Philadelphia – Tampa 1:5 (kon.) | New Jersey – Nashville 0:3 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 6:3 (kon.)
Montreal – Carolina 5:6 (kon.) | Florida – Washington 2:4 (kon.) | Detroit – Chicago 1:5 (kon.)
Ottawa – Boston 2:3 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:1 (kon.) | Dallas – Toronto 1:4 (kon.)
Edmonton – Calgary 4:3 (2:1 po s.n.) | Arizona – Columbus 1:2 (kon.) | Anaheim – Winnipeg 4:3 (1:0 po s.n.)
Vegas – NY Islanders 1:2 (kon.) | Vancouver – Buffalo 0:4 (kon.) | San Jose – NY Rangers 5:6 (kon.)
konec
San Jose Sharks
5:6 (2:2, 1:3, 2:1)
New York Rangers
Pátek 26.01.2018, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    NEW YORK RANGERS

    Rangers prožívají těžší období. V tabulce Metropolitní divize jim patří až šestá pozice, ale to by nebyl největší problém, jelikož rozestupy mezi jednotlivými mančafty nejsou velké. Mnohem horší je pro Jezdce jejich současná výsledková forma. Ze tří uplynulých duelů (všechny sehráli na ledech soupeřů), nedotáhli do vítězného konce ani jeden. Naposledy padli poměrem 3:6 Anaheim Ducks, ještě předtím gratulovali Los Angeles Kings (2:4) a rozjetým Colorado Avalanche (1:3). Dnešní návštěvou v San Jose zakončí Newyorčané trip po Kalifornii, body už by potřebovali jako sůl. Když Rangers naposledy slavili, bylo to 19. ledna proti Buffalu.

    Kanadské bodování New York Rangers nadále vede norský útočník Mats Zuccarello (8 + 27), jehož následují Pavel Bučněvič (13 + 18), J. T. Miller (10 + 19), Mika Zibanejad (14 + 14) nebo Michael Grabner (21 + 4). Prolomí tým z Východní konference sérii nezdarů?
     
    SAN JOSE SHARKS

    Sharks patří mezi týmy, které pravidelně postupují do play-off. Tahle sezóně ukazuje, že by ve výběru nejlepší osmičky Západní konference nemuseli chybět ani letos na jaře. Svěřenci kouče DeBoera se nacházejí na druhém stupínku Pacifické divize, když mají ztrátu devíti bodů na první Vegas Golden Knights a náskok bodů dvou na třetí Calgary Flames. Podobně jako v Metropolitní divizi, i v té Pacifické je situace našlapaná a nikdo si nemůže dovolit nic vypustit. San Jose v posledních třech duelech pokaždé bodovalo, dvakrát z toho za plný počet. Nejprve předčilo 2:1 obhájce Stanley Cupu Pittsburgh Penguins (2:1), aby pak vyzrálo také na rivala Anaheim Ducks, a to vysoko 6:2. Žraloci neuspěli až minule, na svém kluzišti proti Winnipeg Jets. Stíhačky sice dotáhli do prodloužení, v něm ale hned na začátku inkasovali. Dnešní střetnutí s Rangers je pro Sharks poslední před delším pětizápasovým tripem po venkovních ledech. Potom se zpátky domů vrátí až 9. února.

    Statistiky San Jose Sharks táhne produktivní obránce Brent Burns (7 + 32), dobře si vedou i Joe Thornton (13 + 23), Logan Couture (18 + 16) nebo Joe Pavelski (10 + 24). V brance se naposledy – i kvůli zranění Martina Jonese – ukázala gólmanská dvojka Aaron Dell.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (13 + 15)
    Ondřej Pavelec (NYR) (12 odchytaných zápasů)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy už se spolu jednou v této sezóně utkaly. San Jose Sharks zajížděli v říjnu na ledě New York Rangers, kde zvítězili 4:1.
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat druhé a zároveň poslední střetnutí týmů San Jose Sharks a New York Rangers. Zatímco domácím se poslední dobou docela daří, hosté potřebují nutně bodovat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Dell (Grosenick) – Burns, J. Ryan, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Meier, Pavelski, Bødker – Hertl, Couture, Labanc – M. Karlsson, Tierney, Donskoi – Sörensen, Goodrow, J. Ward.

