Mladá Boleslav – Olomouc 8:2 (kon.) | Havířov – Letňany 8:3 (kon.) | Warriors Brno – Havlíčkův Brod 1:5 (kon.)
Kladno – Jihlava 5:3 (kon.) | Chomutov – Vsetín 2:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
VHK ROBE Vsetín
Neděle 28.01.2018, 15:00 • ZS Chomutov • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Domácí to nakonec ubránili a po bezbrankové třetí třetině si připisují důležité tři body do ligové tabulky. Za Piráty se gólově prosadili Michal Gut a Kryštof Ouřada, zásah hostů obstaral Ján Petriska.

    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a zase někdy u mládežnického hokeje na počtěnou. (17:06:43)
     
    Konec zápasu.
     
    58:58
    Domácí zblokovali pokus od modré čáry a Erik Mežnar se pokoušel trefit odkrytou branku. Jeho zakončení ovšem skončilo jen na bránícím hráči.
     
    58:33
    Tvrdou ránu od modré čáry zblokoval Michal Gut do ochranné sítě. Josef Turek tak sahá k poslední možnosti co má a bere si timeout.
     
    58:10
    Erik Mežnar se pokoušel vysunout spoluhráče, ale je z toho jen icing. Hosté hrají v šesti a Viktor Chrástecký již sedí na střídačce!
     
    57:45
    Hosté soustředí všechny své síly do útoku, ale domácí obrana je v posledních minutách hodně dobře postavená a nepřipouští žádné střely.
     
    56:35
    Dobrá akce pro aktivního Půčka. Ten dostal puk mezi kruhy a svižně zakončoval k pravé tyčce, branku se mu ale trestuhodně trefit nepovedlo.
     
    56:05
    Při návratu vyloučeného Lašáka zakončoval od modré čáry Radek Procházka. I nyní ovšem našel Chrástecký kotouč a betonem jej zastavil.
     
    55:41
    Individuální akce Michala Guta byla zakončena pokusem z mezikruží. Domácímu kapitánovi ale zakončení nesedlo a puk skončilo v rukavici Chrásteckého.
     
    55:21
    V dalším snažení se domácím nic vymyslet nepovedlo a Tomáš Ondračka vyvezl kotouč až do střední třetiny. Následně se mu povedlo vyhodit.
     
    54:11
    Hned po vhazování posílal do brankoviště kotouč Jakub Váchal. Stínícím hráčům se ale nepovedlo tečovat, a tak z toho nic pro domácí nebylo.
     
    54:02
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Martin Lašák – 2 min., pád pod nohy).
     
    53:56
    Domácí v plném počtu.
     
    53:17
    Kombinace Vsetína měla být zakončena pokusem z pravého kruhu. Michal Matiaško ovšem kotouč v dobré pozici trestuhodně netrefil a Piráti prošli do útoku.
     
    52:28
    Domácí jsou zatím v oslabení aktivní. Michal Gut se dostal do pásma a po zaseknutí zakončoval. Svým pokusem ale napálil pouze dobře postaveného obránce.
     
    52:05
    Hned na startu přesilovky se Valaši dostali do ofsajdu, který byl posouzen jako úmyslný. Pokračovat se tak bude vhazováním před Chrásteckým.
     
    51:56
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Štochl – 2 min., vražení na hrazení).
     
    51:25
    Domácí nyní delší dobu operovali v útočné třetině, kde ale nic nevymysleli. Vsetínští hodně aktivně napadali a postupně se dostali i ke kotouči.
     
    49:59
    Po rychlém přejetí útočné modré zakončoval akci Michal Matiaško. Jeho svižná rána byla ovšem ztečována do ochranné sítě, vhazovat se bude před domácí brankou.
     
    48:51
    Do dobré šance se dostal na levém kruhu Tomáš Ondračka. Hostující kapitán po ledě střílel na zadní tyčku, ale trefil jen beton Richarda Běhuly.
     
