Benátky n/J – Ústí n/L 4:2 (kon.) | Třebíč – K. Vary 0:2 (kon.) | Vsetín – Kladno 1:6 (kon.)
Motor ČB – Havířov 3:0 (kon.) | Frýdek-M. – Přerov 4:2 (kon.) | Kadaň – Litoměřice 3:8 (kon.)
Prostějov – Slavia 2:3 (2:3 po s.n.)
konec
VHK ROBE Vsetín
1:6 (0:3, 1:2, 0:1)
Rytíři Kladno
Středa 24.01.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám všechny hokejové fanoušky u online přenosu ze zápasu dvaačtyřicátého kola WSM Ligy. Před týdnem začala poslední čtvrtina základní části a dnes se tak proti sobě postaví VHK ROBE Vsetín a Rytíři Kladno.
    V prvním vzájemném zápase potvrdilo Kladno na svém ledě roli favorita, když nováčka soutěže deklasovalo poměrem 7:1. Druhý zápas už ale patřil Vsetínu a hattrickem se v něm blýskl David Březina. Třetí vzájemné utkání bylo nejvyrovnanější, Valaši na území Rytířů dlouho sahali po bodech, branky v 58. a 60. minutě je ale o jakýkoli zisk připravily.

    Vzájemná utkání v sezóně
    16.9.2017 Kladno – Vsetín 7:1
    21.10.2017 Vsetín – Kladno 5:1
    6.12.2017 Kladno – Vsetín 4:2
     
    Rytíři Kladno

    Rytíři jsou se sedmasedmdesáti body na třetí příčce, v poslední době se však týmu z Kladna moc nedaří. S příchodem nového roku si dokázal vcelku hladce poradit se Slavii, následně ale přišly porážky od Havířova, Českých Budějovic a Prostějova. Zatím naposledy se z tříbodového zisku mohli Rytíři radovat proti Kadani, které nedovolili skórovat.

    Zápas minulého kola: Kladno – Frýdek-Místek 3:2p
    Ve 4. minutě zápasu Kladna s Frýdkem-Místkem se prosadil hostující Franek a Slezané šli do vedení. Dalších branek se fanoušci dočkali až ve třetí třetině, kdy Rytíři otočili vývoj utkání. Hosté dvě minuty před konce dorovnali a za stavu 2:2 následovalo prodloužení. V nastaveném čase se trefil Kubík, čímž rozhodl, že druhý bod zůstane domácímu celku.

    Nejproduktivnějším hráčem Kladenských je Patrik Machač (13+23), který má také nejvíce nahrávek. Druhé místo v kanadském bodování týmu patří Janu Klozovi (10+21) a třetí nejlepšímu střelci Davidu Tůmovi (20+8). Mezi obránci se pak bodově nejvýrazněji prosazuje Petr Štindl (2+12). Nejvíce času v bráně Rytířů strávil Lukáš Cikánek (úspěšnost 90,89%). O čtyři utkání méně má odchytáno Miroslav Kopřiva (89,83%).
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši zatím neopustili vydobytou osmou pozici, kterou budou chtít uchránit také v tomto kole. Ztráta devátého Havířova je pouze dvoubodová, Frýdek-Místek pak ztrácí body čtyři, a pokud se Vsetín podívá směrem dopředu, od sedmé příčky jej dělí pět bodů. Valaši dokázali bodovat v osmi z posledních deseti zápasů, a to i proti favoritům. Ve vánočním čase porazili České Budějovice a naposledy na jejich formu narazily Karlovy Vary.

    Zápas minulého kola: Karlovy Vary – Vsetín 1:2
    Valaši cestovali přes celou republiku, aby se střetli s Energetiky, kteří se dle očekávání drží po celou probíhající sezónu na předních místech tabulky. Vsetínu se vyvedl vstup do zápasu a v 5. minutě již vedli o dva góly. V poslední minutě první třetiny domácí celek snížil, a i když si dokázal vytvořit mnoho šancí na srovnání, hostujícího gólmana už podruhé nepřekonal. Také Vsetín už v dalším průběhu zápasu neskóroval a stav z první třetiny se tak stal i konečným.

