Arsenal – Chelsea 2:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:1 (1:1)
Chelsea FC
Středa 24.01.2018, 21:00 • Emirates Stadium, London • Anglický Ligový pohár
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:58:00)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 10:1. Fauly: 13:16.
     
    Je konec! Arsenal zvládl domácí odvetu semifinále Carabao Cupu a po výsledku 2:1 postupuje do finále, ve kterém změří síly s Manchesterem City. Chelsea už po pěti minutách otevřela skóre, jenže Pedrův gól nemohl platit pro ofsajd! O dvě minuty později už ale skóroval Eden Hazard! Vedení Chelsea dlouho nevydrželo! Ve 12. minutě zahrával Arsenal rohový kop a Antonio Rüdigersi nechtěně vstřelil vlastní branku. Kanonýři se dokonce mohli dostat do vedení, jenže Xhaka po přímém kopu rozvlnil jen horní síť a Özil v závěru nastavení střílel těsně vedle branky!

    Po přestávce byl na hřišti pouze Arsenal! Domácí celek se od začátku tlačil do útoku. Defenzíva Chelsea sice nějakou dobu odolávala, ale v 60. minutě se k míči dostal Granit Xhaka a pohotově poslal Arsenal do vedení! Domácí mohli výhru potvrdit, jenže Iwobi nezakončil krásnou kombinaci přesnou střelou. V závěru se Chelsea ještě tlačila do útoku, ale pozorný obrana Arsenalu si postup utéct nenechala!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zapacosta vybojoval pro Chelsea ještě jeden roh. Do šestnáctky se vydal i Caballlero. Centr na přední tyč však pozorná obrana odvrátila.
     
    90+3
    Zapacosta motal Monrealovi hlavu na pravé straně. Hostující fotbalista dokázal odcentrovat, jenže jeho centr odvrátil dobře postavený Koscielny.
     
    90+2
    Mustafi vystoupil proti nadýchanému centru na hranici pokutového území. Domácí stoper míč odvrátil jen na kopačky fotbalistů v modrém. Chelsea pokračuje v obléhání pokutového území.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Chelsea už nezbývá moc času. Zapacosta operoval s míčem na pravé straně hrací plochy, jenže fantasticky hrající Monreal mu míč ukopl do zámezí.
     
    89
    Barkley chtěl z voleje vrátit balón na polovinu Arsenalu, jenže přihrávka se mu vůbec nepovedla a balón prosvištěl do autu. Arsenal bude vhazovat.
     
    88
    Chelsea zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území Arsenalu. Jeho exekuce se ujal Alonso, jenže jeho technický pokus prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    87
    Xhaka si ve sprintu zpracoval přihrávku za obranu Chelsea a pokusil se nachytat soupeřova brankáře. Rána mu však nesedla a Caballero jen kontroloval situaci.
     
    86
    Kolašinac se na hřišti neuvedl zrovna přesvědčivým dojmem. Střídající fotbalista měl dostatek času i prostoru, ale stejně vymyslel velmi nepřesnou přihrávku.
     
    85
    Mustafi musel znovu do akce. Tentokrát musel sprintovat. Před hostujícím Bakayokem však stačil odražený balón odkopnout do bezpečí.
     
    84
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Lacazette, přichází Kolašinac.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Iwobi, přichází Ramsey.
     
    83
    Mustafi se probil k odraženému balónu a bez váhání poslal malou domů. Ospina nakopl míč na opačnou polovinu, kde asistent rozhodčího spatřil ofsajd.
     
    82
    Zapacosta odcentroval z pravé strany na vzdálenější tyč. Do padajícího balónu se položil Marcos Alonso, jenže jeho ránu z voleje zablokoval stoper Arsenalu.
     
    81
    Iwobi si naběhl na prudkou přihrávku na levou stranu. Skvěle se s ním vrátil Eden Hazard, který míč na poslední chvíli zakopl do autu. Domácí budou vhazovat.
     
    80
    Hazard si na polovině hrací plochy pokryl míč tělem a Granit Xhaka jej ostrým skluzem poslal k zemi. Tentokrát se vše obešlo bez karetního trestu.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 12. Rüdiger (vla.), 60. Xhaka – 7. Hazard

    Karty:   32. Wilshere (ARS), 67. Monreal (ARS) – 17. Hazard (CHE), 63. Moses (CHE)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 10:1. Fauly: 13:16.
    Arsenal FC: Ospina – Bellerin, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Elneny – Ozil, Wilshere, Xhaka, Iwobi (84. Ramsey) – Lacazette (8. Kolašinac)
    Náhradníci: Macey, Chambers, Kolašinac, Maitland-Niles, Ramsey, Nelson, Nketiah

    Chelsea FC: Caballero – Azpilicueta (C), Christensen, Rudiger – Moses (72. Zapacosta), Kante, Bakayoko, Alonso – Willian (30. Barkley), Pedro (66. Batshuayi) – Hazard
    Náhradníci: Eduardo, Cahill, Luiz, Zappacosta, Barkley, Drinkwater, Batshuayi

    Rozhodčí: Oliver – Bennett, Ledger
    thejrc.org