    New York Rangers: Pavelec (H. Lundqvist) – McDonagh, Holden, Skjei, M. Staal, Br. Smith, DeAngelo – Rick Nash, Zibanejad, Bučněvič – Vesey, J. T. Miller, Zuccarello – Carey, Desharnais, Lettieri – Grabner, Holland, Fast.

    Rozhodčí: Schlenker, Watson – Knorr, Wheler.
     
    Ještě jedno vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Jako první se na puk ve středovém kruhu dostali hosté, ale ti zatím těžko hledají cestu do útočného pásma.
     
    00:27
    Couture z levé strany posílal na pravý kruh úplně volnému Labancovi, útočník San Jose před sebou měl polovinu odkryté klece. Přesto ji nedokázal trefit a neotevřel skóre.
     
    01:14
    Zatím se hraje bez přerušení, což přispívá aktivitě hry na ledě. Hayes udělal dvě chytré kličky na Ryana, pak se tlačit do zakončení. Dell ještě nemusel zasahovat.
     
    01:50
    Ondřej Pavelec rozehrál kotouč za branku na spoluhráče, ti počkali, až dostřídají formace. Potom na druhé straně hrací plochy konečně přerušuje hru Aaron Dell.
     
    02:08
    Domácí vyhodili puk s tečí za mantinel, takže bude následovat vhazování ve středním pásmu. Oba celky začaly aktivně a vypadá to, že chtějí hrát útočný hokej.
     
    02:45
    Boedker zavezl puk do útočného pásma a čekal, až mu někdo sjede na přihrávku. Ale nedočkal se, takže potom musel kotouč odevzdat na hokejky soupeře.
     
    03:03
    Sharks příliš spěchali do útočného pásma, je jim odpískáno postavení mimo hru.
     
    03:19
    A znovu stejný přestupek San Jose, modrá čára dělá domácímu týmu zatím problémy.
     
    03:35
    Timo Meier se napřahoval za levým kruhem, potom si ale ještě střelu rozmyslel a potáhl kotouč více před branku. To ale neměl dělat, protože následně o šanci přišel.
     
    04:05
    Mikkel Boedker se zničehonic zjevil osamocený na pravé straně útočného pásma. Bez váhání vyslal na Pavelce střelu zápěstím, avšak hodně minul horní tyčku.
     
    04:48
    Goodrow ze středního pásma jen protečoval za branku newyorského týmu, tam už nikdo v tyrkysovém dresu na přihrávku nečekal.
     
    05:16
    Platí, že jsou hráči San Jose zatím aktivnější. Vlasic nahazoval od modré čáry na brankoviště a před svým krajanem Pavelcem tečoval Hertl. Ani jemu se nepovedlo dostat touš do sítě.
     
    05:45
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hokejisté Rangers zatím neměli od začátku první třetiny moc šancí, prakticky nevyslali jedinou lepší střelu na branku. Přesto jsou to právě oni, kdo se nyní prosazuje a otevírá skóre. Sharks nechali už ve středním pásmu úplně volného KEVINA HAYESE, který vyrazil na útočný výlet. Sotva přejel za útočnou modrou čáru, napřáhl, vypálil a z dálky prostřelil gólmana Aarona Della. Toho zakončení očividně zaskočilo. Žraloci tak musí dohánět. Asistence: J. T. Miller, Mats Zuccarello.
    05:45 Kevin HAYES - 0:1
     
    06:45
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jenže hostující vedení trvalo přesně minutu. Po tak krátké době domácí vyrovnávají skóre na kostce. Ukázali, jak může být hokej jednoduchý. Produktivní obránce San Jose Brent Burns vypálil po přejezdu do útočného pásmu kotouč na branku. Ondřej Pavelec ránu sice vyrazil před sebe, avšak před brankovištěm čekal na odražený puk forvard BARCLAY GOODROW. Ten ještě udělal kličku navíc, potom už českého gólmana překonal. Začínáme tedy výsledkově znovu. Asistence: Brent Burns.
    06:45 Barclay GOODROW - 1:1
     
    07:50
    Je tu komerční přestávka, po jejím konci budeme pokračovat.
     
    07:56
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu, Bučněvič okamžitě tlačit puk na branku. Nebylo mu to ale nic platné, jelikož trefil pouze zadní mantinel.
     
    08:48
    Na druhé straně hrací plochy nebezpečně kličkoval Karlsson, který hledal volného Donskoie. Finský útočník byl ale dobře obsazen soupeřovou obranou.
     
