Pittsburgh – Carolina 3:1 (kon.) | Boston – New Jersey 3:2 (kon.) | Detroit – Philadelphia 2:3 (po pr.)
Montreal – Colorado 4:2 (kon.) | St. Louis – Ottawa 3:0 (kon.) | Nashville – Tampa 3:4 (po pr.)
Dallas – Florida 6:1 (kon.) | Edmonton – Buffalo 0:5 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 6:3 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 6:2 (kon.) | Vegas – Columbus 6:3 (kon.) | San Jose – Winnipeg 4:5 (po pr.)
konec
Vancouver Canucks
6:2 (4:1, 2:1, 0:0)
Los Angeles Kings
Středa 24.01.2018, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Loui Eriksson (VAN) (2 + 1)
    Brock Boeser (VAN) (2 + 0)
    Bo Horvat (VAN) (0 + 2) (06:55:25)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 0 střel na branku, čas na ledě 16:19)
     
    Střely na branku v zápase

    Vancouver Canucks: 35

    Los Angeles Kings: 32
     
    Více už se toho v dnešním zápase nestane. Utkání mezi Vancouverem a Los Angeles rozhodla hned první třetina, prakticky úvodních deset minut. Kosatky za tu doby vstřelily čtyři branky a postavily tak solidní základ k úspěchu. Kings se sice ještě povedlo snížit, ale domácí měli i tak pořád dost luxusní náskok. Poslední perioda se už jen dohrávala. Tyler Toffoli v ní sice snížil na 3:6 z pohledu kalifornského týmu, avšak jeho trefa nebyla uznána pro nedovolené bránění gólmanovi. Vancouver bere zaslouženě dva body do tabulky. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Ani jedna strana už nikam nespěchá. Folin ze středního pásma pouze napálil puk a poslal jej k zadnímu mantinelu.
     
    58:41
    Stecherovo nebezpečné nahození od modré čáry, které ještě někdo před brankovištěm tečoval. Nakonec ale skončilo pouze za hostující brankou.
     
    58:07
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny a velmi pravděpodobně také poslední dvě minuty zápasu. Canucks jsou častěji v útočném pásmu, ale Králové je moc k ničemu nepouští.
     
    57:40
    Loui Eriksson bojoval o puk v levém rohu, pak ale musel odjet vystřídat, protože už na ledové ploše pobýval hodně dlouhou dobu.
     
    57:05
    Na ledě to vypadá, že už se spíše dohrávat. Což není za současného stavu moc překvapující. Tanev vystihl rozehrávku Kings a ještě vyslal dopředu Erikssona.
     
    56:33
    Jake Virtanen se dnes snaží být hodně střelecky aktivní, což znovu potvrdil. Od modré čáry si sjel až mezi kruhy, odkud mířil zápěstím. Ale netrefil přesně, Kumper pak přerušil hru.
     
    56:15
    Adrian Kempe dojížděl aktivně dělat neplechu za brankou soupeře. Tam proti sobě měl dva hráče v modrém trikotu, takže jeho naděje na úspěch nebyly velké.
     
    55:39
    Thomas Vanek vykroužil z pravého rohu na kruh, aby mohl zakončit. Když se ale pokusil o střelu, trefil jen prvního hokejistu v bílém dresu před sebou.
     
    55:16
    Na druhé straně vypálil Amadio a Pearson dorážel na brankovišti. Až napodruhé Markström stačil reagovat a přikryl puk lapačkou. Vhazovat se bude před jeho zraky.
     
    54:59
    Sven Bärtschi nebyl ve výhodné pozici pro zakončení. I tak ale zkusil štěstí a prověřil Darcyho Kuempera. Ten se v poslední minutách v žádném případě nenudí.
     
    54:10
    Jake Virtanen před sebou měl úplně prázdnou branku, když Kuemper ztratil přehled o situaci. Pak ale brankář Kings nějakým zázrakem puk zastavil rukavicí.
     
    54:03
    Ještě jedna komerční pauza, pak už budeme pokračovat ve zbytku zápasu.
     
    53:56
    Brock Boeser také útočí na hattrick, tentokrát ale na Kuempera nevyzrál. Brankář Los Angeles šel do rozkleku a v pohodě zastavil kotouč.
     
    53:26
    Kuemper tečoval puk hokejkou za brankou, pak se ale ještě dostal k dorážce Gagner. Nejsou to ale velké šance, domácí hlavně chtějí držet puk v útočném pásmu.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Eriksson (Vanek), 4. Eriksson (Horvat), 6. Vanek (Eriksson), 11. Bärtschi (Vanek, Del Zotto), 25. Boeser (Horvat, Edler), 28. Boeser (Edler, Gagner) – 9. Iafallo (Kopitar, D. Brown), 26. Kopitar (Muzzin, Doughty)


    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Edler, Stecher, Del Zotto, Ch. Tanev, B. Hutton, Biega – Bärtschi, Horvat, Boeser – D. Sedin, H. Sedin, Vanek – M. Granlund, B. Sutter, Gagner – Eriksson, Dowd, Virtanen.
    Los Angeles Kings: Quick (25. Kuemper) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, Folin – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Pearson, Kempe, Toffoli – Gáborík, Amadio, Lewis – Clifford, N. Shore, T. Mitchell.

    Rozhodčí: Sutherland, Kowal – Knorr, Daisy

    Diváci: 18 865
    thejrc.org