Philadelphia – Tampa 1:5 (kon.) | New Jersey – Nashville 0:3 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 6:3 (kon.)
Montreal – Carolina 5:6 (kon.) | Florida – Washington 2:4 (kon.) | Detroit – Chicago 1:5 (kon.)
Ottawa – Boston 2:3 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:1 (kon.) | Dallas – Toronto 1:4 (kon.)
Edmonton – Calgary 4:3 (2:1 po s.n.) | Arizona – Columbus 1:2 (kon.) | Anaheim – Winnipeg 4:3 (1:0 po s.n.)
Vegas – NY Islanders 1:2 (kon.) | Vancouver – Buffalo 0:4 (kon.) | San Jose – NY Rangers 5:6 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Columbus Blue Jackets
Pátek 26.01.2018, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (05:42:39)
     
    Československá stopa v utkání
    Richard Pánik (ARI)
    0+0, 4 střely, čas na ledě 20:27
    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 0 střel, čas na ledě 6:47.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Cam Atkinson (CBJ) 1+1
    2. Brendan Perlini (ARI) 1+0
    3. Sergej Bobrovskij (CBJ) 38 zák., 1 gólů, 97,4%.
     
    Střely na branku: 39 – 27 (10:8, 15:12, 14:7).
     
    Je dobojováno! Arizona nenavázala na předchozí dobré výsledky a po pěti zápasech zapisuje do análů těsnou porážku s Columbusem 1:2. Blue Jackets byli střelecky méně aktivní, leč se mohli spolehnout na výborně chytajícího Sergeje Bobrovského, jenž se svými spoluhráči může slavit vydržené dva body. Ty jim v pozdním čase 56:57 vystřelil Cam Atkinson.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Christian Fischer zprava ještě naposledy posílal kotouč do ohně, ale u mezikruží nebyl nikdo z Kojotů, kdo by se mohl dostat ke střele. Blue Jackets vítězí!
     
    59:43
    Hosté kontrolují hru a dokonce mohli rozhodnout, nicméně Nick Foligno z dobré pozice vůbec netrefil nikým nestráženou branku.
     
    59:20
    Kojoti se co nejrychleji přemístili do útoku a díky Kellerově propagační střele z levé strany získali buly v ofenzivní třetině. Ještě předtím si trenér Tocchet vybral oddechový čas.
     
    59:08
    Wennberg zablokoval Connautonovu střelu od modré čáry a odrazil puk k Atkinsonovi. Před něj se velmi rychle dostal Keller a zabránil zakončení do prázdné branky.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:33
    Connauton to vzal na sebe a zavezl puk do útočného pásma Arizony. Raanta mezitím odjel na střídačku a domácí to zkouší v šesti!
     
    58:05
    Coyotes moc času na odpověď už nemají. Teď naopak museli čelit útoku Werenskiho, který si z levého mantinelu na Raantu tentokrát nepřišel.
    56:57 Cam ATKINSON - 1:2
     
    56:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets zčistajasna udeřili a rázem jsou blízko vítězství! Christian Dvorak ztratil puk v obranném pásmu, naopak ho na levém křídle získal Alexander Wennberg a vynikajícím centrem k vzdálenější tyči přesně našel hokejku CAMA ATKINSONA, který to měl už poměrně jednoduché. Asistence: Alexander Wennberg, Nick Foligno.
     
    56:28
    Derek Stepan byl sám a musel jít až do střely. K té se vzápětí dostal také Richard Pánik, jenže své střelecké trápení neukončil ani tři a půl minuty před koncem třetí třetiny.
     
    55:44
    Jakob Chychrun znovu podpořil ofenzivu a protáhl Bobrovského, který jeho střelu od modré čáry betonem pracně vyrazil do míst, kde nebyl žádný z dorážejících protihráčů.
     
    55:25
    Hjalmarsson nikam nespěchal při rozehrávce a vyměňoval si puk s Connautonem, jehož založení útoku nebylo ideální, Cousins na přihrávku nedosáhl.
     
    54:07
    Perliniho přihrávku dozadu k modré čáře zachytil Dubois a přihrál Panarinovi, který si chtěl hodit puk do středu, ale mezitím mu utekl k rychle se navrátivším obráncům Arizony.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 48. Perlini (Dvorak, Stepan) – 42. Wennberg (S. Jones, Werenski), 57. Atkinson (Wennberg, N. Foligno)


    Arizona Coyotes: Raanta (Wedgewood) – Demers, Ekman-Larsson (A), Hjalmarsson (A), Chychrun, L. Schenn, Connauton – Pánik, Stepan (A), Perlini – Fischer, Domi, Rinaldo – Keller, Rieder, Dvorak – Cousins, Richardson, Martinook.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, J. Johnson (A), Nutivaara, Kukan – J. Anderson, Dubois, Panarin – Atkinson, Wennberg, N. Foligno (C) – Bjorkstrand, Jenner (A), Calvert – Schroeder, Sedlák, J. Jokinen.

    Rozhodčí: Lee, Pochmara – Cherrey, Galloway

    Diváci: 12 281
    ocianews.com