Chicago – Toronto 2:3 (po pr.) | Calgary – Los Angeles 1:2 (po pr.)
po prodl.
Chicago Blackhawks
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 25.01.2018, 02:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Michal Kempný (CHI) 0+0, 1 střela, TOI 14:35
    David Kämpf (CHI) 0+0, 0 střel, TOI 12:25
    Tomáš Jurčo (CHI) 0+0, 1 střela, TOI 10:48
    Roman Polák (TOR) 0+0, 1 střela, TOI 19:26 (05:12:22)
     
    Hvězdy utkání

    1. William Nylander (TOR) 1+0
    2. Frederik Andersen (TOR) 34 zák., 2 góly, 94,4%
    3. Nazem Kadri (TOR) 1+0
     
    Statistiky: Střely na bránu: 36-36; Zablokované střely: 15-20; Vhazování: 52%-48%; Hity: 17-25; Přesilové hry: 2/4-1/4; Trestné minuty: 8-8.

     
    Chicago se počtvrté v řadě představilo v domácím United Center, kde počtvrté v řadě prohrálo, když nestačilo na Toronto. Maple Leafs sice prohrávali, poté ale zápas otočili. Jenže Blackhawks vyrovnali a o osudu utkání muselo rozhodnout prodloužení, které po pouhých šesti sekundách ukončil po úspěšném trestném střílení William Nylander. Toronto porazilo Chicago v zápase dvou týmů z Originální šestky v letošní sezóně i ve druhém vzájemném zápase a znovu po prodloužení. Konečný výsledek utkání. Chicago Blackhawks 2 Toronto Maple Leafs 3 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    60:06 William NYLANDER - 2:3
     
    60:06
    Toronto právě vstřelilo branku!
    WILLIAM NYLANDER se po neúspěšném bekhendovém blafáku během samostatného úniku, během něhož byl faulován, rozjel na trestné střílení a zvolil stejný způsob zakončení, tentokrát již ale u levé tyče zvedl puk nad ležícího Jeffa Glasse a Toronto vítězí po prodloužení v United Center 4:3!
     
    60:06
    Nick Schmaltz fauloval unikajícího Williama Nylandera a po jeho hákování bude následovat trestné střílení!
     
    60:06
    William Nylander se po šesti sekundách prodloužení řítil sám na bránu a jeho bekhendový blafák gól nepřinesl, když puk těsně nad ledem minul levou tyč! Hostující útočník byl ale faulován, takže bude následovat trestné střílení!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.

     
    Auston Matthews během poslední minuty závěrečné třetí třetiny neskóroval, stejně jako na opačné straně z blízkosti ve velké šanci Alex DeBrincat. Oba brankáři v závěru základní hrací doby předvedli úžasný zákrok lapačkou a v United Center nás čeká prodloužení. Skóre po třetí třetině souboje týmů z Originální šestky. Chicago Blackhawks 2 Toronto Maple Leafs 2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:32
    Jordan Oesterle tvrdě vypálil od modré čáry s příklepem, jeho střela ale byla sražena vedle levé tyče brány.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:40
    Vinnie Hinostroza předvedl na vrcholu levého kruhu nádhernou stahovačku a poté se v mezikruží dostal ke střele zápěstím, kterou Frederik Andersen podržel v náručí!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 6. Seabrook (P. Kane, Schmaltz), 48. Schmaltz (Anisimov, Hinostroza) – 17. Marner (Gardiner, Hainsey), 45. Kadri (Bozak, J. van Riemsdyk), 61. W. Nylander (TS)


    Chicago Blackhawks: J. Glass (A. Forsberg) – Keith (A), Oesterle, E. Gustafsson, Seabrook (A), Kempný, C. Murphy – Saad, J. Toews (C), Duclair – Sharp, Schmaltz, P. Kane – DeBrincat, Anisimov, Hartman – Jurčo, Kämpf, Hinostroza. Hlavní trenér: Joel Quenneville.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Gardiner, Hainsey, Dermott, C. Carrick, Borgman, R. Polák – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau (A), Kadri, Marner – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Co. Brown – Komarov (A), D. Moore, Kapanen. Hlavní trenér: Mike Babcock.

    Rozhodčí: Francis Charron, Jake Brenk. Čároví: Lonnie Cameron, Greg Devorski

    Diváci: 21563
    thejrc.org