    S náskokem osmi bodů vede kanadské bodování vsetínského týmu David Březina (18+19). Březina je zároveň nejlepším střelcem a mezi všemi hráči WSM Ligy mu patří třetí místo. Druhý v počtu vstřelených branek je v kádru Valachů Tomáš Vávra (12+11), v celkovém bodování pak patří druhé místo Jaroslavu Markovičovi (9+20). Vsetín před nedávnem oznámil příchod posily do brankoviště, Pavla Jekela, uvidíme tedy, zda se v tomto utkání na Lapači představí.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Jekel (Horčička) – Holomek, D. Krenželok, Frolo, Slováček, Janáček, Dundáček, Ostrčil – Březina, Kopta, Markovič – P. Beránek, Illéš, Protasenja – Vávra, Podešva, Šilhavý – Karafiát, Pokorný, Vítek.

    Rytíři Kladno: Klouček (Cikánek) – F. Matula, P. Hořava, Kehar, Štindl, Štich, Lenďák, Repe – Kubík, Machač, M. Hořava – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – J. Kloz, Kurjanov, D. Tůma – Redlich, T. Kaut, Zikmund.

    Rozhodčí: Vrba, Kašík – Měkýš, Otáhal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Kladno vyhrálo úvodní vhazování, po neúspěšné rozehrávce se ke kotouči dostal Kopta a nahazuje na Kloučkovu bránu.
     
    00:42
    Jekel si po Machačově střele z levého kruhu připisuje první zákrok poté, co vytěsnil puk od pravé tyčky.
     
    01:05
    Rytíři drží puk za brankou Vsetína, hraje se však podél mantinelu, kde oba celky svádějí boje o kotouč.
     
    01:43
    Kloz s Kurjanovem kombinovali v mezikruží a po střele se mohl k dorážce dostat ještě Tůma. Jekel nebezpečné šance likviduje.
     
    02:10
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Anatolij Protasenja – 2 min., držení).
     
    02:23
    Po vhazování v útočném pásmu dostal Kubík přihrávku od mantinelu na vrchol levého kruhu, odkud z první vypálil. Domácí gólman se stačil rychle přemístit a proti puku zasáhnout levým betonem.
     
    03:05
    Štindlova střela od modré byla zblokována a následně se z předbrankového prostoru neprosadili ani další, když ani jedna ze střel nemířila mezi tři tyče.
     
    03:18
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté se z přesilové hry přeci jen prosazují. Třetí z pokusů PETRA ŠTINDLA od modré už prošel přes všechny bránící hráče a dostal se až do brankoviště, kde proletěl nad betonem až za brankovou čáru. Asistence: Patrik Machač, Matěj Pekr.
     
    04:38
    Hosté se stále drží v útočné třetině. Štindlova od mantinelu odražená střela skončila u levé tyčky, kde stál nepokrytý kladenský útočník. Domácí gólman nebyl ve svém působišti dostatečně rychlý, stálo u něj však štěstí, když soupeř netrefil kotouč.
     
    05:05
    Po vhazování ve středním pásmu se kotouče chopili domácí a zavezli jej až před Kloučka. Tam se od modré napřáhl Frolo a jeho střelu ještě tečoval Protasenja. Puk končí na tyčce hostující branky.
     
    06:12
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jan Kloz – 2 min., hrubost).
     
    06:20
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak tohle bylo rychlé. Po osmi sekundách hry v oslabení navyšuje náskok Rytířů TOMÁŠ REDLICH, který dostal na hokejku nepřesnou přihrávku Vsetína a vydal se do brejku. Nikým nebráněn pak bez problémů poslal puk pod horní tyčku. Asistence: Bez asistence.
     
    07:11
    Valaši se na chvíli dokázali udržet před Kloučkem, ale za pár okamžiků museli opět sprintovat na druhou stranu kluziště, odkud se snaží vymyslet přesilovkovou akci.
     
