Rennes – PSG 2:3 (kon.)
konec
Stade Rennes
2:3 (0:1)
Paris Saint-Germain
Úterý 30.01.2018, 21:05 • Roazhon Park, Rennes • Francouzský Ligový pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 7:1. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:2. (23:05:27)
     
    Pařížský velkoklub nakonec potvrzuje roli velkého favorita s postupuje do finále Francouzského Ligového poháru. Na trávníku Rennes vítězí tým okolo hvězdného Neymara 3:2.

    PSG si postupem prvního poločase vytvářelo tlak, ale střely nepřicházely. Vše prolomil až Thomas Meunier, který trochu se štěstím poslal odražený míč z voleje za záda bezmocného Dialla. Ještě před poločasem dostal míč do sítě také Khazri, ale jeho branka nebyla uznána pro dotek ruky při zpracování. V úvodu druhé půle naplno prokázal lídr Ligue 1 svou sílu v útoku. Nejprve se prosadil z dorážky Marquinhos, následně také střelou z velkého úhlu střídající Giovani Lo Celso a zdálo se, že je rozhodnuto. Po hodině hry byl však vyloučen za faul ve středovém kruhu Kylian Mbappé a Rennes se dostávalo více a více do útoku. Před minut před koncem snížil na 1:3 hlavičkou Diafra Sakho, ve třetí minutě nastavení pálil přesně k tyči Sanjin Prčič, ale ani to na rozjeté PSG nestačilo.

    Tým Tomáše Koubka, který do dnešního zápasu z lavičky nezasáhl končí v semifinále. Pařížský celek se může těšit na finálového soupeře, který vzejde ze souboje Monaka s Montpellier.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Neymar si pomohl rukou v souboji s Prčičem a dostává žlutou kartu. Rennes má stále šanci na vyrovnání.
    90+3. PRČIČ - 2:3
     
    90+3
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Rennes dramatizuje samotný závěr druhého poločasu. Střela Andrého se ještě neujala, ale následně se balon odrazil přesně proti noze SANJINU PRČIČOVI, který parádně napálil míč k pravé tyči. PSG bude mít ještě v posledních sekundách druhé půle co dělat.
     
    90+2
    Hunou si chtěl vyšlápnout na bránícího Meuniera, ale střelec první branky celou situaci zvládl skvěle, když soupeře nenechal jít do volného prostoru.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Diarra se vydal na útočný výlet, ale těsně před vápnem ho čistě připravil o míč André. Následně se však PSG vrátilo do kombinace po chybě Prčiče.
     
    89
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Rabiot, přichází Diarra.
     
    88
    Hráčům PSG dvoubrankové vedení nestačí. Nejprve se před vápnem uvolnil Neymar, ale přes Gelina se ke střele neprosadil, poté pálil Lo Celso, ale ani jeho střela se mezi tři tyče nepodívala.
     
    87
    Siliki ve středu pole sestřelil skluzem Rabiota a je za to odměněn žlutou kartou od hlavního rozhodčího.
    86. SAKHO - 1:3
     
    86
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Nyní už se mohou domácí radovat doopravdy. DIAFRA SAKHO si naskočil v klubku hráčů na přesný centr z levé strany a hlavou ho umístil ke vzdálenější tyči. S parádním zakončením už nic nezmohl ani Kevin Trapp.
     
    86
    A další neuznaná branka Rennes! Po parádní přihrávce za obranu se dostal míč k zadní tyči, kde byl zcela volný André. Jeho skluz dopravil míč do sítě, ale je pískán ofsajd.
     
    85
    Hunou znovu donutil Trappa k výbornému zákroku. Po střele z pravé strany musel hostující brankář natáhnout své tělo k levé tyči.
     
    84
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Di María, přichází Nkunku.
     
    83
    Diafra Sakho se dostal do jasné šance. Zcela osamocen mohl zakončovat, ale Trapp výborně vyběhl a míče vyrazil na rohový kop.

    Vít Schück

    Branky: 86. Sakho, 90+3. Prčič – 25. Meunier, 54. Marquinhos, 58. Lo Celso

    Karty:   29. Sarr (REN), 65. Prčič (REN), 71. Traoré (REN), 87. Siliki (REN) – 90+3. Neymar (PSG)   61. Mbappé (PSG)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 7:1. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:2.
    Stade Rennes: Diallo – Traoré, Gnagnon, Gelin, Baal – Bourigeaud, Prčič, André (C), Khazri (72. Siliki), Sarr (64. Hunou) – Gourcuff (46. Sakho)
    Náhradníci: Koubek – Sakho, Brandon, Siliki, Bensebaini, Hunou, Danzé

    Paris Saint-Germain: Trapp – Meunier, Marquinhos (C), Kimpembe, Berchiche – Verratti, Rabiot (89. Diarra), Pastore (46. Lo Celso) – Di María (84. Nkunku), Mbappé, Neymar
    Náhradníci: Aréola – Diarra, Nsoki, Cavani, Lo Celso, Kurzawa, Nkunku
    thejrc.org