Sassuolo – Atalanta BC 0:3 (kon.) | Chievo – Juventus 0:2 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
0:3 (0:1)
Atalanta Bergamo
Sobota 27.01.2018, 18:00 • Mapei Stadium, Sassuolo • Italská Serie A • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Italská Serie A má na programu své 22. kolo. V jeho rámci změří síly celky US Sassuolo Calcio a Atalanta Bergamasca Calcio. Úvodní výkop je ve středovém kruhu Mapei Stadium, tedy domovském stánku Sassuola, naplánován na 18:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik:

    Sassuolo se aktuálně nachází na čtrnácté příčce tabulky, na svém kontě má 22 bodů. V posledním ligovém duelu získalo mužstvo bod, když v domácím prostředí remizovalo s FC Turín v poměru 1:1.

    Atalanta bude v tomto zápase zcela jistě favoritem, neboť momentálně okupuje osmou pozici. K tomu jí dopomohl zisk rovných 30 bodů. V předchozím kole si Bergamasca pomyslné vavříny neodnesla, když na domácí půdě podlehla 0:1 Neapoli.
    Na Mapei Stadium je vše připraveno ke startu duelu.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Peluso, Acerbi, Goldaniga, Lirola – Duncan, Magnanelli (C), Missiroli – Politano, Falcinelli, D. Berardi.
    Náhradníci: Pegolo – Adjapong, Biondini, Cassata, Matri, L. Mazzitelli, Rogério, Pierini, Ragusa, Scamacca, Sensi.

    Atalanta Bergamasca Calcio: Gollini – Tolói (C), A. Masiello, Gosens – Freuler, de Roon, Castagne, Cristante – Iličić, Cornelius, Palomino.
    Náhradníci: F. Rossi – Caldara, A. Gómez, Haas, Hateboer, Mancini, Orsolini, Melegoni, Schmidt.

    Rozhodčí: Valeri – Santoro, Rocca.
     
    Oba celky jsou již nastoupeny na hrací ploše, utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání zahájili s balonem na svých kopačkách domácí fotbalisté. Nedlouho po přechodu poloviny o něj ale přišli. Ani následný kontr Atalanty nevyústil v nic nebezpečného.
     
    2
    Iličić se snažil prosadit individuálně, avšak nakonec se zamotal do svých kliček a o míč přišel. Sassuolo tak může celou situaci uklidnit a dostat se do bezpečného prostoru.
     
    3
    Atalanta zatím více drží balon. Územní převaha je však zatím to jediné. Nic dramatického jsme doposud neviděli.
     
    4
    Cornelius zkusil štěstí z hranice velkého vápna, ovšem jeho rána byla sražena. Při pokračující akci fauloval Magnanelli, a tak budou hosté rozehrávat volný kop.
     
    5
    Nakrátko rozehraný volný kop pokračoval centrem, který byl ale sražen do zámezí. Bude se kopat od rohového praporku.
     
    6
    Tak to byla obrovská příležitost hostí. Trošku jako slepý k houslím se do stoprocentní šance dostal Cornelius, k němuž balon hlavou nasměroval Cristante. Hostující útočník však neměl potřebný čas, a tak zakončil těsně vedle pravé tyče.
    6. Cornelius mířil těsně vedle pravé tyče.
     
    7
    Na druhé straně kolbiště pálil Berardi, leč domácí útočník ránu neprocedil skrze pevnou defenzivu Atalanty.
     
    8
    Freulerův pokus ze střední vzdálenosti zamířil mimo, o odkop se postará brankář Consigli, který má v úvodu utkání mnohem více práce než jeho protějšek.
     
    9
    Domácí měli možnost v podobě rohového kopu, avšak tu zazdili nedovoleným zákrokem. Míč tak uvede do hry hostující muž s rukavicemi.
     
