Florbal Ústí – Otrokovice 2:3 (0:1 po s.n.) | Znojmo – Liberec 5:6 (po pr.) | Mladá Boleslav – Sparta 14:6 (kon.)
Česká Lípa – Ostrava 6:5 (kon.)
konec
FBC 4CLEAN Česká Lípa
6:5 (2:0, 1:3, 3:2)
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota 27.01.2018, 19:00Livesport Superliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To bude z dnešního zápasu vše, já Vám děkuji za pozornost a budu se na Vás těšit při nějakém z dalších onlajnů, nashledanou. (20:59:43)
     
    Je tu konec dnešního napínavého utkání. První třetinu ovládli zcela jasně domácí, kdy hosty prakticky k ničemu nepustili a sami udeřili dvakrát. V třetině druhé jsme mohli sledovat hodně vyrovnaný florbal, až na pasáž, kdy Ostrava vstřelila během minuty a půl tři branky a zcela otočila vývoj zápasu. Do konce druhé periody se však ještě domácím podařilo vyrovnat. Ve třetí třetině šance střídala šanci. Lépe to měli rozehrané domácí, když vedli v jednu chvíli o dvě branky. Tuto ztrátu dokázali v poslední desetiminutovce hosté smazat a znovu vyrovnat. Zhruba dvě a půl minuty před koncem šli domácí potřetí do vedení zásluhou Kadlece. Na tuto trefu již hosté odpovědˇ, i přesto že hráli power – play nedokázali odpovědět, a tak tři body dnes zůstávají doma v České Lípě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Je zřejmě rozhodnuto, protože po jedné ze střel hostů zamířil balonek za branku domácích a ti budou osm vteřin před koncem rozehrávat.
     
    59:20
    Ostrava nyní předvádí kanonádu a vysílají na Dvořáka střelu za střelou. Ten si zatím se všemi dokázal poradit. Zbývá však ještě 40 vteřin.
     
    58:37
    Hosté si berou oddechový čas a zkouší to v šesti.
     
    58:25
    Jan Dvořák nyní dokázal svou důležitost v bráně domácích, když zneškodnil samostatný únik jednoho z hostujících hráčů a drží tak naděje domácích na zisk plného počtu bodů z dnešního utkání.
     
    57:28
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    A Česká Lípa jde dnes již po třetí do vedení. Nyní to již dost možná bude na vítězství stačit, jelikož tato branka přichází zhruba dvě a půl minuty před koncem. Dominik Jansa našel náhrou zpoza brány na lajně volného TOMÁŠE KADLECE, který na nic nečekal a hned vystřelil. Před Lajou stálo několik hráčů, a tak měl hodně zakrytý výhled a se střelou si nedokázal poradit.
     
    56:30
    Sledujeme parádní zápas s parádní atmosférou. Závěr utkání bude hodně o nervech.
     
    55:57
    Ostrava právě vstřelila branku!
    A máme tu znovu vyrovnáno. Pasivní hra České Lípy se nevyplatila a chvilkovou nepozornost využil Šimon Kuczera, když ze standartní sitauce našel na půlce volného ERIKA MORAVČÍKA, který trochu překvapivou střelou srovnává stav utkání.
     
    55:10
    Šance na obou stranách. Dvořák se pořádně spotil, když viděl skákat míček na jeho bráně, naštěstí pro něj to brankou neskončilo. Z následného protiútoku mohl navýšit vedení domácích Hřebřina, ten ale nemířil přesně a o kouset minul bránu.
     
    54:10
    Domácí se po dlouhé době vydali útočit. Míček jim byl zhruba za tři vteřiny odcizen a můžeme sledovat obrázek posledních minut, tedy Ostravu na balonku.
     
    53:36
    Hosté kombinují s míčkem na hokejkách a tlačí se za vyrovnáním.
     
    51:30
    Emoce se nyní neobjevují jen na hřišti, nýbrž i v hledišti. Můžeme očekávat velice vypjatý závěr utkání.
     
    50:44
    Ostrava právě vstřelila branku!
    A vysunuté napadání se vyplatilo. Snad první chybu v obraně nyní vytvořili domácí, míčku se zhostil Jan Daniš posunul za sebe VÁCLAVU JURDZINOVI a ten střelou mírně nad zemí trefuje vzdálenější kout Dvořákovy svatyně.
     
    50:01
    Do konce zápasu zbývá deset minut a Česká Lípa momentálně drží balonek na svých hokejkách. Ostrava nyní dokonce napadá ve dvou až třech lidech a bere si míček zpět.
     
    48:51
    Už už se vrhali domácí do protiútoku tři na jednoho, ale píšťalka jednoho z sudích jejich útočnou výpravu zmařila.
     
    48:32
    Hosté se snaží dostat se do nějaké větší šance. Domácí obrana jim to ale vůbec nezjednodušuje a bude těžké pro Ostravu se zápasem něco udělat.

    Vojtěch Řádek

    Branky a nahrávky: 12. Ekl (Jirsa), 17. Ekl (Jirsa), 36. Břiška (Hřebřina), 43. Hřebřina (Jansa), 47. Vnuk (Kněžour), 58. Kadlec (Jansa) – 33. Hrabal (Daniš), 33. Křiva (Mendrek), 34. Kuczera (Křiva), 51. Jurdzin (Daniš), 56. Moravčík (Kuczera)


    FBC 4CLEAN Česká Lípa: Dvořák – Vnuk, Dzierža, Kadlec, Slaný, Vlček – Böhme, Mlejnek (C), Novák – Hřebřina, Karel, Jansa – Matějíček, Pastor, Jirsa – Kněžour, Štěrba, Ekl – Břiška.
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Klobučník (Laja) – Hromádka, Lipový, Jiří Šebesta, Jurdzin, Kuczera – Trulík, Klimscha (C), Hrabal – Eichner, Šimíček, Daniš – Sládek, Mendrek, Křiva – Miške, Čonka-Skyba, Šindler – Moravčík.
    thejrc.org