PSG – Montpellier 4:0 (kon.) | Angers – Amiens 1:0 (kon.) | Guingamp – Nantes 0:3 (kon.)
Méty – Nice 2:1 (kon.) | Saint-Étienne – Caen 2:1 (kon.) | Toulouse – Troyes 1:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
4:0 (2:0)
Montpellier HSC
Sobota 27.01.2018, 17:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké pozdní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. O tomto víkendu je na programu třiadvacáté kolo francouzské Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy Paris Saint-Germain FC a Montpellier HSC. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Domácí Paris Saint-Germain FC obhajuje loňský zisk titulu ve francouzské lize a i letos má velmi dobře nakročeno k prvenství. V tabulce jsou fotbalisté PSG na prvním místě se ziskem šestapadesáti bodů a na druhý Lyon mají náskok osmi bodů. Naposledy v lize ale nebodovali, právě s Lyonem prohráli hráči Paris Saint-Germain 1:2 na jeho hřišti. Chuť si pak spravili v rámci francouzského poháru, kde porazili Guingamp 4:2. Na tuto výhru by rádi navázali dnes a před domácími fanoušky budou chtít být stoprocentní.
     
    Montpellier HSC

    Hosté z Montpellier HSC jsou sedmí s jednatřiceti body. Boj o fotbalovou Evropu se jim ale vzdaluje. Na čtvrté místo, které zaručuje skupinovou fázi Evropské ligy ztrácejí patnáct bodů. Do kvalifikace o Ligu mistrů pak bodů šestnáct. Na hřiště velmi silného pařížského týmu cestují s cílem urvat nějaké ty body, i když ví, že to nebude nic jednoduchého. Stát se ale může cokoli, zápas začíná od nuly a bez šance určitě nejsou. Uvidíme, co nám dnešní duel přinese.
    Kabina Montpellieru je připravena.

     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky utkaly v září loňského roku v rámci sezónního utkání a zrodila se bezbranková remíza. Hosté tak dnes budou chtít minimálně bodový zisk potvrdit.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Aréola – Meunier, Silva (C), Kimpembe, Kurzawa – Draxler, Lo Celso, Rabiot – Neymar, Cavani, Di María.
    Náhradníci: Trapp – Marquinhos, Berchiche, Pastore, Nkunku, Nsoki, Verratti.

    Montpellier HSC: Lecomte – Mukiele, Mendes, Hilton (C), Congré, Cozza – Mbenza, Skhiri, Lasne, Sambia – Sio.
    Náhradníci: Pionnier – Poaty, Caumet, Dolly, Camara, Porsan-Clemente, Ninga.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned po úvodním vhazování se hosté chtěli dostat do útoku. Míč ovšem poslali do zámezí a je tu první autové vhazování pro domácí celek.
     
    1
    Neymar hned potáhl balón až před velké vápno, ke střele se nakonec vůbec nedostal. Nicméně hráči Paris Saint-Germain stále drží míč a operují na polovině Montpellieru.
     
    2
    Kurzawa pálil z hranice velkého vápna a jeho střelu zastavil jeden z domácích obránců.
     
    3
    Do velké šance se nyní dostal Julian Draxler, jenž se dostal sám do pokutového území a z pravé strany málem poslal domácí tým do vedení. Trefil ale jen boční konstrukci branky. Pěkná akce na začátku tohoto duelu.
    3. Draxler střílel z pravé strany uvnitř pokutového území, ale nakonec míč poslal jen do boční sítě.
     
    4
    Poté na druhou stranu zamířili opět hosté, jenže obrana pařížského celku celou akci okamžitě zastavila a přesunula míč zase na opačnou stranu.
     
    5
    Cavani poslal míč Neymarovi. Ale druhý jmenovaný měl k míči nepříliš blízko a rázem tak končí další domácí akce. Pařížané jsou ale mnohem aktivnější a více hrozí před brankou soupeře než Montpellier.
     
    6
    Neymar fauloval Mukieleho a hosté tak zůstanou u míče. Sudí domácímu útočníkovi domluvil, ale naznačil mu, že by to příště mohlo být už za žlutou kartu.
     
    7
    Nyní si připsal zákrok domácí brankář, jenž chytil do svých rukavic střelu z volného přímého kopu.
     
    8
    Ángel di María dostal dalekonosnou přihrávku od Neymara z poloviny Pařížanů. Ten se málem dostal do úniku, ale nakonec byl zastaven jedním z hostujících obránců.
     