    10
    Je za námi úvodních deset minut, které se nesly ve znamení převahy hostí. Jedinou vážnější možnost měl zatím pouze Cornelius, který ale mířil vedle. Nyní hosté znovu pokračují v ofenzivě.
     
    11
    Sassuolo se zatím soustředí především na obranu, která ovšem také není stoprocentní. Tentokráte se z levé strany snesl balon opět do míst, kde číhal Cornelius. Nyní aktivní forvard hlavičkoval velmi nepřesně.
     
    12
    Domácí se zatím snaží hrozit ze standardních situací. Po rohovém kopu se Sassuolo dostalo k centru z pravé strany, avšak hlavičkující Goldaniga se ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    13
    Po delší době klidná chvilka, Sassuolo kombinuje na vlastní polovině, přičemž Atalanta příliš aktivně nenapadá.
     
    14
    Nakonec si podél pravé lajny nasprintoval kupředu Cristante, jehož centr byl sražen na další rohový kop. Ten ale domácí v poklidu odvrátili.
     
    15
    Sassuolo to zkusilo po levé straně, ovšem Duncan byl zastaven. Stalo se tak nedovoleně, a tak bude rozehrávat domácí celek.
     
    16
    Při domácím voleném kopu si hosté počínali velice zkušeně, když centr odhlavičkoval jeden ze stoperů. Po následném souboji zůstal na trávníku ležet Berardi.
     
    17
    Zdá se, že Domenico Berardi poputuje za postranní lajny. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat v utkání, neboť se prakticky neudrží na nohou.
     
    18
    Castagne velice přesným centrem našel Iličiće, jehož nepříliš razantní hlavička směřovala pouze do rukavic připraveného Consigliho. Berardi se nakonec vrací do hry, zranění zřejmě vážné nebylo.
     
    19
    Po rychlém přenesení hry na pravou stranu se do vápna prodral Cristante, který chtěl ještě vylepšit pozici některému ze spoluhráčů. Jeho naslepo střílený centr ale Consigli lapil.
     
    20
    De Roon se dopustil nedovoleného zákroku, a tak měli domácí příležitost v podobě volného kopu ze zhruba třiceti metrů. Magnanelli rozehrál doprava, leč následný centr Missirolimu vůbec nesedl.
     
    21
    Nyní to již znovu zkouší Atalanta, konkrétně pak Iličić, který ostrou přízemní ranou vyprášil Consiglimu rukavice. Následně to z druhé straně kolbiště zkusil De Roon, avšak hostující středopolař zamířil vysoko nad.
     
    22
    Utkání je nyní vyrovnané, a to prakticky ve všech aspektech. Dynamický projev hostí je pryč.
     
    23
    Jako bych tímto komentářem hosty vyburcoval. K dalšímu pokusu se totiž dostal Cornelius, leč jeho střela postrádala přesnost, ale také razanci.
    Na Mapei Stadium se dnes pravděpodobně vyprodáno hlásit nebude. To však nebrání výborné atmosféře, která v ochozech panuje.

     
    24
    Falcinelli se natahoval po dlouhém centru, který ale na hrací ploše nedostihl. Atalanta bude mít k dispozici autové vhazování na vlastní polovině.
     
    25
    Po delší době Sassuolo sevřelo svého soka v defenzivě. Atalanta však aktivním napadáním dostala soupeře až na hranici poloviny hrací plochy, načež jej donutila k nepřesnému centru. Další aut pro fotbalisty v bílém.
     
    26
    Berardiho táhlý pokus ze slušné vzdálenosti brankáře hostí neohrozil, přesto domácí pokračovali v ataku. Politanovi ale poté míč utekl do zámezí.
     
    27
    Tolói mírně zachyboval při rozehrávce, avšak výborným defenzivním zákrokem přerušil následný kontr Sassuola. Aut pro domácí.
     
    28
    Sassuolo vystrkuje růžky, nyní si s Berardim narazil Duncan, leč kombinace domácím nevyšla. Následovat bude odkop od hostující svatyně.
     
