře Markströma. Už se dlouho hraje bez přerušení.
     
    15:11
    Lewis si dobře počkal na přihrávku u modré čáry. Nakonec pálil Forbort, ale s tímto pokusem nemohl mít gólman Canucks problémy, sotva se puk došoural do brankoviště.
     
    14:36
    Sotva se Kings dostali s pukem dopředu, je jim pískáno zakázané uvolnění. Je jasné, že o přestávce bude v kabině Los Angeles pořádně rušno, hostům zatím nic nefunguje.
     
    14:20
    Hutton zkusil překvapit Quicka z levé strany střelou mezi betony, to se mu ale tak úplně nepovedlo.
     
    13:35
    Edler nemusel moc spěchat za svou klec, protože hosté zrovna střídali, a tak jim nezbylo, než se kotouč vzdát a poslat jej na hokejky soupeře.
     
    13:08
    Folin je zpátky na ledové ploše, tentokrát Králové početní nevýhodu zvládli. Pokud ale chtějí s výsledkem něco udělat, budou se muset začít soustředit na útok.
     
    12:35
    Mitchell chtěl zkusit něco ve vlastním oslabení, ale zjistil, že na kličkování nemá moc prostoru. A tak raději puk ze středního pásma jen odpálil pryč.
     
    11:41
    Poprvé v tomto oslabení se Kings osvobozují a mají zároveň čas vystřídat. Bratři Sedinové ale rychle zavezli kotouč zpátky do útočného pásma.
     
    11:11
    Hned po vhazování střílel Daniel Sedin, Jonathan Quick se však jeho střelecký pokus našel vyrážečkou, pak už přerušil hru a zařídil nové buly.
     
    11:01
    Aby nebylo potíží pro Los Angeles Kings málo, přichází další vyloučení na jejich straně. Tentokrát musí jít pykat Folin, protože vyhodil puk přes mantinel. Jasné zdržování hry.
     
    10:48
    Amadio chtěl zavést puk do útočného pásma, na modré čáře ho ale velmi pohotově zastavil Vanek. Ten dnes hraje zatím skvělý zápas.
     
    10:13
    Je tu komerční přestávka, hned po jejím konci budeme pokračovat.
    10:02 Sven BÄRTSCHI - 4:1
     
    10:02
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Neskutečné, co zatím sledujeme. Z utkání mezi Canucks a Kings uteklo sotva deset minut a viděli jsme už pět branek. A tady je ta pátá, která padla z domácí přesilovky. I když to vypadalo, že Kings početní nevýhodu zvládnou, nakonec se tak nestalo. Thomas Vanek nastřelil puk z pravého kruhu. Rána se odrazila před Quicka, kde čekal na dorážku bekhendem připravený SVEN BÄRTSCHI. Takže Kosatky znovu vedou o tři zásahy a hostující trápení pokračuje. Asistence: Thomas Vanek, Michael Del Zotto.
     
    09:24
    Zatím domácí hlavně kombinují. Pak sice přišla rána z dálky, Quick ji ale vyrazil nad sebe a s trochou štěstí také poslal do ochranné sítě. Následně rozhodčí přerušili hru.
     
    08:19
    Jsou tu ale další komplikace pro Kings. Adrian Kempe porušil postup na vhazování a dostává za tento prohřešek dvě minuty. Takže první přesilovka pro Canucks v zápase.
    08:01 Alex IAFALLO - 3:1
     
    08:01
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Dnes to ve Vancouveru vypadá na pořádnou přestřelku. Los Angeles doposud nemělo ani jednu větší šanci, nicméně první chyby Canucks okamžitě využívá. Nedůraz za domácí klecí potrestal slovinský útočník Anže Kopitar, jenž našel před brankovištěm osamoceného spoluhráče. Byl jím ALEX IAFALLO. Ten zakončil bez přípravy a pověsil kotouč do horní poloviny branky. Markström byl takřka bezmocný. Asistence: Anže Kopitar, Dustin Brown.
     
    07:49
    Canucks zbytečně vyhodili na zakázané uvolnění, uspěchali rozehrávku přes všechny čáry.
     
    07:14
    Del Zotto musel hodně rychle spěchat zpátky, aby dobruslil přečíslení Los Angeles. Nakonec to zvládl a platí, že Kings se stále nedostali do žádné příležitosti.
     