    07:52
    Ve středním pásmu se puku chopil Redlich a už to vypadalo, že se s Kubíkem dostane do přečíslení. Vsetínští obránci ale nyní zareagovali rychle a soupeře obrali o kotouč u mantinelu.
     
    08:12
    Hosté v plném počtu. Tato přesilovka Vsetínu opravdu nevyšla, Valaši v zápasu brzo prohrávají dvoubrankovým rozdílem a jejich hra nepůsobí jistě. Čtvrtá vsetínská formace nyní nahazuje do pásma a vydává se střídat.
     
    09:17
    Kladno vybojovalo puk v útočném pásmu, což staví hostující celek do dobré pozice. Nepřesná rozehrávka v úvodu kombinace jim ale zmařila plány a na druhou stranu se můžou vydat domácí.
     
    09:59
    Vsetín se usadil v útočném pásmu a ofenzivní akce začala u Frolo. Po výměně vystřelil Slováček, jeho pokus proletěl kolem levé tyčky a končí za bránou. Domácí se stále drží před brankou Kloučka.
     
    10:38
    Podešva nahrál od branky Dundáčkovi, a ten od modré vystřelil. Kotouč se zastavil o bránícího Machače, který situace náležitě využil a vydal se podél mantinelu do útočné třetiny. Jeho pokus z levého kruhu ukrývá Jekel v lapačce.
     
    11:07
    Valaši protečovali až do útočného pásma, Protasenjova přihrávka do předbrankového prostoru byla zblokovaná. Kotouč končí v ochranné síti a bude se vhazovat po Kloučkově levici.
     
    11:39
    Krenželokova dělovka od modré zasáhla hlouček bránících hráčů a hostující brankář zasahovat nemusel. Puk se odrazil k Pokornému na pravé křídlo, vsetínský útočník ale kotouč nestačil dobruslit, a tak se o výhodnou střeleckou pozici připravil.
     
    13:00
    Rytíři vyhráli vhazování ve svém pásmu a Kehar okamžitě vyhazuje. Zakázané uvolnění se nepíská, a hostující hráči tedy míří směle kupředu. Za vsetínskou brankou se začíná hrát více do těla, Kladno však zatím nevystřelilo.
     
    13:48
    Kladno právě vstřelilo branku!
    ANTON ALEXEJEVIČ KURJANOV dostal přesnou přihrávku zpoza branky na pravý kruh, odkud propálil vsetínského brankáře na bližší tyčku. Asistence: Jan Kloz
     
    13:48
    Střídání v týmu VHK ROBE Vsetín: ze hřiště odchází Pavel Jekel, přichází Luboš Horčička.
     
    14:19
    Vítkovu střelu z pravého kruhu vyrazil Klouček betonem pouze před sebe na Pokorného, ten však za jízdy kotouč nezpracoval ideálně a ke střele se nedostal.
     
    14:55
    Markovič nahrál Koptovi, před kterým se objevila prázdná branka. Za ním se ale rychle zjevil Machač, který mu puk z hokejky vypíchl a zakládá rychlý protiútok, po kterém si první zákroky připisuje Horčička.
     
    16:26
    Kladno se snaží uklidnit tempo hry, které se teď výrazně zrychlilo. Kloz rozehrává z vlastního pásma a Rytíři vsázejí spíše na kombinaci.
     
    17:15
    Štindlovu střelu do modré tečoval před brankou Redlich a puk se proletěl nad horní tyčkou. Horčička nemusel zasahovat ani proti střele Repeho z velké vzdálenost, která se zastavila o jednoho ze clonících hráčů Kladna.
     
    17:33
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Frolo – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Ladislav Zikmund – 2 min., hrubost).
     
    17:46
    Hraje se 4 na 4 a u puku jsou domácí, Krenželok zaváží kotouč kolem mantinelu do pásma. Valaši už se snažili rozestavit před brankou Kloučka, nepřesné přihrávky jim ale kazí záměry.
     
    18:51
    Po pasáží v útočném pásmu Vsetína se puku chopil Kubík a vyhazuje. Oba týmy se vydávají střídat.
     