    29
    Atalanta kombinuje na polovině hrací plochy, přičemž spíše vyčkává na soupeřovu chybu. Magnanelli nakonec fauloval, a tak budou hosté rozehrávat volný kop.
     
    30
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Hosté otevírají skóre zápasu! Iličić se postavil k balonu a milimetrovým centrem nalezl hlavu připraveného stopera. Tím byl ANDREA MASIELLO, který následně přesně zamířil do odkryté branky. Consigli neměl sebemenší šanci zasáhnout.
    30. Andrea MASIELLO - 0:1
     
    31
    Sassuolo zkouší ihned odpovědět, avšak nyní byl domácím odpískán nedovolený zákrok. Hrát tak bude opět Atalanta.
     
    32
    Hosté již míří znovu kupředu, momentálně mají zcela evidentně více ze hry. Domácí nestíhají především v pohybu, který je nedostatečný.
     
    33
    Cornelius si nabíhal na další slibný centr, ovšem tentokráte celou situaci velmi dobře přečetl brankář Consigli. Domácí mág si tak v poklidu stáhl míč ze vzduchu.
     
    34
    Domácím se absolutně nedaří finální přihrávka. Tentokráte utekl míč Politanovi. Rozehrávat tak bude hostující brankář, který zatím neřešil žádnou vážnější situaci.
     
    35
    Falcinelli centroval z pravé strany, leč tento centr akrobaticky odvrátil Tolói. Přesto Sassuolo pokračovalo v akce, načež se po sporném zákroku ve vápně dožadovali penalty. Sudí Valeri však byl jiného názoru.
     
    36
    Atalanta opět poněkud uklidnila hru a snaží se chvilku podržet balon. Nakonec se kupředu přece jenom vydal Iličić, jehož pokus byl ale zablokován.
     
    37
    Rovněž další akce agilního Iličiće úspěch neslavila, neboť se sám hostující forvard zamotal do svých kliček a o balon přišel.
     
    38
    Masiello se ošklivě nakopl s Lirolou, ovšem zdá se, že hostující stoper bude v pořádku. Domácí čestně přenechali balon borcům v bílých dresech.
     
    39
    Cornelius, kterého u pravé lajny bránil Acerbi, se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku. Nakonec sudí zapískal, ovšem zdržování hry, kterého se dopustil sám hostující útočník s číslem 9.
     
    40
    Další rohový kop, který zakončoval Cristante. Hostující tvůrce hry ale nemířil přesně. O rozehrávku se postará brankář Consigli.
     
    41
    Missiroli centroval z pravé strany velice nepřesně, balon doputoval mezi diváky. Znovu se tak bude kopat od domácí branky.
     
    42
    Také v závěrečných minutách prvního poločasu jsou aktivnější hosté. Zatím ale spíše kombinují na polovině svého soka.
     
    43
    Až nyní se kupředu dostal Cornelius, který dostal solidní míč za obranu Sassuola. V rozhodující fázi mu však míč utekl do zámezí. Sám na sebe se velmi zlobí, neboť by šel do stoprocentní příležitosti.
     
    44
    Sassuolo opět doslova pozdravilo brankáře Golliniho, který lapil nepřesný centr. Po delší době si tak mohl znovu osahat balon.
     
    44
    Při následném protiútoku se v ofsajdovém postavení ocitl Iličić. Hrát tak může opět domácí družina. Podaří se jí ještě do konce půle ohrozit branku Atalanty?
     
    45
    K nebezpečí mohlo dojít nyní, a to po volném kopu z levé strany kolbiště. Centr nebyl vůbec špatný, avšak obrana Atalanty se dobře zorientovala a balon odvrátila do bezpečí.
     
    45
    K základní hrací době prvního dějství budou nastaveny dvě minuty.
     
    45+1
    Missiroli hledal chytrým centrem nabíhajícího Falcinelliho, ovšem na poslední chvíli se perfektním obranným zákrokem předvedl Palomino.
     
