HC Plzeň – Slavia 3:2 (kon.) | K. Vary – Kladno 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Salzburg 2:1 (kon.)
Mountfield HK – Jihlava 3:1 (kon.) | Liberec – Zlín 3:2 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 10:1 (kon.)
Letňany – Warriors Brno 2:1 (1:0 po s.n.) | Žďár n/S – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Sparta – Vítkovice 6:2 (kon.)
Olomouc – Chomutov 5:2 (kon.) | Vsetín – Havířov 2:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Třinec 3:6 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
EC Red Bull Salzburg
Pátek 26.01.2018, 15:00Extraliga staršího dorostu • 18. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Kubíček, Hubata, Doktor, Vávra, A. Čížek, Šafář, Pánek – J. Čížek, Silný, Novák, Masopust, Krcho, Egert, Beránek, Toman, Řezáč, Grossmann, Hrubec, Vaculík, Melichar

    EC Red Bull Salzburg: Mnich (Kolarz) – Wirt, Pasanen, Hadamczik, Zündel, Alanov, Wimmer, Szuber – Schütz, Lindner, Lobach, Barinka, Varejcka, Schitz, Čermák, Hede, Vogt, Jentzsch, Peterka, Dube

    Rozhodčí: Malota – Vavruška, Šimán.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Marcel Barinka se sice zbavil jednoho z dotírajících domácích hráčů velmi dobře, ale následně přihrál nepřesně, a tak mohli jít do útoku Českobudějovičtí. Z této akce vzešla první střela, kterou Mnich ukrývá ve výstroji.
     
    01:13
    Aleš Řezáč se po kombinaci ve středním pásmu dostal až za modrou čáru, odkud ihned pálí. Naneštěstí pro domácí jen nad břevno.
     
    02:35
    Elis Nikolai Hede to zkusil zpoza obránce. Vyslal ze své hole svižný projektil, ale Svoboda je připraven a kryje.
     
    03:19
    Motor zatím přistupuje ke svému soupeři velmi rychle a nenechává mu chvíli na rozehrávku. Nyní z toho mohl těžit Pavel Novák nebo někdo jiný. Kotouč ale brankovištěm hostů jen projel.
     
    04:08
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Schütz – 2 min., sekání).
     
    04:35
    Nejprve jeden z beků Salzburgu srazil kotouč tak, aby se k němu nedostal nikdo z domácích. Následně musel být Mnich pozorný proti střele od modré, jež poslal na branku Matěj Šafář.
     
    05:38
    Ne, domácí celek se zatím nemůže usadit v pásmu. Po nepřesně přihrávce na Pavla Nováka se Salzburg osvobozuje.
     
    06:30
    Domácí jsou v plném počtu. Ve stejný čas, kdy Schütz vjel na led, posílal bekhendem puk na brankoviště Jentzsch, ovšem domácí obrana k němu žádného z hostů nepustila.
     
    7:11
    Střela Dennise Lobacha už byla navíc. Rozhodčí totiž předtím odpískal postavení mimo hru.
     
    8:01
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Hadamczik – 2 min., krosček).
     
    08:40
    Už dvakrát se hostující tým osvobodil! Nyní se o to zapřičinil Igor Alanov, jenž doslova soupeře vytlačil za modrou čáru.
     
    09:44
    Pavel Novák v dobré příležitosti! Dostal pas na pravý kruh z pohledu brankáře a tahem z forhendu zamířil do dolních pater Mnichovy branky. Brankář Salzburgu puk vykopl a žádná dorážka se nekonala.
     
    10:21
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Doktor – 2 min., sekání).
     
    11:20
    Česká souhra gólem nekončí! Filip Hadamczik zkusil oslovit razantní přihrávkou na vzdálenější tyči stojícího Marcela Barinku, ten ale netrefil. Salzburská okupace útočného pásma pokračuje i poté.
     
    11:57
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Egert – 2 min., krosček).
     
    12:02
    Uvidíme dvojnásobnou početní převahu. do níž půjde Salzburk. Jak s ní toto mužstvo naloží, to se dozvíme během následujících sekund.
     
    12:21
    Ačkoliv hosté stále v pásmu kombinují, přesilovku pět na tři nevyužili. Doktor se vrací zpět na led.
     
