Charleroi – Antverpy 1:1 (kon.) | Kortrijk – Eupen 0:0 (kon.) | Waasland-Beveren – Waregem 2:2 (kon.)
Genk – Sint-Truiden 1:1 (kon.)
konec
KRC Genk
1:1 (0:0)
Sint-Truiden VV
Sobota 27.01.2018, 20:30 • Luminus Arena, Genk • Belgická liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:14. (22:32:29)
     
    Derby obou klubů je za námi. Od začátku byl k vidění tvrdý a důrazný fotbal, v první polovině oba týmy mnoho šancí neměly, více však tvořil domácí Genk. Ani ve druhé polovině to nebyla žádná sláva se šancemi a hrou jako takovou, vše změnila až poslední dvacetiminutovka, konkrétně krásný gól Malinovskyjho z přímého kopu v 74. minutě. O pět minut později ale uklidil balon pod víko hostující Boli. Ke konci utkání tlačilo KRC více, druhý gól nepřidalo a týmy se tak rozešly smírně 1:1. S přáním příjemného zbytku soboty, potažmo celého víkendu se od onlajnu loučí Tomáš Kalas.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední dvě střely domácích byly velmi zajímavé, obě ale hostující obrana zblokovala.
     
    90+2
    Půl nastavení za námi a vypadá to na dělbu bodů v Luminus Areně. Nyní to je ještě pravděpodobnější, hosté opět odkopli míč pryč.
     
    90+1
    Genk je v absolutním tlaku a mačká soupeře, co to jde. Stačila ale nepřesná přihrávka a hned Sint-Truiden vykopává míč přes celé hřiště.
     
    90
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    De Sart snad do toho souboje nešel s jiným úmyslem, než zastavit protihráče s míčem, chytl ho zezadu za pas a taktéž vidí barvu, která splývá s jeho dresem.
     
    90
    Vstupujeme do poslední minuty základní hrací doby. Genk je na balonu a více tlačí svého soupeře.
     
    88
    Souběžně s koncem roste i napětí. Boli během otáčení se s míčem trefil loktem Malinovskyjho do obličeje a žlutá karta ho nemine. Ač protestuje, že tomu střelec prvního gólu Genku hodně přidal, není mu to nic platné.
     
    87
    Další roh, tlačí KRC, Malinovskyj poslal centr skrz brankovištěm, nikdo tam ale nebyl a následně o míč i domácí přišli.
     
    86
    Domácí by chtěli desítku, tedy penaltu. A asi byli v právu, Pozuelo byl došlápnut Bolim. Bude se ale kopat rohový kop a opět to vypadalo na zajímavou šanci, míč ale vylétl směrem od brány.
     
    84
    I Genk dostřídal, odešel Zhengrova, nahradil ho Samatta.
     
    83
    Otázka, jak by se tvářily oba týmy na zisk po bodu. Nicméně asi to neuvítá Genk, který znatelně spěchá. Hra se ale na chvíli přeruší, napadající Vanzeir dal šlapák Teixeirovi a ten si chvíli na zemi poleží.
     
    81
    Další faul z dílny hostí a další centr, poslední dobou veškeré centry do brankovišť zavání gólem, či alespoň závarem. I tento měl parametry, avšak domácí útočník hlavičkoval nepřesně.
    79. Yohan BOLI - 1:1
     
    79
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    Z rohu je ale srovnáno. Míč se po souboji dostal na nohu záložníkovi Kitsiouovi, který našel prudkým pasem volného YOHANA BOLIHO, hostující hráč napálil z hranice malého vápna míč do šibenice.
     
    78
    Legear rozehrával situaci po faulu a míč ve změti těl propadl až k překvapenému Bolimu, který ale nedorazil míč do sítě.
     
    77
    Gól zavdal příčinu zapálit nějaké to pyro v kotli domácích, ti nabízí na obdiv své dvě modré dýmovnice. Na hřišti se schyluje k tlaku Sint-Truidenu, míč ale vlastní domácí KRC.

    Tomáš Kalas

    Branky: 74. Malinovskyj – 79. Boli

    Karty:   62. Malinovskyj (GNK) – 12. Asamoah (SIT), 33. Botaka (SIT), 88. Boli (SIT), 90. De Sart (SIT)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:14.
    KRC Genk: Vukovic – Colley, Uronen, Aidoo – Seck, Malinovskyj, Pozuelo, Maehle – Zhegrova (84. Samatta), Ingvartsen (56. Vanzeir), Schrijvers (64. Buffel).
    Náhradníci: Jackers – Nastić, Wouters, Khammas, Déwaest, Buffel, Samatta, Vanzeir.

    Sint-Truiden VV: Steppe – Kitsiou, Dussaut, Kotysch, Teixeira – De Petter, Bezus (69. De Sart), Asamoah, De Norre – Botaka (46. Legear), Vetokele (69. Boli).
    Náhradníci: Pirard – Goutas, De Sart, Legear, Boli, Abrahams, Acolatse.

    Rozhodčí: Boucaut – Conotte, Cremers (všichni BEL)
    ocianews.com