    45+2
    Cornelius se téměř prodral do zakončení z těsné blízkosti, ovšem neposedný balon nezkrotil. Dost tomu pomohla i svižně přistoupivší obrana Sassuola.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodní poločas, který přinesl poměrně aktivní podívanou. Kromě pár minut byli dominantním celkem hosté, které nakonec poslal do vedení stoper Andrea Masiello. Navzdory vysoké aktivitě již další branka nepadla, a tak si do druhé půle odnáší Atalanta těsný náskok. Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 0:5
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Sassuolo zkusilo do druhého poločasu nastoupit aktivněji, ovšem průnik po levé straně domácím nevyšel. Castagne vybojoval balon a zahájil kontr, na jehož konci byl Iličić. hostující forvard ale mířil nad.
     
    47
    Domácí byli velice blízko vyrovnání! Politano se opřel velice ostře do balonu, načež orazítkoval levou tyč! V ochozech to jen zašumělo. Následně měl solidní možnost ještě Berardi, který ale nepropálil hradbu těl.
    47. Politano ostrou ranou orazítkoval levou tyč.
     
    48
    Na druhé straně pelášil do samostatného úniku Iličić, jemuž ale na poslední chvíli domácí sebrali míč. Následný rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    49
    Druhý poločas se hraje ve fantastickém tempu, nyní z levé strany razantně pálil Cornelius. Consigli ale jeho pumelici vytěsnil na roh. Ten poté nebezpečný nebyl.
     
    50
    Další akci Atalanty maří postavení mimo hru. Rozehrávat tak bude Sassuolo. Ofenzivní smršť se tak zřejmě na malou chvíli minimálně zmírní.
     
    51
    Falcinelli při svém ofenzivním snažení fauloval, a tak budou rozehrávat hostující fotbalisté.
     
    52
    Freuler poměrně dlouho vedl balon, načež jej předal Cristantemu. Dalším adresátem byl Castagne, jemuž ale aktivně přistupující obrana Sassuola míč sebrala.
     
    53
    Hosté kombinovali na malém prostoru, kde ale o míč záhy přišli. Domácí se tak mohou vydat do protiofenzivy. Nakonec získali alespoň autové vhazování.
     
    54
    Po nepřesné kombinaci bude následovat odkop od hostující svatyně. Gollini s výkopem pochopitelně nikterak nepospíchá.
     
    55
    Duncan je na levé straně dnes velmi aktivní, nyní zavdal základ další slibné akce, který skončila Lirolovým zablokovaným centrem. Následovat bude rohový kop. Stane se tak ale až po střídání.
     
    55
    Domácí posílají do ofenzivy čerstvé síly. Místo Falcinelliho zasáhne do zápasu Matri.
     
    56
    Kop od rohového praporku hosté v poklidu odvrátili. Po následné akci se ale celá situace opakovala. Také další centr odvrátil Masiello. Nutno domácím přiznat, že zvýšili aktivitu.
     
    57
    To nebylo vůbec špatné! Matri si naběhl na centru, který přišel z pravé strany od Berardiho. Nově příchozí borec ale zamířil zhruba metr vedle pravé tyče.
     
    57
    Na druhé straně se pokoušel úřadovat Cornelius, ovšem na vše byl sám. Zanedlouho jej tak domácí fotbalisté eliminovali.
     
    58
    Iličić hledal místo, kde číhal Cornelius – to je dnes velmi častý scénář. Tentokráte ale nedopadl dle představ, neboť byla obrana Sassuola pozorná. Následný protiútok domácích rovněž nebyl úspěšný.
     
    59
    Domácí drží míč na svých kopačkách, momentálně se pohybují v okolí středového kruhu. Vypadá to, že se hosté začínají soustředit spíše na defenzivu.
     