    06:54
    Znovu se hraje a Biega s Henrikem Sedinem zakládali další útočnou akci. Jejich možnost ale ve středním pásmu vystihl Amadio, který mohl zkusit protiútok.
     
    06:45
    Jacob Markström si připisuje po dlouhé době zásah do statistik, ale opět šlo jen o jednoduché nahození. Následuje první komerční pauza, za pár okamžiků pokračujeme.
    05:49 Thomas VANEK - 3:0
     
    05:49
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Situace začíná být pro Los Angeles hodně kritická. Ze zápasu ještě neuteklo ani šest minut a hollywoodský tým ztrácí ve Vancouveru tři góly! A co víc, o gól Canucks se znovu postarali takřka ti samí hráči. Nyní to byl pro změnu Loui Eriksson, kdo přes střední pásmo vyslal do šance THOMASE VANEKA. Zkušený útočník zůstal nikým nehlídaný, čehož využil. Za pravým kruhem se napřáhl a propálil Quicka pořádnou peckou. Hodně zajímavý začátek. Asistence: Loui Eriksson.
     
    05:25
    Hned další zakončení, domácí se toho nebojí. Daniel Sedin našel na modré čáře Edlera, obránce Vancouver dnes poslal už několikáté zakončení mezi tři tyče.
     
    05:04
    Quick přerušuje hru zákrokem lapačkou po střele Edlera. Nebyl to pro něj těžký zákrok, ale pochopitelně nechtěl nic riskovat, takže už nerozehrával.
     
    04:48
    Gravel sice nahodil na klec Markströma zajímavý puk, ale před domácím brankářem už nikdo nečekal na dorážku. Los Angeles tedy na svou první větší šanci stále čeká.
    03:50 Loui ERIKSSON - 2:0
     
    03:50
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Když se Kosatkám daří, tak se jim daří. Na co zatím sáhly, to padlo do sítě. Tentokrát se domácí borci vydali do přečíslení dva na jednoho, později i tři na dva, které vyřešili ukázkově a na jedničku. Bo Horvat posunul puk na levou stranu na úplně volného spoluhráče, jenž dával prakticky do prázdné branky. Nebyl to nikdo jiný, než LOUI ERIKSSON, ten tím pádem dnes skóruje už podruhé. Jonathan Quick neměl šanci se stihnout přesunout k tyči. Asistence: Bo Horvat.
     
    03:25
    Alec Martinez měl spoustu práce za svou klecí, aby tam zvládl dva soupeře. Což nakonec dokázal, následně už vybízel dlouhou rozehrávkou útočníky vepředu.
     
    02:57
    Biegovu ránu z pravého kruhu Quick chytil do náruče a přerušil hru. Tohle pro něj byl hodně důležitý zákrok.
     
    02:40
    Na druhé straně si do šance z druhé vlny sjížděl Drew Doughty, těsně ale minul prostor u levé tyče.
     
    02:10
    Hra se po gólu Canucks trochu uklidnila, ale pokračuje se zatím bez přerušení. Henrik Sedin hledal volného bratra Daniela, kombinace na levé straně jim těsně nevyšla.
     
    01:52
    Canucks vyhazují na zakázané uvolnění a musí se vrátit zpátky před svou branku.
    01:02 Loui ERIKSSON - 1:0
     
    01:02
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Trvalo to jen něco málo přes minutu a domácí už otevírají skóre zápasu. Vše začalo za hostující brankou, kde brankář Jonathan Quick chyboval v rozehrávce. Poslal totiž kotouč přímo na hokejku soupeře. Ten nahodil směr zařízení Los Angeles. Prvnímu nebezpečí ještě Quick stačil zabránit, když kotouč vyrazil z brankové čáry. Když ale následně dorážel LOUI ERIKSSON, už americký maskovaný muž inkasoval. Králové tak musí od úvodních momentů střetnutí dohánět ztrátu. Asistence: Thomas Vanek.
     
    00:19
    Edler pálil nebezpečně od modré čáry bez přípravy a touš prosvištěl těsně vedle Quickovy klece. Gólman Los Angeles se za tímto pokusem jen ohlédl.
     
