Lipt. Mikuláš – Zvolen 4:3 (kon.) | Poprad – Nové Zámky 3:4 (1:2 po s.n.) | Banská Bystrica – Košice 5:2 (kon.)
Detva – Nitra 2:3 (kon.) | Žilina – Trenčín 2:1 (kon.)
konec
HK Detva
2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
HK Nitra
sk Pátek 26.01.2018, 18:00 • Zimný štadión, Detva • Tipos Extraliga (SR) • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    HK Nitra napokon zvíťazila v dnešnom stretnutí v Detve tesne 3:2 a prpisuje si do tabuľky ďalšie dôležité víťazstvo. V poslednej dvadsaťminútovke síce ešte znížil Ladislav Ščurko, na viac sa však už nováčik Tipsport ligy nezmohol. Nitranom navyše zahrali do kariet aj výsledky z ostatných štadiónov, keď dnes bez bodu zostali Zvolen, Košice aj Trenčín, a tak sa Corgoni vyšvihli už na druhé miesto tabuľky s trojbodovou stratou na vedúcu Banskú Bystricu. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera! (20:30:10)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Zbytočné emócie v závere stretnutia priniesol tvrdý stret Martina Chovana s Branislavom Mezeiom, do ktorého sa prakticky súčasne so sirénou pustil Martin Belluš. Rozhodcovia však všetko po pár sekundách dokázali vyriešiť.
     
    59:30
    Zatiaľ najzaujímavejšiu príležitosť power play Detvy mal Martin Belluš, ktorý ale proti Marekovi Lacovi neuspel a hra je prerušená, keď za vlastnou bránkou zostáva ležať Matej Paulovič. Kanonier Nitry však bude v poriadku. Detvania si ešte berú oddychový čas. Keďže sa však vhadzuje v strednom pásme, Matthew Hackett sa vráti do svojej bránky.
     
    59:00
    Začala sa posledná minúta riadnej hracej doby, Detvania získali útočné pásm dobrým nastrelením z hokejky Martina Chovana a Matthew Hackett odchádza na striedačku. Domáci tak hrajú šiesti proti piatim.
     
    58:02
    Nitrania zvládajú záver zápasu z taktického hľadiska na vysokej úrovni. Teraz možno aj 20 sekúnd dokázali držať puk pri mantineli pri vlastnej striedačke, až sa napokon jeden z rozhodcov rozhodol prerušiť hru.
     
    57:02
    Marek Laco znova skvelým spôsobom podržal svoj tím proti strele z otočky od Michala Murčeka. Gólman hostí dokázal nepríjemný skackajúci puk vyraziť do bezpečia.
     
    56:40
    O pár sekúnd však prišla chyba v rozohrávke hostí, ktorí tak darujú súperovi pomerne lacné zakázané uvoľnenie, hra sa presunie pred Mareka Laca.
     
    56:20
    Radoslav Macík s Juddom Blackwaterom odvádzajú skvelú prácu pre svoj tím, keď donútili obrannú dvojicu Detvy niekoľko sekúnd vymieňať si puk len za vlastnou bránkou.
     
    55:42
    Po poriadne kostrbatom prechode Nitranov do útočného pásma je hra prerušená, keďže čiaroví rozhodcovia videli postavenie mimo hry v podaní Judda Blackwatera.
     
    54:45
    Rastislav Gašpar usúdil, že nemá šancu individuálne sa presadiť proti dvojici obrancov Nitry, a tak sa rozhodol len nahodiť puk smerom na Mareka Laca a ten hru prerušuje.
     
    54:30
    Po miernom zaváhaní Branislava Mezeia za vlastnou bránkou sa k puku aj so šťastím dostal Justin Kovacs, ktorý však nepresnou prienikovou prihrávkou na Karola Csányiho "vyrobil" zakázané uvoľnenie.
     
    53:55
    David Videlka hľadal prihrávkou spoza bránky Michala Murčeka, ten sa však v poslednej chvíli k puku nedostal, defenzíva Nitry si tentokrát splnila úlohu na výbornú.
     
    53:25
    Znova sledujeme mimoriadne atraktívnu pasáž zápasu. Nitrania neustrážili Rastislava Gašpara, ktorý si vypýtal puk od Jakuba Žilku a po strele z prvej poriadne vystrašil Mareka Laca.
     
    52:29
    Michail Kuklev zrýchlil hru prienikovou prihrávkou, Filip Surovka sklepolpuk pre Martina Belluša, ten tesne míňa bránku Mareka Laca!
     
    51:35
    Michal Krištof dobrou strieľanou prihrávkou od modrej čiary poslal ponuku na teč Henrichovi Ručkayovi, puk tesne míňa ľavú žŕdku domácej bránky!
     
    51:02
    Detvania sa znova dokázali spod stupňujúceho sa tlaku oslobodiť len za cenu zakázaného uvoľnenia, vhadzovať sa bude pred Matthewom Hackettom.
     
    50:35
    Róbert Lantoši dnes predvádza skvelý výkon, no zatiaľ mu nie je súdené skórovať. Skvelú prihrávku mu poslal z ľavej strany Marek Slovák, Lantoši sa pretlačil cez Michaila Kukleva, no triafa len ľavú žŕdku poloodkrytej Lacovej bránky!
     
    49:45
    Detvanci zvýšili aktivtitu v útočnom pásme a po nebezpečnom nahodení od pravého mantinelu z hokejky Frederika Fekiača musel zasahovať Marek Laco.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 8. Milý (Gašpar, Šimon), 46. Ščurko (Murček) – 20. Slovák (Blackwater, Lantoši), 26. Ručkay (Ručkay, Macík), 37. Ručkay (Krištof)


    HK Detva: Hackett (Nagy) – Kuklev, Mar. Chovan, Sitnikov, Surovka, Belluš – Gachulinec, Fekiač, Žilka, Gašpar, Milý – Macejko, Šimon, Ščurko, Murček, Videlka – Vyskoč, Jendroľ, Piačka, Jakubík, Surový
    HK Nitra: Laco (Lawson) – Rais, Rýgl, Paulovič, Krištof, Kovacs – Ordzovenský, Milam, Blackwater, Slovák, Lantoši – Mir. Pupák, Mezei, H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Korím, Versteeg, Csányi, Šiška, Rzavský

    Rozhodčí: Peter Jonák, Vladimír Goga – Šimon Synek, Peter Rojík
    ocianews.com