Trenčín – Nitra 1:3 (kon.) | Nové Zámky – Banská Bystrica 3:1 (kon.) | Košice – Žilina 6:3 (kon.)
Zvolen – Poprad 5:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 6:3 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 28.01.2018, 16:00 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nových Zámkov tretíkrát v sezóne zdolali na domácom ľade Banskú Bystricu. Dnes dokonca v riadnom hracom čase. V tretej tretine svedomito bránili, držali svoje tesné vedenie a ustáli aj záverečnú hru hostí bez brankára. Počas nej mohol skórovať Tomáš Surový, ale namiesto vyrovnávajúceho gólu definitívne rozhodol o osude stretnutia gólom do prázdnej brány Adam Zbořil. Barani prehrali vonku druhý zápas v rade a prichádzajú o líderskú pozíciu. Naopak, bielo-zelení získavali tri cenné body v súboji o play off. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (18:25:34)
     
    Koniec zápasu.
    59:57 ZBOŘIL - 3:1
     
    59:57
    HC Nové Zámky dali gól!
    Je rozhodnuté. Po prihrávke rukou sa vhadzovalo v strednom pásme, no hostia napriek tomu pokračovali v hre bez brankára. Po buly sa dostal k puku ADAM ZBOŘIL a od útočnej modrej čiary ho posiela do opustenej brány. Asistencia: Branislav Fábry.
     
    59:36
    Obrovská šanca na strane lídra tabuľky. Éric Faille to spravil skvele, prešiel s pukom do útočného pásma po ľavej strane, následne pred bránou bekhendom našiel Tomáša Surového, no ten z tesnej blízkosti minul bránu.
     
    59:09
    Jeden z hosťujúcich hráčov šikovne nahodil puk na Samuela Baroša, ktorý už nestihol rozohrať. Vhadzovať sa tak bude v útočnom pásme Banskej Bystrice, ktorá hrá v šiestich hráčoch na ľade.
     
    58:54
    Ďalší ofsajd, tentokrát na strane Nových Zámkov. Vladimír Országh si už berie oddychový čas a zrejme po prípadnom vyhranom vhadzovaní privolá na striedačku Teemu Lassilu.
     
    58:20
    Po banskobystrickom ofsajde sa bude vhadzovať v strednom pásme. Vladimír Országh si zatiaľ neberie oddychový čas a na ľad posiela len päticu svojich zverencov.
     
    57:39
    Lukáš Jurík to teraz spravil veľmi umne. Prešiel s pukom cez červenú čiaru, následne ho len nahodil do útočného pásma a odišiel striedať. Domáci hokejisti už nič neriskujú.
     
    56:46
    Od modrej čiary pálil nepresne Guillaume Gélinas. Puk odrazený od zadného mantinelu si našiel Cason Hohmann, dokázal z otočky vystreliť, ale puk skončil len na betónoch domáceho brankára.
     
    56:12
    Adam Zbořil je zdravotne v poriadku a okamžite sa zapája do diania na ľade. Šikovnou strelou z ľavej strany poslal puk na betóny Teemu Lassilu, ten strelu vyrazil priamo pred Eduarda Šimuna, no ten tiesnený obrancom nestihol zakončiť.
     
    55:36
    Zverenci Vladimíra Országha sa usadili v útočnom pásme, ale domáci hráči ich nepustili do nebezpečnej koncovky. Následne to Róbert Varga nespravil najlepšie, keď vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
     
    55:00
    Presne päť minút pred koncom riadneho hracieho času rozhodcovia prerušili hru, pretože pri domácej hráčskej lavici zostal ležať Adam Zbořil. Toho zozadu trafil Mislav Rosandič, no zdá sa, že sa vylučovať nebude.
     
    54:23
    Ofsajd na strane hostí. Zverencom Miroslava Macha sa dobre darí kúskovať hru, čím nedovoľujú Banskej Bystrici vytvoriť si nejaký výraznejší tlak.
     
    53:53
    Puk opäť skončil na domácej hráčskej lavici. Na buly v útočnom pásme sa už skláňa hosťujúci Éric Faille, no jeho súper bude musieť byť vymenený.
     
    53:22
    V Nových Zámkoch budeme svedkami poslednej reklamnej prestávky. Po nej sa bude vhadzovať v domácom obrannom pásme, pretože strelu Tomáša Surového bez problémov kryje Samuel Baroš.
     
    52:12
    Teraz sme videli tvrdý súboj na útočnej modrej čiare Nových Zámkov. Hlavní rozhodcovia ale nikoho na trestnú lavicu neposielajú, čo sa domácim fanúšikom vôbec nepáči.
     
    51:35
    Puk teraz skončil na hráčskej lavici domáceho tímu. Vhadzovať sa tak bude v stredovom kruhu. Každopádne, Banskej Bystrici sa čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu kráti.
     
    50:55
    Domáci hokejisti početné oslabenie ustáli bez najmenších problémov. Navyše, už v rovnovážnom počte hráčov na ľade sa dostali do brejku, ale strelu aktívneho Eduarda Šimuna kryje Teemu Lassila.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 25. Šille (Zbořil, Plášil), 25. Hruška (Hřebejk), 60. Zbořil (Fábry) – 26. Mihalik


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Salija, Husák, Plašil, M. Novák, Jass, Hruška, Kuzma, Rehák – Škoda, Novotný, Varga – Šille, Šimun, Zbořil – Fábry, L. Jurík, Hřebejk – Lorraine, Ondrušek, Saulietis.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Ďatelinka, Kubka, Gélinas, Sedlák, Mihalik, Rosandič, Košecký, Giľák – Brittain, Surový, Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille, Bortňák – Kabáč, Češík, Gabor.

    Rozhodčí: Juraj Konc st., Jozef Kubuš – Šimon Synek, Roman Výleta.
    thejrc.org