Trenčín – Nitra 1:3 (kon.) | Nové Zámky – Banská Bystrica 3:1 (kon.) | Košice – Žilina 6:3 (kon.)
Zvolen – Poprad 5:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 6:3 (kon.)
konec
HK Detva
6:3 (1:1, 1:1, 4:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Neděle 28.01.2018, 17:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Detva dosiahla v dnešnom súboji s Liptovským Mikulášom iba siedme víťazstvo v aktuálnej sezóne, keď sa tešila po výsledku 6:3. Úvodné dve tretiny boli vyrovnané, čo potvrdzovalo aj skóre. V prvom dejstve sa presadili Števuliak a Sitnikov, v prostrednej časti presne zakončovali Matúš Sukeľ a Murček. Záverečnú tretinu otvoril presný zásah Fekiača, no tentoraz dokázali rýchlo vyrovnať hostia zásluhou Matúša Sukeľa. Z remízového stavu sa však tešili iba chvíľu. Detva skórovala dvakrát v priebehu niekoľkých sekúnd vďaka Gašparovi s Murčekom a rozhodla duel vo svoj prospech. Poistku do prázdnej brány ešte pridal v závere Ščurko. Hokejisti Detvy zostávajú po dnešnom zápase na poslednom mieste s deväťnásťbodovou stratou na deviaty Liptovský Mikuláš. Manko Liptákov na ôsme Nové Zámky však stúplo na päť bodov. (19:40:47)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:15
    Matúš Sukeľ mohol streliť svoj dnešný tretí gól. Hosťujúci útočník zakončoval pohotovo spred brány, no chýbala mu presnosť aj razancia.
     
    58:24
    Liptáci dostávajú k dispozícii ďalšiu presilovku. Miroslav Macejko nedovolene držal protihráča a dostal dve trestné minúty.
     
    57:57
    Detva dala gól! Hokejisti Liptovského Mikuláša boli v presilovke aktívni, často strieľali, ale nedokázali prekonať pozorného Hacketta. Naopak, po naskočení z trestnej lavice získal puk LADISLAV ŠČURKO a zasunul ho do odkrytej siete. Asistencia: Martin Šimon.
     
    56:50
    Pavol Paukovček si zobral oddychový čas a potom odvolal brankára Hollého. Liptovský Mikuláš hrá v šestici proti štyrom hokejistom Detvy.
     
    56:19
    Matthew Hackett odolal tlaku hostí a potom sa strhla pred jeho bránou strkanica. Rozhodcovia opäť udeľovali tresty. Dve trestné minúty dostali Milý a Rapáč, takže je to klasická presilovka Liptákov.
     
    55:47
    Liptovský Mikuláš dostáva výhodu presilovky piatich proti trom. Dve trestné minúty dostal Ladislav Ščurko, ktorý hral so zdvihnutou hokejkou.
     
    55:07
    Domáci hokejisti hrajú veľmi obetavo a vrhajú sa do striel či prihrávok. Vďaka tomu odolávajú presilovke hostí.
     
    54:53
    Andrej Laco je späť na ľadovej ploche, takže Liptovský Mikuláš má k dispozícii skrátenú presilovku o jedného muža.
     
    54:13
    Presilovka domácich sa skončila. Filip Surovka vyprodukoval ofenzívny faul a dostal dve trestné minúty za seknutie.
     
    54:10
    Detva hrala presilovku o dvoch hráčov veľmi staticky a zbytočne váhala so streľbou. Medzitým sa vrátil na ľad Rudolf Huna.
     
    52:53
    Hostia si ešte viac skomplikovali situáciu. Po zlom striedaní hrali v pätici, takže si odpykajú dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    52:34
    Žilka vnikol do útočného pásma, jednou kľučku si vytvoril priestor na zakončenie spred brány, no hostí zachránil Juraj Hollý.
     
    52:10
    Detva bude hrať presilovku. Rudolf Huna urobil zbytočný útočný faul a inkasoval dve trestné minúty za hákovanie.
     
    51:50
    Liptáci prehrávajú o dva góly, a tak vsádzajú všetko na ofenzívu. Zatiaľ sú z toho prevažne brejky domáceho tímu.
     
    51:00
    Juraj Milý s Rastislavom Gašparom sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ale v brejku si nedokázali vyhovieť.
     
    50:20
    Veľká šanca domáceho tímu. Martinovi Bellušovi vyšla individuálna akcia, po pravom krídle sa dostal až do tesnej blízkosti brány, no jeho strelu zastavil Juraj Hollý.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 19. Sitnikov (Ščurko, Chovan), 40. Murček (Macejko, Videlka), 43. Fekiač (Belluš, Sitnikov), 48. Gašpar (Macejko), 49. Murček (Chovan, Videlka), 58. Ščurko (Šimon) – 11. Števuliak (Huna), 34. Sukeľ (Kriška, Koyš), 48. Sukeľ (Koyš, Kriška)


    HK Detva: Hackett – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Gachulinec, Šimon, Macejko, D. Jendroľ, Vyskoč – Belluš, Surovka, Sitnikov – Milý, Gašpar, Žilka – Videlka, Murček, Ščurko – Surový, Jakubík, Piačka.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý – Nemec, Tabaček, Moravčík, Suchý, Nádašdi, Mezovský, Bača, Nitriansky – Rud. Huna, Langhammer, Števuliak – B. Rapáč, Paukovček, R. Rapáč – Kriška, M. Sukeľ, Koyš – Laco, Uhrík, J. Sukeľ.

    Rozhodčí: Fridrich, Siegel – M. Korba, Kaspar
    thejrc.org