    9
    Paul Lasne střílel zhruba dvacet metrů za velkým vápnem a jeho vzdušná stela doletěla až do rukavic Alphonse Aréoly.
     
    11
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Krásná akce domácích. Neymar posunul míč na Rabiota a ten našel před brankou úplně volného EDINSONA CAVANIHO, který poté dobře umístěnou střelou nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci – 1:0. Je to jeho 157. branka za Paris Saint-Germain a tu také Cavani náležitě oslavil. Vhodil svůj dres do hlediště a následovat tak bude žlutá karta. Asistence: Adrien Rabiot.
    11. Edinson CAVANI - 1:0
     
    12
    Rozhodčí i Cavani se na sebe usmáli, bylo jasné, že žlutá karta je pouze z povinnosti. Radost to ale domácímu hráči rozhodně nezkazilo.
     
    14
    Do další šance se dostali domácí hráči. Tváří v tvář se ocitl Lecomtemu Neymar, ten ale chytil míč do svých rukavic.
     
    15
    Na druhé straně to zkoušel z pravé strany Mukiele, ale jeho střela zamířila pouze vysoko nad branku domácího celku.
     
    17
    Julian Draxler udělal dvě kličky v pokutovém území, jenže obránce hostů Mendes dokázal včas zakročit a okamžitě získaný míč posílá na druhou stranu.
     
    18
    U míče jsou neustále hráči pařížského týmu a znovu nebezpečně kombinují před brankářem Montpellieru. Di María pak střílel z pravé strany, ale projektil se mu vůbec nepovedl a poslal ho na boční konstrukci hostující brány.
     
    19
    Po krátkém náznaku akce Montpellieru se k míči zase vrátili hráči Paris Saint-Germain a vydávají se opět před branku Benjamina Lecomteho.
     
    20
    Neymar nyní za pomoci maséru odešel za postranní čáru. Ten byl několikrát ze strany hostů atakován. Vypadá to na problém se zády. Uvidíme, zda bude moci naskočit zpět do hry.
     
    21
    Cavanimu chyběl kousíček, aby svou teč po střele spoluhráče umístil mezi tři tyče. Nestalo se tak a hra se otáčí na opačnou stranu.
     
    21
    Neymar je z pět na hrací ploše a vypadá to, že je v pořádku.
     
    22
    A vzápětí inkasoval další faul a ocitl se na zemi. Brazilský útočník dnes opravdu na hřišti nemá nic zadarmo a musí čelit těžké defenzivě hostů.
     
    23
    Neymar uvolnil Edinsona Cavaniho, který střílel z první, ale míč po jeho střele si cestu za záda Lecomteho nenašel.
     
    24
    Nicolas Cozza uvolnil dlouhým nákopem svého spoluhráče, ten ale na balón nedosáhl a ani mu to nemusí vadit. Stejně byl v ofsajdové pasti a postranní sudí měl praporek zdvihnutý.
     
    25
    Junior Sambia se opřel do střely a po ní musel zasahovat Alphonse Aréola, jenž šel do lehu a ukryl míč v rukavicích. Zároveň tak podržel svůj tým a jeho těsné vedení.
    25. Sambia vyzkoušel svou střelou pozornost domácího brankáře.
     
    26
    Na druhé straně centroval míč Ángel Di María, ale Cavani na něho nedosáhl. Kdyby ano, byla by to další velká šance pro Pařížany, kteří jsou neustále hodně aktivní.
     
    27
    Kimbembe se dostal do slibné šance, obešel obránce hostů a zakončoval. Ale obrana Montpellieru si přichystala další přesný obranný zákrok.
     
    28
    Neymar složitě prošel za obranu hostů, míč si poté převzal Meunier, ale následně ho stejně ztratil a hosté se pokusí projít do další útočné akce na polovinu PSG.
     
    29
    Ale bleskově si balón převzali znovu hráči domácího celku, kteří se natlačili před branku Montpellieru, další individuální akce Neymara se ale nepovedla.
     
    30
    Junior Sambia na druhé straně uvolnil svého spoluhráče, ale ten ho dobře nezpracoval. Následně se Junior Sambia ocitl na hrací ploše po střetu z domácím hráčem. Hned se ale zvedá a naznačuje, že je vše v pořádku.
     
