Jihlava – Pardubice 3:2 (po pr.) | Litvínov – Zlín 3:4 (po pr.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:4 (kon.)
Vítkovice – Chomutov 7:3 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 3:0 (kon.) | Liberec – Třinec 0:4 (kon.)
Sparta – Kometa Brno 3:4 (po pr.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
3:2 (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 30.01.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý večer z Jihlavy. Extraliga se blíží ke svému konci základní části a je potřeba sbírat každý bod v honbě za lepším umístěním. Dnešní soupeři jsou ale na tom trochu jinak. Zatímco Dynamo hraje o přímý postup do play-off, což nebylo v případě Pardubic k vidění roky, Dukla se snaží co nejvíce stáhnout náskok týmů před sebou a dostat se do dobré psychické pohody před předpokládaným play-out. Horácký zimní stadion, HC Dukla Jihlava vs. HC Dynamo Pardubice, začínáme v 17:30.
     
    HC Dynamo Pardubice
    8. místo, 63 bodů, skóre 109:122, bilance 16-5-5-18
    V dálce možná už svítá. Tento název písničky od skupiny Harlej by se dal pro Dynamo použít napřesno. Po letech strádání na spodku tabulky a dvou barážích v řadě se od nové sezony začali Pardubičtí zvedat a pod vedením charismatického trenéra Holaně jsou nejvýše za posledních pár ročníků. Pardubicím ohromně pomáhají výhry po šedesáti minutách. Z 21 utkání brali šestnáctkrát tři body. Další věcí, která se nepovedla dlouho, jsou body z východočeského derby. První utkání sice Dynamo nezvládlo a v Hradci dostalo „šestku“, zbývající dvě utkání ale vyhrálo dvakrát za tři body. Suma sumárum, Pardubice mají momentálně formu, z posledních šesti utkání čtyřikrát vyhrály, na druhou stranu stačí jakákoliv ztráta jediného bodu a v umístění mezi 6. – 12. místem se to promítne výrazně.
     
    HC Dukla Jihlava
    13. místo, 46 bodů, skóre 91:120, bilance 9-6-7-22
    Jihlava vstupuje do posledních osmi zápasů základní části z předposledního místa a pokud se opravdu tým chytne a bude bodovat, může ještě teoreticky pomýšlet na konec sezony dříve, než v baráži. Zatím posledních šest utkání mělo dvakrát sladkou příchuť v podobě výhry, čtyřikrát byla Dukla poražena. Vítězství ze dvou utkání se ale urodily proti soupeřům okolo své pozice, Jihlava nejprve uvrhla do hlubší krize Litvínov výhrou 3:1, poté doma přetlačila Chomutov 3:2. „Ježci“ byli také aktivní na přestupovém trhu, do Plzně šel Tomáš Kubalík, opačným směrem přišel Petr Straka, jenž v hned prvním utkání v dresu Dukly skóroval proti Zlínu z přesilovky, body to ale nepřineslo (prohra 1:2). Vedení se také pro nedostatečnou herní vytíženost rozhodlo rozvázat smlouvu s obráncem Petrem Ulrychem. Všechny tyto kroky trochu rozvířily spekulace o příchodu dalších hráčů, avšak v případě příchodu nového hráče by to Dukle bylo víceméně k ničemu, aby hráč nastoupil v případné baráži, musí odehrát za tým patnáct utkání, což se již nepovede. Pro Duklu tak bude tento zápas velice klíčový, neboť se může o něco více přiblížit svým soupeřům. Zatím má mezeru dvanácti bodů na Chomutov a náskok tří na Litvínov, ač to před 36. kolem vypadalo tak, že Jihlava byla beznadějně poslední se ztrátou devíti bodů právě na Vervu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Suchánek, Kajínek, J. Zdráhal, Bryhnisveen, Půža, Stříteský, D. Váňa – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – F. Seman, Skořepa (A), Straka – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Hamill.
    trenér: Petr Vlk

    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Hrabal, Trončinský, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Holland, Ščotka – Rolinek (C), Marosz, P. Sýkora (A) – Treille, Tomášek, T. Svoboda – Perret, Poulíček, M. Kaut – Beran, Dušek, Bojko.
    trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Kis, Rampír.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Zbývá zhruba deset minut do začátku utkání, jinak poměrně třaskavý duel mezi těmito týmy dnes bude mít bohužel slabší diváckou návštěvu. Úterní den není moc hokeji nakloněn a dnešní návštěva se bude pohybovat zhruba okolo 4200 diváků. Dobře je zaplněn hostující sektor, ten odhaduji na 280 hlav.
     