    60
    Cornelius z velkého úhlu pouze vyděsil Consigliho, který nemusel zasahovat. Po dalším střídání se pak postará o odkop.
     
    60
    Ze hry odchází právě zmíněný Cornelius, kterého nahradí Petagna.
     
    61
    Petagna se hned zapojil do kombinace, když přistrčil míč Cristantemu. Ten následně vybojoval rohový kop z pravé strany hrací plochy.
     
    62
    Od rohového praporku se míč snesl na hlavu domácího stopera, který jej odvrátil do klidných vod. Balon již ale má znovu hostující družina.
     
    63
    Sassuolo další akci překombinovalo a následný protiútok musel Acerbi hasit pouze za cenu faulu. Bude se tak kopat volný kop, a to z velmi zajímavé pozice. Domácí si musí dávat pozor, hosté již jednou ze standardní situace skórovali.
     
    64
    Po volném kopu nastal před brankou domácích závar, po němž dopravil míč do branky Bryan Cristante. Sudí ale následně přesný zásah zřejmě pro ofsajd anuloval!
    64. Petagnův přesný zásah nakonec nebyl uznán.
     
    66
    Sassuolo tato neuznaná branka nakopla, domácí se snaží útočit. Nyní ale na pravé straně přišli o míč, a tak může hrát znovu Atalanta.
     
    68
    Goldaniga (SAS) nyní velice nevybíravým způsobem zastavil na hranici vápna protihráče, za což dostává karetní trest. Atalanta má navíc další slibnou možnost navýšit vedení.
     
    69
    Iličićovu ostrou ránu vytěsnil Consigli na rohový kop, který ale žádné nebezpečí nepřinesl. Bude se kopat od domácí svatyně.
     
    70
    Utkání se pomalu, ale jistě chýlí ke svému závěru. Hosté zatím nadále drží těsné vedení.
     
    71
    Lirola centroval z pravé strany hrací plochy, leč hostující defenziva tuto situace přečetla a nebezpečí eliminovala.
     
    72
    Matri si naběhl na centr z pravé strany, ovšem Gollini míč lapil do své moci. Následně se postaral o dlouhý výkop.
     
    73
    Hosté posílají na trávník čerstvé síly. Místo Gosense zasáhne do zápasu Hateboer.
     
    74
    Hateboer se hned po svém příchodu zapojil do kombinace, když si narazil s Cristantem. Ten posléze hledal ve vápně Petagnu, leč ten byl velice dobře bráněn.
     
    75
    Nyní stálo při hostech štěstí! Berardi vyslal z levé strany přízemní centr, který chytře prodloužil Matri. Consigli měl plné ruce práce, aby přesně mířenou teč vytěsnil. Nakonec se mu to podařilo.
     
    76
    Domácí posilují ofenzivu. Místo Duncana zasáhne do zápasu Ragusa.
     
    77
    Sassuolo se snaží aktivně napadat, což se mu poměrně daří. Hosté však pozorně brání a nepouští svého soka do vážnějších možností.
     
    78
    Magnanelli hledal Missiroliho, který zahájil další atak, který zakončoval Berardi. Po pěkném uvolnění ale domácí forvard zamířil mimo tři tyče. Bude se kopat od branky Atalanty.
     
    79
    Sassuolo kombinuje na vlastní polovině, což vyhovuje především hostům. Ti stále drží nejtěsnější možný náskok.
     
    80
    Peluso zamýšlel prudký centr z levé strany, ovšem celou situaci zmařil, neboť tento pas poslal do zámezí.
     
    81
    Masiello zastavil centr tělem, přičemž si domácí mysleli, že se tak stalo pomocí ruky. Sudí ale celou situaci dobře viděl.
     
