Lipt. Mikuláš – Zvolen 4:3 (kon.) | Poprad – Nové Zámky 3:4 (1:2 po s.n.) | Banská Bystrica – Košice 5:2 (kon.)
Detva – Nitra 2:3 (kon.) | Žilina – Trenčín 2:1 (kon.)
konec
MsHK Žilina
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Pátek 26.01.2018, 18:00 • Zimný štadión, Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Žilinskí hokejisti to zvládli a získavajú mimoriadne cenné tri body. Prvýkrát v sezóne zdolali Duklu Trenčín. V tretej tretine ubránili svoj tesný náskok, a tak si rozhodujúci gól pripíše na konto Marek Tvrdoň. Veľké šťastie mali domáci najmä v početnom oslabení, keď Peter Ölvecký z priestoru medzi kruhov trafil brvno. Hosťom nepomohla ani takmer dvojminútová hra bez brankára, a tak po dnešnom hracom dni klesnú na piate miesto za hokejistov Nitry, ktorí uspeli pod Poľanou. Vlci naďalej zostávajú na siedmej pozícii. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (20:29:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Radim Hruška mohol rozhodnúť, ale napokon ho prekorčuľoval Juraj Cebák a pripravil ho o puk. Trenčiansky obranca zrejme založí poslednú akciu riadneho hracieho času.
     
    59:07
    Juraj Cebák pálil nepresne a následne sa domáci hokejisti dokázali oslobodiť. So šancami žilinského tímu na plný bodový zisk to vyzerá veľmi dobre.
     
    58:34
    Žilinčania sa dobre bránia a vyhadzujú puk aspoň do stredného písma. Hosťom sa veľmi rýchlo kráti čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    58:07
    Rozhodcovia hru prerušili, pretože Tomáš Tomek zrejme dostal pukom do prilby. Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Trenčína a tréner Peter Oremus po oddychovom čase posiela na ľad šesticu svojich zverencov.
     
    57:32
    Žilina to teraz hrá veľmi dobre. Napáda rozohrávku súpera a v uplynulých sekundách nepustila favorita zápasu takmer k ničomu. Dobrú prácu odviedol najmä Tomáš Pospíšil.
     
    56:12
    Od modrej čiary vystrelil kmeňový obranca bratislavského Slovana Patrik Bačik. Tomášovi Tomekovi puk opäť vypadol, ale žilinskí obrancovia ho následne poslali do bezpečia.
     
    55:35
    Domáci hokejisti prenikali do prečíslenia, no prihrávka smerujúca do tandemu nebola presná. Každopádne, dostávame sa už do záverečnej päťminútovky riadneho hracieho času.
     
    54:43
    Hráme pomerne dlho bez prerušenia. Od modrej čiary nahadzoval puk na bránu Ladislav Romančík, ale niekoľkokrát tečovaný puk minul domácu svätyňu.
     
    53:51
    K strele od ľavého mantinelu sa dostal Lukáš Bohunický. Tomášovi Tomekovi puk vypadol, ale v nebezpečnom priestore nebol nikto v červeno-žltom drese.
     
    53:15
    Domáci spravili menšiu chybičku v rozohrávke. Z medzikružia okamžite pálil Ondrej Mikula, ale domáci brankár včas vystrelil svoj pravý betón.
     
    52:46
    Ďalšie zakázané uvoľnenie zo strany zverencov Petra Rosola. Hra sa presťahovala do útočného pásma Trenčína, tam s pukom kúzlil Marek Hecl, no tiesnený obrancom nestihol vystreliť.
     
    52:21
    Domáci hokejisti to teraz nezvládli a po zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať pred Tomášom Tomekom. Na buly sa z domácej strany už skláňa Marcel Holovič.
     
    51:43
    Jozef Švec je dnes veľmi aktívny, no tentokrát sa nepresadil v súboji pri zadnom mantineli. Žilinskí obrancovia situáciu ustáli a môžu rozohrať novú útočnú akciu.
     
    51:08
    V rovnovážnom počte hráčov na ľade sa dostali do nádejného zakončenia aj domáci. Po prihrávke Tomáša Pospíšila z pravej strany zakončoval z tesnej blízkosti Marek Trvdoň, ale druhý gól v zápase nepridal.
     
    50:12
    V závere presilovej hry to skúsil prudkou strelou Peter Sojčík. Tomáš Tomek tentokrát lepšie zasiahol, keď betónmi vytesnil puk mimo nebezpečného priestoru.
     
    49:27
    Teraz sme videli veľké šance na oboch stranách. Najskôr sa vo vlastnom oslabení nepresadil Michal Švihálek, ktorého gólovú strelu zblokoval Matúš Holenda. Na druhej strane zvonila žrď po strele Petra Ölveckého.
     
    48:49
    Tibor Varga nahadzoval puk na žilinskú bránu od modrej čiary. Tomáš Tomek nebol istý, ale takisto mal šťastie, že hokejisti Trenčína nedokázali doraziť puk do jeho brány.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 33. Kozák (Pospíšil, Tvrdoň), 36. Tvrdoň (Kozák, Pospíšil) – 8. Mikula (Ölvecký)


    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Mikuš, Kozák, Andersons, Juraško, Mazanec, Hatala, Roman, Mendrej – Pospíšil, Hruška, Tvrdoň – Konečný, Holovič, Klimenta – J. Jurík, Ondruš, Švihálek – Rogoň, Húževka, Stupka.
    HK DUKLA Trenčín: Hiadlovský (Valent) – Romančík, Frühauf, J. Cebák, Holenda, Bohunický, Bačik, Pač, Deveaux – Bezúch, Ölvecký, Hossa – Sojčík, Sádecký, T. Varga – Hecl, Dlouhý, Mikula – D. Hudec, J. Pardavý ml., J. Švec.

    Rozhodčí: Tomáš Orolin, Vladimír Snášel – Andrej Bogdaň, Róbert Gavalier.
    ocianews.com