Sassuolo – Atalanta BC 0:3 (kon.) | Chievo – Juventus 0:2 (kon.)
konec
Chievo Verona
0:2 (0:0)
Juventus FC
Sobota 27.01.2018, 20:45 • Stadio Marc'Antonio Bentegodi, Verona • Italská Serie A • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Juventus se v Chievě pořádně trápil a dlouho se nemohl prosadit, přestože krátce před přestávkou byl po druhé žluté kartě vyloučen Samuel Bastien a po hodině hry poté dostal červenou kartu za nesportovní chování Fabrizio Cacciatore. Stará dáma dvojnásobnou převahu dokázala šest minut na to využít, když se prosadil Sami Khedira a dvě minuty před koncem zpečetil vítězství Staré dámy Gonzalo Higuaín. Konečný výsledek. Chievo Verona 0 Juventus FC 2. (22:41:16)

     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Gonzalo Higuaín, přichází Rodrigo Bentancur.
    88. Gonzalo HIGUAÍN - 0:2
     
    88
    Juventus právě vstřelil branku!
    Douglas Costa nádherně odcentroval z levého křídla a na přední tyči se prosadil krásnou hlavičkou právě k ní GONZALO HIGUAÍN, který zamířil do protipohybu brankáře Stefana Sorrentina a zvýšil na 2:0!
     
    86
    Chievo už vystřídalo třikrát, Juventus má ještě jednu možnost jak oživit hru svého týmu, který vede těsně 1:0.
     
    85
    Jeden z hráčů Juventusu musel být ve středu útočné poloviny ošetřován a na střídačce se připravuje poslední střídání.
     
    83
    Gonzalo Higuaín se teď zachoval hodně sobecky, když mohl ještě přihrávat doleva na volného spoluhráče, jenže místo toho se rozhodl po pěkném průniku pro přízemní střelu zpoza šestnáctky, která byla ještě před její hranicí zablokována.
     
    82
    Stará dáma rozehrála rohový kop na levé straně hřiště nakrátko a po následné kombinaci vypálil zpoza šestnáctky hodně nepřesně Federico Bernardeschi, jehož pokus zamířil vysoko nad bránu.
     
    81
    Juventus se na levém křídle dostal k přízemnímu centru do šestnáctky, který byl na přední tyči odvrácen na rohový kop.
     
    80
    Juventus obléhá pokutové území domácího týmu a hledá skulinku, kudy dostat míč do vnitra šestnáctky.
     
    79
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Valter Birsa, přichází Riccardo Meggiorini.
     
    78
    Jeden z hráčů Chieva se řítil málem sám na bránu, jenže byl zezadu nepříjemně tísněn a Wojciech Szczęsny rychle vyběhl za vlastní pokutové území, aby míč odkopl do bezpečí!
     
    77
    Stephan Lichtsteiner byl zřejmě hráčem, který se na pravé straně šestnáctky dostal k centru, jenže na přední tyči ho stáhl ze vzduchu připravený brankář Stefano Sorrentino.
     
    76
    Juventus se na levé straně šestnáctky dostal k přízemnímu centru do šestnáctky, jenže na přední tyči obranným blokem Chieva neprošel a ani tentokrát se hosté nedokázali dostat ke střele.
     
    75
    Svůj účel to ale dokonale plní. Fotbalisté Juventusu sice otáčí hru ze strany na stranu, jenže nemají jak soupeře zaskočit. A když už se teď odhodlali k průnikové kolmé přihrávce, tak byla nepřesná a následoval odkop od brány Chieva.
     
    74
    Chievo působí jako vojáci v armádě při nástupu, posouvá se ze strany na stranu v bloku podle toho, kde je míč.
     
    73
    Stará dáma rozhýbala své staré nohy a vyrazila po zisku míče do rychlého protiútoku tři na dva nebo dokonce čtyři na dva, její akce ale každopádně před šestnáctkou byla zadrbána.
     
    72
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Kwadwo Asamoah, přichází Stephan Lichtsteiner.
     
    71
    Gonzalo Higuaín na pravé straně šestnáctky napřáhl z úhlu k prudké přízemní střele, jenže na přední tyči našel pouze brankáře Stefana Sorrentina, který dnes chytá skvěle!
     
