Philadelphia – Tampa 1:5 (kon.) | New Jersey – Nashville 0:3 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 6:3 (kon.)
Montreal – Carolina 5:6 (kon.) | Florida – Washington 2:4 (kon.) | Detroit – Chicago 1:5 (kon.)
Ottawa – Boston 2:3 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:1 (kon.) | Dallas – Toronto 1:4 (kon.)
Edmonton – Calgary 4:3 (2:1 po s.n.) | Arizona – Columbus 1:2 (kon.) | Anaheim – Winnipeg 4:3 (1:0 po s.n.)
Vegas – NY Islanders 1:2 (kon.) | Vancouver – Buffalo 0:4 (kon.) | San Jose – NY Rangers 5:6 (kon.)
konec
San Jose Sharks
5:6 (2:2, 1:3, 2:1)
New York Rangers
Pátek 26.01.2018, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    J. T. Miller (NYR) (1 + 2)
    Kevin Labanc (SJS) (0 + 3)
    Ryan McDonagh (NYR) (2 + 0) (07:13:43)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 21:27)
    Ondřej Pavelec (NYR) (23 zásahů)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 28

    New York Rangers: 29
     
    Máme za sebou přestřelku jako hrom. Každý tým v zápase několikrát vedl a několikrát vedení ztratil. Nakonec se ale z těsného vítězství 6:5 radují New York Rangers. Přitom neměli výrazně herně navrch. Oba celky se po většinu utkání tlačili dopředu a tvořili šance, z čeho pramenila řada branek. Dohromady jich padlo jedenáct. San Jose ještě před poslední sirénou snížilo na rozdíl jednoho zásahu a oživilo teoretické naděje, víc už ale nestihlo. Jezdci si z Kalifornie odváží cenné vítězství po základní hrací době. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek víkendu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Současně se sirénou ještě dostává desetiminutový osobní trest domácí obránce Dillon. To už je ale spíše symbolické vyloučení.
     
    59:47
    San Jose bylo dlouho v útočném pásmu, pak o něj přišlo a muselo pro puk zpátky do své třetiny. Tohle už nejspíš domácí hráči nestihnou.
    59:10 Tomáš HERTL - 5:6
     
    59:10
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Naděje pro kalifornský celek pořád žije. Tak dlouho domácí hokejisté tlačili kotouče na branku Ondřeje Pavelce, až ho přeci jen překonali. Byl to český útočník TOMÁŠ HERTL, kdo dorazil puk z prostoru před brankovištěm a oslavil trefu proti svému krajanovi. Do konce základní hrací doby už ale zbývá jen chvíle a Sharks se musí hodně snažit, pokud ještě chtějí vyrovnat. Asistence: Kevin Labanc, Brent Burns.
     
    58:25
    Aaron Dell odjíždí z branky a San Jose to přeci jen ještě zkouší se šesti hráči v útočném pásmu.
    58:10 J. T. Miller - 4:6
     
    58:10
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jenže po závěrečném tlaku Sharks přichází pro domácí studená sprcha. Rangers totiž založili protiútok, Mats Zuccarello zavezl kotouč za branku soupeře. Tam se neukvapil, poslal přihrávku před brankoviště, kde najížděl J. T. MILLER. Ten plácl do puku a poslal jej přesně do sítě San Jose Sharks. Necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny je to tedy znovu o dva zásahy pro Rangers. Domácí střídačka si ještě vyžádala kontrolu na videu, branka platí. Asistence: Mats Zuccarello, Brady Skjei.
     
    57:50
    Dá se očekávat, že zanedlouho odjede z branky Aaron Dell a Sharks to zkusí v šesti lidech v poli.
     
    57:13
    Před brankou Rangers je poslední okamžiky hodně živo. Už se sice hosté dokázali osvobodit vyhozením, ale Žraloci dělají maximum pro využití závěrečného tlaku.
     
    56:47
    Skjei zabránil komplikacím pro svého brankáře, pak ale stejně pálil Hertl a Couture.
     
    56:14
    Brent Burns vyslal nepříjemné zakončení zpoza pravého kruhu. Potom Rangers vyzkoušeli přečíslení dva na jednoho, střílel Zuccarello. Ten ale nevyzrál na připraveného Della.
     
    55:40
    Newyorčané co nejdříve vyhodili puk přes všechny čáry. Ale někdo ho ve středním pásmu tečoval, takže se nebude pískat zakázané uvolnění.
     
    55:30
    Ještě jedna komerční přestávka, pak už se můžeme těšit na závěrečné drama.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 7. Goodrow (Burns), 11. Couture (Labanc, J. Ryan), 23. Couture (Labanc, Vlasic), 51. Vlasic (Braun, Tierney), 60. Hertl (Labanc, Burns) – 6. K. Hayes (J. T. Miller, Zuccarello), 18. Fast (Grabner, Holland), 32. McDonagh (K. Hayes, J. T. Miller), 33. McDonagh (Bučněvič), 38. Skjei, 59. J. T. Miller (Zuccarello, Skjei)


    San Jose Sharks: Dell (Grosenick) – Burns, J. Ryan, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Meier, Pavelski, Bødker – Hertl, Couture, Labanc – M. Karlsson, Tierney, Donskoi – Sörensen, Goodrow, J. Ward.
    New York Rangers: Pavelec (H. Lundqvist) – McDonagh, Holden, Skjei, M. Staal, Br. Smith, DeAngelo – Rick Nash, Zibanejad, Bučněvič – Vesey, J. T. Miller, Zuccarello – Carey, Desharnais, K. Hayes – Grabner, Holland, Fast.

    Rozhodčí: Schlenker, Watson – Knorr, Wheler

    Diváci: 17 477
    ocianews.com