Mladá Boleslav – Olomouc 8:2 (kon.) | Havířov – Letňany 8:3 (kon.) | Warriors Brno – Havlíčkův Brod 1:5 (kon.)
Kladno – Jihlava 5:3 (kon.) | Chomutov – Vsetín 2:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
VHK ROBE Vsetín
Neděle 28.01.2018, 15:00 • ZS Chomutov • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Domácí to nakonec ubránili a po bezbrankové třetí třetině si připisují důležité tři body do ligové tabulky. Za Piráty se gólově prosadili Michal Gut a Kryštof Ouřada, zásah hostů obstaral Ján Petriska.

    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a zase někdy u mládežnického hokeje na počtěnou. (17:06:43)
     
    Konec zápasu.
     
    58:58
    Domácí zblokovali pokus od modré čáry a Erik Mežnar se pokoušel trefit odkrytou branku. Jeho zakončení ovšem skončilo jen na bránícím hráči.
     
    58:33
    Tvrdou ránu od modré čáry zblokoval Michal Gut do ochranné sítě. Josef Turek tak sahá k poslední možnosti co má a bere si timeout.
     
    58:10
    Erik Mežnar se pokoušel vysunout spoluhráče, ale je z toho jen icing. Hosté hrají v šesti a Viktor Chrástecký již sedí na střídačce!
     
    57:45
    Hosté soustředí všechny své síly do útoku, ale domácí obrana je v posledních minutách hodně dobře postavená a nepřipouští žádné střely.
     
    56:35
    Dobrá akce pro aktivního Půčka. Ten dostal puk mezi kruhy a svižně zakončoval k pravé tyčce, branku se mu ale trestuhodně trefit nepovedlo.
     
    56:05
    Při návratu vyloučeného Lašáka zakončoval od modré čáry Radek Procházka. I nyní ovšem našel Chrástecký kotouč a betonem jej zastavil.
     
    55:41
    Individuální akce Michala Guta byla zakončena pokusem z mezikruží. Domácímu kapitánovi ale zakončení nesedlo a puk skončilo v rukavici Chrásteckého.
     
    55:21
    V dalším snažení se domácím nic vymyslet nepovedlo a Tomáš Ondračka vyvezl kotouč až do střední třetiny. Následně se mu povedlo vyhodit.
     
    54:11
    Hned po vhazování posílal do brankoviště kotouč Jakub Váchal. Stínícím hráčům se ale nepovedlo tečovat, a tak z toho nic pro domácí nebylo.
     
    54:02
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Martin Lašák – 2 min., pád pod nohy).
     
    53:56
    Domácí v plném počtu.
     
    53:17
    Kombinace Vsetína měla být zakončena pokusem z pravého kruhu. Michal Matiaško ovšem kotouč v dobré pozici trestuhodně netrefil a Piráti prošli do útoku.
     
    52:28
    Domácí jsou zatím v oslabení aktivní. Michal Gut se dostal do pásma a po zaseknutí zakončoval. Svým pokusem ale napálil pouze dobře postaveného obránce.
     
    52:05
    Hned na startu přesilovky se Valaši dostali do ofsajdu, který byl posouzen jako úmyslný. Pokračovat se tak bude vhazováním před Chrásteckým.
     
    51:56
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Štochl – 2 min., vražení na hrazení).
     
    51:25
    Domácí nyní delší dobu operovali v útočné třetině, kde ale nic nevymysleli. Vsetínští hodně aktivně napadali a postupně se dostali i ke kotouči.
     
    49:59
    Po rychlém přejetí útočné modré zakončoval akci Michal Matiaško. Jeho svižná rána byla ovšem ztečována do ochranné sítě, vhazovat se bude před domácí brankou.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 33. Gut (Koláček, Mežnar), 36. Ouřada (Černý) – 9. Petriska (Vašenka, Baďura)


    Piráti Chomutov: Běhula (Skokan) – Ferbas, Zeman, Matějka, Váchal, Procházka, Štochl – Černý, Baier, Vjačka, Hofrichter, Lobodowski, Mežnar, Koláček, Gut, Pech, Ouřada, Brandner.
    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Mikulenčák, Lašák, Fojtášek, Ondračka, Vávra, Lukačka, Jenáček, Kožený – Klímek, Matiaško, Krupa, Petriska, Baďura, Vašenka, Půček, Pernický.

    Rozhodčí: Hlinka – Kopáč, Tichý
    thejrc.org