Spišská N. Ves – Trnava 3:4 (po pr.) | Pov. Bystrica – Prešov 1:4 (kon.) | Topoľčany – Skalica 2:4 (kon.)
Nové Zámky B – Michalovce 0:6 (kon.) | Osmos Bratislava – Dubnica 2:6 (kon.)
konec
HC Topoľčany
2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
HK Skalica
sk Středa 31.01.2018, 18:00 • ZŠ Topoľčany • 1. liga (SR) • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní dnešného onlajn textového prenosu zo zápasu 42. kola St. Nicolaus 1. ligy. Dnes sa proti sebe postavia celky Topoľčian a Skalice. Hostia si držia momentálne líderskú pozíciu v tabuľke, Topoľčany sa nachádzajú na štvrtom mieste. Spomínané tímy sa počas sezóny stretli v štyroch zápasoch, kde Topoľčany ťahali tri-krát za kratší koniec. V poslednom vzájomnom zápase Skalica zdolala Topoľčany rozdielom triedy 5:1.

    HC Topoľčany
    Práve Topoľčany uzatvárajú top štvoricu ligy, ktorá má oproti ostatným tímom obrovský náskok. Domáci sa môžu chváliť skvelou defenzívou a majú prečo, menej gólov inkasovali už len Michalovce. Bránu Topoľčian skvelo chráni Juraj Halo, ktorý je s 94,74 % najlepším brankárom ligy. V útoku žiari Albín Podstavek. Ten nazbieral už 45 bodov a doťahuje sa na najproduktívnejších hráčov ligy.

    HK Skalica
    S 98 bodmi je Skalica lídrom tabuľky. Tím zložený prevažne z odchovancov myslí na najvyššiu súťaž a určite o ňu bude bojovať aj túto sezónu. Hostia sa môžu pýšiť skvelou formou, pretože v posledných desiatich zápasoch neprehrali ani raz. Spoľahnúť sa môžu na skvelý útok, ktorý zaknihoval túto sezónu už 180 gólov, čo radí Skalicu v tejto štatistike na druhé miesto. Vďaka tomu obsadzujú v tabuľke produktivity hráči Skalice prvé, druhé, tretie, štvrté aj piate miesto. Na čele stojí Martin Hujsa, ktorý ma na svojom konte 50 bodov a vedie aj štatistiku plus/mínus a má nazbieraných aj najvyšší počet asistencií.

    Vďaka týmto štatistikám je mierny favorit Skalica. Keďže nás však čaká súboj súperov z hornej polovice tabuľky môžeme očakávať vyrovnaný duel, ktorý môže priniesť aj ukončenie spanilej jazdy hostí.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Topoľčany: Kompas- Ďurčo, Král, Šiška, Kohút, Grman, Bystričan, Španko, Gergel, Pätoprstý, Nemček, Minárik – Pekarčík, Kubek Laššo – Tábi, Novák, König – Hudec J., Klenko, Hudes F.

    HK Skalica: Petrík- Horváth, Škápik, Mikéska, Sloboda, Sraka, Janík, Pavešic, Kukliš, Hujsa, Vereš, Vaškovič – Janáč, Jarolínm Jurák – Kniazev, Kučera, Hluch – Okoličány, Dufek, Kotzman.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Úvodne buly vyhrali hostia, ktorý sa okamžite hnali to útoku.
     
    00:57
    Petrík si pripisuje prvý zákrok. Pekarčík vystrelil pomerne nepríjemnú strelu, ktorú brankár hostí len vyrazil. Skalica následne vyhodila puk a hra je prerušená.
     
    01:36
    A ďalší zákrok Petríka. Gergel po víťaznom buly vystrelil z prvej od modrej. Puk skončil v lapačke Petríka, ktorý opäť prerušuje hru.
     
    02:13
    Topoľčany od úvodu vyvíjajú tlak na bránu hostí, ktorý si zatiaľ nepripísali ani jednu strelu na Kompasa.
     