    19:12
    Podešva vyhrál souboj u mantinelu útočného pásma a poslal puk na Slováčka na modré. Ten si nabruslil na vrchol pravého kruhu a již mohl střílet přes obránce, tuto variantu však nezvolil a nahrál zpět Podešvovi, který nastřelil levou tyčku kladenské brány.
     
    19:29
    Beránek se snadno dostal do pásma, jeho střelu z pravého křídle velmi rychle zastavil Kurjanov.
     
    19:33
    Oba týmy v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina se domácím vůbec nevyvedla a hostům šlo naopak vše, na co sáhli. Ve čtvrté minutě poslal Kladno do vedení Štindl, a to přesnou přesilovkovou střelou od modré. Vsetínu se také dostalo početní výhody, v té ale velmi rychle zaúřadoval Redlich. Díky němu se hosté dostali do dvoubrankového vedení. Valaši začali být směrem dopředu nebezpeční až ke konci třetiny, ale to už bylo jejich manko tříbrankové. Ve čtrnácté minutě se totiž po pohledné akci trefil Kurjanov, čímž vyhnal z branky Jekela. Od tohoto okamžiku vidíme ve vsetínském brankovišti Luboše Horčičku.
    Druhá třetina začne cca v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Na puku se jako první udržel Slováček, který za pomocí spoluhráčů ve středním pásmu dostal kotouč ke Kloučkově brance. Hosté vyhazují a Horčička puk pro jistotu ukrývá.
     
    20:30
    Frolova lehká střela od modré byla přizvednuta Vávrou a kotouč končí ve výstroji kladenského brankáře.
     
    20:49
    Vsetín se cpe do předbrankového prostoru, puk ale nikoho z domácích neposlouchá a Klouček zasahovat nemusí. Kladno přesouvá hru do středního pásma, odkud se snaží vymyslet akci směrem k Horčičkově brance.
     
    21:46
    Hraje se především ve středním pásmu a ani jeden celek se nemůže udržet před gólmanem soupeře. Nahození končí mimo branku.
     
    22:20
    Březina se dostal po levém křídle do útočného pásma a měl mnoho šancí na střelu, nakonec se k pokusu odhodlal až z ostrého úhlu, když u něj těsně stál Petr Hořava. Vsetínský útočník svou střelou trefil pouze tohoto bránícího hráče.
     
    23:22
    Odražená střela se dostala od zadního mantinelu k Slováčkovi, který na modré zpracoval kotouč a vypálil. Jeho pokus ještě na kruhu tečoval Podešva, ale ani tento zásah brankou neskončil.
     
    23:54
    Frolova střela od modré se odrazila od pravé tyčky pod betony Kloučka, ten zachoval chladnou hlavu, zbytečně se v brankovišti nepohyboval a kotouč zastavil před brankovou čarou.
     
    25:28
    Vsetín právě vstřelil branku!
    K JIŘÍMU KARAFIÁTOVI se odrazila vlastní střela a druhým pokusem z úhlu nastřelil vsetínský útočník pravou tyčku. Od brankového konstrukce se puk dostal za záda kladenského brankáře a Vsetín se může radovat z první branky. Asistence: Dominik Pokorný.
     
    26:56
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Petr Štindl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:16
    Tato přesilovka je ze strany Valachů mnohem lepší než ta předchozí. Vsetínské nakopla vstřelená branka, takže se drží v útočném pásmu a vysílají na Kloučka jednu střelu za druhou.
     
    28:52
    Vypadalo to, že se početí výhoda Vsetína dohraje ve středním pásmu, hosté však raději zvolili jistotu a dostali puk až za Horčičkovu bránu.
     
    28:56
    Hosté v plném počtu.
     
    29:33
    Tůma poslal přesnou přihrávku na Kurjanova, jeho zadovka na Kloze ale sjela poslednímu jmenovanému z hokejky a puku se chopil domácí Vítek. Vsetínský útočník vyváží puk až na levý kruh útočného pásma.
     