    48:05
    Následovalo se rychlou akcí Romana Půčka, jenž z levého kruhu střílel do připraveného Běhuly. Domácí následně pronikli do úmyslného ofsajdu.
     
    47:27
    David Černý dostal zpoza vlastní branky přihrávku až na útočnou modrou, kde si ale touš nezpracoval a nemohl tak postupovat sám na brankáře.
     
    46:12
    Podobná akce na druhé straně. Koláček našel před brankou Guta, jenž jeho přihrávku pouze prodloužil. Kotouč ale skončil jen těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    45:37
    Dobrou přihrávku před branku následně dostal hostující Michal Matiaško. Ten před brankou nastavil hokejku na bekhend, ale opět trefil jen skvěle chytajícího Běhulu!
     
    44:33
    Roman Půček zachytil špatnou rozehru domácího mužstva a hnal se do pásma. Přes obránce zakončoval nad rameno Běhuly, ale ten si celou situaci pohlídal a zakročil.
     
    43:33
    Individuálně se do zakončení dostal Jakub Štochl, jehož nepříjemné zakončení zápěstím vyrazil brankář Chrástecký vedle branky.
     
    43:11
    Hostům se následně nepovedlo založit akci a pískal se icing. Ten byl hned přehodnocen sudím a vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    42:26
    Následoval útok Davida Černého, který se hnal sám na brankáře Chrásteckého. Bránící hráč Vsetína zakročil na poslední chvíli a obral domácího forvarda.
     
    42:05
    Richard Běhula zachytil nahození ze středního pásma a pokoušel se rozehrát. Puk ovšem nenašel, a tak se rozhodčí rozhodl hru přerušit.
     
    41:17
    Martin Lašák se dostal do pásma a s hvizdem rozhodčího zakončoval nad branku. Pískal se ofsajd a vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    40:28
    Hosté se hned dostávali do akce, finální přihrávka na Michala Matiaška před branku ovšem nevyšla a do útoku se žene domácí celek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:35.
     
    Druhá třetina přinesla opět vyrovnaný boj, branky nyní stříleli Piráti. Vyrovnával Michal Gut, jenž prostřelil z mezikruží Chrásteckého poprvé, druhý zásah přidal Kryštof Ouřada, jenž v rychlém útoku otočil stav utkání na 2:1 pro domácí celek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:10
    Na druhé straně dostával přihrávku před branku Michal Matiaško, který byl bráněn, ale i tak vystřelil. Richard Běhula se ale nenechal překonat ani nyní,
     
    38:52
    Josef Koláček dostal přihrávku od Michala Guta a dostal se do pásma. Přes bránícího hráče u levé tyčky se ovšem díky dobrému zákroku nedokázal dostat.
     
    38:19
    Rychlý útok hostů zakončoval bekhendem z levého kruhu Ján Petriška. Běhula tento kotouč pokryl a následně byl opět dojet. Strhla se další strkanice. Není se co divit, souboj o play-off vrcholí.
     
    38:01
    Snažení hostujícího celku bylo zakončeno pokusem od modré čáry, Šimon Jenáček ale díky bloku domácího hráče trefil jen ochrannou síť.
     
    36:48
    Po najetí do brankáře Běhuly se za domácí brankou strhla menší strkanice, kterou rozhodčí hned ukončili. Vypadá to, že se vylučovat nebude a hra se přesune do střední třetiny.
     
    36:32
    Piráti jsou aktivní a dostali se do další šance. Erik Mežnar si najel mezi kruhy a zakončoval bekhendem. Zakončení do středu branky ovšem Chrástecký pokryl!
     
    36:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    KRYŠTOF OUŘADA se dostal do rychlého útoku, který se mu povedlo zakončit vstřelení druhé branky Chomutova. Následně narazil do zadního mantinelu a poranil se. Snad bude nejproduktivnější Pirát v pořádku. Asistence: David Černý.
     