    02:50
    Skalica sa usadila v útočnom pásme. Štvrtý útok hostí sa však nevie odlepiť od mantinela.
     
    03:48
    Prvú strelu si pripisuje už aj líder zo Skalilce. Po vyhratom vhadzovaní vystrelil na Kompasa delovku Sloboda. Ten si nepríjemnú strelu postrážil.
     
    04:33
    Topoľčany sa snažili rozbenúť akciu, nahrávka Španka však nenašla nikoho z hráčov v žltých dresoch a tak tu máme zakázané uvoľnenie.
     
    05:04
    Závan pred Kompasovou bránkou! Hujsa bol v skvelej pozícii a mohol dorážať do prázdnej bránky, skackajúci puk netrafil.
     
    06:22
    A máme tu ďalšie zakázané uvoľnenie. Nedorozumenia v rozohrávkach oboch tímoch prinášajú časté prerušenia hry.
     
    06:59
    Topoľčany skvelo bránia, aj pri náznaku šance zmaria každú nádejnú akciu hostí už v zárodku. Kompas zatiaľ veľa práce nemá.
     
    07:53
    Jurák to skúsil individuálne a od vlastnej brány sa vybral na Kompasa. Strelu od modrej však brankár domácich videl a nemal s ňou žiaden problém.
     
    08:46
    Kniazev sa snažil dostať cez dobre stráženú modrú čiaru, ku nahodenému puku sa však dostali opäť skôr domáci, ktorí nedávajú Skalickej defenzíve šancu.
     
    10:19
    Pavešic chyboval v rozohrávke a Novák nebezpečnou strelou skoro prekonal Petríka. V zplete hokejok sa snažili aj ďalší hráči doraziť puk, hra je však prerušená.
     
    11:30
    Šiška sa vybral do útoku, prekorčuľoval celé ihrisko a z miesta vhadzovania vystrelil na Petríka. Ten strelu prikryl.
     
    12:20
    Nádherný zákrok Kompasa, šanca prvého útoku, keď zostal pred bránou úplne sám Vereš, ktorý vystrelil delovku. Zastavil ho pohotový semafor Kompasa.
     
    13:04
    Prvý útok domácich opäť robí problémy obrane hostí. Nemček poslal peknú nahrávku pred bránu, kde už čakal Minárik. Nepríjemný teč Petrík vyrazil.
     
    14:25
    Topoľčany skúšajú akciu rozbehnúť nahadzovaním puku do útočného pásma. Za bránou však bol skôr Petrík, ktorý pohotovo puk vyhodil.
     
    15:26
    Veľká šanca domácich. Prvý útok sa dostal do prečíslenia a opäť všetko hasí len brankár Petrík, tlak však pokračuje.
     
    16:33
    Vylúčenie v tíme HK Skalica Jurák (2 min. – hákovanie).
     
    17:09
    Topoľčany dali gól! Domáci využili presilovú hru.FILIP NEMČEK potiahol puk už od modrej čiary smerom ku brankárovi Petríkovi, na ktorého vyslal skvelú strelu švihom. Brankárovi hostí nedal žiadnu šancu.
    17:09 Filip NEMČEK - 1:0
     
    18:09
    Tlak domácich po vsietenom góle pokračuje.
     
    18:30
    Skalica sa snaží udržať puk, čo najdlhšie od svojej brány, vyzerá to tak, ako by už len čakali na koniec tretiny.
     
    19:28
    Tretina sa už len dohráva. Topoľčany si strážia puk na svojich hokejkách.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina priniesla šance na oboch stranách. Mierne na vrch mali domáci, ktorí si držali puk častejšie na svojich hokejkách, čo dokázali zúročiť hneď v prvej presilovej hre, v ktorej otvoril skóre center prvého útoku Nemček.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:02
    Úvodné buly vyhrali domáci, ich rozohrávku okamžite napáda Skalica, ktorá im nedovoľuje rozohrať.
     