    30:42
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají přečíslení dva na jednoho a je tady jejich čtvrtá branka v utkání. Přikryl nahrál z pravého křídla na druhou stranu kluziště JANU KLOZOVI, a ten prostřelil přemisťujícího se brankáře. Asistence: Roman Přikryl.
     
    30:53
    Další branku mohl vstřelit Vávra, kterému k levé tyčce a před odkrytou branku nahrával Šilhavý. Přihrávka šla vzduchem a vsetínskému forvardovi se nepodařilo puk zasáhnout.
     
    32:16
    Zikmundova střela se od betonů Horčičky odrazila před branku, kde si ke kotouči sjížděli hned dva hráči hostujícího celku. Ani jedna z dorážek už mimo tři tyče nezamířila a zpoza vlastní branky rozehrávají Valaši.
     
    33:38
    V situaci tři na tři nenašla Protasenjova nahrávka z vrcholu pravého kruhu Beránka, jenž si najížděl do mezikruží. Hosté tuto přihrávku čekali, a tak ji včas zablokovali.
     
    34:44
    Kotouč se bezcílně pohyboval po pásmu Kladna, které jej bez většího nasazení dostalo do útočné třetiny. To se nelíbilo Valachům, ti však dokázali vyhodit jen na zakázané uvolnění a vhazovat se bude na pravém kruhu před Horčičkou.
     
    35:11
    Machač tečoval nahození od modré, které tak prosvištělo kolem levé tyčky vsetínské branky. Vsetín ničí kombinaci Rytířů a do brejku se mohl vydat Markovič.
     
    36:20
    Valaši vyhráli vhazování ve středním pásmu, i přes to se k puku dostal Tůma. Hostující kapitán se přemístil na levý kruh, odkud poslal střelu přes obránce. Bránící Krenželok střelu tečoval a zmírnil tak její razanci. Horčička ukrývá puk pod lapačkou.
     
    37:09
    Protasenjovi s přechodem do útočného pásma trochu pomohl hostující Matula a oba hráči svedli souboj o kotouč v rohu za brankou Kladna. Protasenjovi se podařilo rozehrát a taky vypálit od mantinelu, což si brankář Rytířů pohlídal.
     
    37:54
    Ostrčilovu střelu od modré se chystal tečovat Šilhavý. Rychleji ale hokejku do střely vložil Redlich a puk končí u mantinelu.
     
    38:15
    Ostrčilova přihrávka přesně našla Podešvu, jenž byl připraven na útočné modré čáře. Centr třetí vsetínské formace ale čekal na spoluhráče, čehož bleskově využili hosté k tomu, aby dostali puk pod kontrolu.
     
    39:20
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Čtyřicet sekund před koncem druhého dějství přidávají Rytíři pátou branku. Do levého rohu vsetínské branky tečoval kotouč ANTON ALEXEJEVIČ KURJANOV, domácí gólman na tuto střelu přes clonící hráče vůbec neviděl a nemohl tak přesně zakročit. Asistence: Martin Kehar.
     
    40:00
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (David Březina – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jurij Repe – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Vsetínští začali druhou třetinu aktivněji a pobyt v útočném pásmu jim vynesl také první branku, která padla z hole Karafiáta. Valachům se povedla také přesilová hra, gólová tečka ale chyběla, a tak se toho chopila druhá strana. Na 4:1 z pohledu Kladna navyšoval z přečíslení dva na jednoho Kloz. Šance byly k vidění na obou stranách a za zády gólmana skončila v této třetině ještě jedna. Čtyřicet sekund před koncem tečoval šikovně kotouč Kurjanov a přidal svou druhou branku v zápase.

    Po skončení druhé třetiny se do střetu dostali Březina a Repe. V souboji měl navrch hostující hráč, útočník Vsetína se ke konci nesnažil bránit, a tak se jej po celé akci chystal pomstít Kopta. Ke druhému střetu už ale nedošlo a oba aktéři dostali 2+2 minuty za hrubost.
    Třetí třetina začne cca v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Vsetínští vyhráli vhazování a rozehrávají zpoza vlastní branky. Po vyloučení na obou stranách v závěru druhé třetiny se hraje pět na pět.
     
