Bohemians 1905 – Hr. Králové 2:1 (kon.) | Brno – Frýdek-Místek 4:2 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
2:1 (1:0)
FC Hradec Králové
Středa 24.01.2018, 11:00 • UMT Vyšehrad • Tipsport liga • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! První semifinále zimní Tipsport ligy končí vítězstvím papírového favorita. Bohemians měli mnohem více ze hry zejména v prvním poločase, po kterém zásluhou Tetteha vedli 1:0. Po změně stran Hradec vyrovnal hru a vytvořil si i několik šancí, ovšem po Šmídově zvýšení už stihl jenom snížit gólem Reného Kropáčka. Pražané se tak mohou těšit na zítřejší finále, naopak Hradec si zahraje pouze o bronz. (12:53:28)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Mudra si místo dlouhého autu do šestnáctky narazil s Krátkým a dvěma obránci byl zahnán k praporku, u kterého zápas končí!
     
    90+3
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jani Urdinov, přichází Michal Vrána.
     
    90+2
    Vaníček se vrátil s Krátkým a poslal míč do zámezí. Mezitím se hra přerušila kvůli ležícímu Urdinovovi.
     
    90+1
    Kouba si doskočil pro neškodný centr z levé strany a navíc byl faulovaný Krátkým. Naděje Hradce se každou další vteřinou přibližují nule.
     
    90
    Bohemians po snížení zvládají koncovku zápasu na výbornou a vypadá to, že si několik posledních desítek sekund hry už pohlídají.
     
    89
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Janoušek, přichází Funda.
     
    89
    Kabajev si svým urostlým tělem pokryl míč a nechal ho Nečasovi, jehož střela byla zablokovaná. Stejně tak dalekonosná dorážka Urdinova.
     
    88
    Jiří Miker neměl nárok dosáhnout na Zorvanův kroucený pas a míč proskotačil až do autu. Kouba nemá důvod pospíchat s odkopem od branky.
     
    87
    Nakonec z toho byla rozehrávka na krátko a centr, který zneškodnil Bederka. Následoval rychlý kontr klokanů a nepřesné zakončení Závišky!
     
    86
    Hradečtí cítí šanci na vyrovnání a po faulu na Zorvana se chystají k exekuci standardní situace z levé strany.
     
    85
    Marek Krátký převzal vynikající pas do volného prostoru, na pravé straně posadil na zadek Urdinova a navedl si míč na levačku, kterou asi pálil na vzdálenější tyč a tu o nějaký metřík minul.
    83. René KROPÁČEK - 2:1
     
    83
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Votroci sedm minut před koncem snižují na rozdíl jediné branky! Z Krátkého centru Miker ještě zakončovat nemohl, z levé strany pak ještě nahrával Urma a připravil hlavičku RENÉMU KROPÁČKOVI, jenž přeskočil dvojici obránců a zblízka překonal bezmocného brankáře Koubu.
     
    82
    Marek Krátký nestíhal v běžeckém souboji s Vaníčkem a po ostrém skluzu naprosto zaslouženě vyfasoval žlutou kartu.
     
    81
    Urdinov místo útoku vrátil míč dozadu a Šmíd svou hlavičkou hodně prohnal mladíka Koubu, kterému nedal ideální malou domů.
     
    79
    Kabajev si sebral míč v souboji pětice hráčů a přenesl hru doprava na Bartka, který se do zakončení neprodral. Vše skončilo jasným faulem na Urmu.
     
    78
    Hradec odpovídá střídáním. Posledních dvanáct minut odehraje Milan Černý.
    77. Michal ŠMÍD - 2:0
     
    77
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Pražané zvyšují náskok a podle všeho postupují do finále tradičního zimního turnaje! Josef Jindrišek zleva odcentroval na důrazného MICHALA ŠMÍDA, který se po uzdravení vrací na trávníky gólovou hlavičkou.
     
    76
    Miker uprostřed hrací plochy fauloval Bartka. Po chvilce se klokani přesunuli k šestnáctce a vybojovali rohový kop.
     
