Olomouc – Opava 3:0 (kon.) | Karviná – Frýdek-Místek 0:0 (zruš.) | Jihlava – Žižkov 3:1 (kon.)
Zlín – Zlaté Moravce 3:1 (kon.) | Vlašim – Dukla Praha 1:2 (kon.) | Plzeň – Šanghaj Šenhua 1:5 (kon.)
konec
FC Zlín
3:1 (1:1)
FC ViOn Zlaté Moravce
Středa 24.01.2018, 13:00 • Stadion Letná, Zlín • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký den a u dalších on-line přenosů na počtenou. (14:44:58)
     
    Právě skončilo přípravné utkání mezi FC Fastavem Zlín a FC ViOnem Zlaté Moravce – Vráble. Hosté se ujali vedení hned v 8. minutě, kdy se po zmatcích v domácí rozehrávce a dvou přihrávkách svých spoluhráčů prosadil Ewerton. O dvě minuty později se však začínalo znovu od začátku. To měl po přihrávce svého spoluhráče z levé strany prázdnou bránu Lukáš Železník. V první půli již další branka nepadla, a tak se do druhé pětačtyřicetiminutovky šlo za stavu 1:1.
    Ta nám, stejně jako ta první, přinesla dvě branky. Ovšem tentokrát padly obě do sítě Zlatých Moravců. V 52. minutě využil pěkné Bartošákovy nabídky střídající Jean-David Beauguel. V závěru přidali ještě domácí po rohovém kopu třetí gól zásluhou Ibrahima Traorého a mohou se tedy dnes radovat z vítězství 3:1.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Poté se odhodlali k ještě jednomu nákopu, ale po něm měl k míči blíž přeci jen hostující brankář, který jej lapil do svých rukavic.
     
    90
    Mezitím se nám rozeběhla poslední minuta, v jejímž průběhu domácí kombinují na vlastní polovině.
     
    89
    Beauguel byl v dalším protiútoku Zlína zastaven praporkem sudího, jenž postřehl ofsajd domácího útočníka.
    88. Ibrahim TRAORÉ - 3:1
     
    88
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak nakonec se domácí třetího gólu dočkali! Po rohovém kopu se míč dostal až na zadní tyč, kde jej IBRAHIM TRAORÉ uklidili do prázdné brány.
     
    87
    Fastav mohl pojistit své vítězství! Z levé strany pokutového území nebezpečně pálil jeden ze zlínských. Jeho ránu vyrazil brankář hostů a bude z toho ještě roh.
     
    86
    Po špatné rozehrávce hostujícího brankáře následovalo při šanci domácích i špatné zpracování, které tak znemožnilo Zlínu tuto akci gólově zakončit.
     
    84
    Ani po dalším centru z pravé strany se hosté nedostali k zakončení. Na pětadvaceti metrech se sice ViOn dostal k míči, ale jeho hráč po souboji s domácím fotbalistou upadl a vystřelit již nedokázal.
     
    83
    Velmi málo prostoru bylo nyní v okolí střídaček, kde se strhlo hned několik soubojů o míč. Z toho posledního vyšli jako vítězové domácí, na jehož hráče byl odpískán nedovolený zákrok.
     
    82
    Zdeněk Zlámal si nyní zakřičel na své spoluhráče, aby mu pustili dlouhou přihrávku hostů. Následně založil rychlý brejk Fastavu na pravé straně, který ovšem končí ofsajdem domácích.
     
    81
    Zlín se nyní snažil postupnou kombinací přejít vpřed, ale napadající hosté jej donutili k chybě a mohou tak vhazovat.
     
    79
    Zdeněk Zlámal následně v pohodě zachytil nadějně letící střelu k levé tyči a veškeré naděje na vyrovnávací branku ViOnu pro tuto chvíli zažehnal.
     
    79
    V souboji na vlastní polovině si Bartošák pomohl rukama až příliš okatě a bude se tedy kopat proti bráně Zlína.
     
    77
    Co se však nepodařilo mu, podařilo se jeho spoluhráči. Ten vypálil z pětadvaceti metrů, ale naštěstí pro hosty trefil z voleje jen prostor, kde se pohyboval gólman Zlatých Moravců.
     
    77
    Jean-David Beauguel sice dokázal sklepnout centr míč před pokutovým územím, ale jeho spoluhráč již poté vystřelit nedokázal.

    Radomír Fukala

    Branky: 10. Železník, 52. Beauguel, 88. Traoré – 8. Ewerton


    FC Zlín: Dostál – Holík, Bijimine, Gajić, Matejov – Džafić, Štěpánek, Traore, Vukadinović – Slaměna, Železník
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč- Ewerton, Mateus, Chren, Jánošík, Rigo, Bartolomeu, Kotula, Cleber, Nikolič, Sasinka
    thejrc.org