Groningen – Heracles 3:3 (kon.) | Twente – Eindhoven 0:2 (kon.) | Zwolle – Arnhem 1:2 (kon.)
Breda – Venlo 0:1 (kon.)
konec
PEC Zwolle
1:2 (0:1)
SBV Vitesse Arnhem
Sobota 27.01.2018, 19:45Nizozemská Eredivisie • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji dobrou noc a u dalších on-line přenosů na počtenou. (21:45:37)
     
    Je dobojováno! Úvodní poločas duelu vyzněl lépe pro hosty, kteří byli v této části zápasu aktivnějším mužstvem. Za své úsilí byli odměněni vedoucí brankou, o kterou se v 29. minutě postaral Bryan Linssen. Tímto výsledkem také první půle skončila.
    Druhou polovinu duelu se však hra Zwolle zlepšila a také domácí se dočkali zaslouženého úspěchu. V 58. minutě mířil přesně z pětadvaceti metrů Younes Namli. PEC sice poté pokračovalo v tlaku, ale naopak se prosadili hosté. Střelou z přímého kopu z levé strany zaskočil všechny na stadionu Mason Mount, po jehož ráně neměl Pasveer čisté svědomí ani u druhého gólu soupeře. Domácí se i poté mohutně snažili o vyrovnání, ale když nevyužili ani závar v poslední nastavené minuty, mohli se hosté začít radovat z vítězství 2:1
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Závěrečný závar před bránou Vitesse k vyrovnání nevedl.
     
    90+4
    Tak teď měli hosté velké štěstí! Po sérií odrazů se míč dostal k Marcellisovi, jehož ránu srazila hostující obrana. Balon se následně odrazil k Nijlandovi, po jehož ráně zabránil míči v cestě do sítě jeden ze zadáků hostů a při následném pokusu Nijlana od střelu se míč odrazil do ruky domácího fotbalisty. Tento prohřešek také sudí odpískal a tohle již Arnhem zvládne.
     
    90+3
    A opět letěl míč směrem do velkého vápna. Hosté však znovu odvrací do zámezí. Aut pro Zwolle.
     
    90+2
    Do pokutového území se nyní domácí snaží nacpat každý míč. Vitesse ovšem další centr odvrátilo za hranici šestnáctky, odkud se do balonu opřel Marcellis, jehož rána letěla vysoko nad.
     
    90+1
    Mokhtarův nadýchaný centr nenašel nikoho z jeho spoluhráčů a bude se tak kopat od brány Arhnemu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví 4 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    S tím si však hosté hravě poradili a dostávají míč do bezpečné vzdálenosti od své brány.
     
    90
    Na hranici šestnáctky se sice domácí dostali ke střele. Ta však byla sražená, což znamená rohový kop pro Zwolle.
     
    89
    Další dlouhý nákop propadl až k hostujícímu brankáři, který pochopitelně s rozehrávkou nikterak nespěchá.
     
    88
    Sandler sice dokázal propálit zeď, zároveň však jeho rána šla přímo do míst, kde byl připravený brankář Pasveer.
     
    87
    Velice zajímavý přímý volný kop pro domácí. V hlavičkovém souboji na pětadvaceti metrech si hosté pomohli faulem a uvidíme, jak Zwolle naloží s touto situací.
    86. Střídající Nijland napálil z první jen tyč hostující brány.
     
    86
    Velká smůla pro domácí! Po prohraném vzdušném souboji v pokutovém území se k míči dostal střídající Nijland, jenž z voleje napálil míč do pravé tyče.
     
    85
    Domácí nyní vytáhli své napadání a donutili Pasveera k odkopu. Oude Kotte poté na útočné polovině fauloval a jeho celek se tak bude muset zase bránit.
     
    84
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Bryan Linssen, přichází Thomas Oude Kotte.
     
    83
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Mustafa Saymak, přichází Piotr Parzyszek.
     
    82
    Tak teď si troufám tvrdit, že sudí upřel domácím penaltu. K propadlému míči po rohovém kopu se dostal jeden z hráčů Zwolle, který si jej zpracoval na dlouhou nohu, ale nakonec u něj byl dříve než hostující hráč, který ho následně poslal k zemi. Nicméně se penalta ani teď nekoná.
     
    81
    A PEC je opět nastěhováno před bránou soupeře. Hosté museli navíc zasahovat na přední tyči proti centru z pravé strany. Bude z toho tedy roh pro Zwolle.
     
    80
    Čas se Zwolle rychle krátí. Navíc se domácí museli bránit proti standardce z levé strany. Situaci však zvládli a budou tedy moci pomýšlet opět na útok.
     
