Jihlava – Zlín 3:4 (po pr.) | Liberec – Mountfield HK 7:0 (kon.) | Olomouc – HC Litvínov 6:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
6:3 (2:0, 3:3, 1:0)
HC Litvínov
Středa 31.01.2018, 18:00 • Zimní stadion Olomouc • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Netradičně ve středu se na olomouckém ledě představí druhá Olomouc a její vyzyvatel, pátý Litvínov.
     
    Olomouci s v nadstavbové skupině poměrně daří a drží se na první místě. Rozjeté Kohouty však po třízápasové šňůře výher, kdy porazili brněnský Warrior 3:1, přetlačili Havířov 4:3 a poradili si i s Chomutovem 5:2, přibrzdila až Mladá Boleslav, která Hanákům šlape na paty. Bruslaři potvrdili domácí převahu a Olomouc rozstříleli jasně 8:2.
     
    I Litvínovu se ve druhé části sezóny velmi daří. Západočeši poznali chuť prohry během nadstavby jen třikrát, z toho jednou v prodloužení. V posledních třech kolech navíc Litvínovští nasbírali hned devět bodů, když si s chutí zastříleli proti Letňanům (6:1), Havlíčkovu Brodu (6:0) a v gólové přestřelce si poradili i s Třincem poměrem 7:6.
     
    První vzájemný zápas na ledě Litvínova vyzněl lépe pro domácí, kteří si po šedesáti minutách připsali tři body za výhru 6:3. Za Olomoucké se blýskl hattrickem David Štefka, na body to ale nestačilo. Přidají Litvínovští i druhou výhru nebo jim Kohouti prohru z prvního utkání oplatí?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Rutar A., Mader P., Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Kalač, Šafránek, Štefka, Rosecký, Štědrý, Indrák, Liška D., Krátký, Handl, Kořenek, Dvořák.

    HC Litvínov: Pejsar (Zelenka) – Baláž, Viedermann, Kitzberger, Bártek, Liška R., Šubrt, Šarlinger, Kovačič, Jindra, Kysela, Dufek, Bartoš, Damašek, Myšák, Beran, Berka, Svoboda.

    Rozhodčí: Kubíček – Loun, Zouhar.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:03
    První přesilovku utkání si zahrají hosté. Vítězslav Klesla (OLO) si odpyká menší trest za podražení.
     
    09:14
    První přesilovku si zahrají už v úvodní dvacetiminutovce také Hanáci. Robert Bártek (LIM) je odeslán na trestnou lavici na dvě minuty za hákování.
     
    09:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti nabídnutou přesilovou hru bleskově využívají a otevírají skóre utkání, když se až za záda hostujícího brankáře trefil MATĚJ KOŘENEK, a potrestal tak litvínovský faul. Asistence: David Štefka, David Vosátko.
     
    11:20
    O chvíli později ale putuje na trestnou lavici další z Olomouckých, a to Adam Rutar (OLO) za nebezpečnou výstroj. Domácí obránce si odsedí dvě minuty.
     
    14:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Chvíli po návratu Rutara z trestné uskakují domácí Litvínovu už o dva góly, když přesnou střelou přidal druhý gól Kohoutů DANIEL INDRÁK. Asistence: Dominik Liška.
     
    14:30
    A znovu se otevírají dvířka na trestnou lavici Olomouckých. Tentokrát si menší trest za držení odpyká Matěj Kořenek (OLO).
     
    16:56
    Kohouti špatně střídali a znovu se budou bránit. Za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká dvouminutový trest Jan Štědrý (OLO).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině odchází do kabin spokojenější domácí, kteří se po trefách Matěje Kořenka a Daniela Indráka dostali do dvoubrankového náskoku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:12
    Hned v úvodu prostřední části jdou Litvínovští znovu do čtyř. Za podražení si dvě minuty odsedí Josef Kitzberger (LIM).
     
    21:25
    Hosté jdou nakonec chvíli na to dokonce do tří! Za zdržování hry vyhozením puku mimo hřiště je dvěma minutami potrestán Přemysl Svoboda (LIM).
     
    21:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí nabídnutou dvojnásobnou početní výhodu bleskově využívají a po střele DAVIDA KALAČE vedou už o tři branky! Asistence: Matěj Kořenek, Adam Rutar.
     