    Současně s nástupem obou týmů na led je vytažen opět Megadres. Oba kapitáni se zdraví a vše se chystá na utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Netrvalo dlouho a máme tu první přerušení. Hosté se dopustili ofsajdu a chvíli trvalo, než se hra uklidnila, hvizd sudího nebyl moc silný.
     
    00:33
    Zatím jsou k vidění nepřesnosti. Domácí v nich vystřídali hosty a dopustili se icingu, hra se stěhuje k Dukle do pásma.
     
    00:51
    První střelu utkání vyslal Zeman na Kacetla, směr byl velmi odlišný od postavení branky a hra se opět vrací k domácím do pásma. Tam Dukla vytvořila chybu a Mojžíš vystřelil od modré, Kořenářovi střela nadělala problémy, s pukem si ale nějak ve spolupráci s obranou poradil.
     
    01:51
    Další střela od Boyka, skončila v ochranné síti a bude se vhazovat po Kořenářově levici. Buly dopadlo lépe pro hosty, kteří kombinují v útoku, avšak bez úspěchu a Dukla se osvobozuje. Puk následně skončil na střídačce hostí a hra je přerušená.
     
    02:25
    Po pasu od Kajínka se napřáhl Suchánek, jeho střela rozduněla pouze plexi za Kacetlovou brankou. Ze hry mají zatím více hosté, o tom žádná.
     
    03:13
    Holland si potáhl puk o něco dále, než byl schopen dojet, čehož využil Čachotský a chtěl vystřelit, americký bek ve službách Dynama mu ale celou akci zatrhl a následně se dostali hosté do ofsajdu.
     
    03:53
    Skořepa při nájezdu do útočného pásma zanechal kotouč za sebou a pomoci mu musel Bryhnisveen. I přesto se ale dostaly Pardubice na kotouč a opět kombinují, nyní se pokusili prolomit obranu z levého křídla.
     
    04:58
    Žálčík křižným pasem vybídl na modré Anděla, jeho střelu z levého kruhu Kacetl zkrotil. První vážnější šance Dukly a utkání samotného!
     
    06:10
    Dostálek se dostal přes Trončínského před bránu, ale jeho pokus o střelu byl zastaven tím samým bekem. Dukla ale pásmo vůbec neudržela a jede zase do obrany. Bude mít ale první přesilovku.
     
    06:39
    Vyloučen je hostující Treille za přitažení si jednoho z hráčů v útočném pásmu k sobě. Zbytečný faul, doufejme, že tato přesilovka probudí atmosféru na stadionu, která dnes není dobrá.
     
    06:51
    Diviš nabil na modrou Zdráhalovi, který to poslal na kasu z první, Kacetl s obtížemi vyrazil! Následně se dopředu probíjel Poulíček, jeho pokus byl blokován a skončil v ochranné síti.
     
    07:30
    Domácí maskot si nyní zpříjemňuje chvíle menším vysmíváním Treillemu na trestné. No, není to moc sportovní, na ledě zatím Dynamo brání úplně v poklidu přesilovku.
     
    08:28
    Jedenáct sekund do konce přesilovky, Stříteský posunul na Suchánka, domácí obránce vyslal střelu, hostující brankář podržel puk v lapačce a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    09:02
    Postupně se začíná Dukla dostávat do utkání. Po dalším průniku vyslal tvrdou střelu Kajínek, hostující gólman má opravdu zatím více práce než jeho protějšek.
     
    09:53
    Tomášek se jal tečovat kotouč před bránou po přihrávce od Treilla u levého mantinelu, kotouč proletěl kousek od levé tyče! Následná střela Cardwella byla pro Kořenáře lahůdka.
     
    10:20
    Straka si s Mojžíšem vyměnil pár srdečných pozdravů holí, sudí netrestá a nechává hru pokračovat. Domácí spáchali ofsajd a hra se přesunuje do středního pásma.
     
    10:50
    Je to tak, Seman sklepával kotouč na zem rukou a přitom ho posunul na hůl Skořepy. Přihrávka rukou.
     