    79
    První žlutou kartu zápasu dostává domácí Ehizibue, který si vyšlápl na útočné polovině na svého soupeře.
     
    77
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Guram Kašia, přichází Maikel van der Werff.
    75. Mason MOUNT - 1:2
     
    75
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Tak to je dokonalý šok pro Zwolle! Hosté zahrávali standardní situaci od levé postranní čáry a všichni, včetně brankáře Boera čekali centr. Toho si všiml exekutor standardky MASON MOUNT, jehož prudká střela zapadla přesně do vzdálenějšího horního rohu.
     
    74
    V posledních okamžicích jsou jasně aktivnějším mužstvem domácí hráči, kteří udržují obranu soupeře v neustálé permanenci. Stejně jako tomu bylo teď, když hosté museli odvracet centr z pravé strany. Míč se nakonec zastavil až o rohový praporek a následně u něj byli nejrychleji fotbalisté Arnhemu, kteří mohou zaútočit.
     
    73
    I tuto situaci však dokázali zvládnout a domácí se navíc dopustili útočného faulu, po kterém se bude kopat proti Boerovi.
     
    72
    Následný centr však pohodlně stáhl do svých rukavic brankář Pasveer. Jeho spoluhráči však záhy míč znovu ztratili a budou se muset bránit dalšímu rohu.
     
    71
    Smělý průnik domácích do šestnáctky zastavuje až včasným skluzem poslední hráč Vitesse, který se bude muset bránit dalšímu rohovému kopu.
     
    70
    Dnes velmi aktivní Dabo našel další pěknou přihrávkou v pokutovém území Linssena, který se však svou kličkou nedokázal proti soupeři prosadit.
     
    69
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Tim Matavž, přichází Luc Castaignos.
     
    67
    Veliká škoda pro domácí! Saymak se vyhnul ofsajdové pasti a nikým nehlídán se ocitl v pokutovém území za obranou Vitesse. Jenže nakonec se mu míč při zpracování zamotal pod nohy a po souboji z navrátivším stoperem hostů navíc upadl, načež sudí rezolutně naznačil, že penaltu nebude pískat ani na druhé straně.
     
    66
    Až příliš okatě si říkal o penaltu Matavž. Po prostrčení míče svým spoluhráčem podstoupil souboj se soupeřem, po kterém se až příliš ochotně poroučel k zemi a pokutový kop se tak konat nebude.
     
    65
    Na jedničku nyní zapracovali hostující stopeři, kteří nepustili dlouhý míč na nabíhajícího forvarda Zwolle, který by se tak ocitl tváří v tvář Pasveerovi.
     
    63
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Terell Ondaan, přichází Stefan Nijland.
    62. Šikovná patička Saymaka ke druhé brance nevedla.
     
    62
    Tak to kdyby vyšlo, tak by to byla fotbalová paráda. Z pravě strany našel jeden z domácích na hranici malého vápna Saymaka, jenž patičkou směřoval míč do brány. Ke smůle Zwolle však pouze do rukavic Pasveera.
     
    61
    Dabo rybičkou posunul míč do náruče svého brankáře, který tak může v poklidu rozehrávat.
     
    60
    Poté se o slovo přihlásili opět hosté, kteří ale nabízený přímý volný kop nevyužili k vypracování vyložené pozice a následně navíc zahráli rukou.
    58. Younes NAMLI - 1:1
     
    58
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Domácí ve druhé půli projevili více aktivity za vstřelenou brankou, která je jim nyní odměnou! Až příliš prostoru na polovině Vitesse dostal YOUNES NAMLI, jenž si míč navedl z hloubi pole až na před šestnáctku Arnhemu a ranou na zadní tyč rozvlnil síť za Pasveerem, který nebude mít úplně čisté svědomí.
     
    58
    K následnému centru se sice mohutně tlačil Kashia, který však svůj pokus nenasměroval mezi tři tyče.
     
    57
    Následně zadáci Zwolle dobře zapracovali v obraně a dokázali srazit zajímavou střelu hostů na rohový kop.
     
    56
    Navíc se domácímu mužstvu pískán útočný faul a bude se tedy kopat proti jeho brance.
     
    55
    Domácí měli poté možnost standardní situace, se kterou ovšem nenaložili ideálně. Míč sice dostali do pokutového území, ale tam o něj nepřesným centrem zase přišli.
     
    54
    Thomas se nyní nikterak nerozpakoval a z velké dálky natáhl ke střele. Ta sice proskákala až k Pasveerovi, ale velké starosti mu nenadělala.
     
    53
    Následoval další rohový kop Arhnemu, po kterém se sice hosté dostali do zakončení, ale Kashia hlavičkoval v záklonu a navíc jeho pokusu chyběla i přesnost.
     