    34:46
    Na poslední chvíli se dostal odražený kotouč na hůl Romana Půčka, jenž mohl zakončovat. Bekhendem ovšem trefil jen beton ležícího brankáře Pirátů.
     
    34:04
    Po tvrdém zákroku u hostující střídačky zůstal bezvládně ležet chomutovský Jan Matějka. Pohled na jeho ošetřování není vůbec hezké, snad bude domácí bek v pořádku.
     
    33:50
    Domácímu celku se následně nepovedlo dostat se do útoku a píská se icing, Vhazovat se tak bude opět před Běhulou.
     
    33:15
    V akci hostů zakončoval po ledě Martin Kožený, jeho pokus ale skončil jen na betonech připraveného Běhuly. Určitě ale nešlo o nejlehčí zákrok, ačkoli to tak mohlo vypadat.
     
    32:21
    Piráti právě vstřelili branku!
    A ten přichází právě nyní! MICHAL GUT se dostal s kotoučem mezi kruhy a svižnou střelou propálil Viktora Chrásteckého. Ten aktuálně čisté svědomí nejspíše nemá. Asistence: Josef Koláček a Erik Mežnar.
     
    31:53
    Po zásahu Daniela Klímka se dostal kotouč ven z ledové plochy a pokračovat se bude ve střední třetině. Stále čekáme na druhá zásah utkání.
     
    30:46
    Hosté v plném počtu.
     
    29:58
    V oslabení mohli skórovat hosté! Matiaško v úniku přihrával na zadní tyčku Půčkovi, kterému se ovšem nepovedlo dát kotouč za beton Běhuly!
     
    29:20
    Hostující trojka ovšem nic nepřipustila a hned vyhodila kotouč. Brzy budou žlutozelení ve čtyřech.
     
    28:46
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Šimon Jenáček – 2 min., krosček).
     
    28:43
    Z levého kruhu nebezpečně zakončoval Jakub Štochl, ale jeho dělovka skončila jen těsně nad břevnem branky!
     
    27:58
    Hosté zatím hrají v oslabení dobře, Michal Matiaško dokonce zakončoval, ale kotouč branku netrefil. Cenné sekundy byly ale ušetřeny.
     
    27:27
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Martin Kožený – 2 min., hrubost).
     
    27:11
    Po nepodařené akci chomutovského celku přišlo vyhození na zakázané uvolnění. Hra se tak vrací před branku valašského celku.
     
    26:46
    Vojtěch Pernický měl na hokejce druhou branku svého celku. Dostal se k němu totiž kotouč zpoza branky, zblízka ale chomutovského brankáře trestuhodně nepřekonal!
     
    25:42
    Snažení Valachů bylo nyní ukončeno střeleckým pokusem od modré čáry, který skončil hned na prvním bránícím hráči, byl jím David Černý.
     
    25:02
    Nejdříve zakončoval po přejetí modré čáry nad branku Pech, následně kličkoval Ouřada sám před Chrásteckým, kterému zůstal kotouč pod výstrojí a s trochou štěstí se nedostal do branky!
     
    24:10
    Hosté se drali do protiakce, která byla ukončena odpískáním ofsajdu. Martin Kožený kotouč před modrou čárou neudržel.
     
    23:29
    V solidní kombinaci Pirátů našel Gut před brankou volného Mežnara. Ten šel do kličky, ale díky obrannému zákroku na poslední chvíli nezakončil.
     
    22:52
    Následně Ouřada zablokoval střelu Matěje Vávry od modré čáry, kotouč se zastavil až o stropní konstrukci chomutovské haly. Pokračuje se před Běhulou.
     
    22:02
    Lobodowski zablokoval střelecký pokus Vašenky a mohl postupovat do útoku. Hostující bek ale svou chybičku vzápětí napravil.
     
    21:24
    Domácí v plném počtu.
     
    20:32
    Hosté vstoupili do druhé části s přesilovou hrou. Zatím se jim ovšem nic vymyslet nepovedlo a Piráti dokázali vyhodit kotouč až ke Chrásteckému.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:48.
     