    09:18
    Od vyrovnávací branky San Jose se hraje více v klidu a bez šancí. Aaron Dell podržel nahození z dálky v lapačce, nechtěl riskovat další dorážky na jeho klec.
     
    09:50
    Rick Nash najel za Dellovu branku, odkud hledal volné spoluhráče. Ale nikoho nenašel, nikdo si zavčas nesjel na střelu z první před brankoviště.
     
    10:32
    Brent Burns a jeho dobrá práce u mantinelu, potom dostal do šance Ryana. Který ovšem přestřelil. Následuje další komerční pauza, po jejím konci budeme pokračovat.
     
    10:56
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Dnes to v SAP Center vypadá na ofenzivní podívanou. San Jose po buly sehrálo rychlý přechod do útočného pásma, okamžitě z toho skóruje. LOGAN COUTURE poslal z levé strany puk na Labanca, ten si ale šikovně počkal a vrátil ho zpět kanadskému forvardovi. Couture už pak nečekal, zamířil a střelou zápěstím překvapil Ondřeje Pavelce na bližší tyči. Moc pěkně umístěné zakončení a Žraloci během pár minut otáčí výsledek střetnutí na svou stranu. Asistence: Kevin Labanc, Joakim Ryan.
    10:56 Logan COUTURE - 2:1
     
    11:31
    Dell chytil do lapačky střelu Zibanejada. Nebyl to pro něj ale problém, jelikož moc dobře viděl.
     
    12:06
    Rangers se už dlouho nedaří rozehrát kotouč přes střední pásmo. Z toho těží domácí, jež zachytávají chyby soupeře a vyráží do protiútoků. Jako před pár okamžiky Pavelski.
     
    12:40
    New York Rangers si dnes zahrají první přesilovou hru. Brenden Dillon si musí jít odsedět dvě minuty za hákování a bude doufat, že jeho spoluhráči početní nevýhodu zvládnou.
     
    13:18
    San Jose začíná oslabení velmi dobře. Dvakrát po sobě vyhodilo puk přes všechny čáry, během toho stihlo dokonce vystřídat.
     
    13:36
    Zuccarello chtěl do útočného pásma, jenže nahozením na Bučněviče si moc nepomohl. Puk totiž znovu doputoval jen na domácí hole.
     
    14:25
    Už jen poslední vteřiny z trestu Sharks. Vypadá to, že Kaliforňané svou první početní nevýhodu utkání s klidem zvládnou.
     
    14:55
    Dillon je zpátky na ledě, Rangers si v přesilové hře nepřipsali jedinou lepší střelu na branku. Mají do další fáze zápasu určitě na čem zapracovat.
     
    15:20
    Brent Burns nahodil puk daleko dopředu, ale jako první u něj byl Couture, takže se nepíská zakázané uvolnění. Už delší dobu čekáme na přerušení hry.
     
    15:45
    Ještě jedna komerční pauza v této části, potom už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    16:00
    Pavelec musel dávat pozor, šla na něj střela obránce San Jose bez přípravy. Bek Sharks nakonec trefil pouze zadní mantinel, pak už hráli Rangers.
     
    16:31
    Tomáš Hertl chtěl do útočného pásma, avšak nemohl. Dostal by se totiž do postavená mimo hru. A tak ještě puk posunul na spoluhráče zpátky za sebe.
     
    17:02
    Rick Nash tečoval nebezpečně puk před Dellem, ten na poslední chvíli vytáhl zákrok betonem a zabránil vyrovnání. Hostům moc nechybělo.
     
    17:38
    Hraje se stále v hodně vysokém tempu. Newyorčané pobývali nějakou dobu na území soupeře, nakonec je ale stejně o puk obral Burns.
     
    17:53
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tentokrát už ale hosté skórují. Opět z docela nečekané situace. Grabner totiž najel za pukem do pravého rohu, kde nevypadal pro Sharks nikterak nebezpečně. Leč opak byl pravdou. Grabner poslal z toho místa překvapivou nahrávku před brankoviště, kde najížděl osamocený JESPER FAST. Posledně jmenovaný z první udeřil do kotouče, po ledě jej poslal za záda Aarona Della. Zdá se tedy, že do kabiny půjdou celky za remízového stavu. Asistence: Michael Grabner, Peter Holland.
    17:53 Jesper FAST - 2:2
     
    18:58
    Zuccarello kličkoval u levého mantinelu v útočném pásmu, tam ho ale důrazně od puku odstavil Burns.
     