    52
    Ondaan již nyní nepočítal, že by na něj mohla letět přihrávka od spoluhráčů, a tak cestu vpřed vypustil, což se příliš nezamlouvalo domácím fanouškům.
     
    51
    Rashica poté uháněl podél pravé postranní čáry a neměl jinou možnost než odcentrovat. Proti jeho nabídce po zemi si výborně vyběhl Boer, jenž prokázal výborné čtení hry.
     
    50
    Jako nůž máslem prošel mezi soupeři Namli až do velkého čtverce, ale jeho přihrávka před bránu našla jen kopačky hostujících obránců.
     
    48
    Pěknou akci po pravé straně předvedl Ehizibue, jenž následně našel Mokhtara osamoceného ve velkém vápně. Ten si však míč špatně zpracoval a domácí zadák jej již pohlídal v cestě do zámezí.
     
    47
    Poté však míč letící z rohu proletěl pokutovým územím posléze se neujal ani další centr z levé strany.
     
    46
    Dabo našel svým centrem v pokutovém území Mounta, jenž si míč po zpracování několikrát zasekl a jeho následnou střelu srazila domácí obrana na rohový kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:45.
     
    Je za námi první půle zápasu. V ní byl aktivnějším celkem hostující Arnhem, který své první dvě možnosti ještě proměnit nedokázal. Do třetice to však již zvládl, když si centr Brunse krásně zpracoval Bryan Linssen a následnou křižnou ranou poslal hosty do vedení. Ti mohli poté ještě přidat druhou branku, ale z rohového kopu v solidní pozici pálil Kashia nad. Po pětačtyřiceti minutách tedy Vitesse vede 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Další ofsajd hostů a znovu je v něm chycený Bryan Linssen, který se i nyní výroku sudího hodně diví.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví v prvním poločase jednu minutu.
     
    44
    Faye si nyní ukousl velké sousto, když se pustil do souboje jeden na jednoho s Ehizibuem. Hostující hráč nakonec krajního beka Zwolle poslal k zemi a bude se kopat proti bráně Vitesse.
     
    43
    Vitesse má nyní míč na svých kopačkách na vlastní polovině a do kombinace zapojilo také brankáře Pasveera.
     
    41
    Linssen se sice nyní krásně položil do nůžek, ale veškerá jeho snaha byla zbytečná. Praporek sudího totiž vystřelil nahoru a je tedy máván a pískán ofsajd.
     
    40
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Ruben Ligeon, přichází Nicolas Freire.
     
    39
    Tak a nejspíše budeme svědky prvního střídání. Domácí Ligeon se po souboji na polovině hřiště chytil za zadní stehenní sval a již k němu spěchají lékaři domácího celku. Z lavičky se už mezitím zvedl jeden z náhradníků, který se krátce proběhl a vzápětí se už převléká do dresu.
     
    38
    A opět letěl míč od rohového praporku na zadní tyč, kde si na něj ovšem hosté znovu počíhali a stejně jako před malou chvílí jej uklidili do bezpečí.
     
    37
    A mohlo to být o dvě branky! Po centru od rohového praporku vyplaval ve slibné šanci nikým nehlídaný Kašia. Ten ovšem svou ranou z první přestřelil bránu Zwolle.
     
    36
    Nyní však měl domácí stoper co dělat, aby zastavil průnik Matavže po pravé straně. Nakonec se mu to podařilo a Vitesse bude rozehrávat rohový kop.
     
    35
    Sandler si nyní nechtěl dělat žádné problémy a razantním odkopem posílá míč do zámezí.
     
    34
    Namli to nyní myslel se svou přihrávkou za obranu dobře, ale jeho centr byl nakonec příliš dlouhý. Pasveer tak bude moci odkopávat od své brány.
     
    33
    Rashica si v následném protiútoku počínal výborně. Skvělým pohybem a kličkami se dostal až na hranici šestnáctky, kde mu však stopku vystavil jeden z domácích stoperů.
     
    32
    Zajímavý míč následně letěl na zadní tyč, ale tam si na něj nejvýše naskočili hostující hráči, kteří jej dostávají mimo pokutového území.
     
    31
    Zwolle se však okamžitě pokusilo o odpověď, ale po akci na levé straně budou zahrávat pouze rohový kop.
    29. Bryan LINSSEN - 0:1
     
    29
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Vitesse se ve třicáté minutě ujímá vedení a nutno říci, že zaslouženě. Skvělý centr Brunse z levé strany si šikovně stáhl nohou ze vzduchu BRYAN LINSSEN, jenž svou křižnou střelou překonává domácího gólmana.
     