    Je za námi vyrovnaná první třetina, která nabídla jedinou branku. Zatím rozhodujícím faktorem utkání byla přesilová hra žlutozelených, kterou přesnou ranou využil Ján Petriska. Po této brance byly k vidění šance na obou stranách, sledujeme opravdu aktivní utkání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Peter Lobodowski srazil střelecký pokus od modré čáry a následně se vydal do útoku. Tam se mu ale nepovedlo vyhrát sprinterský souboj, bránícímu hráči navíc pomohl brankář.
     
    19:24
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Černý – 2 min., vražení na hrazení).
     
    19:06
    V obranné třetině domácího celku byla přerušena hra poté, co byl zalehnut puk hostujícím hráčem. Vhazuje se ve střední třetině.
     
    18:33
    V dalším snažení se píská domácímu celku ofsajd a pokračovat se bude vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    17:45
    Následovala velká šance domácích. Kryštof Ouřada zakončoval k levé tyčce, od které se puk odrazil mimo branku! To byla první velká šance domácích.
     
    17:25
    Následně se pokoušel střelou z mezikruží překvapit brankáře David Černý, jeho slabší pokus zápěstím ovšem skončil na vestě připraveného Chrásteckého.
     
    17:01
    Do útoku se po pravé straně dostával Jakub Baier, jenž za obráncem hledal najíždějícího spoluhráče. Druhý bránící hráč Vsetína ovšem nápad odhalil a puk zachytil.
     
    16:15
    Peter Lobodowski posílal kotouč bekhendem do brankoviště, tam se ale nikdo z domácích neprosadil. Vsetínští vyhodili kotouč až k Běhulovi.
     
    15:57
    Další střelecký pokus Valachů od pravého mantinelu mířil nad branku, Běhula si i tak připsal zákrok. Nechtěl nic riskovat.
     
    15:40
    Které se bude opakovat po druhé ruce chomutovského brankáře, jeho spoluhráči totiž vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    15:33
    Produktivní Roman Půček následně postupoval po pravé straně až do zakončení, jeho střela se ovšem od Radka Procházka odrazila do ochranné sítě. Pokračuje se vhazováním po levici Běhuly.
     
    14:38
    Po nahození od modré čáry se k dorážce z otočky dostával Josef Koláček. Jeho pokus ale skončil jen na betonech připraveného Chrásteckého, hosté následně vyhodili na icing.
     
    14:23
    Nadvakrát zakončoval od modré čáry Denis Zeman. Jeho první pokus nevyšel, druhá rána už letěla na Chrásteckého. Ten ovšem předvedl pohotový zákrok.
     
    13:46
    Delší hra bez přerušení byla ukončena až nyní, Richard Běhula musel být pozorný proti střeleckému pokusu z pravého kruhu.
     
    13:35
    Aktivně se hraje na obě strany, šance ovšem moc nepřicházejí. Oba celky se pokoušejí útočit.
     
    12:15
    Po odpískání ofsajdu se hra přesunula před Chrásteckého, nahození od modré čáry tečoval Josef Koláček. K jeho smůle ovšem skončil kotouč jen těsně vedle branky.
     
    11:50
    Přes obránce se pokoušel prosadit bek Kožený, ten svým pokusem ovšem napálil jen domácí hráče. Vsetínští ovšem v kombinaci i tak pokračují.
     
    10:05
    Do další dobré akce hostujícího celku, jenž je nyní aktivnější, se dostal Marco Lukačka. Bekhend v brankovišti ovšem skončil na betonech připraveného Běhuly.
     
    08:43
    Piráti se pokoušeli po inkasované brance prodrat do zakončení, místo toho se ale píská icing a hra se vrací před Richarda Běhulu.
     
    08:14
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Přesilová hra znamená první branku klání, JÁN PETRISKA dostal přihrávku na levý kruh, odkud přesným zakončením do vzdálenější šibenice otevřel skóre důležité utkání! Asistence: Jan Vašenka a Martin Baďura.
     