    13:02
    Martin Beránek v největší šanci zápasu! Po rychlém úniku v oslabení se dostal až do samostatného nájezdu, jenž ale neproměňuje! Mnich puk vykopává betonem!
     
    13:57
    Jiří Egert už je také zpět na ledové ploše. Salzburk tedy svou úvodní početní převahu nevyužil, stejně tak jako přesilovku pět na tři.
     
    14:55
    Vojtěch Krcho zavezl puk do pásma a poté ho zkoušel poslat na modrou čáru. Skákavý puk nezkrotil Matěj Šafář, a proto se Motor bude muset znovu pokusit o usazení v útoku.
     
    15:46
    Filip Varejcka zahrozil také na druhé straně! Najel si s kotoučem na holi před Svobodu a vypálil. Zkusil to k bližší tyči a dokonce rozvlnil i síťku. Naštěstí pro Motor jen tu boční!
     
    16:45
    Pokus o rychlé zakončení domácím nevyšel. Sami se totiž vyhnali z útočného pásma.
     
    17:15
    Matyáš Grossmann zůstal ležet na ledě, po chvíli se ale zvedá a po svých odjíždí na střídačku. Bude připraven pokračovat v zápase.
     
    17:41
    Vojtěch Krcho si za akci, kterou teď předvedl, zaslouží pochvalu! Krásně si obhodil hostujícího beka a cesta k brance se mu více otevřela. Prostor na bližší tyči si Florian Mnich pohlídal, stejně tak několik následných pokusů o dorážku.
     
    19:32
    Ani jeden z týmů se v posledních okamžicích nedostal do šance. Domácí rozehrávku akorát šikovně pozdržel Dennis Lobach, jenž následně putuje střídat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut je za námi! K vidění není vůbec špatný hokej. Dvě velké šance měl domácí Motor. Nejprve neuspěl Pavel Novák a ze samostatného úniku o pár minut později ani Martin Beránek. Kdo nakonec zlomí bezbrankový stav, to se dozvíme možná v následující třetině.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Filip Hadamczik od modré čáry míří jen do betonů připraveného Svobody. Salzburk se následně usazuje v pásmu a kombinuje.
     
    21:26
    Další český hráč ze salzburského týmu si připisuje střelecký pokus. Erik Čermák dostal přihrávku zpoza branky a zkusil to z první. Mezi tři tyče kotouč ale nenasměroval. Možné je, že ho ale Svoboda ještě vytěsnil.
     
    22:28
    Beránek s Řezáčem napadali v útočném pásmu, a to se jim málem vyplatilo! Druhý jmenovaný se dostal k puku a z těsné blízkosti branky to zkusil k Mnichově pravé tyči, Salzburský brankář první inkasovanou branku odmítl.
     
    23:16
    Luis Lindner přidal na rychlosti, a proto Svoboda raději přikryl klouzavý kotouč pod svou rukavici. Bude se tedy vhazovat v obranné třetině domácích.
     
    23:52
    Bekhendový pokus Michala Silného byl sražen vysoko nad, přesto se Motor dostal k puku a v útočném pásmu může započít svou kombinaci, a to v šesti hráčích. Sudí má zdviženou pravici na znamení výhody pro domácí celek.
     
    24:15
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Barinka – 2 min., držení).
     
    25:22
    Šafář si říkal o přihrávku na modrou. Potom, co ji dostal, táhlou střelou z forhendu trefil jen o pár centimetrů mimo tyč. Následně pálí Matěj Toman. Ten trefuje jen připravenou Mnichovu lapačku.
     
    25:54
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Úvodní gól zápasu přichází až ve dvacáté páté minutě, o to větší z něj ale mohou mít domácí radost! Střelu Jiřího Egerta Mnich vyrazil jen před sebe. Na brankovišti se ve spleti několika hokejek nejlépe zorientoval PAVEL NOVÁK, jenž si připisuje z dorážky první branku v tomto mači. Asistence: Jiří Egert, Šimon Kubíček.
     
    27:08
    V útočném pásmu Motoru neuspěl se střelou od modré Jan Vávra, na druhé straně se neprosadil také Justin Schütz, kapitán hostí, který se dostal k puku možná až trochu nečekaně a z bekhendové otočky našel jen připravenou výstroj Daniela Svobody.
     