    20:38
    Veľká šanca v úvode tretiny. Nemček sa vydal do útoku, a pred bránou našiel skvele postaveného Minárika. Pekný útok zastavil pohotový betón Petríka.
     
    21:20
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany Minárik (2 min. – hákovanie).
     
    21:28
    Hneď v úvode oslabenia domáci vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    21:57
    Nenápadnou strelou sa teraz snažil prekonať Kompasa Vaškovič, ten si puk postrážil a hra je prerušená.
     
    22:46
    Presilovka Skalice sa pomaly končí, nebezpečnú strelu sme však ešte nevideli.
     
    23:25
    Topoľčany už hrajú v plnom počte, tlak hostí ešte stále pokračuje. Škápik to skúsil od modrej, Kompas bol aj napriek zlému výhľadu pozorný.
     
    24:05
    Navrch majú momentálne hostia. Kniazev sa zatiaľ javí ako najaktívnejší hráč Skalice, už druhý krát nebezpečne ohrozoval Kompasa, keď dorážal delovku Straku.
     
    24:58
    Skalica dala gól! A je vyrovnané.Štvrtý útok nádherne vyšachoval obranu domácich a na konci tejto akcie stál ALEXANDER KOTZMAN, ktorý prekonal Kompasa.
    24:58 Alexander KOTZMAN - 1:1
     
    25:49
    Gól hostí prebudil a ohrozujú bránu Topoľčian ďalšími nebezpečnými strelami.
     
    27:13
    Topoľačny sa snažili dostať do útoku nahodením puku, ten zachytil Petrík a hru prerušuje.
     
    27:48
    Skalica opäť pri puku. Okoličány robil problémy domácej obrane, tá ho však zastavila. Očividne je štvrtý útok hostí pri chuti.
     
    28:30
    Pripomínajú sa aj domáci. Tretí útok Topoľčian robí v obrannom pásme poriadny kolotoč. Kombinácie zavŕšil strelou Tábi. Na dorážku boli pripravený hneď dvaja domáci hráči, puk si však Petrík podržal v lapačke.
     
    29:31
    A opäť tlak domácich. Strelec úvodného gólu Igor Nemček vyslal zo stredového kruhu dobrú strelu. Petrík len vyrazil a hra pokračuje.
     
    30:27
    Hralo sa pomerne plynule. Pri miernom tlaku hostí však Topoľčany vyhadzujú puk cez všetky čiary a máme tu zakázané uvoľnenie.
     
    30:48
    Štvrtý útok Topoľčian je na ľade už pomerne dlho a snažia sa vystriedať, opäť však len vyhodili puk a je tu ďalšie prerušenie hry.
     
    31:10
    Igor Nemček zachytil nahrávku hostí a vydal sa do útoku. Hru sa snažil preniesť na druhú stranu nahrávkou na Minárika, ten puk dobre nespracoval a útočné ťaženie sa končí.
     
    31:29
    V obrannom pásme Topoľčian zvádzali hráči tvrdé súboje, na ktoré sa hnevajú aj diváci. Vylučovať sa ale nebude.
     
    32:02
    Skalica dala gól! Štvrtý útok je pri chuti. Usadil sa v pásme a postupným kolotočom zmiatol obranu domácich. Skvelú prácu odviedol pri úspešnej strele ALEŠA DUFEKA Okoličány, ktorý skvelo zakrýval výhľad Kompasovi.
    32:02 Aleš DUFEK - 1:2
     
    33:43
    Nemček sa snažil zvrátiť priebeh hry a z veľkého uhlu poslal na Petríka dobrú strelu. Petrík puk prikryl a opäť sa hráči pustili do menšej výmeny názorov. Nervozita narastá.
     