    07:25
    Po kombinační hře zakončoval z pravého kruhu Roman Půček, jeho zakončení do vzdálenější šibenice ovšem skončilo jen na rameni brankáře.
     
    06:41
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Denis Zeman – 2 min., držení).
     
    05:52
    Na druhé straně se po přejetí útočné modré dostával ke střelbě Michal Gut, zpoza obránce ovšem zakončoval jen do rukavice Chrásteckého.
     
    05:21
    Po dobré akci dostával kotouč před branku Michal Matiaško, zblízka se mu ovšem nepovedlo překvapit dobře postaveného Běhulu v brance.
     
    04:07
    Štochl nahazoval od pravého mantinelu na branku Vsetína, prostor tří tyčí se mu sice trefit nepovedlo, ale Piráti i tak nadále aktivně kombinují.
     
    03:00
    Omlouváme se za technické potíže při startu utkání. Oba celky vlétly do zápasu aktivně a vidíme akce na obou stranách. Oba brankáři měli již nějaké zákroky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Běhula (Skokan) – Ferbas, Zeman, Matějka, Váchal, Procházka, Štochl – Černý, Baier, Vjačka, Hofrichter, Lobodowski, Mežnar, Koláček, Gut, Pech, Ouřada, Brandner.

    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Mikulenčák, Lašák, Fojtášek, Ondračka, Vávra, Lukačka, Jenáček, Kožený – Klímek, Matiaško, Krupa, Petriska, Baďura, Vašenka, Půček, Pernický.

    Rozhodčí: Hlinka – Kopáč, Tichý.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši se mohou dočkat skvělého úspěchu v mládežnické kategorii. Jejich starší dorost je blízko k postupu do play-off, velkým krokem by byla výhra nad Piráty. Vsetín vyhrál pět utkání v řadě, naposledy ale padl na domácím ledě s Havířovem. Na severu Čech by žlutozelení rádi načali novou vítěznou sérii.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Roman Půček – 32 zápasů, 60 bodů (21+39)
    Michal Matiaško – 32 zápasů, 53 bodů (24+29)
    Daniel Klímek – 32 zápasů, 40 bodů (20+20)
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Chomutovští starší dorostenci stále bojují o play-off, na svého dnešního soupeře ztrácejí šest bodů, čeká je vzájemné klání a mají o jedno utkání méně. Šance tak o příčky zajišťující souboj o mistrovský pohár stále žijí. Družina trenérů Kočího a Šípa naposledy padla na půdě prvního celku skupiny, v Olomouci dala dvě branky a hned pět inkasovala.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Kryštof Ouřada – 22 zápasů, 30 bodů (15+15)
    Michal Gut – 24 zápasů, 29 bodů (14+15)
    Erik Mežnar – 29 zápasů, 22 bodů (6+16)
     
    Krásnou poslední lednovou neděli přeji všem fanouškům mládežnického hokeje. Starší dorostenci Chomutova vyzvou na domácím ledě Vsetín a půjde o velice důležité utkání. Vsetín se může přiblížit play-off, domácí se tam bez výhry nejspíše nepodívají. Začíná se v 15:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 33. Gut (Koláček, Mežnar), 36. Ouřada (Černý) – 9. Petriska (Vašenka, Baďura)


    Piráti Chomutov: Běhula (Skokan) – Ferbas, Zeman, Matějka, Váchal, Procházka, Štochl – Černý, Baier, Vjačka, Hofrichter, Lobodowski, Mežnar, Koláček, Gut, Pech, Ouřada, Brandner.
    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Mikulenčák, Lašák, Fojtášek, Ondračka, Vávra, Lukačka, Jenáček, Kožený – Klímek, Matiaško, Krupa, Petriska, Baďura, Vašenka, Půček, Pernický.

    Rozhodčí: Hlinka – Kopáč, Tichý
    thejrc.org