    28:33
    Najíždějící si Erik Čermák měl na holi srovnání skóre! Dostal přihrávku a před brankou Svobody byl zcela sám, z první ale zamířil jen vysoko nad břevno!
     
    28:52
    Pavel Novák přejel modrou čáru, nic moc nevymýšlel a pálil z první zpoza beka Salzburku. Mnich se natahoval po střele, nakonec mu ji ale stačilo kontrolovat jen pohledem. Šla totiž mimo.
     
    29:32
    Tomanův bekhendový pokus vyrazil Mnich směrem k najíždějícímu Řezáčovi, ten byl však bráněn hostující beky a k případné dorážce puštěn nebyl.
     
    30:14
    Hlouběji do pásma pro kotouč k hrazení si sjel Wimmer. Z pozice, ze které mohl jen těžko skórovat, stejně vystřelil, nicméně střela gólové parametry neměla a navíc končí výrazně mimo.
     
    31:12
    V uplynulých okamžicích si Salzburk vytvořil obrovský tlak, který ale také díky obětavosti domácích neskončil žádnou větší příležitostí. Když už puk prošel na branku, Svoboda byl na svém místě včas.
     
    31:22
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vávra – 2 min., sevření puku rukou).
     
    31:56
    Jako by nyní Salzburk napadajícího Jiřího Egerta trochu podcenil. Domácí útočník se ale dostal až do velmi slibné pozice, ale Mnich celou akci zachránil svou hokejkou, jíž zabránil puku v cestě do branky!
     
    32:53
    Teď se hostům v pásmu vydržet moc dlouho nepodařilo. Šimon Kubíček se ujímá kotouče a posílá ho směrem do středního pásma na Matěje Tomana. Motor se tedy osvobodil.
     
    33:34
    Domácí jsou v plném počtu. O chvíli později, co se vrátil Vávra na led, se k bekhendovému zakončení v těžké pozici dostal Michal Silný, jenž poslal puk jen těsně nad.
     
    34:48
    Teď to jsou opět hosté, kdo je aktivnější v útočném pásmu. Elis Nikolia Hede z nebezpečné pozice prověřil Svobodovu pozornost svižným pokusem, ale domácí brankář vyrazil puk vyrážečkou do bezpečí.
     
    36:46
    Kombinace střídá kombinaci. Justin Schütz po jedné z dalších akcí nasměroval puk mimo branku.
     
    38:16
    Jiří Egert by býval šel s jedním ze spřízněných hráčů do přečíslení dva na jednoho, jenže nezkrotil skákavý puk. Hostující bek kotouč nakonec velmi dobře odpálil do komfortní zóny z pohledu Salzburských.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:08
    Se střelou aktivního kapitána Justina Schütze nemá Daniel Svoboda problém. Schütz to zkusil z většího úhlu na vzdálenější tyč, Svobodova lapačka však byla tam, kde by být měla.
     
    39:35
    Matěj Toman vyhodil jen do středního pásma, odkud soupeř nemá problém vjet znovu do útoku.
     
    39:53
    Ke konci třetiny ještě mohl zahrozit Pavel Novák, trefil ale jen prvního hráče Salzburku, který se stihl společně s Novákem vrátit. Druhá třetina nám tedy pravděpodobně další trefu již nenabídne.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí zatím hrají velmi obětavě, díky čemuž trvá jejich vedení, které zařídil ve dvacáté šesté minutě Pavel Novák. Pokud jim bojovnost a nasazení vydrží, tak to mohou být oni, kdo z dnešního utkání odejde jako vítěz. Ale nepředbíhejme. Ještě je před námi dvacet minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:45
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Řezáč – 2 min., hákování).
     
    42:13
    Prvních třicet sekund z přesilové hry se Salzburku příliš nedaří. Nemůže se zatím usadit v pásmu.
     
    43:43
    Daniel Svoboda přikryl pokusy Salzburských pod lapačku. Nenechal se rozhodit ani s několika dorážkami. Hubata se poté vrhl proti Čermákovi, který se snažil vyšťárat kotouč právě zpod Svobodovy lapačky.
     