    34:20
    König teraz zaviedol puk do útočného pásma a nahrával Novákovi, ktorému sa nepodarilo prekonať Petríka. Ten dnes predvádza skvelý výkon.
     
    35:07
    Inkasovaný gól Topoľčany prebudil. Opäť sú s pukom v útočnom pásme, nevedia sa však dostať od mantinelu.
     
    35:52
    Teraz došlo k nedorozumeniu v rozohrávke a bude sa vhadzovať pred bránou Kompasa.
     
    36:20
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, vážnejšie šance však nevidíme.
     
    37:05
    A ďalšia nepresná nahrávka, tento krát na strane hostí. Puk nenašiel nikoho a máme tu ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    37:17
    Vylúčenie v tíme HK Skalica Janáč (sekanie).
     
    37:44
    Topoľčanom sa nedarí usadiť v pásme. Skalica už druhý krát vyhadzuje puk cez všetky čiary.
     
    38:47
    Teraz to prvý krát skúsil od modrej Bystričan, so strelou však nemal Petrík žiaden problém.
     
    39:17
    Skalica hrá v plnom počte.
     
    39:35
    Topoľčany majú problém rozohrať z vlastného obranného pásma.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli góly len na jednej strane. Líder zo Skalice najprv vyrovnal v 25. minúte a o 8 minút neskôr Dufek poslal prvýkrát v tomto zápase do vedenia Skalicu. Pochvalu si zaslúžili najmä štvrtý útok hostí, ktorý sa postaral o oba góly.
     
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu a posledná tretina sa nám pomaly začne.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Skalica urobila pri rozohrávke chybu a o strelu sa pokúsil Vereš. Strelu zblokoval obranca domácich.
     
    40:55
    Hostia sa snažili o prečíslenie, zastavil ich čiarový rozhodca. Offside.
     
    41:10
    A ďalšie prerušenie hry. Hudec nenašiel svojho spoluhráča a je pískané zakázané uvoľnenie.
     
    41:45
    Laššo vo veľkej šanci, keď sa sám dostal až pred bránu Petríka, no v rozhodujúcej chvíli netrafil puk, ktorý mu obrana hostí ihneď uchmatla.
     
    42:27
    Pekný hokej zatiaľ nevidíme. Hra sa kúskuje.
     
    43:10
    Do útoku sa snažil dostať štvrtý útok hostí, opäť bol ale odzbrojený na modrej čiare.
     
    43:40
    Skalica bola momentálne pod veľkým tlakom a tak sa len jednoducho zbavuje puku. Zakázané uvoľnenie.
     
    44:01
    Topoľčany dali gól! A je vyrovnané! LUKÁŠ TÁBI sa na mieste vhadzovania dostal k puku a strelou švihom prekonal prekvapeného Petríka.
    44:01 Lukáš TÁBI - 2:2
     
    44:40
    A opäť mohli byť hostia vo vedení, Martin Hujsa v individuálnej situácii peknou skoro prekonal Kompasa. Ten vytiahol lapačku a hra je prerušená.
     
    45:09
    Tretí útok dáva teraz Petríkovi zabrať. Novák tvrdou ranou ohrozil bránu, nebezpečnejšia bola ešte dorážka Tábiho.
     
    46:24
    Vyrovnávajúci gól priniesol do zápasu novú energiu. Začal sa hrať rýchly hokej na oboch stranách.
     
    47:20
    Skalica momentálne tlačí Topoľčany, Kukliš sa snažil nahodiť puk na Dufeka, strela bola však zblokovaná.
     
    48:15
    Už dlho sa hrá bez prerušenia. Útočnú akciu sa snaží založiť tím domácich. Nedarí sa im to, pretože Skalica skvelo napáda.
     
    48:50
    Po dlhšom čase sme sa dočkali prerušenia hry.
     
    49:10
    Topoľčany sa nevedia dostať do útočného pásma a skúšajú to nahodením puku.
     
