Philadelphia – Tampa 1:5 (kon.) | New Jersey – Nashville 0:3 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 6:3 (kon.)
Montreal – Carolina 5:6 (kon.) | Florida – Washington 2:4 (kon.) | Detroit – Chicago 1:5 (kon.)
Ottawa – Boston 2:3 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:1 (kon.) | Dallas – Toronto 1:4 (kon.)
Edmonton – Calgary 4:3 (2:1 po s.n.) | Arizona – Columbus 1:2 (kon.) | Anaheim – Winnipeg 4:3 (1:0 po s.n.)
Vegas – NY Islanders 1:2 (kon.) | Vancouver – Buffalo 0:4 (kon.) | San Jose – NY Rangers 5:6 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
6:3 (2:0, 2:0, 2:3)
Minnesota Wild
Pátek 26.01.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:58
    Penguins z levého křídla krásnou střelou mířili nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, kde Alex Stalock sice v lapačce neudržel, dokázal ho ale vyrazit mimo, což je nejdůležitější!
     
    55:24
    Bryan Rust se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže trefil levý beton Alexe Stalocka, kterému vzápětí pomohli spoluhráči, kteří jeho následné dorážky zablokovali!
    51:46 Jonas BRODIN - 6:3
     
    51:46
    Minnesota právě vstřelila branku!
    JONAS BRODIN napřáhl od modré čáry k prudké táhlé střele, která nad lapačkou Caseyho DeSmitha zamířila do pravého horního rohu brány! Nádherná střela, po které Wild skórovali třikrát v řadě. Asistence: Marcus Foligno a Eric Staal.
    50:50 Mikael GRANLUND - 6:2
     
    50:50
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Ryan Suter na vrcholu pravého kruhu napřáhl ke střele zápěstím, která těsně před bránou trefila brusli MIKAELA GRANLUNDA, jenž vzdálenější levé tyči puk z otočky poslal do odkryté brány! Asistence: Ryan Suter a Jason Zucker.
     
    50:15
    Jean-Sébastien Dea dostal dvě minuty za sekání a Wild si po reklamní přestávce zahrají pátou přesilovou hru.
    48:44 Eric STAAL - 6:1
     
    48:44
    Minnesota právě vstřelila branku!
    ERIC STAAL se po přihrávce Natea Prossera z pravého křídla dostal v mezikruží k puku, který střelou z otočky poslal za záda Caseyho DeSmitha! Wild se podařilo alespoň vstřelit čestný gól a připravit brankáře Penguins o čisté konto. Asistence: Nate Prosser a Marcus Foligno.
     
    45:18
    Omlouvám se za delší odmlčení. Pittsburgh rychle vstřelil dva góly a nyní mohl přidat další obránce Ian Cole, který si najel před bránu a z blízkosti orazítkoval horní tyč!
    42:32 Dominik SIMON - 6:0
     
    42:32
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    DOMINIK SIMON se dostal k puku a krásnou střelou zápěstím z blízkosti zamířil na ose útočného pásma do pravého horního rohu brány! Také český útočník v dnešním zápase vstřelil svůj druhý gól.
    41:42 Jevgenij MALKIN - 5:0
     
    41:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Justin Schultz krásnou diagonální přihrávkou našel v pravém kruhu JEVGENIJE MALKINA, který bez přípravy vypálil s příklepem a jeho střela se od brusle jednoho z klečících hráčů Wild po ledě odrazila mezi betony Alexe Stalocka! Druhý gól ruského útočníka v přesilové hře a opět po teči. Asistence: Justin Schultz a Phil Kessel.
     
    41:28
    Alex Stalock zasáhl proti střele Penguins od modré čáry a Matt Dumba vzápětí dostal dvě minuty za sekání.
     
    37:18
    Dominik Simon se stal druhým hráčem Penguins, které dostal ddvě minuty za sevření puku rukou. Další přesilová hra Wild.
     
    37:09
    Dominik Simon krásně vystřelil v pravém kruhu pro vhazování bez přípravy a jeho rána se od spojnice přední pravé a horní tyče odrazila zpět do hry! Český útočník mohl skórovat podruhé.
     
    36:52
    Penguins se nepodařilo sice rozehrát, po zakázaném uvolnění se ale rychle vydali směrem vpřed a z levého kruhu mířil střelou zápěstím mezi betony střídajícího Alexe Stalocka obránce Brian Dumoulin, brankář Wild ale jeho pokus vyrazil a poté ho zmrazil pod sebou! Komerční přestávka.
    35:07 Brodinův gól nebyl uznán kvůli nedovolenému bránění
     
    35:07
    Minnesota právě vstřelila branku, která nebyla po Coach Challenge hlavního trenéra Mikea Sullivana kvůli nedovolenému bránění brankáři uznána! Jonas Brodin napřáhl na ose útočného pásma k prudké střele s příklepem, která letěla těsně nad ledem a mezi nohama klečícího hráče Penguins i betony brankáře Caseyho DeSmitha zamířila do brány, jenže Mikko Koivu během clonění předtím zasáhl levou bruslí část výstroje brankáře Penguins a gól tedy nakonec neplatil.
     
    33:43
    Wild si vytvořili tlak, během kterého se dvakrát ocitli ve velké šanci, ani jedna ze dvou nebezpečných střel ale Caseyho DeSmitha nepřekonala! Brankář Penguins nadále drží čisté konto.
     
    33:11
    Patric Hörnqvist v levém rohu obranného pásma Penguins pod tlakem Joela Erikssona Eka stáhl puk ze vzduchu rukou, jenže ho podržel déle, než by bylo zdrávo, a dostal dvě minuty za sevření puku rukou. Netradiční vyloučení. Wild ale mají další přesilovou hru.
     