    70
    Do konce utkání zbývá odehrát 20 minut a Juventus konečně prolomil střelecké trápení. Před pár okamžiky navíc mohl udeřit po útoku ze strany, když z levého křídla pronikl do šestnáctky, do zakončení se ale nedostal.
    67. Sami KHEDIRA - 0:1
     
    67
    Juventus právě vstřelil branku!
    Střídající Federico Bernardeschi si naběhl na pravé straně šestnáctky na krásný oblouček za obranu a SAMI KHEDIRA po jeho zpětné přihrávce propálil přízemní střelou bez přípravy vše, co mu stálo v cestě! Juventus vede proti dvojnásobně oslabenému Chievu 1:0! Asistence: Federico Bernardeschi.
     
    65
    Jeden z hráčů Juventusu se ocitl na přední levé tyči v obrovské šanci, jenže z blízkosti vybíhajícího brankáře Stefana Sorrentina propálit nedokázal!
     
    64
    Juventus dohrává zbytek utkání proti dvojnásobně oslabenému Chievu, a pakliže převahu nevyužije, tak se může jít lidově řečeno zahrabat. Jak moc jim mají ještě domácí fotbalisté pomoci k výhře?
    61. Fabrizio Cacciatore byl vyloučen za nesportovní chování
     
    61
    Fabrizio Cacciatore zůstal po předchozím zakončení letět na trávníku a poté, co byl vykázán za postranní čáru po přerušení hry, předvedl nesportovní gesto, za které byl ihned vyloučen. Těžko říci, zda chtěl napodobovat skokana na lyžích nebo vystrčit hýždě.
     
    60
    Chievo po levém křídle vyrazilo do protiútoku dva na dva a po krásném přetaženém centru Fabrizio Cacciatore hlavičkoval na vzdálenější pravé tyči do protipohybu brankáře Wojciecha Szczęsnyho, bývalý brankář Arsenalu šel ale rychle k zemi a připsal si dobrý zákrok!
     
    59
    Mario Mandžukić se před pár okamžiky dostal vůbec k první šanci, jinak zatím příliš vidět nebyl. Možná by to chtělo další střídání, které by hru turínského týmu rozhýbalo.
     
    58
    Stará dáma dnes působí místy opravdu jako stará dáma. Občas tomu chybí pohyb, jindy zase přesná přihrávka.
     
    57
    Douglas Costa si na vzdálenější levé tyči naběhl na krásný centr z pravé strany, jenže ve výskoku bývalý fotbalista Bayernu Mnichov hlavičkoval vysoko nad bránu.
     
    56
    Juventus se opět ocital na levé straně šestnáctky v šanci, jenže jemný oblouček na přední tyč nic nepřinesl a byl odvrácen. Chievo pečlivě brání a s jedním bodem by bylo hodně spokojeno.
     
    54
    Mario Mandžukić se po přízemním centru z levého křídla na přední tyči pěkně opřel do míče bez přípravy, jeho přízemní střelu ale u levé tyče zneškodnil připravený Stefano Sorrentino!
     
    53
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Nenad Tomović, přichází Alessandro Gamberini.

     
    52
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Stefano Sturaro, přichází Federico Bernardeschi.
     
    52
    Nenad Tomović se drží za pravé stehno a vypadá to vypadá, že v dnešním utkání dohrál. Střídání ale připravilo Juve.
     
    50
    Jeden z fotbalistů Verony zůstal ležet na hrací ploše u levé postranní čáry vlastní poloviny hřiště a musí být ošetřován.
     
    48
    Juventus před dnešním utkáním vyhrál ve všech soutěžích sedm utkání v řadě, dnes to ale na výhru zatím příliš nevypadá. Jako by fotbalistům hostujícího celku chyběla dravost a touha po vítězství.

     
    47
    Juventus se hned v úvodu druhého poločasu vrhl zostra směrem vpřed, jenže ve středu ani na levém křídle neuspěl.
     
    46
    Chievo právě obstaralo výkop druhého poločasu, do kterého vstupuje o deseti hráčích bez vyloučeného Samuela Bastiena a jedné změně v sestavě. Manuela Pucciarelliho nahradil Fabio Depaoli.
     
    46
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Manuel Pucciarelli, přichází Fabio Depaoli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:48.