    49:40
    Piskot si vyslužuje momentálne rozhodca, ktorý zavadzal Kubekovi a tak do seba narazili.
     
    50:15
    Z tribún sa už ozývajú nespokojné hlasy, ktoré sa dívajú momentálne na nepresné nahrávky oboch tímov.
     
    50:57
    Pätoprstý sa dral do útoku, bol však tvrdo zrazený na ľad, tlak domácich pokračuje, vylučovať sa nebude.
     
    51:46
    Krásny zákrok v podarí Kompasa! Jurák z miesta na vhadzovanie naňho vyslal ohromnú delovku, s ktorou si bravúrne poradil domáci brankár.
     
    52:20
    Topoľčany sa snažia roztočiť kolotoč, tretia formácia Skalice však skvelo bráni.
     
    52:44
    Gergel to po nahrávke Slobodu skúšal na Petríka, k dorážke sa už nedostal, keďže obrana hostí ho tvrdo odstrčila z miesta okolo bránkoviska.
     
    54:20
    Nemček sa teraz snažil preniknúť cez brániaceho Škápika, ten ho tvrdo poslal k zemi, čo vyvolalo aj piskot na tribúne. Oba tímy však pokračujú v plnom počte.
     
    55:20
    Opäť pri puku štvrtá formácia na čele s Dufekom, ktorého zastavili na modrej čiare. Počujeme hvizd rozhodcu. Offside.
     
    55:51
    Skalica si len vymieňa puk s Topoľčanmi. Vidíme pomerne nudný hokej.
     
    56:33
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany (Španko – 2 min., sekanie).
     
    56:59
    Skalica dala gól!
    Skalica využíva presilovku, keď sa tesne pred bránou dostal vďaka skvelej nahrávke Jarolína k puku ROMAN JURÁK, ktorý nemal problém zakončiť.
    56:59 Roman JURÁK - 2:3
     
    58:10
    Skalica dala gól! A je rozhodnuté! Vaškovič zachytil rozohrávku domácich a ihneď poslal puk na osamoteného MARTINA HUJSU, ktorý už nemal problém zakončiť.
    58:10 Martin HUJSA - 2:4
     
    58:55
    Topoľčany sa ešte snažia zvrátiť výsledok, Skalica však skvelo bráni a nepúšťa domácich k ničomu.
     
    59:15
    Domáci nemajú stále ani možnosť odvolať brankára. Zrejme sa výsledok už meniť nebude.
     
    59:47
    Topoľčany zápas už len dohrávajú.
     
    Koniec zápasu.
     
    Vyrovnaný súboj nakoniec domáce Topoľčany v závere nezvládli, keď prekonal Kompasa Jurák a po školáckej chybe aj najproduktívnejší hráč ligy Hujsa. Skalica tak ťahá už 11 zápasovú sériu výhier, ktorú sa nepodarilo zastaviť ani dnes. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zbytok večera. Dovidenia. (20:12:22)

    Ján Vojtaššák

    Branky a nahrávky: 18. Nemček (Pekarčík, Klenko), 45. Tábi (Král) – 25. Kotzman (Dufek), 33. Dufek (Okoličány, Kotzman), 57. Jurák (Jarolín, Sloboda), 59. Hujsa (Vaškovič)


    HC Topoľčany: Kompas- Ďurčo, Král, Šiška, Kohút, Grman, Bystričan, Španko, Gergel, Pätoprstý, Nemček, Minárik – Pekarčík, Kubek Laššo – Tábi, Novák, König – Hudec J., Klenko, Hudes F.
    HK Skalica: Petrík- Horváth, Škápik, Mikéska, Sloboda, Straka, Janík, Pavešic, Kukliš, Hujsa, Vereš, Vaškovič – Janáč, Jarolínm Jurák – Kniazev, Kučera, Hluch – Okoličány, Dufek, Kotzman

    Rozhodčí: Valach, Mráz – Tvrdoň
    ocianews.com