    19:23
    Už běží poslední minuta první třetiny. Nadvakrát to ještě zkoušel aktivní Logan Couture, ale ani jednou netrefil přesně.
     
    19:38
    Kevin Labanc minul branku ve vyložené situaci, to když z levé strany mířil někam nahoru. Ale napálil touš pouze do ochranné sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu utkání, ve které padly celkem čtyři branky. O něco aktivnější sice byli domácí Sharks, ale Rangers využívali i mála svých příležitostí. Také proto po dvaceti minutách platí vyrovnaný stav 2:2, my se můžeme jen těšit, co nám přinese prostřední dějství.
     
    Střely na branku po první třetině

    San Jose Sharks: 7

    New York Rangers: 13
     
    Zanedlouho začne prostřední část utkání. Dočkáme se v ní dalších brankových hodů?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Hertl uspěl ve středovém kruhu na vhazování, i proto jeho tým mohl vyrazit kupředu. Místo toho se ale do šance hnal hostující Bučněvič.
     
    20:36
    Rangers nikam s rozehrávkou nespěchají. Miller našel na modré čáře Holdena po přechod přes modrou čáru, obránce newyorského celku ale minul horní tyčku.
     
    21:05
    Obě strany už střídají a na první šanci druhé třetiny čekáme. Prozatím se hraje převážně ve středním pásmu.
     
    21:21
    Smithovu pecku z dálky má Aaron Dell v náruči. Tohle pro něj nebyl žádný problém, protože zakončení hostujícího zadáka moc dobře viděl.
     
    21:46
    San Jose aktivně napadá rozehrávku soupeře a Rangers to očividně dělá problémy. Goodrow takto málem obral soka a puk a skoro vyrazil sám na branku.
     
    22:11
    Desharnais nahazoval od modré čáry směr branka soupeře, tam ale nečekal nikdo v bílém dresu. Po chvíli navíc Aaron Dell znovu přerušuje hru.
     
    22:28
    Žraloci až moc rychle rozehráli, jejich dlouhý puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    22:36
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Útočníci Sharks jsou dnes při chuti a nejvíce tohle tvrzení platí o jednom z nich. Je to LOGAN COUTURE. Právě on si připisuje druhou branku utkání, na kterou se popravdě moc nenadřel. Kevin Labanc zavezl puk do útočného pásma, jednoduše přenechal spoluhráči mezi bruslemi protihráče. Couture na nic nečekal, v klidu zamířil a poslal zakončení nad vyrážečku Ondřeje Pavelce. Tady byl český brankář bez šance. San Jose tím pádem podruhé v zápase vede. Asistence: Kevin Labanc, Marc-Edouard Vlasic.
    22:36 Logan COUTURE - 3:2
     
    23:55
    Ranger už ale zase koušou a Dillon měl co dělat, aby nepustil dvojici hráčů v bílých dresech do úniku na Della.
     
    24:15
    Po odrazu končí kotouč na domácí střídačce, obě strany barikády si mohou chvíli oddechnout.
     
    24:36
    Joakim Ryan udělal dvě šikovné kličky za brankou, potom vyslal dopředu Goodrow. Ten ale neměl dostatečnou rychlost na to, aby zaskočil defenzívu Rangers.
     
    25:27
    Také Tomáš Hertl předvedl moc pohlednou střelu. Jenže nebyla zase tak přesná, o nějaký kousek minula horní tyčku. Potom se hosté na chvíli osvobozují.
     
    26:00
    Aaron Dell předvedl pohotový zákrok proti Smithovi, přitom už ležel na ledě. Moc nechybělo a mohli jsme mít v Kalifornii znovu srovnáno.
     
    26:30
    Také Ondřej Pavelec má další práci. U pravé tyče jen tak tak vytlačil kotouč pryč. Kdyby ještě někdo v tyrkysovém dresu čekal na dorážku, těžko stihne reagovat.
     
    27:07
    Joonas Donskoi v tutové šanci, ale Pavelec ho zastavil. Sledujeme v posledních momentech obrovské příležitosti na obou stranách, ale gólmani drží své celky.
     
    27:31
    Zakázané uvolnění San Jose Sharks, oběma týmům se po těchto napínavých momentech malý oddech hodí.
     
    27:40
    Je tu první komerční přestávka druhé třetiny, za pár okamžiků ale budeme pokračovat.
     