    83
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Hosté pečetí toto utkání! Po sérii zmatků ve velkém vápně se míč dostal k BRYANU CRISTANTEMU, který zcela nekompromisně z otočky propálil Consigliho.
    83. Bryan CRISTANTE - 0:2
     
    84
    Domácí se ještě snaží odpovědět, ovšem snaha Sassuola již působí křečovitým dojmem. Uvidíme, jaký bude závěr zápasu.
     
    85
    Petagna si nabíhal na další slibný centr z levé strany, ovšem tentokráte byla obrana Sassuola rychlejší a nebezpečí zlikvidovala.
     
    86
    Již podruhé v zápase byl anulován gól, opět se tak stalo po ofsajdovém postavení, které bylo nyní minimálně sporné. Sudí ještě celou situaci konzultuje s videorozhodčím.
     
    90
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Vše je nakonec jinak! Po dlouhé poradě s videorozhodčím sudí branku uznává! Střelcem je REMO FREULER, který přesně umístil Consiglim vyboxovaný balon.
    90. Remo FREULER - 0:3
     
    90
    K základní hrací době zápasu bude nastaveno hned 6 minut!
     
    90
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Matteo Politano, přichází Gianluca Scamacca.
     
    90
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Bryan Cristante, přichází Gianluca Mancini.
     
    90+1
    Také v nastavení jsou hosté velice aktivní, momentálně kombinují na polovině svého soupeře. Sassuolo již působí poměrně odevzdaným dojmem.
     
    90+2
    Stále vidíme kombinaci v podání Atalanty. Utkání se již víceméně dohrává.
     
    90+3
    Iličić posílal zpětnou přihrávku pod sebe, ovšem tam byli pouze domácí fotbalisté. Ti alespoň na malou chvíli odvrátili nebezpečí.
     
    90+4
    Petagna prověřil Consigliho z pravé strany, leč tentokráte byl domácí muž s rukavicemi pozorný a včas zasáhl.
     
    90+5
    Snahu domácího celku nyní maří nepřesná muška, mimo zamířil Missirolli. Bude se kopat od branky.
     
    90+7
    Goldaniga (SAS) poputuje do sprch o pár sekund dříve než jeho spoluhráči. Za podražení svého soka totiž dostává druhou žlutou, potažmo červenou kartu!
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Je za námi vypjaté utkání, které přineslo dramatickou druhou půli. Již se zdálo, že se hosté uchýlí k defenzivě, ovšem opak byl pravdou, v závěrečné desetiminutovce se prosadili hned dvakrát. Nejprve rozvlnil síť Bryan Cristante, následně Remo Freuler. Třetí přesný zásah musel po domnělém ofsajdu potvrdit až videorozhodčí. Závěrečné vyloučení Goldanigy již na osudu zápasu nic nezměnilo. Atalanta tak zcela zaslouženě zdolala Sassuolo 3:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 1:10 (19:58:39)

    Libor Kucza

    Branky: 30. A. Masiello (Iličić), 83. Cristante (Castagne), 90. Freuler

    Karty:   68. Goldaniga (SAS)   90+7. Goldaniga (SAS)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 10:11.
    US Sassuolo Calcio: Consigli – Peluso, Acerbi, Goldaniga, Lirola – Duncan (76. Ragusa), Magnanelli (C), Missiroli – Politano (90. Scamacca), Falcinelli (55. Matri), D. Berardi.
    Náhradníci: Pegolo – Adjapong, Biondini, Cassata, Matri, L. Mazzitelli, Rogério, Pierini, Ragusa, Scamacca, Sensi, Lemos.

    Atalanta Bergamo: Gollini – Tolói (C), A. Masiello, Gosens (73. Hateboer) – Freuler, de Roon, Castagne, Cristante (90. Mancini) – Iličić, Cornelius (60. Petagna), Palomino.
    Náhradníci: F. Rossi, Wölfli – Caldara, A. Gómez, Haas, Hateboer, Mancini, Orsolini, Melegoni, Schmidt, Petagna.

    Rozhodčí: Valeri – Santoro, Rocca
    thejrc.org