Jihlava – Pardubice 3:2 (po pr.) | Litvínov – Zlín 3:4 (po pr.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:4 (kon.)
Vítkovice – Chomutov 7:3 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 3:0 (kon.) | Liberec – Třinec 0:4 (kon.)
Sparta – Kometa Brno 3:4 (po pr.)
po prodl.
HC Sparta Praha
3:4 (0:1, 1:0, 2:2 - 0:1)
HC Kometa Brno
Úterý 30.01.2018, 18:30 • O2 arena • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:15 Martin NEČAS - 3:4
     
    60:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    To bylo hodně rychlé. Erat našel krásnou přihrávkou na červenou čáru nikým nehlídaného MARTINA NEČASE, který jel sám na brankáře. Mladý forvard si počínal jako zkušený mazák a trefil se pod horní tyčku. Aittokallio neměl šanci. Asistence: Martin Erat.
    59:54 Martin ERAT - 3:3
     
    59:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Strhující utkání má další zápletku! Krátce po vypršení trestu pro Hynka Zohornu se Kometa dostala ke kotouči a brankář Čiliak pádil na střídačku. Brněnští se dostali do útočného pásma a jako správný kapitán vstřelil MARTIN ERAT šest sekund před koncem základní hrací doby vyrovnávací branku! Asistence: Martin Zaťovič a Hynek Zohorna.
    52:16 Richard JARŮŠEK - 3:2
     
    52:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelný obrat! Sparta využila euforie po vstřelené brance a podařilo se jí Kometu dokonale rozebrat. Domácí se dostali po další chybě v rozehrávce Brna do šance a RICHARD JARŮŠEK si počínal nekompromisně. Na jeho přesnou střelu Čiliak nestačil a Pražané poprvé v zápase vedou! Bez asistence.
    50:05 Jiří ČERNOCH - 2:2
     
    50:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Takový řev po vstřelené brance už O2 arena dlouho nezažila. Sparta měla před brankou Komety tlak a podruhé v utkání se jí podařilo vyrovnat! Po sérii střel vypadl puk vedle brankoviště a Řepík jej poslal na modrou čáru, kde byl připravený Pavelka. Po střele sparťanského beka Čiliak puk vyrazil, ale neměl ho ve své moci a obránci Komety nevěděli, kde jim hlava stojí. Zmatku před brankou využil JIŘÍ ČERNOCH, který se nejrychleji zorientoval a poslal puk do sítě! Asistence: Tomáš Pavelka a Michal Řepík.
    45:05 Hynek ZOHORNA - 1:2
     
    45:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté přece jen přesilovou hru využili a jdou do vedení! Kometa sehrála celou početní výhodu velice dobře a nakonec je za to odměněna. Erat našel přihrávkou HYNKA ZOHORNU, který byl připraven na pravém kruhu pálit z první, a svou střelu umístil naprosto přesně! Asistence: Martin Erat.
    25:28 Petr VRÁNA - 1:1
     
    25:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácímu týmu se po dlouhém obléhání branky Komety podařilo vyrovnat! Kotouč už téměř vyletěl z útočného pásma Sparty, když ho na modré čáře zachytil obránce Mikuš, a udělal to jediné možné, co v tu chvíli mohl – nahodil jej na branku. Letící kotouč tečoval před brankou skvěle clonící PETR VRÁNA, který překonal bezmocného Čiliaka. Asistence: Juraj Mikuš a Richard Jarůšek.
    06:01 Martin NEČAS - 0:1
     
    06:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš. Kometa se dostala do první vážnější příležitosti a hned ji proměňuje! Hynek Zohorna poslal v přečíslení dva na jednoho ideální přihrávku na MARTINA NEČASE, který bekhendem velice šikovně usměrnil puk pod horní tyčku. Brankář Aittokallio byl bezmocný. Asistence: Hynek Zohorna a Alexandre Mallet.
    Marken.cz

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 26. P. Vrána (Mikuš, Jarůšek), 51. Černoch (T. Pavelka, Řepík), 53. Jarůšek – 7. Nečas (H. Zohorna, Mallet), 46. H. Zohorna (M. Erat), 60. M. Erat (Zaťovič, H. Zohorna), 61. Nečas (M. Erat)


    HC Sparta Praha: Aittokallio (J. Laco) – Z. Michálek, T. Pavelka, Mikuš, Kalina, Švrček, Ďaloga, Nedomlel – Forman, Pech (A), Klimek – Řepík, Černoch, Buchtele – Jarůšek, P. Vrána (C), Kudrna – Uher, Rousek, Kumstát (A).
    HC Kometa Brno: Čiliak (Dostál) – O. Němec (A), J. Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec – M. Erat (A), P. Holík, Zaťovič – Haščák, Hruška, Vincour – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – L. Horký.

    Rozhodčí: Fraňo, Šír – Lederer, Gebauer

    Diváci: 11 054
    thejrc.org