    11:02
    Kacetl si zahrával s prvním gólem Dukly, když nezvládl rozehrávku spojenou s výjezdem za branku a jeden domácí hráč nedorazil kotouč do branky!
     
    11:30
    První bitka! Po faulu na Svobodu v obranném pásmu Dukly od Kajínka vyjel Wishart mstít svého kolegu a Kajínkovi naložil celkem pěkně od cesty. Bude se vylučovat, uvidíme, jak budou znít tresty!
     
    11:30
    Stále se rozhodčí nemohou dohodnout…
     
    11:30
    Tak je to nyní hodně vyhecované a pokuty určitě od svazu za nadávky fanoušků přijdou. Za faul kolenem dostal Kajínek dvě minuty a za bitku další dvě. Wishart dostal za bitku dvakrát dvě minuty a navrch jeden desetiminutový. Hraje se tak čtyři na čtyři.
     
    11:30
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Ty Wishart – 10 min. osobní trest, bitka).
     
    12:13
    Dynamo hraje tuto pasáž velmi dobře a má několik šancí. Například Tomáškova střela neměla daleko ke gólu. Následně se hosté dopustili úmyslného ofsajdu a Svoboda hodně protestoval, načež začal ostře protestovat, čímž si popudil sudího Pešinu a jihlavské publikum.
     
    12:23
    Navrátilec Váňa nevěděl dost dlouho, co s pukem, tak ho prostě zkusil nahodit na branku a kotouč byl zblokován, Dynamo vyhodilo ihned poté na icing a Dukla zůstane v útoku.
     
    12:55
    Straka využil blokování střely Poulíčkem a následného odrazu od mantinelu, před bránou hostí bylo následně hodně rušno, puk tam mohl doklepnout víceméně kdokoli, Kacetl se roztáhl v brankovišti a puk dál nepustil!
     
    13:28
    Skořepa při snaze ubránit průnik jednoho z hostujících hráčů použil svoji hůl jako páčidlo a jde ven, přisednout si ke Kajínkovi.
     
    14:12
    Čachotský získal puk na modré čáře a šetří čas, nikam se absolutně nežene. To samé zopakoval následně Žálčík a máme pryč přes polovinu přesilovky.
     
    14:57
    Bryhnisveen opět velmi dobře vyhazuje kotouč ven.
     
    15:27
    Velmi dobře odbráněné oslabení ze strany Dukly, Skořepa naskočil na led.
     
    16:00
    Druhá přesilovka pro Duklu. Beran předjel Anděla, ale stále zanechával loket na jeho helmě a to byl ten impuls pro sudího, Berana vyloučit.
     
    16:22
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla vede a využívá přesilovku, což je u ní poslední dobou poměrně častá věc. Za brankou stojící Dostálek předal Čachotskému, který našel krásným pasem na modré čáře MATĚJE STŘÍTESKÉHO a ten tradičně propálil vše před sebou, včetně gólmana Kacetla. Asistence: Tomáš Čachotský, Vlastimil Dostálek
    16:22 Matěj STŘÍTESKÝ - 1:0
     
    16:36
    I přes vedení Dukly je to na tribunách takové nemastné, neslané, větší emoce přinesla opravdu 12. minuta a faul Kajínka. Diviš si tělem udržel za sebou jednoho z pardubických hráčů a pokusil se o rozehrání útoku, leč neúspěšně.
     
    18:08
    Trončínský i přes hru bez hokejky na hraně modré čáry v práci s pukem pokračoval, je tak pískán úmyslný ofsajd.
     
    18:43
    Neměl to nyní Kořenář vůbec jednoduché, měl před sebou několik hráčů a puk mezi nimi, aby hlavní Pešina viděl, musel si odstranit jednu z holí hostujících hráčů. Hra byla následně přerušena a vhazuje se po pravici domácího gólmana.
     
    19:19
    Svoboda se pokoušel o rozehrání z rohu před bránu, tam ale nikdo nebyla a Jihlava následně vyjela do útoku, střelu Anděla vyrazil Kacetl.
     