    00:06
    Jako první se kotouče na vhazování zmocnili hokejisté Los Angeles Kings. Obránce Drew Doughty ale okamžitě vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Týmy přijíždějí na ledovou plochu. Už si jen poslechneme hymny a budeme moci začít.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Edler, Stecher, Del Zotto, Ch. Tanev, B. Hutton, Biega – Bärtschi, Horvat, Boeser – D. Sedin, H. Sedin, Vanek – M. Granlund, B. Sutter, Gagner – Eriksson, Dowd, Virtanen.

    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, Folin – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Pearson, Kempe, Toffoli – Gáborík, Amadio, Lewis – Clifford, N. Shore, T. Mitchell.

    Rozhodčí: Sutherland, Kowal – Knorr, Daisy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj dvou týmů z Pacifické divize. Vancouver Canucks doma přivítají Los Angeles Kings.
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (7 + 7)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly na konci prosince. Los Angeles Kings tenkrát zavítali na led Vancouver Canucks a zvítězili tam těsně 4:3.
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Ne, pro kanadský klub to zatím nevypadá, že by se měl letos na jaře zúčastnit vyřazovacích bojů. Canucks od začátku základní části spíše strádají a marně čekají na nějakou lepší sérii zápasů, která by je vynesla tabulkou vzhůru. Nyní jim patří předposlední stupínek tabulky Pacifické divize, hůře jsou na tom pouze Arizona Coyotes. Poslední dva duely Vancouveru vůbec nevyšly. Nejprve padl 2:5 u nedalekých Edmonton Oilers, načež musel gratulovat k fotbalovému vítězství 1:0 i Winnipeg Jets. Kosatky se naposledy radovaly 15. ledna, když uspěli na ledě Minnesota Wild 3:2 po prodloužení. Výhodou Canucks je, že do konce ledna hrají už jen doma.

    Statistiky Vancouver Canucks táhne mladík Brock Boeser (22 + 19), který je také nejlepším střelcem týmu. Dobře si vedou i Thomas Vanek (13 + 19), Henrik Sedin (2 + 30) nebo Daniel Sedin (11 + 19). Celkově by na tom Kosatky ale potřebovaly být co do produktivity mnohem lépe.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Situace v tabulce Pacifické divize je tak napjatá, že by se dala krájet. Los Angeles Kings ještě nedávno vedli celý pořadník, jenže během pár dní je všechno docela jinak. Na špici konference i divize panují Vegas Golden Knights a Kings po šesti prohrách za sebou spadli až na čtvrtý stupínek. Současně mají na kontě 55 bodů, stejně jako třetí Calgary Flames, kteří však odehráli o utkání méně. Tým ze Staples Center až v minulém mači zastavil šňůru neúspěchů, to když před svými fanoušky porazil 4:2 New York Rangers. Ještě předtím Králové neuspěli s Anaheim Ducks (1:2), Pittsburgh Penguins (1:3) a San Jose Sharks (1:4). Pro Kaliforňany bude důležité, aby bodovali častěji po sobě, jinak jim může první trojka pořadníku znovu utéct.

    Kanadské bodování Los Angeles vede Anže Kopitar (18 + 30), následují ho Dustin Brown (15 + 18) a Drew Doughty (7 + 25) s Tylerem Toffolim (18 + 20). Kings naposledy proti Rangers využili hned tři přesilové hry, ty mohou rozhodovat i ve Vancouveru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Eriksson (Vanek), 4. Eriksson (Horvat), 6. Vanek (Eriksson), 11. Bärtschi (Vanek, Del Zotto), 25. Boeser (Horvat, Edler), 28. Boeser (Edler, Gagner) – 9. Iafallo (Kopitar, D. Brown), 26. Kopitar (Muzzin, Doughty)


    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Edler, Stecher, Del Zotto, Ch. Tanev, B. Hutton, Biega – Bärtschi, Horvat, Boeser – D. Sedin, H. Sedin, Vanek – M. Granlund, B. Sutter, Gagner – Eriksson, Dowd, Virtanen.
    Los Angeles Kings: Quick (25. Kuemper) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, Folin – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Pearson, Kempe, Toffoli – Gáborík, Amadio, Lewis – Clifford, N. Shore, T. Mitchell.

    Rozhodčí: Sutherland, Kowal – Knorr, Daisy

    Diváci: 18 865
    thejrc.org