Buffalo – New Jersey 1:3 (kon.) | Carolina – Ottawa 2:1 (kon.) | Boston – Anaheim 1:3 (kon.)
Pittsburgh – San Jose 5:2 (kon.) | Columbus – Minnesota 2:3 (1:2 po s.n.) | NY Islanders – Florida 1:4 (kon.)
St. Louis – Montreal 3:1 (kon.) | Winnipeg – Tampa 3:1 (kon.) | Nashville – Chicago 1:2 (kon.)
Dallas – Los Angeles 0:3 (kon.) | Calgary – Vegas 2:4 (kon.) | Vancouver – Colorado 4:3 (po pr.)
konec
Dallas Stars
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Los Angeles Kings
Středa 31.01.2018, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:16
    Úplně samotný Ritchie unikal na Darcyho Kuempera. Jenže ani tentokrát Dallas neskóruje, brankář Kings skvěle zasáhl betonem a drží čisté konto.
     
    50:21
    Nejspíš poslední šance pro domácí, jak se zápasem něco udělat. Torrey Mitchell dostává dvě minuty za hrubost poté, co se pustil do Radka Faksy. Tak uvidíme.
     
    43:35
    Honka dorážel skákavý puk na brankovišti, zkoušel do uklidit mezi betony soupeřova gólmana. Jenže střelecké trápení Stars pokračuje i nadále.
    41:05 Alec MARTINEZ - 0:3
     
    41:05
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Začátky třetin dnes hostům velmi dobře fungují, tady je další důkaz. Kings nejprve ubránili zbytek oslabení, hned z protiútoku se prosadili a zvýšili svůj náskok na tříbrankový. Bishopovi vypadla střela z pravého kruhu, kterou na něj poslal někdo z útočníků Los Angeles. A to bylo klíčové. Následně totiž získal touš u mantinelu obránce ALEC MARTINEZ, jenž brankáře Stars prostřelil z dálky kousek nad ledem. Co je zajímavé, všechny góly dnes zatím dali bekové. Asistence: Torrey Mitchell, Tanner Pearson.
     
    38:56
    Na konci prostředního dějství si Dallas Stars zahrají přesilovku. Dustin Brown je nucen odejít za katr, protože vyfasoval dvě minuty za jasné sekání.
     
    36:31
    Výborná práce Darcyho Kuempera, jenž zastavil dvakrát poskakující kotouč. Dvojice hokejistů Stars dorážela, ale ani jeden z nich gólmana Los Angeles nepřekonal.
     
    35:11
    Hostující Michael Amadio fauloval soupeře sekáním, takže si bude muset jít odpykat dvě minuty. To je možnost pro Dallas, jak se před odchodem do kabiny dostat na rozdíl jediné branky.
     
    33:20
    Ben Bishop poslal dopředu rychle unikajícího Radulova. Ruský útočník ale nakonec puk nestihl. Kdyby se mu to podařilo, unikal by úplně sám na Darcyho Kuempera.
     
    28:35
    Lindellovi se zlomila hokejka a Stars chvíli hráli jen ve třech lidech. Měli štěstí, že dokázali docela rychle vyhodit puk a poslat do hry nového hokejistu.
     
    27:41
    Tyler Pitlick zasáhl Kempeho hokejkou do obličeje. Protože došlo ke krvavému zranění, dostane hned 2 + 2 minuty. To je další zajímavá přesilovková možnost pro Los Angeles Kings.
    25:09 Drew DOUGHTY - 0:2
     
    25:09
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Zatímco domácí přesilovku nezužitkovali, Kings se to podařilo. A to navíc docela rychle. Na modré čáře se pořádně napřáhl hostující obránce DREW DOUGHTY, který trefil Bishopa, ale také bránícího hokejistu Stars. Právě od něj se potom neposedný puk odrazil za záda gólmana v zeleném dresu. Chvíli to vypadalo, že ještě pokus tečoval Dustin Brown, ale branka je nakonec připsána Doughtymu. Dallas tím pádem musí dohánět ztrátu dvou zásahů. Asistence: Jake Muzzin, Anže Kopitar.
     
    24:17
    Početní výhodu si vyzkouší také Kings. Alexander Radulov dostává od rozhodčích menší trest za držení soupeřovy hole. Uvidíme, jak si hosté s přesilovkou poradí.
     
    21:46
    Bude se poprvé v tomto zápase vylučovat, přesilovku si zahrají Dallas Stars. Dvě minuty za držení míří za katr odpykat hostující Alec Martinez.
     
    17:20
    Gravel nahodil skákavý puk na Bishopa, před kterým ještě tečovali dva hostující hokejisté. Gólman Stars neměl situaci pod kontrolou, přesto zabránil inkasování.
     
    15:20
    Tyler Toffoli zůstal nikým nehlídaný před brankovištěm a klidně už to mohlo být o dvě trefy pro hosty. Útočník Kings pak ještě dorážel svou vlastní střelu, leč ani napodruhé neuspěl.
     
    13:50
    Štěstí tentokrát přálo Kings. Ritchie se napřáhl z pravé strany a napálil tyčku svatyně Kuempera. Gólman hostů netušil, co se kolem něj děje a nestačil reagovat na tuhle pecku.
     
    11:23
    Až nyní střela Lindella od modré čáry, která mohla gólmana Králů překvapit. Hokejista Dallasu nakonec trefil jen zadní mantinel, ale byla to docela nebezpečná situace.
    03:05 Paul LADUE - 0:1
     
    03:05
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Moc šancí jsme zatím neviděli, ale hned z první větší padá branka. Kings nějakou chvíli pobývali v útočném pásmu a kličkovali mezi soupeři jako mezi kužely. Ukázkovou individuální akci předvedl Anže Kopitar, který na pravé straně našel volného spoluhráče k zakončení. Byl jím obránce PAUL LADUE, jenž nabral touš na hokejku a pověsil Bishopovi střelu do horní poloviny klece. Jedná se o jeho první zásah této sezóny, takže rozhodně má co oslavovat. A Dallas musí od začátku dohánět. Asistence: Anže Kopitar, Alex Iafallo.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. LaDue (Kopitar, Iafallo), 26. Doughty (Muzzin, Kopitar), 42. Martinez (T. Mitchell, Pearson)


    Dallas Stars: Bishop (Lehtonen) – Lindell, J. Klingberg, Hamhuis, Pateryn, Johns, Honka – Ja. Benn, Seguin, Radulov – G. Smith, Spezza, B. Ritchie – D. Shore, Faksa, Pitlick – Elie, Dickinson, Janmark.
    Los Angeles Kings: Kuemper (J. Campbell) – Gravel, Doughty, Martinez, Folin, Muzzin, LaDue – Iafallo, Kopitar, Toffoli – Pearson, Kempe, D. Brown – Clifford, T. Mitchell, Lewis – Andreoff, Amadio, Brodzinski.

    Rozhodčí: Rehman, Hebert – Gibbons, Gawryletz

    Diváci: 17 655
    thejrc.org