Zlín – Jihlava 2:1 (kon.) | Chomutov – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Sparta – Plzeň 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 0:3 (kon.) | Olomouc – Litvínov 4:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 2:1 (3:2 po s.n.)
konec
HC Sparta Praha
2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
HC Škoda Plzeň
Neděle 28.01.2018, 15:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:18 Tomáš MERTL - 2:4
     
    59:18
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tentokrát už indiáni slaví a je zřejmě hotovo. Druhou branku v utkání přidává TOMÁŠ MERTL, který měl o něco více klidu na střelu a trefil prázdnou klec Sparty – 4:2! Asistence: Matyáš Kantner.
     
    Domácí střídačka navíc sáhla k oddechovému času. Zdá se, že pokud sparťané vyhrají buly, jejich brankář okamžitě poletí na střídačku.
     
    Dnešní utkání Holdu sleduje celkem 16 083 diváků!
     
    50:52
    Nepřineslo, ba naopak. Západočeši jdou do čtyř, protože Tomáš Kubalík (PLZ) sekl v rohu kluziště jednoho ze sparťanů a dostal menší trest.
    43:00 Nick JONES - 2:3
     
    43:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši znovu odskakují, zatímco Pražané lacině inkasují. Lídr tabulky zatlačil Spartu kolem její branky a od pravého mantinelu pálil z úhlu NICHOLAS JONES, jehož pokus propadl mezi betony Samiho Aittokallia. V tomto případě nemá domácí gólman čisté svědomí – 2:3! Asistence: Marek Rubner.
     
    39:27
    Domácí asistent trenéra Jaroslav Nedvěd, který má na starosti obránce, za tohle své zadáky nepochválí. Tomáš Mertl totiž našel mezi dvěma beky Miroslava Indráka, který ujel sám na Samiho Aittokallia, ale puk zkrotil pozdě a nakonec ho levým betonem domácí brankář vychytal!
     
    33:08
    Následně si v rohu kluziště vyšlápl Jan Schleiss (PLZ) na Lukáše Pecha a svým držením nabídl soupeři přesilovou hru.
    32:15 Lukáš KLIMEK - 2:2
     
    32:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ideální odpověď domácích, kteří se nenechali pěknými kombinacemi soupeře zahanbit. Na pravé straně se Miroslav Forman krásně dostal přes obránce a pouze posunul na zadní tyčku LUKÁŠI KLIMKOVI, který doklepl puk do sítě – 2:2! Asistence: Miroslav Forman, Petr Kalina.
    29:49 Jaroslav KRACÍK - 1:2
     
    29:49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Úspěšnost Plzně? Sto procent. Západočeši pokračovali v klasické přesilovce, na pravém kruhu dostal puk Ondřej Kratěna, který našel z pravého kruhu Tomáše Mertla, jenž chytře našel na zadní tyči zcela volného JAROSLAVA KRACÍKA, a ten už pouze zasunul kotouč za Samiho Aittokallia – 1:2. Asistence: Tomáš Mertl, Ondřej Kratěna.
    29:05 Tomáš MERTL - 1:1
     
    29:05
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši přesilovou hru bleskově využívají a nutno říci, že znamenitě. Milan Gulaš si vyměnil puk s Denisem Kindlem a poté, co mu ho do rohu vrátil podruhé, přišla přihrávka z první mezi kruhy, kde stál TOMÁŠ MERTL a vymetl levou šibenici domácí branky – 1:1! Asistence: Denis Kindl, Milan Gulaš.
     
    28:49
    Sparta se osvobodila, jenže pouze na několik vteřin a vzápětí si vyzkouší roli, kterou měla Plzeň v úvodu prostřední části. Na trestnou lavici totiž míří Petr Vrána (SPA) a indiáni budou hrát 34 vteřin proti třem!
     
    27:23
    Hra je znovu přerušena a po komerční přestávce si lídr tabulky zahraje přesilovou hru. Tomáš Kubalík se po pravé straně prodral až před branku, ale měl na zádech Juraje Mikuše (SPA), který ho zahákoval a nedovolil mu pořádně zakončit. Menší trest pro sparťanského obránce.
     
    00:00
    Obránce Jakub Kindl (PLZ) zamíří na trestnou lavici za hákování.
     
    19:23
    Síly na ledě se vyrovnají. Po levé straně se do útoku hnal Petr Vrána a obránce Michal Moravčík (PLZ) ho přibrzdil nedovolenou hrou loktem, za což dostává menší trest.
     
    18:51
    Západočechům se to podařilo a od vyrovnání je dělily centimetry! Od modré čáry totiž střílel Michal Moravčík a jeho střelu mezi betony Sami Aittokallio jen zbrzdil. Puk mu totiž projel a zastavil se těsně za ním a před brankovou čárou. Bohužel pro hosty ale pohotově zareagoval Richard Nedomlel a puk poslal pryč.
     
    17:29
    Přesilovou hru si zahraje také Plzeň. Útočník Miroslav Forman (SPA) si v souboji se soupeřem počínal nedovoleně a dostal menší trest za držení.
    15:17 Lukáš PECH - 1:0
     
    15:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Akce Sparty však pokračovala a odražený kotouč se dostal na hůl Zbyňka Michálka, který okamžitě vystřelil a jeho pokus tečoval LUKÁŠ PECH do plzeňské branky – 1:0! Asistence: Zbyněk Michálek.
     
    00:23
    Sparta začala aktivně a hned v úvodu zápasu si zahraje přesilovou hru. Na trestnou lavicí Matyáš Kantner (PLZ), jenž si pomohl vysokou holí.
    Marken.cz

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 16. Pech (Z. Michálek), 33. Klimek (Forman, Kalina) – 30. Mertl (D. Kindl, Gulaš), 30. Kracík (Mertl, Kratěna), 43. Jones (Rubner), 60. Mertl (Kantner)


    HC Sparta Praha: Aittokallio – Ďaloga, Z. Michálek, Mikuš, Kalina, T. Pavelka, Švrček – Forman, Pech (A), Klimek – Řepík, P. Vrána (C), Buchtele – Kudrna, Černoch, Kumstát (A) – Uher, J. Hlinka, Rousek.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – Moravčík, J. Kindl, Jones, Čerešňák, L. Kaňák, D. Sklenička – Gulaš (C), Mertl (A), Kantner – Pour, Kratěna, Schleiss – T. Kubalík, Kracík, Indrák – Hollweg, Kodýtek, D. Kindl – Rubner.

    Rozhodčí: Hejduk, Pešina – Klouček, Pešek
    thejrc.org