    30:55
    Střídání v týmu Minnesota Wild: ze hřiště odchází Devan Dubnyk, přichází Alex Stalock.
    30:55 Brian DUMOULIN - 4:0
     
    30:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sidney Crosby podél střídaček rychle zavezl puk do útočného pásma a Penguins poté předvedli před bránou nádhernou kombinaci na jeden dotek, během které se přenášel puk rychle ze strany na stranu a BRIAN DUMOULIN skóroval z mezikruží střelou zápěstím do prázdné brány! Asistence: Sidney Crosby a Carl Hagelin.
    29:28 Carl HAGELIN - 3:0
     
    29:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    CARL HAGELIN si najel před bránu na krásnou přihrávku Jevgenije Malkina z levého rohu útočného pásma a mezi betony z blízkosti překonal Devana Dubnyka! Penguins vedou už 3:0! Asistence: Jevgenij Malkin a Phil Kessel.
     
    27:25
    Legendární český útočník Jaromír Jágr během své kariéry nasbíral v dresu Penguins 1079 bodů a nacházel se v počtu kanadských bodů v historické tabulce organizace na druhém místě, dnes ho ale během první třetiny překonal Sidney Crosby, který zaznamenal bod číslo 1080 a poté 1081. Na trůnu sedí Mario Lemieux, když připsal 1723 bodů.
     
    23:36
    Penguins vyrazili do přečíslení 3 na 1, které po pěkném a rychlém přenesení hry zakončil v pravém kruhu Tom Kühnhackl, jeho prudká střela ale zamířila nad bránu!
     
    22:35
    Jonas Brodin po přihrávce zpoza brány napřáhl v prostoru mezi vrcholem mezikruží a modrou čárou k prudké střele s příklepem, která těsně nad ledem mířila k pravé tyči, Casey DeSmith ji ale levým betonem fantasticky vyrazil a dorážka Zacha Pariseho bránu minula!
     
    21:25
    Obránce Pittsburghu Kris Letang vyfasoval dvě minuty za hrubost a Wild si v úvodu druhé třetiny zahrají druhou přesilovou hru.
     
    21:02
    Sidney Crosby si najel před bránu na krásnou zpětnou přihrávku Dominika Simona zpoza brány a bez přípravy mířil do pravého horního rohu brány, jenže Devan Dubnyk předvedl úžasný semafor!
     
    15:42
    Wild táhlou střelou orazítkovali levou tyč a Zach Parise se několik sekund na to ocitl u pravé tyče v obrovské šanci, jenže z otočky orazítkoval pouze levý beton klečícího Caseyho DeSmitha!
     
    15:12
    Ryan Suter si najížděl před bránu na přihrávku Mikaela Granlunda z levého kruhu a Carl Hagelin ho zezadu fauloval. Útočník Penguins dostal dvě minuty za hákování a Wild si zahrají první přesilovou hru.
    09:09 Jevgenij MALKIN - 2:0
     
    09:09
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JEVGENIJ MALKIN zpoza brány nahodil puk k levé tyči, kde si ho klečící Jason Zucker srazil směrem na brankovou čáru a od levé brusle stojícího Devana Dubnyka se kotouč definitivně odrazil do brány! Penguins využili přesilovou hru a vedou nad Minnesotou 2:0. Asistence: Sidney Crosby a Phil Kessel.
     
    08:37
    Jason Zucker na levém křídle podrazil během forčekingu jednoho z protihráčů a dostal dvě minuty za podražení. Penguins si po krátké reklamní přestávce zahrají přesilovou hru.
    03:54 Dominik SIMON - 1:0
     
    03:54
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    DOMINIK SIMON si do pravého kruhu najel na diagonální přihrávku Jevgenije Malkina z vrcholu mezikruží a parádní střelou bez přípravy napálil puk nad levým ramenem přesouvajícího se Devana Dubnyka do bližšího horního rohu brány! Penguins vedou zásluhou českého útočníka, který skóroval podruhé v řadě, 1:0! Asistence: Sidney Crosby a Ian Cole.
     
    01:15
    Carl Hagelin na levém křídle zavezl puk do útočného pásma a z kruhu pro vhazování ho po ledě nahazoval před bránu, kam si najížděl Jevgenij Malkin, ruský útočník ale kotouč nezasáhl a Devan Dubnyk ho levým betonem vyrazil! Vzápětí se v mezikruží dostal k dorážce Phil Kessel a brankář Wild jeho pokus v blízkosti své levé tyče fantasticky vyrazil vleže!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Simon (Crosby, Cole), 10. Malkin (Crosby, Kessel), 30. Hagelin (Malkin, Kessel), 31. Dumoulin (Crosby, Hagelin), 42. Malkin (J. Schultz, Kessel), 43. Simon – 49. E. Staal (Prosser, M. Foligno), 51. Mikael Granlund (Suter, Zucker), 52. Brodin (M. Foligno, E. Staal)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, J. Schultz, Cole, Oleksiak – Simon, Crosby (C), Sheary – Hagelin, Malkin (A), Hörnqvist – Guentzel, Sheahan, Kessel – Kühnhackl, Dea, Rust. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    Minnesota Wild: Dubnyk (31. Stalock) – Suter (A), Spurgeon, Brodin, Dumba, Olofsson, Prosser – Zucker, M. Koivu (C), Mikael Granlund – Winnik, E. Staal, Parise (A) – Rau, Coyle, J. Eriksson Ek – M. Foligno, Cullen, Ennis. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.

    Rozhodčí: Justin StPierre, Francois StLaurent. Čároví: Lonnie Cameron, Scott Driscoll

    Diváci: 18453
    thejrc.org