    19:39
    Pardubice začínají pomalu ztrácet nervy a lidově řečeno, tečou. Po vyloučení Trončínského za držení Hubáčka byl vyloučen jednak sám obránce, ale také hostující Svoboda za pár nemístných poznámek k sudímu, má to za deset trestných minut.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Konec první třetiny, která byla velmi vyhrocená zejména v druhé polovině třetiny po faulu Kajínka. Oba týmy od tohoto momentu hodně přitvrdily a sudí mají zatím těžkou práci. Dukla ale vede, prosadil se tradiční snajpr od modré, Matěj Stříteský. Další třetina začne zhruba za 16 minut, tedy v 18:29.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Domácí najíždí do útočného pásma, neboť dohrávají přesilovku po vyloučení Trončínského. Zatím se jim to ale úplně tak nedaří.
     
    20:53
    Zeman našel křižnou přihrávkou Čachotského, ale jemu střela nesedla a měla velmi slabou razanci. Domácí kapitán se následně pokusil protlačit blíže bráně, nebyl v tom ale úspěšný.
     
    21:49
    Trončínský přenechal volnému Rolinkovi mezi kruhy, jeho zakončení bekhendem skončilo těsně vedle levé tyče Kořenářovy branky!
     
    22:38
    Žálčík rozjel rychlé nohy a dostal se přes celé hřiště na pravý kruh, odkud vystřelil a nechal Kacetla připsat další zákrok.
     
    23:11
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pokus o blok střely paradoxně vyústil v gól Dynama! Trončínský se napřáhl na modré a proti němu vyjel na blokování jeden z domácích hráčů. Ten však svoji holí tečoval tak nešťastně, že kotouč sklepl do země a skákající ho do brány dorazil VLADISLAV BOJKO, Kořenář byl bezmocný. Asistence: Marek Trončínský, Sacha Treille.
    23:11 Vladislav BOJKO - 1:1
     
    24:28
    Čachotský rozjel útočné tažení, přenechal doprava na Dostálka a domácí forvard viděl rozjetého Zemana, kotouč mu tedy diagonálně přes pásmo přenechal a Zeman před Kacetlem poslal kotouč o pár centimetrů vedle pravé tyče!
     
    25:44
    Dukla mírně vypadla z role a je nyní submisivnějším typem v utkání. Nyní se ale bude stěhovat do útočného pásma, hosté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    26:33
    Holland to vzal pěkně od podlahy a poslal tvrdě na zem Hubáčka. Domácím se to logicky nelíbí, o to více, že byl Hubáček zády k americkému bekovi. Pardubice jsou v držení puku a tlačí domácí celek.
     
    27:54
    Další icing Pardubic, dnes jich Východočeši vyprodukovali poměrně velký počet.
     
    28:05
    Během komerční pauzy jde ven Seman za nedovolené bránění, využijí hosté tuto přesilovku? Na trestné Pardubic sedí stále Svoboda, jeho mise na lavici se ale blíží ke konci.
     
    28:34
    Krásná akce Straky ve vlastním oslabení a tohle měl být gól! Skořepa rozehrál po zisku puku na Stříteského, který si šikovně všiml najíždějícího kolegy ve středním pásmu a kotouč mu poslal o mantinel. Straka si obhodil ještě jednoho obránce a švihem z mezikruží trefil vnitřní část levé tyče!
     
    29:26
    Pardubice tlačí ve vlastní přesilovce svého soupeře, kombinují okolo brány Kořenáře. Poslední střelu vyslal z hole Tomášek a Kořenář udržel kotouč ve výstroji. Následně se strhla menší strkanice, vše je ale rozehnáno v poklidu.
     
    30:05
    Domácí v plném počtu.
     
    30:24
    Seman se pokusil v rychlosti vynalézt styl, jakým ubránit o hlavu vyššího Treilleho. Volil něco jako naskočení, ale nepovedlo se mu to dokonale a Treille pokračoval v útočném tažení.
     
    30:58
    Začíná se nám tu rozehrávat partie s vyloučeními. Chvíli poté, co opustil brány lavice hanby Seman, je trest za hákování vyměřen Bryhnisveenovi. Hra začne, až se opraví led, který je v oblasti modré čáry mírně naprasklý.
     
    31:05
    Bylo štěstím pro Duklu, když Svobodovi projel pas od Trončínského mezi nohama. V případě, že by si Svoboda puk zpracoval, měl by před sebou prázdnou bránu. Takhle musí Dynamo rozjíždět útok odznovu, neboť se Dukla osvobodila.
     