    29
    Ehizibue měl na pravé straně dostatek prostoru, ale centr se mu nakonec nepodařilo dostat do nebezpečného prostoru přes prvního bránícího hráče.
     
    27
    Následně měli domácí k dispozici přímý volný kop z třiceti metrů. Z velké dálky se tedy rozhodli vyzkoušet Pasveerovu pozornost. Ten však měl na ránu dobrý výhled a míč mířící doprostřed brán bez obtíží chytil.
     
    26
    Dabo si zadělal puštěním míče za sebe na problémy. Následně totiž postupoval jeden ze soupeřů, který hostujícímu hráči nasadil jesličky, ale to bylo z jeho strany vše. Dabo totiž svou chybu ve spolupráci se svým kolegou napravil a vyvezl balon do bezpečí.
     
    25
    Vitesse se nyní dokázalo ubránit jen za cenu bezduchého odkopu, po kterém mohou z vlastní poloviny zaútočit znovu hráči domácího celku.
     
    23
    Domácí ovšem míč záhy ztratili, stejně tak si však počínali i hosté, po jejichž ztrátě může Zwolle vhazovat.
     
    22
    Namli mohl postupovat do rychlého útoku po pravé straně, ale jeho pokus o přenesení hry byl zblokován a bude z toho tak jen postupný útok Zwolle.
    20. Linssen svůj průnik namířil pouze do rukavic Boera.
     
    20
    Tak to byla tutovka pro Vitesse! Jeden z hostů na sebe skvěle navázal dva protihráče a poté výtečně vysunul Linssena, který postupoval sám na Boera. V jasné možnosti ovšem selhal a domácí brankář jeho slabý pokus po zemi dokázal zneškodnit.
     
    19
    Hosté nyní mohli po faulu na své polovině myslet na útočení, ale jejich útočné myšlenky zastavila nepřesná přihrávka, která skončila až u domácích stoperů.
     
    18
    Vzápětí další atak Arnhemu zastavuje hvizd sudího. Při pokusu o přenesení hry na levou stranu odmával pomezní rozhodčí ofsajd hostujícímu Linssenovi.
    17. Rashicovi střela příliš nesedla a letěla tak vysoko nad bránu.
     
    17
    Hosté se poté zadarmo dostali do slibné šance, kterou ovšem proměnit nedokázali. Po dalším dlouhém autu se jeden ze zadáků PEC ukopl, ale Rashica v dobré střelecké pozici bránu přestřelil.
     
    16
    Nyní si však Boer trochu zavařil. Po malé domů si s míčem příliš zahrával a nakonec musel na poslední chvíli odkopávat míč do autu před zle dotírajícím forvardem Arnhemu.
     
    15
    Boer nyní situaci jen kontroloval. Přízemní střela totiž minula jeho pravou tyč a bude z toho jen odkop od brány.
     
    14
    Následný centr ovšem sebral Pasveer do svých rukavic a založil rychlý brejk svého celku. Centr z pravé strany pokutového území ovšem domácí obrana nadvakrát zlikvidovala.
     
    13
    A minimálně v následujících vteřinách budou nastěhování v pokutovém území Vitesse, neboť budou zahrávat rohový kop.
     
    12
    Další nepřesnost se vkradla také do řad Arnhemu. Míč mají tedy na svých kopačkách domácí, kteří mohou spřádat útočné plány.
     
    11
    Posléze se hosté snažili rozehrát dlouhý aut. Míč sice doletěl až do šestnáctky Zwolle, ale Arnhem se zde dopustil útočného faulu a bude se tedy kopat proti jeho bráně.
     
    10
    Miazga následně zvládl důležitý souboj ve středu pole a nepustil k míči domácího forvarda.
     
    9
    Nyní to byli domácí, kdo mohl zaútočit. Špatnou přihrávku podél pravé lajny ovšem sebral jeden ze zadáků Vitesse a společně Pasveerem uklidňuje hru.
     
    8
    V pokutovém území se po centru od rohového praporku strhla menší skrumáž o míč, ze které dokázali domácí hráči dostat balon ze své šestnáctky. Poté ještě následovala střela z pětadvaceti metrů, která ovšem minula bránu Zwolle.
     
    8
    V osmé minutě budou hosté po zásahu domácí defenzívy zahrávat druhý rohový kop zápasu.
     
    7
    Thomas tak trochu v nouzi nakopl míč dopředu. Nikým neatakovaný Dabo si v této pozici poradil na jedničku a hlavou zahrál malou domů svému gólmanovi.
     