    28:06
    Sharks nahodili za branku soupeře, tam ale nebyli dostatečně důrazní. Přesto si pak Pavelec musel připsat zásah betonem do statistik. Nešlo o nic těžkého.
     
    28:37
    Kevin Hayes zavezl po pravé straně puk před branku soupeře, zkusil Della zaskočit bekhendovým zakončením. Ovšem nemířil přesně, přestřelil horní tyčku.
     
    28:55
    Vhazovat se bude před Ondřejem Pavelcem, který do lapačky schoval nahození soupeře.
     
    29:18
    Melker Karlsson s Donskoiem doráželi ze vzduchu puk do sítě Rangers, situaci nakonec zvládl lépe obrana týmu z Východní konference.
     
    29:57
    Desharnais hledal od pravé tyče volného spoluhráče, ten měl ale obsazenou hokejku. Kdyby se tak nestalo, dával skoro do prázdné branky.
     
    30:24
    Sledujeme klidnější fázi zápasu. Obě strany nyní sázejí na nahozené kotouče. Do úniku sice mohl jít Tomáš Hertl, obrana Jezdců ho ale moc daleko nepustila.
     
    31:04
    Rangers právě vstřelili branku!
    Dnes je to hokejový večer plný pěkný hokejových akcí. Kevin Hayes viděl, že má na pravé straně útočného pásma volno, takže volného prostoru využil. Pak si všiml, že se mu nalevo nabízí kapitán Rangers RYAN MCDONAGH. Hayes neváhal, předložil mu přihrávku do jízdy, načež McDonagh překonal Aarona Della zakončením k levé tyči. Ať by se gólman Sharks snažil sebevíc, tady neměl šanci kotouč vyrazit či zastavit. Máme tedy znovu vyrovnáno, do poloviny zápasu padlo už šest branek. Asistence: Kevin Hayes, J. T. Miller.
    31:04 Ryan MCDONAGH - 3:3
     
    31:23
    Navíc jsou tu další komplikace pro domácí. Timo Meier inkasuje od rozhodčích dvě minuty za podražení a San Jose Sharks budou hrát oslabení.
     
    31:45
    Druhou přesilovku zápasu začali hosté o něco lépe. Vyměnili si v útočném pásmu několik přihrávek, jenže ani tak nedokázali vyslat lepší zakončení na branku.
     
    32:16
    Rangers právě vstřelili branku!
    Když góly padají, tak prostě padají. Už poněkolikáté sledujeme obrat ve skóre a je dost možné, že to není naposledy. Rangers nesehráli přesilovku moc ukázkově, párkrát si vyměnili puk a sotva drželi útočné pásmo. Pak ale od modré čáry zkusil štěstí kapitán Newyorčanů RYAN MCDONAGH, jeho pokus doputoval až za Della. Touš nikdo netečoval, takže McDonagh dnes skóruje podruhé a podruhé během několika okamžiků. Asistence: Pavel Bučněvič.
    32:16 Ryan MCDONAGH - 3:4
     
    34:06
    Na druhé straně mohl zahrozit Donskoi, ale tak dlouho si hrál s kotoučem na hokejce, až těsně přestřelil pravou tyčku.
     
    34:58
    Kevin Labanc zůstal volný u levé tyče. Chybělo mu jen pár centimetrů, aby z brankoviště uklidil kotouč za čáru.
     
    35:30
    Už se hraje dlouho bez přerušení a na ledě to je znát. Obrany mají stále větší problémy zastavovat protiakce. Naposledy to zkoušel domácí Vlasic, který ale minul zařízení.
     
    36:07
    Ani Tierneyho pokus nedopadl nejlépe, útoční Žraloků možná ještě mohl volit nahrávku.
     
    36:15
    Také San Jose dnes čeká první přesilovka, takže šance pro domácí na vyrovnání. Na dvě minuty za držení musí za katr Brendan Smith.
     
    36:30
    San Jose se zatím drží v pásmu soupeře, Brent Burns už stihl vyslat dělovku od modré čáry. Dokázal ale trefit pouze prvního hráče před brankovištěm.
     
    36:58
    Tomáš Hertl ukázkově stínil Pavelcovi před brankovištěm, když pak vložil svou hokejku do střely Coutureho, těsně neposlal kotouč pod horní tyčku.
     