    32:20
    Jihlava se brání rychlým, ale poměrně nepřesným kombinacím z dílny hostující pětky.
     
    32:52
    Až teď, pět sekund před koncem se vysokým obloukem povedlo vyhodit kotouč ven z pásma a Jihlava je venku z nejhoršího. Další nahození raději podržel Kořenář v lapačce a máme tu další komerční přestávku.
     
    33:29
    Ač to vypadalo s ofsajdem všeljak, nakonec Dukla modrou čáru dříve než puk nepřekročila a Skořepa mohl vyslat zajímavou jedovku, která protáhla Kacetla.
     
    33:58
    Těžko říci, co nyní sudí Svoboda viděl, když se rozhodl vylučovat Semana za nedovolené bránění. Zřejmě nějakou dohru souboje. Nicméně tím opět zvedl diváky ze sedaček, neboť měli domácí nadějný brejk 3 na 2. Trest je ale přednější.
     
    34:36
    Kulometnou palbu předvedli tři hráči Dynama, až ta poslední, Wishartova střela, skončila ve výstroji Kořenáře, který tak přerušuje hru.
     
    35:19
    Trončínský svým nepovedeným nahozením naopak přitopil pod kotlem, neboť se u kotouče srazila trojice domácích a ti tak nemohli dobře vyhodit. Dynamo hraje přesilovky slušně, zatím z nic nedalo ale ani branku.
     
    35:58
    Domácí v plném počtu.
     
    36:16
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ohromná zloba na domácí straně a palba dalších nadávek. Tohle už za pokutu bude určitě. Dukla reklamuje faul na Skořepu na pravém kruhu obranného pásma, ale gól platí. Tomášek si po tomto souboji uzmul pro sebe kotouč a posunul ho na modrou čáru k MARTINU KAUTOVI, ten střelou pod víko z první dává Dynamu vedení. Asistence: David Tomášek
    36:16 Martin KAUT - 1:2
     
    36:48
    Žálčík chtěl srovnat záhy, z mezikruží mířil ale přímo doprostřed a Kacetl si připsal další zákrok.
     
    36:49
    Domácí fanoušci opravdu dávají sudím pěknou sodu. Pokřik různě upravují a vše vyvrcholilo odpovídačkou protějších tribun. No, Jihlava si pěkně zahrává s šéfy disciplinární komise.
     
    37:51
    Na ledě se hra uklidnila, ale fanoušci se opravdu na konto rozhodčích baví náramně. Tohle asi na žádném stadionu nebylo dlouho k vidění. Domácí zakládají útok, ale je to takové nijaké.
     
    39:12
    Stříteský rozjel další akci a chtěl posunout na Anděla, jenže ten nebyl v letu kotouče a třetina se pomalu dohrává.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Konec druhé dvacetiminutovky, která byla velice nervózní, moc tomu nepomohly ani některé výroky sudích. Dvě gólové šance měla Jihlava, Zeman po pasu od Dostálka mířil vedle, Straka po krásné individuální akci trefil tyčku. Udeřilo tak Dynamo, po velmi sporném zákroku na Skořepu skóroval Kaut. Zpět se vrátíme za 15 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Váňa pokusil vyhodit kotouč „po prknech“, nepovedlo se mu to ale nejlépe a Dukla se musela bránit.
     
    41:31
    Dynamo vstoupilo do třetiny opět aktivněji a Holland měl na hokejce třetí gól, puk mu ale před Kořenářem sklouzl z hole!
     
    42:40
    Suchánek nyní nerozehrál vůbec dobře a kotouč víceméně odevzdal útočníkovi stojícím před ním. Čachotský rozjíždí útočné tažení, Bryhnisveen využil jeho rozvážky a poslal do brankoviště expresní střelu, ta si cíl ale nenašla. Hostům je signalizován ofsajd.
     
    44:24
    Dynamo se začíná pomalu soustředit na obrannou fázi a vyhazuje puky. Jeden takový posloužil k spuštění tlaku, Diviš ostře pálil z úhlu, veškeré střely zaváněly závarem, ale nakonec vše pokračuje za stejného stavu.
     
    45:45
    Kaut chtěl odehrát kotouč, nechal ho ale za sebou a Semanovi chyběl kousek k tomu, ho Kautovi odebrat a otočit hru.
     
