Trenčín – Nitra 1:3 (kon.) | Nové Zámky – Banská Bystrica 3:1 (kon.) | Košice – Žilina 6:3 (kon.)
Zvolen – Poprad 5:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 6:3 (kon.)
konec
HC Košice
6:3 (1:0, 2:1, 3:2)
MsHK Žilina
sk Neděle 28.01.2018, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Košice dali gól!
    Je definitívne rozhodnuté, košické víťazstvo spečatil gólom do prázdnej bránky kapitán LADISLAV NAGY. Asistencie: David Pacan, Jere Pulli.
     
    59:01
    Tomek je už na striedačke, power-play Žiliny.
     
    58:36
    Oddychový čas hostí.
     
    56:16
    Patrik Rogoň sa teraz po súboji s jedným z košických korčuliarov len ťažko zdvíhal z ľadu, našťastie sa ale zdá, že bude v poriadku. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:46
    Košice dali gól!
    Košičania sa dokázali dostať do pásma svojho súpera, kde vymietol parádnou strelou pavučinu v Tomekovej bránke RICHARD JENČÍK. Asistencia: Blake Kessel.
     
    53:06
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Šedivý – 2 min., hákovanie).
     
    52:28
    Košice dali gól!
    Teraz už ale Oceliari znova vedú. Košičania sa usadili v pásme svojho súpera, z čoho ťažil GABRIEL SPILAR. Ten upravuje sedem a pol minúty pred koncom na 4:3 pre Košice. Asistencie: Richard Jenčík, Patrik Koch.
     
    52:07
    Pekná akcia domácich Košíc, na jej konci bol Michel Miklík. Jeho zakončenie bekhendom malo smerovať pomedzi betóny Tomeka až do siete, ale žilinský gólman si dal pozor.
     
    50:03
    Žilina dala gól!
    A je vyrovnané! Žilina prebrala v ostatných minútach iniciatícu do vlastných rúk a ukázala, že aj trojgólové manko z Košíc sa dá zmazať. Vyrovnáva RADIM HRUŠKA. Asistencie: Peter Mikuš, Lukáš Kozák.
     
    49:41
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Miklík – 2 min., podrazenie).
     
    48:59
    Žilina dala gól!
    Gól platí, a tak máme pred sebou ešte mimoriadne zaujímavých 11 minút hry! Žilina sa totiž dvomi gólmi vrátila do zápasu a opäť môže pomýšľať na body. Do listiny strelcov sa zapísal MAREK TVRDOŇ. Asistencia: Lukáš Kozák.
     
    48:59
    Žilinskí Vlci sa teraz tešia z gólu, na celú situáciu sa ale ešte pozrie videorozhodca. Tým je dnes pán inžinier Roman Jung.
     
    48:04
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., držanie).
     
    47:20
    Štvrtá košická formácia teraz poriadne postrašila Tomáša Tomeka medzi tromi žrďami. Tomu vypadlo niekoľko striel, našťastie pre Žilinu ale Oceliari puk do siete nedotlačili.
     
    45:07
    Zaujímavý pokus Nagya, ktorý bol tiesnený z oboch strán, napriek tomu zakončoval bekhendom. Tomáš Tomek bol ale pripravený a túto strelu vytesnil do bezpečnej zóny.
     
    39:52
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Hričina – 2 min., hákovanie).
     
    37:23
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Klimenta – 2 min., hrubosť).
     
    37:16
    Žilina dala gól!
    Neprekonaný dnes neostane ani košický gólman Habal. Z pravej strany si proti nemu nakorčuľoval MARCEL HOLOVIČ, ktorý strelou švihom upravil na 3:1 z pohľadu Košíc. Asistencia: Marek Tvrdoň.
     
    36:01
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Miklík – 2 min., hákovanie).
     
    32:39
    Košice dali gól!
    Košičania zopakovali úspech z predošlej presilovej hry a dostávajú sa tak už do trojgólového vedenia. Tomáš Tomek sa teraz hnevá na svojich spoluhráčov, prekonal ho MICHEL MIKLÍK. Asistencia: Ladislav Nagy.
     