    37:09
    Rangers právě vstřelili branku!
    Už jsme dnes viděli hodně, ale branku v oslabení zatím ne. Tedy až doposud. Rangers zavezli puk dopředu a zkusili rychle nahodit na branku. Dell vyrazil možnost před sebe, to se mu však stalo osudovým. Trefil totiž nohy spoluhráče Labanca, od nichž se kus černé gumy odrazil na hůl hostujícího muže. Byl jím BRADY SKJEI, který pak s klidem skóroval. Poprvé jeden z celků vede o dva zásahy. Bez asistence.
    37:09 Brady SKJEI - 3:5
     
    38:03
    Už jen poslední okamžiky z přesilové hry Sharks, zatím to nevypadá, že by se domácí měli prosadit.
     
    38:35
    Hosté jsou kompletní, tohle oslabení jim vyšlo na jedničku, protože v něm dokonce skóroval. Navíc jsou teď zpátky v útočném pásmu.
     
    38:49
    Aby nebylo problémů pro Sharks málo, je tu další. Menší trest za držení je nucen si odsedět obránce DeMelo. Teď budou domácí každopádně potřebovat neinkasovat.
     
    39:24
    Běží poslední minuta druhé třetiny, Braun pohotově vyhodil kotouč do středního pásma. Ale Rangers se zase rychle vrátili před zařízení soupeře.
     
    39:45
    McDonagh chtěl útočit na hattrick, střelou zápěstím těsně minul levou, pak také pravou tyčku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ze druhé třetiny je to vše. Stejně jako v první části jsme viděli čtyři branky, tři z toho ale slavili hosté. To znamená, že si New York Rangers do poslední dvacetiminutovky ponesou náskok 5:3. Uvidíme, zda ještě San Jose něco vymyslí a zvládne aspoň vyrovnat.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 14

    New York Rangers: 23
     
    Za chvíli odstartuje třetí třetina utkání. Zvládnou ještě San Jose Sharks poslat utkání aspoň do prodloužení?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Rangers ještě na začátku třetí třetiny dohrávají zbytek přesilové hry. Ta už ale moc dlouho trvat nebude.
     
    40:36
    Tomáš Hertl vypíchl puk z hokejky Nashovi a vyhodil jej přes všechny čáry. Tohle oslabení Sharks pravděpodobně zvládnou bez inkasování.
     
    41:09
    Tierney nahazoval před brankoviště, kde si na teč sjížděl Joe Pavelski. Jenže poskakující kotouč těsně netrefil, aby ho mohl uklidit za Pavelce.
     
    41:40
    San Jose je nyní na ledě aktivnější, ale ke vstřelení čtvrté branky zápasu bude potřebovat větší přesnost. Dillon minul z dálky zařízení.
     
    42:02
    Mikkel Boedker nemohl do útočného pásma, na modré čáře ho zastavuje hvizd rozhodčího. Postavení mimo hru.
     
    42:26
    DeMelo rozehrával co nejrychleji z vlastní třetiny, ale to se mu málem nevyplatilo, jelikož trefil hokejku soupeře. Situaci pro domácí zachránil až Melker Karlsson.
     
    43:05
    Hraje se s kotoučem často ve středním pásmu, to za současného stavu bude vyhovovat hostům. Carey to pak přeci jen zkoušel aspoň nahozením z dálky.
     
    43:28
    Logan Couture vyhodil puk až moc dopředu, je z toho domácí zakázané uvolnění.
     
    43:48
    Hodně kostrbatě získal kalifornský tým útočné pásmo. Ke střele se snažil natlačit Brent Burns, nicméně u pravého mantinelu k tomu neměl dostatek prostoru ani času.
     
    44:28
    Braun tvrdě srazil soupeře za brankou, vše ale bylo podle pravidel v pořádku. Do protiakce prchl Joe Pavelski, jenž nebezpečně zahrozil.
     
    44:45
    A ještě jeden nebezpečný pokus Pavelskiho, tentokrát zkoušel českého brankáře ve službách Rangers překvapit bekhendem. Pavelec ale další gól neinkasuje.
     
    45:16
    Žraloci sice často pobývají v útočném pásmu, ale horší už to je se střelami na branku. Meier zavezl puk k pravému mantinelu, žádné zakončení pak nepřišlo.
     
