HC Litvínov – Zlín 5:3 (kon.) | Sparta – Vítkovice 3:2 (po pr.) | Kladno – Kometa Brno 3:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 2:5 (kon.) | Chomutov – Olomouc 2:3 (kon.) | Slavia – Třinec 3:5 (kon.)
Č. Budějovice – Pardubice 6:4 (kon.) | K. Vary – Jihlava 3:4 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
3:2 (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 26.01.2018, 15:30 • Tipsport Aréna - Praha • DHL Extraliga juniorů • 35. kolo
Partner:
     
    První perioda patřila jasně domácím. Vítkovice se dostávaly neustále pod tlak a bez zbytečných sparťanských chyb by se zřejmě nedostaly ani ke střele.
    V prostřední části se ale obraz hry otočil a naopak na vrch začaly mít hosté. Po ledě létaly a nutily Pražany k mnoha faulům. A to byla nakonec cesta do vedení. Ve 39. minutě se při přesilovce 5 na 3 prosadil Jozef Baláž a poslal hosty do jednobrankové výhody 1:2.
    Závěrečná štace základní hrací doby byla vyrovnaná. Jenže v 50. minutě do té doby fantastický Malík učinil nemoudré rozhodnutí vyjet si do rohu pro kotouč. Tam o něj přišel a domácí srovnali na 2:2.
    V prodloužení rozsekl záhadu vítěze Lukáš Rousek, když si v situaci sám před brankářem poradil a poslal mu puk mezi nohy. (17:55:29)
     
    Po trefě Lukáše Rouska v prodloužení bod navíc zůstává v Holešovicích. Vítkovice si ziskem jednoho bodu mírně pomohly, jejich situaci to ale ještě neřeší. Zlín sice rupnul v Litvínově, a je tak z bojů o play-off venku, ale Jihlavu dnešní klání teprve čeká. A pokud uspěje ve Varech, budou se muset Slezané ještě pořádně ohánět, aby si flek s portálem do vyřazovacích duelů ubránili.
     
    Konec zápasu.
     
    63:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je hotovo! LUKÁŠ ROUSEK se zjevil sám před Malíkem a s přáním paní Štěstěny mu propašoval puk mezi betony. Asistence: Tomáš Jandus.
     
    62:53
    Martin Jandus se dostal z levého kruhu ke střele, jeho tvrdou šlehu však Malík zlikvidoval.
     
    61:30
    Wojnar kroužil s pukem ve středním pásmu, následně ho zavezl do útočné třetiny a přihrál spoluhráči. Ten mu touš hned vrátil, Wojnar však vypálil z první pouze za bránu.
     
    60:19
    Sparťanský hráč naskakuje z trestné na led a domácí hrají 4 na 3.
     
    60:19
    Domácí v plném počtu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po tříminutové pauze následuje pětiminutové prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    A přesilovka hostů je ta tam. Proti hokejovému zákoníku se provinil Štěpánek, hraje se 4 na 4.
     
    59:55
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Štěpánek – 2 min., sekání).
     
    58:19
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Eliáš – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    58:19
    Vítkovice dostávají na závěr zápasu k dispozici další přesilovku, a mají tak nejlepší šanci rozhodnout duel ve svůj prospěch.
     
    58:19
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Bílek – 2 min., vražení na hrazení).
     
    58:00
    Malát obral o puk Sedliského a řítil se vstříc sparťanské kase. Ani tentokrát z toho ale nic kvůli zkažené přihrávce nebylo.
     
    56:56
    Wojnar se dostal asi tak z dvaceti centimetrů k dorážce do prázdné branky. Jenže zapomněl, že svatyni Vítkovic stráží Malík! Ten fantasticky zachránil situaci lapačkou, a po posledním gólu si tak vylepšil reputaci.
    Marken.cz

    Jan Hausmann

    Branky a nahrávky: 7. Rousek, 50. T. Jandus (Pšenička), 64. Rousek (T. Jandus) – 5. Štěpánek (Gřesík, Spratek), 39. Baláž (Konečný)


    HC Sparta Praha: Wolf (Švehlák) – Jandus M., Janda, Jeřábek, Sedliský, Eliáš, Karoch, Hanuš – Jandus T., Schwamberger, Rousek, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Larsen, Komárek, Pejchal, Chlouba, Pšenička, Vitouch, Wojnar
    HC Vítkovice Ridera: Malík (Daňa) – Klus, Kunc, Ficek, Zdeněk, Štěpánek, Kučera – Gřesík, Blaško, Vilček, Peterka, Baláž, Konečný, Spratek, Raška, Beránek, Malát, Dang, Fridrich

    Rozhodčí: Kostourek – Zmeškal, Gabriel

    Diváci: 145
    ocianews.com