    75
    Jevgenij Kabajev si navedl míč na pravačku a měl dostatek klidu na střelu, která se mu vůbec nepovedla. Nečas se na něj hodně čílí, že nezvolil přihrávku.
     
    73
    Lucas Dias mimo hlavní dění dostal nějakou ránu do intimních míst a s pořádně bolestivou grimasou si vyžádal ošetření. Snad to Brazilec rychle rozběhá...
     
    72
    Jindřišek přihrál doleva na úplně volného Urdinova. Ten pravděpodobně hledal Kabajeva, ale obrana Hradce odkopla míč do bezpečí.
     
    71
    Výkon Bohemians šel po změně stran hodně dolů. Jejich ztrátu ale Hradečtí nijak nepotrestali, když po centru zprava odletěl míč až za koncovou čáru.
     
    70
    Votroci z rohového kopu už nic nevymysleli a po nedovoleném zákroku na Davida Bartka naopak musí vytvořit obranný blok.
     
    69
    Kropáček nechal balón Zorvanovi, který si pečlivě připravil střelu z hranice šestnáctky a pořádně protáhl Koubu, jenž vytěsnil přesně mířenou střelu na roh.
     
    68
    Šmíd ve vzdušném souboji fauloval a daroval Hradci rozehrávku z útočné poloviny. Tu však druholigové fotbalisté nevyužili a míč jim znovu utekl do zámezí.
     
    67
    Zorvan dal Urmovi hodně nepřesnou přihrávku, po které přichází na řadu pouze výkop od devatenáctiletého brankáře Kouby.
     
    66
    Nečas si počkal na Vaníčka, kterého zahnal do nepalebného úhlu. Bohemians se vzápětí přesunuli na pravé křídlo, ze kterého Dias nepřesně centroval na Kabajeva.
     
    65
    Urdinov naznačil centr a vyrazil z levé strany až na osu hřiště, odkud roztáhl hru doprava. Nic dalšího z tého akce Klokanů už ale nevzešlo, míč skončil v autu.
     
    63
    Adam Pajer si z tvrdého střetu odnesl bolestivé zranění, kvůli kterému musí být v těchto okamžicích ošetřován.
     
    62
    A jednu změnu udělali také pražští Bohemians, po dlouhém zranění se na post stopera staví Michal Šmíd!
     
    62
    Hromadné střídání Hradce: Odchází Vlkanova, Schwarz, Kvída, Eliáš, a Martan, naopak nastupují Krátký, Zorvan, Nosek, Miker, Súkenník.
     
    61
    Zpoza šestnáctky zkoušel štěstí také Nečas, ale muži v černém jeho prudkou střelu rychle zablokovali. Akce klokanů tím ale ještě nekončí.
     
    60
    Brazilský útočník Dias nevymýšlel nic složitého a střílel ze vzdálenosti dvaadvaceti metrů. Vízek se ale natáhl k břevnu a míč zastavil mezi rukavicemi.
     
    58
    Votroci se konečně dostali do blízkosti vápna, s přispěním podklouznutí Bartka z dobré pozice pálil Adam Vlkanova, jenže přízemní střela letěla hodně vedle Koubovy branky.
     
    56
    Menší komplikace v obraně Hradce chtěl využít Kabajev, ovšem dvojblok Hradce pustil míč až do náruče Vízka.
     
    55
    Votroci byli několikrát za sebou faulovaní, ale stejně mají velké problémy s přechodem do útoku. K tomu všemu přišel nedovolený zákrok na polovině hřiště a rozehrávají Bohemians.
     
    54
    Klokani po ztrátě míče zůstali ve velkém počtu na útočné polovině a pořádně znepříjemnili život rozehrávajícím hráčům Hradce Králové.
     
    53
    Bartek byl faulován ve středu hřiště a o pár chvil později už z dálky střílel Záviška, který rozchytal pozorného Vízka.
     
    52
    Záviška zkoušel centrovat z hodně zahuštěného prostoru napravo od pokutového území. Sražený míč dopadl na hradecké kopačky.
     
    51
    Ani druhý rohový kop v krátkém časovém rozmezí klokani nezužikovali a museli se rychle vracet s protiútokem Hradce. Situace se uklidnila útočným faulem na Nečase.
     