    46:11
    Trončínský za bránou podsekl jednoho z domácích hráčů a jde na dvě minuty ven. Toto velice náležitě oceňuje místní publikum, které sudím tleská během signalizace trestu. Komerční přestávka.
     
    46:18
    Zeman si vyměnil puk se Stříteským a rozjel obléhání východočeské obrany. To ukončil střelou od pravého mantinelu kapitán Čachotský a bude se vhazovat po pravici Kacetla.
     
    46:57
    Nepřesná přihrávka a Dynamo vyhazuje přes všechny čáry z pásma. Kacetl další nahození chytl do lapačky a přerušil tak hru.
     
    47:29
    Stříteský takovým rugbyovým zákrokem poslal k zemi Rolinka, zde by to asi trestat chtělo, ale neděje se tak a Dukla je opět v tlaku.
     
    48:11
    Hosté v plném počtu.
     
    48:49
    Sýkora se jednoduše napřáhl a trefil Zdráhala přímo do hole. Jasné dvě minuty, kvalifikace: sekání.
     
    48:54
    Poulíček sprintoval za vyhozeným pukem z poloviny Pardubic, Zdráhal byl ale rychlejší a odmítl jakékoliv drama. Ten samý hráč o pár sekund později měl možnost na střelu z modré čáry, Kacetl opět chytá a předvádí dnes dobrý výkon.
     
    49:45
    Trenér Vlk bude svým hráčům určitě vyčítat dlouhou dobu přípravy na střelu. Suchánek dostal rychlý pas do nezformované obrany a mohl střílet z první, jenže si kotouč podržel a střílel tak až velmi pozdě, kdy se stihla obrana navrátit na svá místa.
     
    50:35
    Domácí kapitán se pokusil o sólo, poslední klička mu ale byla zaražena před brankářem hostí. Na druhou stranu následně vyjel Rolinek, objel bránu a přihrával Hrabalovi, mezitím byl již pardubický bek obsazen a bylo po nadějích.
     
    51:31
    Zdráhal měl těžkou práci, nepřesnou přihrávku si musel zpracovat tak, aby kotouč nevěnoval Bojkovi na zádech. Jihlava utahuje šrouby, dobré pokusy měl jak Suchánek, tak Váňa, Váňův pokus byl ale zastaven holí jednoho z hostujících obránců. Komerční přestávka.
     
    52:30
    Ležící Bryhnisveen zastavil tah Sýkory podél mantinelu a otočil tak hru směrem dopředu.
     
    52:40
    Jenže Marosz chtěl vyhodit z pásma tak moc, že kotouč poslal na tribunu a je vyloučen na dvě minuty. Třetí přesilovka Jihlavy, gól zatím nepřichází.
     
    53:04
    Zatím neurovnaná přesilovka Dukly, ale přesto se dostal ke střele Diviš, Kacetl mírně zdvihl směr lapačkou a puk skončil v ochranné síti.
     
    53:33
    Postrádá to takový ten tah na branku, je to sice solidně sehraná přesilovka, ale chybí tomu ta jiskra, úplně přesně nevím, jak to vyjádřit. Bryhnisveen dostal nabito na modrou a kotouč si cestu do branky opět nenašel.
     
    54:58
    Straka podél mantinelu nevypadal, že by chtěl sjet k brance a pokusit se Kacetla překvapit. Sice sjel k brance, Kacetla ale nepřekvapil a jdeme do poslední pětiminutovky.
     
    55:47
    Icing Dynama, hra se tak stěhuje zpět do jejich pásma.
     
    55:49
    Dnešní utkání sleduje 4 183 diváků.
     
    56:10
    Hubáček z pravého křídla rozjel akci a nahrál na Zemana, který se pokusil přenechat dozadu na Čachotského, to už ale byla nadstavba a ta se nepovedla.
     
    57:10
    Toto byl velice nepříjemný zákrok od Marosze, který poslední dobou stráví víc času na trestné, než na ledě. Holí do obličeje trefil Straku, v jeho obličeji se navíc vyskytla krev a je to za čtyři minuty. Pro Duklu platí jedno: teď, nebo nikdy.
     
    57:29
    Střela Stříteského byla zblokována a následně se Dynamo osvobodilo.
     
    57:47
    A další vyhození, fanoušci začínají pomalu ztrácet nervy s přesilovkou hráčů.
     