     
    Zápas mezi Chievem a Juventusem toho během úvodních pětačtyřiceti minut příliš mnoho nenabídl. Stará dáma sice měla územní převahu, jenže její přízemní střely zpoza šestnáctky nenapáchaly žádné škody a skóre se nezměnilo. Naopak velký malér způsobil Samuel Bastien, který během dvou minut viděl krátce před přestávkou dvě žluté karty a byl vyloučen. Skóre po poločase. Chievo 0 Juventus FC 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Sami Khedira se nerozpakoval a zpoza šestnáctky práskl do balónu, jenže jeho střela letící těsně nad zemí nabrala takovou faleš, že místo ke vzdálenější levé tyči zamířila doprostřed brány, kde byl připravený Stefano Sorrentino.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45
    Gianluigi Buffon má na střídačce podepřenou hlavu pravou rukou a z jeho výrazu je evidentní, že se pořádně nudí.
     
    44
    Juventus na pravé straně hřiště po odrazu míče napřáhl k přízemní střele, která byla na přední tyči zablokována.
     
    43
    Juventus musí zrychlit hru a zpřesnit přihrávky. Miralem Pjanić opět posílal do šestnáctky dlouhý kolmý pas, tentokrát vzduchem, výsledek byl ovšem stejný. Kopalo se od brány.

     
    41
    Rozhodčí odpustil Juventusu faul v blízkosti středového kruhu a naopak se pískalo proti domácím. Jenže Miralem Pjanić nerozehrál vůbec dobře a Stefano Sorrentino mohl odkopávat od své brány.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát pět minut a Chievo dohrává zbytek zápasu o deseti hráčích, což je důležitá informace. Hlavně pro Juventus, který touží po výhře.
     
    39
    Përparim Hetemaj vyvážel podél pravé postranní čáry míč a zezadu ho nepříjemně fauloval kolenem vracející se Kwadwo Asamoah.
     
    37
    Kwadwo Asamoah unikal podél levé postranní čáry, kde ho zezadu přidržel za dres Samuel Bastien a byl po druhé žluté kartě vyloučen!
     
    36
    Gonzalo Higuaín se na pravé straně šestnáctky po krásné přímočaré akci Juventusu otáčel s míčem a už se ho chystal napálit z úhlu směrem na bránu, jenže jeden z obránců Chieva ho do zakončení nepustil.
     
    35
    Samuel Bastien ostře vlétl do Kwadwa Asamoaha, který si u střídaček zpracovával míč na prsa, a viděl žlutou kartu.

     
    33
    Ze zápasu uplynulo úvodních třicet minut a stále to není to pravé ořechové. Juventus je aktivnější, to sice ano, jenže Chievo dobře brání. Otázkou je, jak dlouho to domácí vydrží.
     
    32
    Dario Dainelli v hlavičkovém souboji s Gonzalem Higuaínem zahrál rukou, jenže byl to útočník Juve, kdo viděl žlutou kartu.
     
    30
    Gonzalo Higuaín se na hranici šestnáctky opřel bez přípravy do odraženého míče, jenže jeho přízemní střela zamířila po zemi pouze doprostřed brány, kde ji ukryl v rukavicích připravený Stefano Sorrentino. Juventus se marně dostává do nějaké slibné šance.
     
    29
    Miralem Pjanić vzal odpovědnost na svá bedra a rozeběhl se proti míči, jenže jeho technická střela skončila pouze na zdi.
     
    28
    Dario Dainelli objal jako medvěd Gonzala Higuaína v blízkosti šestnáctky kolem pasu a poté ho stáhl k zemi. Volný přímý kop z dobré pozice! Dokáže se jeden z hráčů Juventusu prosadit?
     
    27
    Mohli, ale opravdu jen mohli, jsme se dočkat úvodní branky. Hráči Staré dámy krásně odcentrovali z pravého křídla, jenže na vzdálenější levé tyči nakonec k hlavičce nedošlo, přestože ji jeden z hostujících fotbalistů měl doslova na hlavě. Stačilo trochu vyskočit.
     
    26
    Bývalý fotbalista Bayernu Mnichov už je opět na nohou a hra mohla pokračovat. Chievo se vzápětí opět dopustilo útočného faulu.
     
    25
    Mario Mandžukić vypomohl obraně a nepříjemně byl poslán k zemi. Rozhodčí okamžitě přerušil hru. Nebude to ale nic vážného.
     
