Trenčín – Nitra 1:3 (kon.) | Nové Zámky – Banská Bystrica 3:1 (kon.) | Košice – Žilina 6:3 (kon.)
Zvolen – Poprad 5:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 6:3 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 28.01.2018, 16:00 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:57 ZBOŘIL - 3:1
     
    59:57
    HC Nové Zámky dali gól!
    Je rozhodnuté. Po prihrávke rukou sa vhadzovalo v strednom pásme, no hostia napriek tomu pokračovali v hre bez brankára. Po buly sa dostal k puku ADAM ZBOŘIL a od útočnej modrej čiary ho posiela do opustenej brány. Asistencia: Branislav Fábry.
     
    59:36
    Obrovská šanca na strane lídra tabuľky. Éric Faille to spravil skvele, prešiel s pukom do útočného pásma po ľavej strane, následne pred bránou bekhendom našiel Tomáša Surového, no ten z tesnej blízkosti minul bránu.
     
    48:50
    Miloš Bubela si to namieril medzi troch hráčov súpera a urobil dobre. Vybojoval totiž presilovú hru pre svoj tím. Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Filip Kuzma.
     
    46:55
    Samuel Baroš udržal domáce vedenie skvelým zákrokom pravým betónom. Éric Faille našiel pred súperovou bránou osamoteného Guillauma Asselina, no ten z tesnej blízkosti nedokázal prekonať domáceho gólmana.
     
    39:21
    V poslednej minúte druhej tretiny sa bude meniť pomer hráčov na ľadovej ploche. Presilovú hru si zahrajú domáci hokejisti, pretože dve minúty za hákovanie dostáva Dalibor Bortňák.
     
    26:25
    Domáci hokejisti si mohli prinavrátiť svoj dvojgólový náskok. Timotej Šille v prečíslení dvoch proti jednému našiel pred bránkoviskom Eduarda Šimuna, no ten z tesnej blízkosti trafil brvno súperovej brány.
    25:28 MIHALIK - 2:1
     
    25:28
    Banská Bystrica dala gól!
    V druhej tretine sa nám roztrhlo vrece s gólmi. Hostia dokázali veľmi rýchlo odpovedať na druhý presný zásah súpera. Prekvapujúcim strelcom gólu je VLADIMÍR MIHALIK, ktorý si nakorčuľoval na útočnú modrú čiaru a strelou spoza obrancu prekonal Samuela Baroša.
    24:49 HRUŠKA - 2:0
     
    24:49
    HC Nové Zámky dali gól!
    Druhý gól na seba nenechal dlho čakať. Obranca MILAN HRUŠKA získal puk pri pravom mantineli a postupoval dopredu. Následne si ho vymenil so Štěpánom Hřebejkom a v páde dokázal s prispením pravej žrde prekonať Teemu Lassilu. Asistencia: Štěpán Hřebejk.
    24:10 ŠILLE - 1:0
     
    24:10
    HC Nové Zámky dali gól!
    Krásna akcia domáceho tímu znamená prvý gól dnešného zápasu. Karel Plášil posunul puk na Adama Zbořila. Český útočník sa neulakomil, našiel lepšie postaveného TIMOTEJA ŠILLEHO, no a ten nemal problém skórovať do odkrytej brány. Asistencie: Adam Zbořil a Karel Plášil.
     
    18:57
    V závere prvej tretiny rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu Branislava Fábryho. Domáci útočník dostáva dve minúty za hákovanie, čo sa nepáči ani domácemu trénerovi Miroslavovi Machovi.
     
    16:26
    Prvú presilovú hru v zápase si zahrajú aj domáci hokejisti. Guillaume Gélinas chyboval na modrej čiare a následne unikajúceho Vladimíra Škodu zastavil podrazením.
     
    13:24
    Prvú šancu v zápase si vypracovali aj hostia. Osamotený Marek Bartánus si počkal na prihrávku spoza brány od svojho spoluhráča, ale z tesnej blízkosti mieril len do ľavej žrde brány.
     
    06:40
    Domáci hokejisti sa dostali do ďalšej obrovskej šance. Johan Philip Lorraine vystihol rozohrávku súpera, postupoval sám na bránu, ale mám pocit, že v nájazde ani len netrafil bránu.
     
    05:06
    Domácim fanúšikom sa to síce nepáči, no ich miláčikovia pôjdu do štyroch. Prvú presilovku si zahrajú hostia spod Urpína, keďže dve minúty za podrazenie dostáva Karel Plášil.
     
    04:47
    Domáci hokejisti sa dostali do ďalšieho prečíslenia. Tentokrát to zobral na seba Eduard Šimun, ale dobrý zákrok predviedol opäť Teemu Lassila. Fín zatiaľ drží nekoncentrovaného favorita zápasu nad vodou.
     
    01:20
    Domáci hokejisti sa dostali do brejku dvoch na jedného a mohli otvoriť skóre zápasu. Zodpovednosť na svoje plecia zobral po prihrávke Adama Zbořila Timotej Šille, ale mieril len do pripraveného brankára.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 25. Šille (Zbořil, Plášil), 25. Hruška (Hřebejk), 60. Zbořil (Fábry) – 26. Mihalik


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Salija, Husák, Plašil, M. Novák, Jass, Hruška, Kuzma, Rehák – Škoda, Novotný, Varga – Šille, Šimun, Zbořil – Fábry, L. Jurík, Hřebejk – Lorraine, Ondrušek, Saulietis.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Ďatelinka, Kubka, Gélinas, Sedlák, Mihalik, Rosandič, Košecký, Giľák – Brittain, Surový, Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille, Bortňák – Kabáč, Češík, Gabor.

    Rozhodčí: Juraj Konc st., Jozef Kubuš – Šimon Synek, Roman Výleta.
    thejrc.org