    50
    Záviška obloučkem přihrál do vápna Kabajevovi, kterému Kvída nedal ani centimetr volného prostoru a odkopl míč na roh.
    49. Jakub Nečas (BOH)
     
    49
    Nečas si zpracoval prudký nástřel od Jindřiška a po rychlém obratu zblízka zakončoval. Střídající brankář Vízek ve vzduchu házenkářsky roztáhl nohy a jednou z nich srazil míč na roh.
     
    48
    Kombinující hráči Pražanů byli vytlačení mimo útočnou polovinu a stáhli se skoro až k brankáři Koubovi.
     
    46
    Hradečtí sáhli jenom ke dvěma změnám, ofenzivu přišel podpořit René Kropáček a do branky se postavil Vízek.
     
    46
    Bohemians během pauzy výrazně překopali sestavu, do druhé půle nastupují Kouba, Urdinov, Nečas, Vaníček, Bederka, Bartek, Kabajev. Dias, a Záviška.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druholigový Hradec nezačal vůbec špatně, ale po nějaké čtvrthodině hry se už dostal pod výrazný tlak a tomu podlehl v šestadvacáté minutě, kdy po parádičce Martina Haška otevřel skóre Benjamin Tetteh.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Hašek dlouhým obloučkem na levou postranní čáru startoval Kociće, který na balón o kousíček nedosáhl. Hradec znovu vhazuje.
     
    44
    Šípek si při neúspěšně kličce poranil nepřišel na Reitera a navíc si poranil kotník. Následnou akci Bohemky proto ukončil Mašek odkopem do autu.
     
    43
    Po libozvučné kombinaci Mašek-Hašek letěl míč na odkrytou pravou stranu, jenomže Dostál ho ani ve sprintu nezkrotil na hrací ploše.
     
    41
    Petr Schwarz pravačkou překopl zeď a s ní také branku Fryštáka, který všechno jistil na prostředku brány.
     
    40
    Martin Dostál zezadu zasáhl pronikajícího Urmu a je z toho zajímavý přímý kop pro tým zastupující druhou nejvyšší soutěž.
     
    39
    Siim Luts nabíral rychlost a už pouze čekal, kdy dorazí úniková přihrávka od Tetteha. Ta skutečně přišla, jenže byla krátká a jeden z obránců Hradce ji překazil.
     
    38
    Hůlka uhlídal Eliáše, ovšem Hašek posléze trochu zaváhal v blízkosti vlastního vápna. Nekompromisním odkopem všechno vyřešil až Daniel Krch.
     
    37
    Rozhodčí se po chvilce vrátil k zákroku na polovině hřiště a přiřkl míč Hradci. Jeho kombinace ale měla hodně krátkého trvání a dopředu už míří Pražané.
     
    36
    Po dlouhé době se dostal do hry také Tomáš Fryšták, který si pohlídal hodně ambiciózní dalekonosný pokus z kopačky Petra Eliáše.
     
    35
    Adam Vlkanova vystihl jednu z přihrávek a po levé straně vystartoval do protiútoku. Brzo však narazil na trojici soupeřů, kteří ho čistě odzbrojili.
     
    33
    Urma uštědřil Haškovi nepříjemný koňar do stehna a sám byl za tento zákrok odměněn žlutou kartou.
     
    33
    Janoušek se dostal pod tlak napadajících hráčů a odehrál balón na rohový kop. Zprava odcentroval Jindrišek a posadil míč na hlavu Krcha, jenž zakončoval výrazně nad břevno.
     
    32
    Rozhodčímu se nelíbil šlapák Adama Vlkanovy na Hůlku. Bohemians opět získávají míč a mohou pokračovat v tlaku.
     
    31
    Přetažený roh u pravého kraje velkého vápna doběhl Krch, jehož zpětný pas do ohně hradecká defenziva zneškodnila. Po nepřesnosti Reitera už Lindr vykopává.
     
    30
    Před rohovým kopem Bohemians zůstal na hřišti ležet Tetteh, jenž se po centru chytl za levou nohu. Zatím to ale vypadá, že bude moci pokračovat ve hře.
     