    24
    Chievo se v rychlém sledu dostalo ke dvěma centrům, rohový kop a vzápětí i následný centr byl ale na přední tyči odvrácen.
     
    23
    Chievo na pravé straně hřiště rozehrálo standardní situaci a na vzdálenější levou tyč mířil z dálky velice dobrý centr, jenže žádný z domácích fotbalistů se do zakončení nedostal.
     
    22
    Kwadwo Asamoah podstoupil hlavičkový souboj s Fabriziem Cacciatorem, se kterým se nepříjemně srazil, a viděl žlutou kartu.
     
    21
    Stefano Sturaro se snažil na levém křídle prodrat ke ztracenému míči a poslal k zemi za rámcem pravidel. Mattiu Baniho.
     
    20
    Konečně nějaká střela! Fotbalisté Juventusu se dostali na ose hřiště k táhlé střele zpoza šestnáctky, jenže jejich pokus zamířil pouze doprostřed brány, kde míč bez problémů lapil Stefano Sorrentino.
     
    19
    V Chievě se zatím nehraje příliš hezký fotbal. Oba týmy se snaží útočit, jenže kdyby si brankáři vzali do brány noviny, vůbec, ale vůbec nic by se nestalo. Věřme, že se to brzo změní.
     
    18
    Stefano Sturaro podstoupil tvrdý hlavičkový souboj, během něhož do něj nepříjemně narazil jeden z protihráčů. Vypadá to na stehno.
     
    17
    Juventus se nedostává k pokutovému území Chieva příliš často. Nyní ovšem mohou hosté alespoň vhazovat.
     
    16
    Chievo podniklo na pravém křídle pěknou kombinační akci, jenže finální kolmá přihrávka byla příliš prudká. Wojciech Szczęsny byl u míče jako první a poté mohl s klidnou myslí v klidu rozehrát.
     
    15
    Përparim Hetemaj si krásně na vlastní poloviny hřiště zpracoval vysoký míč na prsa, poté ho ale zezadu fauloval Douglas Costa.
     
    14
    Hra se odehrává zejména ve středu hřiště a z hlediště se místy rozléhá velice hlasitý pískot. Fanoušci toho zatím moc neviděli.
     
    13
    Fotbalisté Chieva zvolili postupný útok po pravém křídle, jenže po otočení hry doleva se k ničemu nedostali. Juve v klidu brání.
     
    12
    Juventus má v úvodu zápasu podle předpokladů územní převahu, zatím se ale nedostal ani k jedné střele na bránu.
     
    11
    Mario Mandžukić si na vzdálenější levé tyči naběhl na krásný přízemní centr z pravého křídla, jenže možnost vstřelit gól z blízkosti ho překvapila a jeho pokus nepokus minul levou tyč!
     
    10
    Douglas Costa se rozhodl vzít odpovědnost na svá bedra a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké střele, která zamířila vysoko nad.
     
    9
    Juventus krásně přenesl hru zprava doleva na volného Kwadwa Asamoaha, který v blízkosti šestnáctky našel přesnou přihrávkou Maria Mandžukiće, jeho kolmý pas do vápna byl ale nepřesný.
     
    8
    Chievo se snažilo projít středem hřiště k šestnáctce Juventusu, jenže záměr domácích fotbalistů neměl u hostů pochopení.
     
    7
    Gonzalo Higuaín si na pravé straně šestnáctky naběhl na krásnou kolmou přihrávku a z úhlu už napřahoval k přízemní střele, kterou ve skluzu zablokoval Dario Dainelli.
     
    6
    Chievo velice aktivně napadá rozehrávku soupeře a fotbalisté Juventusu mají velké potíží se tím, aby se dostali přes půlící čáru.
     
    5
    Juventus neměl kudy se dostat směrem vpřed na levé straně hřiště a po zpětné přihrávce se zapojil do hry i Wojciech Szczęsny.
     
    4
    Ivan Radovanović se snažil prosadit ve středu útočné poloviny Chieva, kde míč ze vzduchu promáchl a Miralem Pjanić ho fauloval.
     
    3
    Úvodní rohový kop zápasu Juventusu z levé strany hřiště žádné nebezpečí nepřinesl a Chievo se ubránilo.
     