    31
    Uprostřed hřiště posílal přihrávku Neymarovi Meunier, ale trefil pouze obránce Montpellieru. Hosté tak míří před branku Paris Saint-Germain.
     
    32
    Junior Sambia nyní rozehraje rohový kop pro hosty. Už si staví míč na značku k praporku.
     
    33
    A Alphonse Aréola si hned naskočil na centrovaný balón, který se snesl nad něho a hned ho vyboxoval do bezpečí.
     
    34
    Neymar se málem sám řítil do blízkosti branky hostů, ale následně ztratil rychlost a zastavil ho jeden z obránců Montpellieru. Hosté si tak mohli oddechnout.
     
    34
    Volný přímý kop zahrál Junior Sambia, bylo to ale z velké dálky a záložník Montpellieru pak míč napálil jen do připravené domácí zdi.
     
    35
    Nepřesnost v domácí rozehrávce znamenala zisk míče pro brankáře hostů Benjamina Lecomteho, který ho poté v klidu odehrál od svého zařízení až na polovinu pařížského celku.
     
    36
    Ángel Di María nacentroval míč Draxlerovi, který se ho snažil hlavičkou umístit na branku hostů, ale bylo to nakonec hodně nepřesné a míč končí za zadní čárou. Následuje další odkop od hostující brány.
     
    37
    Lo Celso se snažil prostrčit míč mezi nohami Skhiriho. Byl ale neúspěšný a do další akce se pak domácí hráči nedostali.
     
    39
    Draxlel střílel a jeden z hráčů hostů zahrál rukou v pokutovém území. Penalta pro Paris Saint-Germain.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Pedro Mendes (Montpellier HSC).
     
    40
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Na značku pokutového kopu si míč postavil NEYMAR. Zpomaleně se pak dostal k míči, aby ho poté dělovkou umístil k pravé tyči Lecomteho branky z jeho pohledu a posílá domácí do dvoubrankového náskoku – 2:0.
    40. NEYMAR - 2:0
     
    41
    Hosté se hned vrhli do útoku, kde vybojovali další rohový kop. Ten rozehrál znovu Junior Sambia. Poté pomohl obraně PSG Edinson Cavani, jenž míč odkopl do bezpečí.
     
    42
    Neymar se znovu předvedl svými chytrými kličkami, ale do blízkosti branky hostů se nedostal. Napravil to ale Draxler, který se pak dostal ke střele kousek za velkým vápnem, ale další branka z toho nebyla.
     
    43
    Vitorino Hilton odhlavičkoval do bezpečí další střelu domácích, konkrétně Ángela Di Maríi a hosté tak jdou do dalšího útoku. Jenže obrana PSG se vrací velmi rychle a pokusí se rozjetý Montpellier zastavit.
     
    44
    Neymar pálil uvnitř pokutového území, ale jeho dělovku zastavil svou hrudí Benjamin Lecomte a byl z toho další přesný zákrok, kterým svůj tým podržel.
     
    45
    Začíná poslední minuta prvního poločasu a vypadá to, že sudí nenastaví ani minutu navíc. Nebylo ani třeba. Hra měla spád a k žádnému zbytečnému zdržování v této části hry nedošlo.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. V něm jsme viděli dvě branky. Nejprve se v jedenácté minutě prosadil těsně před brankou hostů nechytatelnou střelou Edinson Cavani, jenž pak oslavil svou 157. branku v dresu Paris Saint-Germain. Ve čtyřicáté minutě proměnil nařízený pokutový kop po hře rukou Mendese Neymar a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Druhý poločas začne v 18:05.
    Edinson Cavani vsítil svou jednostopadesátou branku v dresu PSG.

     
    Střely na branku: 4 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thiago Silva, přichází Marquinhos.
     
    46
    Lo Celso střílel kousek za velkým vápnem a míč pak doplachtil do rukavic Benjamina Lecomteho. Ten pak v poklidu rozehrál míč daleko od své branky.
     
    47
    Domácí pokračují v útočném tažení, jaké produkovali v první části hry. Do úniku se málem dostal Cavani, ale včas ho zastavila obrana hostů.
     
    48
    Neymar hledal přihrávkou Ángela Di Maríu, ale po jeho střele se znovu vyznamenal Lecomte, jenž pokryl další šanci Pařížanů.
     