    40:56
    Vsetín je stále u puku, ale ve vlastním pásmu. Protečovat se podařilo Slováčkovi s Koptou, s útočným rozestavením ale mají Valaši problémy.
     
    41:37
    Beránek z vrcholu brankoviště tečoval Vávrovu střelu a trefil spojnici tyčky a břevna.
     
    41:55
    Kladno kombinovalo v útočném pásmu bez střely. Kotouče se chopil Beránek a rychlým přechodem přes celé kluziště vybojoval pro domácí celek třetinu. Klouček si připsal zákrok proti teči Pokorného z mezikruží.
     
    42:35
    Krenželok dostal přihrávku na pravý kruh a chystal se založit ofenzivní akci zpoza Kloučkovy branky. Petru Hořavovi se ale zdálo, že vsetínský obránce operuje za brankou příliš dlouho, vydal se za ním a o kotouč jej obral.
     
    43:48
    Markovičovu střelu od mantinelu tečoval za jízdy Vítek. Klouček má dneska opravdu štěstí, protože i tento pokus zastavila branková konstrukce.
     
    44:05
    Vsetínu se nepodařila rozehrávka, a tak se iniciativy chopil kladenský kapitán Tůma. Ten se stáhl do vlastního pásma a v klidu zakládá útok, z pohledu Rytířů už není kam spěchat.
     
    44:49
    Karafiátova přihrávka přeskočila hokejku bránícího hráče, a tak se nakonec dostala k adresátovi, kterým byl Illéš. Centr druhého vsetínského útoku trefil síť kladenské branky, k jeho smůla však jen z vnější strany.
     
    45:48
    Březina Slováčkovu přihrávku nedokázal přes těsně bránícího hráče zpracovat a po nedorozumění mezi domácími hráči je pískáno postavení mimo hru.
     
    46:24
    Tři hráči domácího celku se stáhli před soupeřovu branku a v blízkosti brankoviště kombinovali. Březinova střela byla zastavena a puk se ocitá na modré čáře.
     
    47:12
    Kaut si najel k pravé tyčce Horčičkovy branky a přizvedl kotouč do pravého horního rohu. Horčička byl proti této střele připraven a vytěsnil ji ramenem do bezpečí.
     
    47:58
    Pokorného přihrávku zblokoval Miloslav Hořava a puk se dostal na vrchol levého kruhu. Klouček neměl přehled o poloze puku a myslel si, že je kotouč na hokejce jednoho z hráčů za brankou. Bylo tak pro něj překvapením, když Ostrčilova střela od modré prosvištěla kolem jeho levé tyčky.
     
    49:08
    Kladno nedokázalo udržet puk na hokejkách v útočné třetině a Vsetínu se vyplatil forčekink. Přechod do pásma se ale Valachům nedaří.
     
    49:58
    Keharovu zadovku na Štindla se snažil vystihnout Vávra, puk ale jeho hokejku přeskočil a přihrávku nezpracoval ani kladenský obránce. Puk dostává pod kontrolu Karafiát.
     
    50:38
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Střelou z pravého kruhu do levého horního rohu navyšuje vedení hostujícího celku PATRIK MACHAČ. Asistence: Jurij Repe.
     
    51:13
    Z pravého kruhu vyslal téměř nechytatelnou střelu Kurjanov a už to vypadalo, že pokusem na bližší tyčku dokoná hattrick. Horčička se ale vytáhl zákrokem lapačkou.
     
    52:00
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Martin Kehar – 2 min., držení).
     
    52:11
    Kladno ihned po buly vyhodilo a ke střeleckému pokusu se při opětovném získání pásma dostal Slováček. Ten přesně trefil připravenou Kloučkovu lapačku.
     
    53:04
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Roman Přikryl – 2 min., podražení).
     
    53:20
    Redlichovi se nepodařilo projít přes Krenželoka na modré čáře, tím pádem ani nevyhodil kotouč do bezpečí. Po úspěšném zákroku vsetínského obránce se domácí dostali do kombinace, ze které střílel z pravého kruhu Beránek. Puk se odrazil od tyčky na Kloučkův beton a kladenský gólman jej zastavil na brankové čáře.
     