    58:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Kdo jiný by v tom gólu mohl mít prsty? Rány od modré jsou jeho doménou a potvrzuje to nyní. Po neúspěšné kombinaci se na modré napřáhl Stříteský, jeho střelu před Kacetlem lehce tečoval JOSEF SKOŘEPA a je srovnaný stav za ohromného aplausu celého stadionu. Asistence: Matěj Stříteský
    58:28 Josef SKOŘEPA - 2:2
     
    58:28
    Upravuje se opět led, chvíli se nehraje.
     
    58:36
    Uvidíme, co vymyslí Jihlava. Má možnost dokonce rozhodnout utkání, Maroszovi běží stále dvouminutový trest.
     
    59:11
    Dukla chce opravdu rozhodnout v šedesáti minutách a tlačí na pilu! Jedna ze střel nadělala Kacetlovi problémy a nechybělo mnoho, aby šli domácí do vedení. Timeout pro domácí.
     
    59:25
    Bude to drama až do konce, Poulíček je bez hole!
     
    59:48
    Stříteský napálil tvrdě Poulíčka a vyhodil Duklu z pásma.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Jdeme do prodloužení, oba týmy tak mají po bodu. Bylo to drama až do konce, v 59. minutě tečoval střelu Stříteského Josef Skořepa a srovnal tak stav utkání na 2:2. Dukla půjde do prodloužení s přesilovkou po vyloučení Marosze, bude trvat celých 27 sekund.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:17
    Hubáček tvrdě dohrál Poulíčka, Dynamo i přesto vyhodilo z pásma a bude se hrát 4 na 4.
     
    60:37
    Suchánek nastřelil brusle prvního obránce a vyhodil Jihlavu z pásma. Jenže Anděl si vzal puk a z levého kruhu střelil do pravé tyče, sudí rozpažil, domácí chtějí video!
     
    61:29
    Přerušena hra, střílel Suchánek, sudí jde volat video po střele Anděla!
     
    61:29
    Domácí fanoušci urážejí v přerušené hře kapitána Pardubic Rolinka, ten to bere s úsměvem. Gól neplatí, pokračujeme ve hře!
     
    62:01
    Skořepa přišel o kotouč a rozehrává, ale hodně se štěstím útok Dukly.
     
    62:44
    Dukla snad poprvé za prodloužení ztratila kotouč, ale nemusí jí to mrzet, Dynamo vyhodilo na icing.
     
    63:22
    Bojko prostě musel zatáhnout za brzdu, nechtěl-li vidět třetí gól Dukly v síti a podrazil Anděla u branky Kacetla. Jasné dvě minuty.
     
    63:39
    Rolinek vyhazuje z pásma a Dynamo jede střídat.
     
    64:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tlak Dukly přerostl v gól, který rozhoduje o dvou bodech pro domácí! Čachotský posunul puk na RADKA HUBÁČKA, který si vyměnil rychle kotouč s Divišem a dorazil puk do brány. Asistence: Richard Diviš.
    64:16 Radek HUBÁČEK - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Dámy a pánové, skončilo nám utkání plné zvratů. Dukla šla do vedení v 17. minutě, když skóroval Stříteský. Dynamo ale otočilo stav ve druhé třetině po gólech Bojka a Kauta a vypadalo to, že dnes body pro Duklu neklapnou. Jenže prohru odmítl tečí Josef Skořepa a v prodloužení rozhodl Radek Hubáček. Ode mě je to dnes vše, z rozveseleného HZS se s vámi loučí Tomáš Kalas. (20:17:45)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 17. Stříteský (Čachotský, Dostálek), 59. Skořepa (Stříteský), 65. R. Hubáček (Diviš) – 24. Bojko (Trončinský, Treille), 37. M. Kaut (Tomášek)


    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Suchánek, Kajínek, J. Zdráhal, Bryhnisveen, Půža, Stříteský, D. Váňa – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – F. Seman, Skořepa (A), Straka – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Hamill.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Hrabal, Trončinský, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Holland, Ščotka – Rolinek (C), Marosz, P. Sýkora (A) – Treille, Tomášek, T. Svoboda – Perret, Poulíček, M. Kaut – Beran, Dušek, Bojko.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Kis, Rampír

    Diváci: 4 183
    thejrc.org