Liberecký kraj – Jihomoravský kraj 1:4 (kon.) | Plzeňský kraj – Karlovarský kraj 5:3 (kon.) | Královéhradecký kraj – Jihočeský kraj 2:1 (kon.)
Středočeský kraj – Kraj Vysočina 1:2 (kon.) | Moravskoslezský kraj – Pardubický kraj 6:0 (kon.) | Zlínský kraj – Praha 1:3 (kon.)
Jihomoravský kraj – Olomoucký kraj 2:6 (kon.) | Karlovarský kraj – Ústecký kraj 3:4 (kon.) | Jihočeský kraj – Liberecký kraj 5:1 (kon.)
Kraj Vysočina – Plzeňský kraj 4:2 (kon.) | Královéhradecký kraj – Moravskoslezský kraj 0:3 (kon.) | Středočeský kraj – Zlínský kraj 4:0 (kon.)
Olomoucký kraj – Pardubický kraj 8:3 (kon.) | Ústecký kraj – Praha 0:0 (kon.)
konec
Kraj Vysočina
4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Plzeňský kraj
Středa 31.01.2018, 15:25Olympiáda dětí a mládeže • Skupina B
Partner:
     
    Je hotovo! Na ledě a v hledišti propuká pravá radost z Vysočiny, která si zajistila postup do semifinále a dokonce hned z první pozice! Plzeňský kraj půjde do semifinále z druhého místa. (16:54:41)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Vysočina – Filip Dymák
    Plzeňský kraj – Jakub Holý
     
    Konec zápasu.
     
    44:40
    Přesto si kouč Vysočiny ještě žádá oddechový čas.
     
    44:40
    Jeden z hráčů Vysočiny zkusil zakončit přes všechny čáry, píská se zakázané uvolnění. Daný výsledek již Vysočina nepustí, my zde již tedy známe oba semifinalisty!
     
    43:48
    Na nemohoucnost v útočném pásmu se již nemohl dívat Jakub Altrichter, který to vzal na sebe a po pohledné individuální akci poslal puk přímo do náruče Daniela Krále.
     
    43:40
    Vysočina hraje v pěti.
     
    42:58
    Vysočina vyhazuje, Plzeňští musí další akci založit zpoza své prázdné branky.
     
    42:40
    Plzeňský kraj si vyžádal oddechový čas, trenér ponechává Prchlíka na střídačce a my uvidíme hru v šesti proti čtyřem!
     
    42:40
    Dvě a půl minuty před koncem přichází další početní výhoda Plzeňského kraje. Tentokrát je za krosček potrestán Matouš Menšík (VYS).
     
    42:25
    Vysočina je v pěti, ale ne na dlouho. Plzeňský kraj má další výhodu.
     
    41:46
    Plzenští ostřelují Krále, nejnebezpečněji vypadala střela Marcela Marcela, která ale zamířilo mimo.
     
    41:18
    Naděje zatím prvního týmu skupiny B roste, Vysočina totiž půjde do čtyř. Marek Chvátal (VYS) si minutu odpočine na trestné lavici, protože se provinil hrou vysokou holí.
     
    39:14
    Plzeňští ještě cítí šanci na zdramatizování závěru utkání, času na dva góly ještě mají dostatek.
     
    37:58
    Psychická výhoda sice byla na straně Plzeňského kraje, udeřit ale mohla Vysočina! Jmenovitě Vladislav Juřica postupoval sám na gólmana, volil střelu na vyrážečku, ale minul!
     
    37:06
    Plzeňský kraj právě vstřelil branku!
    Tak přece jen přichází ještě kapka naděje pro Plzeňský kraj. Kotouč přistál na mezikruží přímo na hokejce ALEŠE MATOUŠKA, který se s ním nerozpakoval a přesně mířenou ranou na levou tyčku Krále snížil na rozdíl dvou branek – 4:2! Asistence: Daniel Hauser.
     
    34:53
    Tak to byla hokejová lahůdka v podání Matouše Menšíka, který ideální zadovkou připravil ideální palební pozici pro Jonáše Jungwirtha! Ten si troufl ještě na stahovačku, následně ale nechal vyniknout pouze Jaroslava Prchlíka!
     
    34:09
    Také třetí třetina se hraje ve velice svižném tempu bez zbytečného přerušování. Každou minutou se Vysočina přibližuje postupu do semifinále.
     
    32:45
    Martin Pigl vyslal z levé strany ostrou ránu příklepem přímo do hrudi připraveného Prchlíka.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 15. Putz (Menšík, Dáňa), 16. Menšík (Putz), 18. Kravec (Vranka), 26. Dymák (Sapík) – 22. Poch (Holý, Bulka), 38. Matoušek (Hauser)


    Kraj Vysočina: Král (Maláč) – Putz, Menšík (C), Rauš (A), Zych, Dáňa, Kravec, Pavelec, Vranka, Jungwirth, Broža, Zdarsa, Chvátal (A), Sapík, Macek, T. Adam, Polodna, Moravec, Juřica, Dymák, Pigl
    Plzeňský kraj: Bočan (18. Prchlík) – Šiler, Matoušek, Steinbrücker (A), Marcel, Kaiser, Korčák, Kozlík, Holý, Beránek, Hauser, Altrichter, Jánský, Špaček (A), Jiříček, Hodinář, Plecitý, Bulka, Soukup (C), Poch, Páník
    ocianews.com