    45:53
    Burnsova dělovka od modré čáry doletěla na brankoviště hostů. Tam tečovala a dorážela dvojice hráčů v tyrkysovém dresu, jenže úspěšnější byli obránci Jezdců.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    46:29
    Joakim Ryan na sebe vzal zodpovědnost a zavezl puk až před Pavelce. Zdálo se, že zvládne vypálit, ale vylámal si zuby na posledním bránícím hráči soupeře.
     
    47:00
    Po delší době útočili také hosté, Rick Nash minul zařízení. Na druhé straně hrací plochy zahrozil z protiútoku Tomáš Hertl, i jeho pokus šel hodně vedle.
     
    47:04
    Následuje komerční přestávka, branka hostů ještě předtím vypadala ze svého správného postavení.
     
    47:23
    Tentokrát to byli pro změnu hráč New Yorku, kdo se dostal do ofsajdu a nemohl pokračovat v akci. Poslední okamžiky provází hodně technických přestupků.
     
    47:51
    Ve velké možnosti Zibanejad. Puk mu mezi kruhy nabídl Rick Nash a Dell měl co dělat, aby zabránil inkasování. Spíše měl štěstí, že Zibanejad netrefil ideálně.
     
    48:41
    Labanc zkusil sám zaútočit po pravé straně, jenže v dobré šanci a s prostorem v útočném pásmu si nevystačil.
     
    49:28
    Hraje se stále převážně ve středním pásmu, je znát, že Rangers už nechtějí nic riskovat. Bučněvič měl dobře namířeno kupředu, ale raději se ještě stáhl zpátky.
     
    50:15
    Logan Couture by dnes rád také zaútočil na hattrick. Dostával přihrávku od Karlssona do jízdy, jenže z pravé strany hodně přestřelil horní tyčku.
     
    50:38
    Timo Meier poslal pokus z prostoru mezi kruhy, který Ondřej Pavelec moc dobře neviděl.
     
    50:51
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté jsou výsledkově zpátky v zápase. Dlouho marně tlačili na branku soupeře a Ondřeje Pavelce se jim nedařilo překonat. Zhruba devět minut před koncem základní hrací doby však skórují a dostávají se Rangers na dostřel. Pohlednou střelu poslal z levé strany obránce Sharks MARC-EDOUARD VLASIC, jenž pověsil kotouč do horní poloviny zařízení. Takže nás čeká napínavý závěr střetnutí. Asistence: Justin Braun, Chris Tierney.
    50:51 Marc-Édouard VLASIC - 4:5
     
    52:17
    Ondřej Pavelec předvedl klíčový zákrok. Na brankovišti zastavil dvě dorážky útočníků Sharks. Kdyby se mu to nepovedlo, nejspíš už je puk v síti.
     
    52:20
    Nyní budeme sledovat komerční pauzu, hned po jejím konci se pokračuje vhazováním v útočném pásmu San Jose Sharks.
     
    52:40
    Domácí se snaží získat co nejdříve zpátky útočné pásmo. Jako první to zkusil Tierney, ale ten poslal puk jen do ofsajdového postavení. Musí se vhazovat ve středním pásmu.
     
    53:08
    Tomáš Hertl poslal puk za branku na spoluhráče, ten ale nebyl dostatečně důrazný v souboji u mantinelu. Rangers pak pro jistotu vyhodili do středního pásma.
     
    54:15
    Znovu stejná situace. Mikkel Boedker se snažil dostat puk přes modrou čáru, tam ale stála připravená dvojice hráčů v bílých dresech, jež rychle zasáhla.
     
    54:34
    Meierova rána bez přípravy od modré čáry, která ale úplně minula zařízení. Na druhou stranu vyrazil bez většího váhání Vesey, ani on však neuspěl, neměl komu nahrát.
     
    55:30
    Do konce třetí třetiny nezbývá už ani pět minut. Sharks musí začít více riskovat. Nyní Joakim Ryan prověřil Pavelce z prostoru mezi kruhy, ale hostující brankář včas zasáhl.
     
    55:30
    Ještě jedna komerční přestávka, pak už se můžeme těšit na závěrečné drama.
     
    55:40
    Newyorčané co nejdříve vyhodili puk přes všechny čáry. Ale někdo ho ve středním pásmu tečoval, takže se nebude pískat zakázané uvolnění.
     
    56:14
    Brent Burns vyslal nepříjemné zakončení zpoza pravého kruhu. Potom Rangers vyzkoušeli přečíslení dva na jednoho, střílel Zuccarello. Ten ale nevyzrál na připraveného Della.
     