    2
    Kwadwo Asamoah si na levém křídle narazil míč krásně se svým spoluhráčem a pronikl do šestnáctky, kde se na přední tyči rozhodl pro přízemní centr. Před bránu ale neprošel a kopal se rohový kop.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Fabio Maresca dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali hráči hostujícího Juventusu. První útočná akce Juve po pravém křídle nic nepřinesla a domácí se ubránili.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a do začátku dnešního utkání zbývá jen pár okamžiků.

     
    Úvodní sestavy:

    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Dainelli, Bani, Tomović, Jaroszyński – Bastien, Radovanović, P. Hetemaj (C) – Pucciarelli, Birsa.
    Náhradníci: Seculin, Confente – N. Rigoni, Gamberini, Garritano, Stępiński, Léris, Cesar, Gobbi, Depaoli, Pellissier, Meggiorini.

    Juventus FC: Szczęsny – De Sciglio, Barzagli (C), Benatia, Asamoah – S. Khedira, Pjanić, Sturaro – Costa, Higuaín, Mandžukić.
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Chiellini, Sandro, Matuidi, Rugani, Lichtsteiner, Bentancur, Bernardeschi.

    Rozhodčí: Fabio Maresca. Asistenti: Alessandro Giallatini, Stefano del Giovane.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Zápas na Stadio Marc'Antonio Bentegodi začne ve 20:45, takže si na tento čas nic neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     
    Rozhodčí

    Hlavním sudím tohoto utkání bude Fabio Maresca, kterému budou na pomezí pomáhat Alessandro Giallatini a Stefano del Giovane.
     
    Juventus FC

    Hosté jsou na tom zcela jinak. V lize už pětkrát za sebou vyhráli a jsou na druhém místě s jednobodovou ztrátou na Neapol. Naposledy ale Juventus nepředvedl kdovíjak oslnivý výkon, přesto na domácím trávníku dokázal zdolat Janov 1:0. O jedinou branku utkání se už v 16. minutě postaral Douglas Costa.

    Posledních pět ligových utkání

    Bologna – Juventus 0:3
    Jventus – AS Řím 1:0
    Hellas Verona – Juventus 1:3
    Cagliari – Juventus 0:1
    Juventus – Janov 1:0
     
    Chievo Verona

    Domácí tým je momentálně na 13. místě se ziskem 22 bodů. Chievo už sedm utkání čeká na výhru, naposledy utržil tvrdou porážku na půdě Lazia, když duel skončil výsledkem 5:1 pro domácí. Verona sice dokázala Pucciarellim srovnat na 1:1, poté ale Lazio spustilo kanonádu a jasně vyhrálo. Ani dnes nebude Chievo favoritem, proti Juventusu může pouze překvapit.

    Posledních pět ligových utkání

    Crotone – Chievo 1:0
    Chievo – Bologna 2:3
    Benevento – Chievo 1:0
    Chievo – Udinese 1:1
    Lazio – Chievo 5:1
     
    Dobrý večer u italské Serie A. Společně se podíváme na utkání 22. kola mezi týmy Chievo Verona a Juventus FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Reiner

    Branky: 67. S. Khedira (Bernardeschi), 88. Higuaín (Costa)

    Karty:   35. Bastien (CHV) – 22. Asamoah (JUV), 32. Higuaín (JUV)   37. Bastien (CHV)   61. Cacciatore (CHV)


    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 0:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:11.
    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Dainelli, Bani, Tomović (53. Gamberini), Jaroszyński – Bastien, Radovanović, P. Hetemaj (C) – Pucciarelli (46. Depaoli), Birsa (79. Meggiorini).
    Náhradníci: Seculin, Confente – N. Rigoni, Gamberini, Garritano, Stępiński, Léris, Cesar, Gobbi, Depaoli, Pellissier, Meggiorini.

    Juventus FC: Szczęsny – De Sciglio, Barzagli (C), Benatia, Asamoah (72. Lichtsteiner) – S. Khedira, Pjanić, Sturaro (52. Bernardeschi) – Costa, Higuaín (89. Bentancur), Mandžukić.
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Chiellini, Sandro, Matuidi, Rugani, Lichtsteiner, Bentancur, Bernardeschi.

    Rozhodčí: Fabio Maresca. Asistenti: Alessandro Giallatini, Stefano del Giovane
    ocianews.com