    49
    A další šance domácích. Cavani chtěl přihrát zpětnou přihrávkou na Draxlera, ten v poslední chvíli míč minul. Hned na to pak unikli na polovinu pařížského celku hosté.
     
    50
    Hosté vybojovali svým útokem rohový kop, který znovu zahraje Junior Sambia.
     
    51
    Jeho centr se snesl do pokutového území, ale tam ho sebral Ángel Di María a poslal do bezpečí. Útočit tak budou nyní zase domácí fotbalisté.
     
    52
    Layvin Kurzawa spěchal podél levé postranní čáry do blízkosti branky hostů, ale do vážnějšího ohrožení se nedostal. Lo Celso pak vyhrál osobní souboj se Sambiou, ale nakonec mu byl pískán faul a hra se otáčí na druhou stranu.
     
    53
    Neymar se uvolnil na levé straně, poté byl ale sražen k zemi a hlavní sudí naznačuje, že vše bylo v pořádku a hra tak pokračuje dále. Dle grimasy Neymara se mu mu toto rozhodnutí nelíbilo.
     
    54
    Rabiot se dostal do kombinace s Draxlerem. Pomoci jim přispěchal Neymar, který byl poté faulován. Sudí už vytahuje žlutou kartu pro Skhiriho, který do Neymara nešetrně zajel.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Ellyes Skhiri (Montpellier HSC).
     
    56
    Neymar prošel přes Skhiriho, ale záhy o míč přišel a domácí se tak do další akce před brankou hostujícího celku nedostali.
     
    57
    Hosté nyní zahrávají standardku kousek před velkým vápnem.
     
    58
    Junior Sambia to nezahrál vůbec špatně, ale po jeho vzdušném centru odhlavičkovali domácí míč za zadní čáru a standardní situaci si tak Sambia zopakuje. Montpellier bude zahrávat rohový kop.
     
    59
    Po dalším odrazu obrany, kdy míč skončil za zadní čárou, přichází další rohový kop pro hosty.
     
    59
    Sambia roh zahrál do pokutového území, střela jeho spoluhráče ale mezi tři tyče nezamířila. Následuje odkop od branky, kterou hájí Alphonse Aréola.
     
    60
    Domácí ztratili míč a do rychlé akce se dostal Junior Sambia. Svou akci ale přetáhl a s míčem skončil za zadní čárou. Další odkop od branky PSG.
     
    61
    Nepovedená souhra domácí nerozhodila. K míči se dostali zpět a Ángel Di María pak kousek za velkým vápnem vyslal dělovku. Ta ale skončila na pozorné obraně hostů.
     
    62
    Meunier napadal na polovině Montpellieru, ale nakonec ho o míč hosté obrali a mohli se tak přesunout po delší době zase na druhou stranu.
     
    64
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Isaac Mbenza, přichází Rodrigue Casimir Ninga.
     
    64
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Giovanni Sio, přichází Souleymane Camara.
     
    65
    U míče jsou po dvojitém střídání hostů nyní domácí hráči a snaží se z vlastní poloviny dostat balón před branku Montpellieru.
     
    66
    Camara se proháčkoval až do velkého vápna. Jenže domácí pak míč zakopli do zámezí a Cozza zahraje další autové vhazování. U míče tak hosté, alespoň pro tuto chvíli, zůstanou.
     
    67
    Ve velké šanci se ocitl Junior Sambia, jenž napálil míč na branku domácích a jen díky pohotovému zákroku Aréoly to není už jenom o jednu branku.
    67. Sambia byl ve výborné pozici a jeho ránu pak chytil domácí brankář.
     
    67
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Javier Pastore.
     
    68
    Na druhé straně se pak do šance dostali zase hosté a vybojovali další rohový kop. Z něho ovšem nezapršelo a rázem se tak hra otočí na druhou stranu. Míč odkopne Alphonse Aréola.
     
    70
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Nádherná akce z pohledu domácího týmu a PSG vede rozdílem tří gólů. Z pravé strany poslal míč do pokutového území Meunier ÁNGELU DI MARÍOVI, který poté prudkou střelou umístil míč k bližší tyči – 3:0. Asistence: Thomas Meunier.
    70. Ángel Di María - 3:0
     
    71
    Domácí tak mají klid a pohodlný náskok. Nicméně i nyní se dostali do další akce, kterou ukončila obrana hostů.
     
    73
    Domácí se radovali už ze čtvrtého gólu, který vsítil Neymar. Ale sudí okamžitě branku neuznal, neboť si Neymar na nohu poslal míč rukou.
    73. Neymarovu gólu předcházelo jeho zahrání rukou. Sudí tak čtvrtou branku PSG neuznal.
     