    23:59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti svému soupeři velmi rychle uskakují o další branku, když na hostujícího gólmana dokázal vyzrát jeden z nejmladších členů týmu, a to TOBIÁŠ HANDL. Asistence: David Štefka, Adam Rutar.
     
    27:32
    Další trest pro litvínovský výběr. Jakub Beran (LIM) si odsedí menší trest za vražení na hrazení.
     
    29:17
    Litvínov trápí nedisciplinovanost. Na trestnou lavici usedá na dvě minuty za hákování Dan Bartoš (LIM).
     
    31:50
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tentokrát se o slovo přihlásili hosté a Mokrý už si tak čisté konto nevychytá. Zhruba v polovině utkání vyzrál na olomouckého brankáře VOJTĚCH KYSELA. Asistence: Jan Myšák.
     
    32:56
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti ale svému soupeři velmi rychle znovu uskakují a po střele ADAMA RUTARA si berou svůj čtyřbrankový náskok zpět. Asistence: David Štefka, Matěj Kořenek.
     
    33:24
    Hosté se musí znovu bránit. Za držení je dvěma minutami potrestán Robert Bártek (LIM).
     
    34:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V polovině utkání se strhla pořádná gólová přestřelka. Tentokrát byl úspěšný JAN MYŠÁK, který ve vlastním oslabení překonal Mokrého. Bez asistence.
     
    36:56
    Další trest pro hostující tým. Dan Bartoš (LIM) je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    37:42
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté zabrali a utkání pořádně dramatizují. Na rozdíl dvou gólů dostal Litvínov svou přesnou střelou PŘEMYSL SVOBODA. Asistence: Ondřej Dufek.
     
    38:55
    Tentokrát se budou bránit Hanáci, a to i ve třetí třetině. Na trestnou lavici míří chvíli před koncem prostřední části Adam Rutar (OLO), a to za podražení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla mnohem vyrovnanější. Zatímco její první polovina vyšla lépe Kohoutům, kteří uskočili Litvínovu po střelách Davida Kalače, Tobiáše Handla do čtyřgólového náskoku, pak se ale prosadil Vojtěch Kysela. Domácí znovu uskočili do čtyřbrankového náskoku po gólu Adama Rutara, závěr prostřední části ale vyšel lépe Litvínovu. Nejprve snížil na 5:2 ve vlastním oslabení Jan Myšák, na dvougólový rozdíl pak Přemysl Svoboda.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    46:49
    Tentokrát se budou bránit Hanáci. Na trestnou lavici putuje Daniel Indrák (OLO), a to na dvě minuty za hákování.
     
    47:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    I Kohouti se prosazují ve vlastním oslabení, když skulinku ve výstroji litvínovského brankáře našel STANISLAV HARABIŠ. Asistence: David Kalač, Vítězslav Klesla.
     
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnaná třetí třetina přála Hanákům. Ve 48. minutě pojistil tři body Kohoutům šestou brankou Stanislav Harabiš. Olomouc si tak po zásluze připsala další výhru. Shodou okolností skončil i druhý zápas mezi Olomoucí a Litvínovem stejným výsledkem. Pokaždé se však radoval domácí tým.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera. (20:12:23)

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 10. Kořenek (Štefka, Vosátko), 15. Indrák (Liška D.), 22. Kalač (Kořenek, Rutar A.), 24. Handl (Štefka, Rutar A.), 33. Rutar A. (Štefka, Kořenek), 48. Harabiš (Kalač, Klesla) – 32. Kysela (Myšák), 35. Myšák, 38. Svoboda (Dufek)


    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Rutar A., Mader P., Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Kalač, Šafránek, Štefka, Rosecký, Štědrý, Indrák, Liška D., Krátký, Handl, Kořenek, Dvořák.
    HC Litvínov: Pejsar (Zelenka) – Baláž, Viedermann, Kitzberger, Bártek, Liška R., Šubrt, Šarlinger, Kovačič, Jindra, Kysela, Dufek, Bartoš, Damašek, Myšák, Beran, Berka, Svoboda.

    Rozhodčí: Kubíček – Loun, Zouhar
    thejrc.org