    29
    Tetteh si hrudníkem zpracoval balón a patičkou směřoval míč na Lutse. Bohužel pro klokany všemu předcházel ofsajd.
     
    28
    Krch hodně nepřesným pasem k pravé postranní čáře nenašel Haška a z vlastní poloviny tak bude vhazovat Jan Mudra.
    26. Benjamin TETTEH - 1:0
     
    26
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Další akce klokanů už ale končí gólem! Perfektně a hezky na pohled to udělal Hašek, který si přehodil míč přes sebe a druhým dotykem uvolnil BENJAMINA TETTEHA, který se velké šance nezalekl a mazácky vystřelil mezi nohy stojícího Lindra.
     
    26
    Hašek v časové tísni vyslal dobrý pas za obranu pro aktivního Tetteha. Těžko říct, zda zprava střílel nebo ještě centroval, každopádně míč vyrazil Lindr.
     
    25
    Krch byl faulován vyskakujícím Schwarazem, Pražané dostali ponechanou výhodu, kterou pokazil ofsajd nepřesně zakončujícího Tetteha.
     
    24
    Kocićův centr z levého kraje hřiště zapadl přesně do koše brankáře Lindra, který rychle rozehrává protiakci účastníka Fotbalové národní ligy.
     
    23
    Petr Schwarz po dalším pasu do ohně prohrál souboj s Dostálem, od kterého šel míč do autu. Sudí přesto nařídili odkop od branky Tomáše Fryštáka.
     
    22
    Hradečtí to zkusili po pravé straně a přízemním centrem z pravé strany trochu zaskočili obranu Bohemky. Nepohlídaný Adam Vlkanova se dostal ke střele, jenže ta pro Fryštáka znovu neznamenala žádné větší nebezpečí.
     
    21
    Dominik Mašek přijal míč a hned zkoušel technickou střelu z hranice vápna. Kvalita zakončení ale výrazně pokulhávala a Lindrovi stačil předvést rutinní zákrok.
     
    20
    Po první přihrávce vpřed se Tetteh efektní přihrávkou nespojil s Lutsem a fotbalisté Hradce Králové se díky tomu snadno ubránili.
     
    19
    Pražané znovu kontrolují míč, ale z vlastní poloviny nikam bezhlavě nepospíchají.
     
    18
    Martin Hašek si podle všeho nepohlídal své postavení a zjevil se v ofsajdu, kterého si pomezní rozhodčí všiml.
    17. Benjamin Tetteh (BOH)
     
    17
    Dostálův centr zprava letěl na Maška a Tetteha, kteří si navzájem trochu zavázeli. Druhý jmenovaný přesto střílel a zblízka trefil přesně místo, kde stál Lindr.
     
    16
    Místo dlouhého nákopu vpřed Bohemians zvolili konstruktivní rozehrávku a poklidnou kombinaci v obranné lini.
     
    15
    Benjamin Tetteh předal míč a obtáčel se kolem Kvídy, který ho zfauloval a dokonce za to uviděl žlutou kartu.
     
    15
    Na druhé straně přišel centr z levé strany, jenomže před nepříliš urostlým Maškem si míč jednoduše stáhl Lindr.
     
    14
    Schwarz byl nepříjemně atakovaný Hůlkou a rozhodčí Starý okamžitě pískal faul. Tentýž hráč Hradce posléze ale ztratil míč a Fryšták mohl zůstat v klidu.
     
    13
    Fryštákův výkop si sebrali obránci Hradce a po autu kombinují ve spolupráci s brankářem Jiřím Lindrem.
     
    12
    Tetteh moc dobře viděl volného spoluhráče u rohu velkého vápna, velmi důležitým zákrokem se ale prezentoval Jan Mudra a zamezil rodící se šanci.
     
    11
    Rudolf Reiter se prodral do šestnáctky, zprava se rozhodl ještě přihrávat Lutsovi, jenže k němu se míč opět nedostal.
     