    75
    Mendes se dostal do zákroku, ale podklouzl a Cavani se málem dostal k míči. Kdyby tomu tak bylo, byla by to další zajímavá šance na straně Pařížanů.
     
    77
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Nordi Mukiele, přichází Keagan Dolly.
     
    77
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Adrien Rabiot, přichází Christopher Nkunku.
     
    78
    Nkunku se poprvé dotkl míče a hned s ním zamířil před hostující branku. Jeho přihrávka Neymarovi ovšem adresáta nenašla.
     
    79
    Junior Mendes střílel z hranice velkého vápna, ale míč poslal pouze vysoko nad branku domácích a následovat tak bude odkop od ní.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby. Hosté prohrávají stále o tři branky a zatím to na nějaký obrat rozhodně nevypadá. Domácí mají stále míč pod kontrolou a svůj náskok tak drží.
     
    81
    Junior Sambia nyní nakrátko zahrál rohový kop. Po několika přihrávkách se ale hosté ke střele nedostali.
     
    82
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Po chybě obrany hostů se do úniku dostali domácí hráči. Poté v pokutovém území našel z pravé strany Cavani volného NEYMARA, který pak dopravil míč do zcela prázdné branky Montpellieru. Neymar se tak přeci jenom dočkal své druhé branky v utkání – 4:0. Asistence: Edinson Cavani.
    82. NEYMAR - 4:0
     
    84
    Po bleskovém přesunu před domácí branku se hosté dostali k dalšímu rohovému kopu, už desátému v utkání, ale ani z této standardní situace se skóre nemění.
     
    85
    Rozjetí domácí se nadechli k dalšímu útoku, ale kombinace Neymara a Cavaniho tentokráte ovoce nesklidila.
     
    86
    Camara to zkoušel z levé strany, na jeho centr si pak naběhl Nicolas Cozza. Jeho vzdušná střela ovšem končí v náručí Alphonseho Aréoly, který míč odkopne pryč od vlastní branky.
     
    88
    Domácí mají míč na svých kopačkách a už se nikam neženou. Mají nahráno a do konce zápasu už moc času stejně nezbývá. Takový náskok už Pařížanům nikdo nevezme.
     
    89
    Kombinace hostů před domácí brankou nevyšla. Aréola odkopl míč dopředu, kde si ho převzali hráči PSG a dostali se znovu až na polovinu Montpellieru.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby nastaví hlavní sudí ještě jednu minutu navíc.
     
    90+1
    Edinson Cavani se ještě dostal do šance před branko hostů, jeho střela ale skončila mimo tři tyče. Hned na to utekli hosté směrem před branku PSG, ale nic tam nevymysleli.
     
    90+1
    Ještě je tu odkop od domácí branky a poté už asi zřejmě hlavní sudí ukončí tento zápas.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí ve druhém poločase vsítili další dvě branky, když se postupně trefili Ángel Di María a podruhé Neymar a doma tak zvítězili s přehledem. Hosté tak z Paříže odjedou bez zisku jediného bodu.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:11.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (18:52:18)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 11. Cavani (Rabiot), 40. Neymar (pen.), 70. Di María (Meunier), 82. Neymar (Cavani)

    Karty:   12. Cavani (PSG) – 39. Mendes (MON), 55. Skhiri (MON)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:11.
    Paris Saint-Germain: Aréola – Meunier, Silva (C) (46. Marquinhos), Kimpembe, Kurzawa – Draxler (67. Pastore), Lo Celso, Rabiot (77. Nkunku) – Neymar, Cavani, Di María.
    Náhradníci: Trapp – Marquinhos, Berchiche, Pastore, Nkunku, Nsoki, Verratti.

    Montpellier HSC: Lecomte – Mukiele (77. Dolly), Mendes, Hilton (C), Congré, Cozza – Mbenza (64. Ninga), Skhiri, Lasne, Sambia – Sio (64. Camara).
    Náhradníci: Pionnier – Poaty, Caumet, Dolly, Camara, Porsan-Clemente, Ninga.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot

    Diváci: 47 379
    ocianews.com