    54:00
    Hosté hrají ve čtyřech.
     
    54:15
    Do brejku se dostával Kehar, zastavit jej dokázal vsetínský obránce Slováček.
     
    54:32
    Dundáčkovu střelu z vrcholu levého kruhu Klouček vůbec neviděl, ta jej však trefila a k dorážce od modré se dostal Holomek. Vsetínský obránce ale střelu dlouho přidržel a gólman hostujícího celku se stačil přemístit na potřebné místo.
     
    55:04
    Hosté v plném počtu.
     
    56:49
    Puk mají na svých hokejkách Rytíři, zápas se chýlí ke konci a ubírá na tempu hry.
     
    Dnešní utkání sleduje 3304 diváků.
     
    57:38
    Zikmundovi nevyšla rozehrávka ve středním pásmu a puku se chopil Březina. Ten ale v útočném pásmu nepobyl dlouho a Kladno nahazuje na druhou stranu kluziště. Horčička přikryl puk u pravé tyčky a bude se vhazovat v útočném pásmu hostujícího týmu.
     
    58:24
    Nepovedeným vhazováním bylo Kladno donuceno stáhnout se do vlastního pásma, nikdo už se však do útoku nehrne.
     
    59:01
    Repe po nahození na Horčičkovu vyslal na vsetínskou branku také dorážku. Valaši teď měli velké štěstí, že posedmé v utkání neinkasovali.
     
    59:22
    Hned tři hráči Kladna se objevili u levé tyčky vsetínské branky a Horčička měl plné ruce i nohy práce také v poslední minutě dnešního utkání. Do útočného pásma nahazuje kotouč Beránek.
     
    59:34
    Byli jsme svědky nepřehledné situace v Kloučkově brankovišti, kde se snažili prosadit snad všichni hráči druhé vsetínské formace. Gólman Kladna se ve svém brankovišti i přes komplikace zorientoval a další branku za svá záda nepustil.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Vsetínem a Kladnem je konce. Hosté v poslední třetině už jen korigovali skóre, když se v 51. minutě trefil Machač. Ve třetím dějství měli více útočných šancí Rytíři a v této části zápasu odvedla dobrou práci vsetínská obrana a ve špatném světle se neukázal ani gólman Horčička.
    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni za hosty střelec dvou branek Anton Alexejevič Kurjanov, který ve třetí třetině útočil i na hattrick, když bylo Kladno nabuzeno přesnou trefou Machače a ruský útočník se ocitl sám na pravém kruhu. Z této pozice poslal prudkou střelou, jež vsetínský brankář ukryl v lapačce. Za domácí je pak nejlepším hráčem vyhlášen střelec jediné vsetínské branky Jiří Karafiát.
    Ode mě je to pro dnešek vše. Příjemný zbytek večera Vám přeji ze vsetínského Lapače, kde je stále v plném proudu děkovačka kladenských hráčů a skupiny fanoušků, která přijela svůj tým podpořit. (19:51:13)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 26. Karafiát (Pokorný) – 4. Štindl (Machač, Pekr), 7. Redlich, 14. Kurjanov (J. Kloz), 31. J. Kloz (R. Přikryl), 40. Kurjanov (Kehar), 51. Machač (Repe)


    VHK ROBE Vsetín: Jekel (14. Horčička) – Holomek, D. Krenželok, Frolo, Slováček, Janáček, Dundáček, Ostrčil – Březina, Kopta, Markovič – P. Beránek, Illéš, Protasenja – Vávra, Podešva, Šilhavý – Karafiát, Pokorný, Vítek.
    Rytíři Kladno: Klouček (Cikánek) – F. Matula, P. Hořava, Kehar, Štindl, Štich, Lenďák, Repe – Kubík, Machač, M. Hořava – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – J. Kloz, Kurjanov, D. Tůma – Redlich, T. Kaut, Zikmund.

    Rozhodčí: Vrba, Kašík – Měkýš, Otáhal

    Diváci: 3304
    thejrc.org