    6
    Nepřesnou přihrávku za obranu sebere až hostující brankář Pasveer, jenž následně míč posílá na kopačky svých spoluhráčů.
     
    4
    Proti němu se však PEC ubránilo bez větších obtíží a dopravilo v pohodě míč do bezpečí.
     
    3
    Mount se ze středu hřiště seběhl až k levé postranní čáře, kde se dokázal vyhnout ofsajdové pasti a po jeho průniku do šestnáctky a následné střele v velkého úhlu musel zasahovat brankář Boer. Bude z toho tedy roh pro Vitesse.
     
    2
    Dabo svou zarputilostí připravil na pravé straně svého soupeře o míč, ale jeho spoluhráč následně svým centrem trefil jen prvního bránícího hráče v pokutovém území domácích.
     
    1
    Pokus o přechod do útoku dlouhým nákopem od gólmana se hostům nepovedl. Zwolle se v pohodě ubránilo a může se tak pokusit zaútočit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    PEC Zwolle: Boer – Ehizibue, Marcellis, Sandler, Ligeon – Saymak, Dekker, Thomas – Namli, Ondaan, Mokhtar.
    Náhradníci: van der Hart, Hauptmeijer – Freire, E. Bakker, Marinus, Israelsson, Benschop, Nijland, Parzyszek.

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia, Miazga, Faye – Serero, Mount, Bruns – Rašica, Matavž, Linssen.
    Náhradníci: Törnes, Houwen – van der Werff, Castaignos, van Bergen, Ali, Lelieveld, Schuurman, Oude Kotte.

    Rozhodčí: Mulder – Siebert, Lapar.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    5.11.2017 Vitesse – Zwolle 0:0
    4.10.2017 Vitesse – Zwolle 1:0
    4.3.2017 Zwolle – Vitesse 3:1
     
    SBV Vitesse Arnhem

    Vitesse je na tom o něco hůře než jeho dnešní soupeř. Z devatenácti zápasů posbíral 28 bodů, jenž mu stačí až na 7. pozici.
    Se skóre 32:23 se také řadí k těm lépe bránícím a útočícím celkům ligy, a tak se dnes dá očekávat velmi vyrovnaný souboj.
    Arnhem si rovněž počíná relativně slušně na stadionech soupeře. Připsal si totiž 17 bodů z deseti duelů, za což mu náleží 5. místo v tabulce venkovních mužstev Eredivisie.

    Posledních pět ligových utkání

    20.1.2018 Vitesse – Heerenveen 1:1
    16.1.2018 Sparta Rotterdam – Vitesse 0:1
    23.12.2017 PSV Eindhoven – Vitesse 2:1
    16.12.2017 Twente – Vitesse 1:1
    13.12.2017 Vitesse – Willem 2:2
     
    PEC Zwolle

    Zwolle si zatím v uplynulém průběhu vede poměrně dobře. Po devatenácti duelech má na svém kontě 36 bodů, které mu zajišťují průběžnou 4. pozici v Eredivisie.
    PEC se navíc může pochlubit jednou z nejlepších obran soutěže, když doposud inkasovalo jen 21 branek. Lépe už jsou na tom jenom Ajax, Alkmaar a Feyenoord.
    Před vlastními fanoušky se Zwolle představilo v devíti střetnutích, ve kterých prohrálo pouze jediný. S 20 body mu tak patří 4. příčka v tabulce domácích týmů ligy.

    Posledních pět ligových utkání

    20.1.2018 Zwolle – Breda 1:0
    22.12.2017 Den Haag – Zwolle 4:0
    16.12.2017 Willem – Zwolle 2:3
    12.12.2017 Zwolle – Alkmaar 1:1
    9.12.2017 Excelsior – Zwolle 1:2
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Radomír Fukala

    Branky: 58. Namli – 29. Linssen, 75. Mount

    Karty:   79. Ehizibue (ZWO)


    PEC Zwolle: Boer – Ehizibue, Marcellis, Sandler, Ligeon (40. Freire) – Saymak (83. Parzyszek), Dekker, Thomas – Namli, Ondaan (63. Nijland), Mokhtar.
    Náhradníci: van der Hart, Hauptmeijer – Freire, E. Bakker, Marinus, Israelsson, Benschop, Nijland, Parzyszek.

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia (77. van der Werff), Miazga, Faye – Serero, Mount, Bruns – Rašica, Matavž (69. Castaignos), Linssen (84. Oude Kotte).
    Náhradníci: Törnes, Houwen – van der Werff, Castaignos, van Bergen, Ali, Lelieveld, Schuurman, Oude Kotte.

    Rozhodčí: Mulder – Siebert, Lapar

    Diváci: 13 115
    thejrc.org