    43:43
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Čermák – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hubata – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    44:56
    Vogt zavezl kotouč do útočného pásma, z čehož těžil Lindner, který tečoval pokus od modré čáry. Nenasměroval puk ale tak, jak by potřeboval.
     
    45:49
    Tlak před Mnichem si vytvořili také domácí, jenže k žádné lepší střele se nedostali. Poté se o kotouč bojuje ve středním pásmu.
     
    47:13
    Jentzsch poslal přihrávku na najíždějícího kapitána Schütz, který zkusil srazit puk do branky z prvního doteku. Svoboda se ale přemístil včas a Schützovu střelu vyrazil.
     
    47:58
    Salzburg právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! TARO RICCARDO MARIO JENTZSCH se krásně zbavil jednoho z obránců a dostal se do samostatného úniku, který proměnil bekhendovým pokusem mezi Svobodovy betony. Asistence: Filip Varejcka, Justin Schütz.
     
    49:50
    Na inkasovanou branku se vzápětí pokoušejí odpovědět domácí hokejisté. Střela Matěje Šafáře si ale cestu mezi tři tyče nenašla. Do zakončení se neprotlačil ani Martin Beránek.
     
    51:17
    Na Svobodu od modré pálil Daniel Wirt, ale střelu do branky nenasměroval. Na opačné straně střelu Jakuba Čížka uschovává ve své lapačce Florian Mnich.
     
    52:50
    V útočném pásmu už se nedaří tak jako v předešlé třetině Salzburgu, alespoň tedy v posledních chvílích. Na druhé straně se z protiútoku pokusil skórovat Matěj Toman, ale střela po jeho kličce nebyla branku ohrožující.
     
    53:57
    Puk zavezl do útočného pásma Vojtěch Krcho, který o chvíli později také vystřelil. Jeho pokus ale Mnich nemusel likvidovat, šel totiž mimo branku.
     
    54:57
    Filip Hadamczik vypálil od modré. Svoboda to neměl lehké, před ním totiž stálo hned několik hráčů. Hadamczikův pokus se nakonec odráží jen od tyče!
     
    55:05
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vávra – 2 min., sekání).
     
    56:23
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Dlouho Salzburští kombinovali, jenže jejich přesilové hře scházela především střelba. Nakonec zaváhání jednoho z obránců využil MARTIN BERÁNEK, který se vydal do nájezdu, jenž bezpečně proměnil forhendovou střelou na lapačku Mnicha. Bez asistence.
     
    57:31
    Jakub Čížek vystihl cestu kotouče, zachytil ho a vyhodil jej do středního pásma tak, aby celá formace mohla jít střídat. Domácí jsou již v plném počtu.
     
    58:25
    Igor Alanov přejel útočnou modrou a nahodil puk na Svobodu. Ten ho přikryl na hrudi a zařídil vhazování po své levici. Mnich ještě zůstává ve své brance.
     
    59:11
    Nyní už jde Florian Mnich ze své branky pryč na střídačku!
     
    59:39
    Martin Beránek měl na holi druhou branku v utkání! Ze středního pásma si v rychlosti dojel pro kotouč a ihned ho poslal směrem na branku, kterou jen těsně minul!
     
    59:57
    Dennis Lobach nahodil kotouč do pásma, jenže puk už nikdo z hráčů nedojede! Motor vítězí nad svým rakouským soupeřem.
     
    Konec zápasu. (16:57:20)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 26. Novák (Egert, Kubíček), 57. Beránek – 48. Jentzsch (Varejcka, Schütz)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Kubíček, Hubata, Doktor, Vávra, A. Čížek, Šafář, Pánek – J. Čížek, Silný, Novák, Masopust, Krcho, Egert, Beránek, Toman, Řezáč, Grossmann, Hrubec, Vaculík, Melichar
    EC Red Bull Salzburg: Mnich (Kolarz) – Wirt, Pasanen, Hadamczik, Zündel, Alanov, Wimmer, Szuber – Schütz, Lindner, Lobach, Barinka, Varejcka, Schitz, Čermák, Hede, Vogt, Jentzsch, Peterka, Dube

    Rozhodčí: Malota – Vavruška, Šimán
    thejrc.org