PSG – Montpellier 4:0 (kon.) | Angers – Amiens 1:0 (kon.) | Guingamp – Nantes 0:3 (kon.)
Méty – Nice 2:1 (kon.) | Saint-Étienne – Caen 2:1 (kon.) | Toulouse – Troyes 1:0 (kon.)
konec
FC Méty
2:1 (0:0)
OGC Nice
Sobota 27.01.2018, 20:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 26:19. (21:57:48)
     
    Je dobojováno! Čtyři nastavené minuty druhého poločasu jsou pryč a Mety se mohou radovat z cenné výhry nad favorizovaným Nice.

    První poločas začal ospale, ani jeden z týmů se do útoku příliš nehnal. Zlom přišel až s vyloučením Pierra Lees-Meloua, který trefil kopačkou do hlavy Miličeviče. Do konce poločasu ještě Mety početní výhodu nevyužily, ale to přišlo hned v úvodu druhého dějství. Nolan Roux poslal domácí do vedení povedenou ránou k levé tyči, následně ale Niakhaté fauloval ve vápna Srarfiho a Nice mělo k dispozici penaltu. Balotelli sice střelu z bodu pro pokutový kop neproměnil, ale Kawašima vyrazil míč přesně zpět k Italovi, který už s klidem srovnal skóre. O dalších pět minut ale rozhodl o výhře Met znovu Nolan Roux, který byl na konci pohledné akce Miličeviče s Molletem.

    Mety ani zisk tří bodů neposouvá z poslední pozice francouzské ligy. Naopak Nice mělo našlápnuto k příčkám zaručující evropské poháry a nyní nepříjemně ztratilo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Míč si postavil na místo přestupku sám faulovaný Mario Balotelli. Italský bouřlivák měl proti sobě čtyřčlennou zeď. Tu překonal, ale jeho umístěná střela neměla potřebnou razanci.
     
    90+2
    Mario Balotelli se vydal individuálně k vápnu Met. Ještě před šestnáctkou byl ale faulován Mandjeckem a hosté budou mít ještě jednu šanci k ohrožení branky domácího týmu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Nolan Roux, přichází Ibrahima Niane.
     
    89
    Ganago zcela zbytečně zajel do rozehrávajícího Cohadeho skluzem. Hlavní rozhodčí se nad střídajícím hráčem slitoval a uděluje mu jen žlutou kartu.
     
    88
    Nice mělo k dispozici další volný přímý kop. Kawašima se vydal pro míč k bodu pro pokutový kop, ale míč dokázal jen vyrazit před vápno.
     
    87
    Nice se po delším čase dostalo na útočnou polovinu. Po volném přímém kopu se sice nedostal k zakončení Dante ani naskakující Balotelli, ale hosté zůstali u míče.
     
    86
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Bassem Srarfi, přichází Igniatius Ganago.
     
    85
    Také Balliu o sobě dal vědět po příchodu na trávník. Na pravém kraji si poradil výborně s bránícím Colym, následně přidal i prudký přízemní centr na Riviéra, který ale ve skluzu míč mezi tři tyče nedostal.
     
    84
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jean Michaël Seri, přichází Jean-Victor Makengo.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut druhého poločasu i s nastavením pro oba týmy. Mety ovládají hru v posledních momentech, zdá se, že hostující tým už nemá na vyrovnání stavu dost sil.
     
    82
    Farid Boulaya čekal na dlouhý nákop Mandjecka v pokutovém území Nice. Nechal si míč dopadnout na trávník, poté se obtočil kolem obránce, ale míč mu mezitím utekl za brankovou čáru.
     
    81
    Mezi hříšníky dnešního utkání se zapisuje také Dante, který je potrestán žlutou kartou za faul na Rouxe před vápnem Nice.
     
    80
    Boulaya se uvedl na trávníku polostřelou z nedobré pozice. Střídající hráč chtěl nejspíše střílet, ale míč mu vůbec nesel na kopačku.
     
    79
    Cohade prošel mezi dvěma obránci, poté ještě prostrkával míč na Rouxe, ale ten už jeho přihrávku nečekal a tak byl u míče dříve vyběhnutý Benítez.

    Vít Schück

    Branky: 51. Roux, 62. Roux (Mollet) – 57. Balotelli

    Karty:   35. Diagné (MTZ), 52. Roux (MTZ), 57. Niakhaté (MTZ), 66. Cohade (MTZ) – 17. Seri (NIC), 33. Burner (NIC), 45+2. Balotelli (NIC), 81. Dante (NIC), 89. Ganago (NIC)   39. Lees-Melou (NIC)

    Neproměněná penalta: 57. Balotelli (NIC), brankář Kawašima zneškodnil


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 26:19.
    FC Méty: Kawašima – Rivierez (63. Balliu), Diagné, Niakhaté, J. Palmieri – Mandjeck, Cohade (C) – Mollet (77. Boulaya), Milićević, Roux (90. Niane) – Rivière.
    Náhradníci: Beunardeau – Balliu, Selimovic, Poblete, Boulaya, Niane, Lempereur.

    OGC Nice: Benítez – Burner, Dante (C), M. Sarr, Coly – Lees-Melou, N. Mendy (76. Tameze), Seri (84. Makengo) – Srarfi (86. Ganago), Balotelli, Pléa.
    Náhradníci: Cardinale – Perraud, Marcel, Ganago, Tameze, Makengo, Pelmard.

    Rozhodčí: Hamel – Boutry, Philippe
    ocianews.com