    32:02
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Jurík – 2 min., podrazenie).
     
    31:40
    Tohto faktu sú si vedomí aj samotní Vlci, ktorí sa zásluhou Rogoňa dostali k zaujímavej strele. Vladislav Habal sa však prezentoval výborným semafórom a puk podržal vo svojej lapačke.
     
    29:28
    Tomek vypichol puk svojou hokejkou, napriek tomu sa k nemu Košice v pásme vrátili. Následne sa musel skúsený gólman prezentovať dobrým zákrokom na ľade, ktorým podržal žilinský celok.
     
    25:23
    Košice dali gól!
    Košičania sa opätovne vrátili do pásma, kde si rozhodili defenzívne rady súpera a presilovkovým presným zásahom sa dostávajú do dvojgólového vedenia. Presadil sa EDUARD ŠEDIVÝ. Asistencia: Michel Miklík.
     
    23:54
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Stupka – 2 min., hákovanie).
     
    16:40
    Žilina bola blízko vyrovnávajúceho gólu! Za kruhy teraz priletela prihrávka priamo na hokejku Klimentu, ktorý mal pred sebou otvorený priestor. Napokon zvolil strelu príklepom, avšak len priamo do hrude pripraveného Habala.
     
    16:24
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Nagy – 2 min., krosček).
     
    13:39
    Obrovská šanca Košíc. Od mantinelu sa puk dostal pred Tomeka, kde bol úplne voľný Marek Hovorka. Ten podobnú situáciu nečakal, a tak v súboji so žilinským gólmanom neuspel.
     
    08:39
    Mikuš prišiel pri zadnom mantineli o puk, čo sa snažili Košice okamžite využiť. Na dobrú prihrávku si nakorčuľoval Dudáš, ktorý chcel strieľať z prvej, avšak puk mnu na čepeľ ideálne nedosadol. Tomek tak podržal Žilinu dobrým zákrokom.
     
    07:48
    Dobrá strela spoza kruhov trafila do zadného plexiskla, odkiaľ sa ešte puk odrazil k Sujovi. Ten spätnou strieľanou prihrávkou ešte pokúšal šťastie a Tomek mal veru čo robiť, aby si puk sám nezrazil do siete.
     
    01:26
    Košičania sú pri chuti, čo chceli demoštrovať aj druhým gólom. Na malý moment sa v pásme ocitli až s trojicou korčuliarov, čo mohli využiť. Výborne ale zahral Jurík, ktorý obetavo zachytil prihrávku pred bránkovisko. Posunul však žilinskú svätyňu, a tak je hra prerušená.
     
    00:46
    Košice dali gól!
    A je z toho rýchly gól v podaní domácich hokejistov. Tí v úvodnej minúte prestriedali, rýchlo sa presunuli do pásma a skórovali. Od útočnej modrej čiary prekonal Tomeka DÁVID ŠOLTÉS. Asistencie: Marek Hovorka, Eduard Šedivý.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 1. Šoltés (Hovorka, Šedivý), 26. Šedivý (Miklík), 33. Miklík (Nagy), 53. Spilar (Jenčík, Koch), 54. Jenčík (Kessel), 60. Nagy (Pacan, Pulli) – 38. Holovič (Tvrdoň), 49. Tvrdoň (Kozák), 51. Hruška (Mikuš, Kozák)


    HC Košice: Habal (Lundström) – Dudáš, Kessel, Ovčačík, Šedivý, Pulli, Michalčin, Koch, Vrábeľ – Nagy (C), Pacan, Miklík – Šoltés, Hovorka (A), Kafka – Jenčík (A), Suja, Spilar – Petráš, Boltun, Hričina
    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Kozák, Mikuš (A), Juraško (C), Andersons, Hatala, Mazanec, Mendrej, Roman – Tvrdoň, Hruška, Pospíšil – Klimenta, Holovič, Konečný (A) – Švihálek, Ondruš, Jurík – Stupka, Húževka, Rogoň

    Rozhodčí: Snášel, Lokšík – Junek, Jobbágy
    thejrc.org