    56:47
    Skjei zabránil komplikacím pro svého brankáře, pak ale stejně pálil Hertl a Couture.
     
    57:13
    Před brankou Rangers je poslední okamžiky hodně živo. Už se sice hosté dokázali osvobodit vyhozením, ale Žraloci dělají maximum pro využití závěrečného tlaku.
     
    57:50
    Dá se očekávat, že zanedlouho odjede z branky Aaron Dell a Sharks to zkusí v šesti lidech v poli.
     
    58:10
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jenže po závěrečném tlaku Sharks přichází pro domácí studená sprcha. Rangers totiž založili protiútok, Mats Zuccarello zavezl kotouč za branku soupeře. Tam se neukvapil, poslal přihrávku před brankoviště, kde najížděl J. T. MILLER. Ten plácl do puku a poslal jej přesně do sítě San Jose Sharks. Necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny je to tedy znovu o dva zásahy pro Rangers. Domácí střídačka si ještě vyžádala kontrolu na videu, branka platí. Asistence: Mats Zuccarello, Brady Skjei.
    58:10 J. T. Miller - 4:6
     
    58:25
    Aaron Dell odjíždí z branky a San Jose to přeci jen ještě zkouší se šesti hráči v útočném pásmu.
     
    59:10
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Naděje pro kalifornský celek pořád žije. Tak dlouho domácí hokejisté tlačili kotouče na branku Ondřeje Pavelce, až ho přeci jen překonali. Byl to český útočník TOMÁŠ HERTL, kdo dorazil puk z prostoru před brankovištěm a oslavil trefu proti svému krajanovi. Do konce základní hrací doby už ale zbývá jen chvíle a Sharks se musí hodně snažit, pokud ještě chtějí vyrovnat. Asistence: Kevin Labanc, Brent Burns.
    59:10 Tomáš HERTL - 5:6
     
    59:47
    San Jose bylo dlouho v útočném pásmu, pak o něj přišlo a muselo pro puk zpátky do své třetiny. Tohle už nejspíš domácí hráči nestihnou.
     
    59:58
    Současně se sirénou ještě dostává desetiminutový osobní trest domácí obránce Dillon. To už je ale spíše symbolické vyloučení.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou přestřelku jako hrom. Každý tým v zápase několikrát vedl a několikrát vedení ztratil. Nakonec se ale z těsného vítězství 6:5 radují New York Rangers. Přitom neměli výrazně herně navrch. Oba celky se po většinu utkání tlačili dopředu a tvořili šance, z čeho pramenila řada branek. Dohromady jich padlo jedenáct. San Jose ještě před poslední sirénou snížilo na rozdíl jednoho zásahu a oživilo teoretické naděje, víc už ale nestihlo. Jezdci si z Kalifornie odváží cenné vítězství po základní hrací době. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek víkendu.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 28

    New York Rangers: 29
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 21:27)
    Ondřej Pavelec (NYR) (23 zásahů)
     
    Tři hvězdy utkání

    J. T. Miller (NYR) (1 + 2)
    Kevin Labanc (SJS) (0 + 3)
    Ryan McDonagh (NYR) (2 + 0) (07:13:43)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 7. Goodrow (Burns), 11. Couture (Labanc, J. Ryan), 23. Couture (Labanc, Vlasic), 51. Vlasic (Braun, Tierney), 60. Hertl (Labanc, Burns) – 6. K. Hayes (J. T. Miller, Zuccarello), 18. Fast (Grabner, Holland), 32. McDonagh (K. Hayes, J. T. Miller), 33. McDonagh (Bučněvič), 38. Skjei, 59. J. T. Miller (Zuccarello, Skjei)


    San Jose Sharks: Dell (Grosenick) – Burns, J. Ryan, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Meier, Pavelski, Bødker – Hertl, Couture, Labanc – M. Karlsson, Tierney, Donskoi – Sörensen, Goodrow, J. Ward.
    New York Rangers: Pavelec (H. Lundqvist) – McDonagh, Holden, Skjei, M. Staal, Br. Smith, DeAngelo – Rick Nash, Zibanejad, Bučněvič – Vesey, J. T. Miller, Zuccarello – Carey, Desharnais, K. Hayes – Grabner, Holland, Fast.

    Rozhodčí: Schlenker, Watson – Knorr, Wheler

    Diváci: 17 477
    thejrc.org