    10
    Benjamin Tetteh si prvním dotykem hodil míč na pravé křídlo, odkud sice odcentroval, ale našel jenom nohy stoperů.
     
    8
    Schwarz rychle otočil hru a znovu hledal Šípka, který se dostal přes Hůlku a předal míč Pajerovi, jenž se ke střele nedostal a nakonec fauloval.
     
    7
    Martanův nákop byl určen pro Šípka, kterého si ale zkušeně pohlídal kapitán klokanů Daniel Krch.
     
    6
    Siim Luts vyvážel míč z pohledu Bohemians do bezpečí, ovšem byl faulován a teď z toho výrazně kulhá.
     
    5
    Hůlka trochu bojácně zakopl míč do autu. Hradečtí toho využili dlouhým vhazováním, ale obrana klokanů byla pozorná.
     
    4
    Po centru Vlkanovy byl hlavičkujícímu Schwarzovi odmáváno ofsajdové postavení.
     
    3
    Faulovaný Luts získal pro Pražany první standardní situace, která i byla zakončena, ale Lindr vše vyřešil jistým zákrokem.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali Hradečtí, kteří nastupují v černých, zatímco Bohemians v tradičních zelenobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – Dostál, Krch (C), Hůlka, Kocič – Reiter, Jindřišek, Hašek, Luts – Mašek – Tetteh.

    FC Hradec Králové: Lindr – Pajer, Martan, Urma (C), Vlkanova, Janoušek, Kvída, Schwarz, Šípek, Eliáš.

    Rozhodčí: Dominik Starý.
    Speciální utkání čeká Jiřího Bederku, který teprve včera přišel do Bohemians na hostování právě z Hradce Králové.

     
    FC Hradec Králové

    Votroci se v rámci bojů ve skupinách postarali o překvapení, když postoupili na úkor tří prvoligistů. Zprvu tomu nic nenasvědčovalo, neboť s Jihlavou remizovali 2:2. Ve druhém duelu ale Hradec smetl oslabený Liberec 5:0 a na tým ze severu si vyšlápl i v rozhodujícím duelu, v němž rozdílem třídy porazil Jablonec 3:0. Z deseti branek vstřelil největší porci čtyřgólový Petr Schwarz, další dva góly dal Miker a po jednom přidali Súkenník, Vlkanova, Martan a Šípek.
     
    Bohemians Praha 1905

    Klokani byli v základní skupině A jediným účastníkem nejvyšší soutěže. Roli favorita na postup bez klopýtnutí splnili, když rozdílem dvou branek porazili jak Táborsko, tak Varnsdorf i poslední Olympii Praha. Během tří utkání Bohemians inkasovali jednou jedinkrát a naopak sedmkrát skórovali. Nejlepším střelcem byl se třemi trefami Dominik Mašek, o zbytek se podělili Martin Hašek, Benjamin Tetteh a Lucas Dias.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 26. Tetteh, 77. Šmíd – 83. Kropáček

    Karty:   15. Kvída (HKR), 33. Urma (HKR), 82. Krátký (HKR)


    Bohemians Praha 1905: Fryšták (46. Kouba) – Dostál (46. Bartek), Krch (C) (62. Šmíd), Hůlka (46. Bederka), Kocič (46. Urdinov, 90+3. Vrána) – Reiter (46. Záviška), Jindřišek, Hašek (46. Vaníček), Luts (46. Dias) – Mašek (46. Nečas) – Tetteh (46. Kabajev).
    Náhradníci: Kouba – Urdinov, Nečas, Vaníček, Bederka, Bartek, Kabajev, Dias, Šmíd, Vrána.

    FC Hradec Králové: Lindr (46. Vízek) – Mudra, Kvída (62. Nosek), Janoušek (89. Funda), Urma (C) – Pajer (78. Černý), Eliáš (62. Zorvan) – Martan (62. Krátký), Schwarz (62. Miker), Vlkanova (62. Súkenník) – Šípek (46. Kropáček).
    Náhradníci: Vízek – Kropáček, Krátký, Zorvan, Nosek, Miker, Súkenník, Černý.

    Rozhodčí: Starý – Urlich, Hurych
    thejrc.org