Toronto – NY Islanders 5:0 (kon.) | Washington – Philadelphia 5:3 (kon.) | Detroit – San Jose 2:1 (4:3 po s.n.)
po s.n. (4:3)
Detroit Red Wings
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
San Jose Sharks
Čtvrtek 01.02.2018, 02:00 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Detroit Red Wings

    Klub z Michiganu odehrál čtyři z předchozích pěti zápasů na domácím ledě, i tak vybojoval jediné vítězství, které se navíc zrodilo na stadionu New Jersey Devils. Poté Red Wings získali jenom bod v utkání s Philadelphií a naposledy doma nestačili na Chicago v poměru 1:5. V tabulce Východní konference Detroitu patří až třinácté místo, z něhož ztrácí na osmé Flyers deset bodů. Druhá absence v play-off v řadě se tak zdá být více než pravděpodobná.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. D. Larkin – 38 bodů (8+30)
    2. H. Zetterberg – 32 bodů (6+26)
    3. A. Mantha – 30 bodů (16+14).
     
    San Jose Sharks

    Kaliforňané zažívají naprosto poklidnou základní část, nicméně v posledních dnech zaznamenali tři porážky v řadě, když nestačili na Winnipeg, New York Rangers a včera také na Pittsburgh, se kterým padli 2:5. Žraloci si tak nechali utéct nejlepší čtyři Západní konference a naopak se na ně dotáhlo hned několik pronásledovatelů. Na jedenácté Calgary mají z šestého místa náskok jednoho jediného bodu. O jistotě play-off tedy fanoušci San Jose ještě ani zdaleka mluvit nemohou.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. B. Burns – 42 bodů (8+34)
    2. L. Couture – 37 bodů (21+16)
    3. J. Thornton – 36 bodů (13+23).
     
    Vzájemné zápasy

    08.01.2017 San Jose – Detroit 6:3
    23.10.2016 Detroit – San Jose 3:0
    08.01.2016 San Jose – Detroit 1:2
    14.11.2015 Detroit – San Jose 2:3
    27.03.2015 Detroit – San Jose 4:6.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Daley, Ericsson, Green, Kronwall (A), Jensen, DeKeyser – Mantha, Zetterberg (C), Nyquist – Athanasiou, D. Larkin, Bertuzzi – Helm, Nielsen, Tatar – Frk, Glendening, Abdelkader (A).

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns (A), Braun, Vlasic, DeMelo, Dillon – Labanc, Couture (A), Meier – Tierney, Pavelski (C), Bødker – Donskoi, Hertl, M. Karlsson – J. Ward, Goodrow, Sörensen.

    Rozhodčí: Nicholson, Morton – Smith, Shewchyk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Vlasic posunul puk do středního pásma, kde si ho vzal Mikkel Bødker a upaloval do útočné třetiny, kde se prezentoval jen nepřesnou střelou zápěstím.
     
    01:02
    Brent Burns o centimetry udržel puk na útočné modré a dokonce vystřelil na branku, kterou Mrázek premiérovým zákrokem ustrážil.
     
    01:58
    Ze souboje za Mrázkovou brankou vyletěl puk do ochranné sítě. Hra je přerušena a vykázána do středu kluziště.
     
    02:13
    Frk pomohl Dillonovi na mantinel. Hostujícímu obránci se to dvakrát nelíbilo a šel si to s českým útočníkem vyříkat. O faul se však v žádném případě nejednalo a nakonec se nekonala ani žádná větší šarvátka.
     
    02:55
    Larkin nezpracoval přihrávku od Athanasioua a obránci Sharks puk v obranném pásmu poměrně snadno vybojovali pro sebe.
     
    03:30
    Tyler Bertuzzi neměl podporu spoluhráčů, kteří vyrazili střídat. Rozhodl se tak jenom nahodit puk a rovněž odjel na hráčskou lavici.
     
    03:49
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Jonathan Ericsson – 2 min., držení).
     
    04:01
    Tým s čtvrtou nejlepší přesilovkou v lize se málem dostal v početní převaze rychle do vedení! Logan Couture vystřelil z levé strany a trefil tyčku!
     
    04:37
    Larkin se s ničím nepáral a vyhodil puk přes všechny čáry na druhý konec hřiště, odkud rozehrává Brent Burns.
     
    05:15
    Další dvě vyhození Rudých křídel na sebe nenechala dlouho čekat, hostům se po nastřelené brankové konstrukci vůbec nedaří usadit v pásmu.
     
    05:46
    V samotném závěru přesilovky přece jenom vystřelili Bødker a Donskoi, ani jeden z nich ale neměl dostatečně přesně seřízená mířidla.
     
    05:49
    Domácí v plném počtu.
     
    06:33
    Seknutí Zetterberga přešli rozhodčí bez trestu. Vzápětí to na sebe vzal Mantha a po ose hřiště projel do střelecké pozice, nicméně Jones zasahovat nemusel.
     
    06:56
    Meier udělal poměrně velkou hrubici v hodně nebezpečném prostoru, díky tomu mohl pálit Nyquist a Jones rychle zareagoval vykopnutím kotouče dolním koncem pravého betonu.
     
    07:35
    Tyler Bertuzzi vyjel z úrovně koncové čáry na vrcholek pravého kruhu a střelou zápěstím přiměl Jonese předvést poměrně rutinní zákrok.
     
    08:13
    Abdelkader zachytil přihrávku DeMela, ale do žádného rychlého brejku se nedostal. Zmíněný bek San Jose vzápětí poslal puk na icing.
     
    08:41
    Brent Burns dvakrát střílel od modré čáry, Mrázek měl v obou případech dosti omezený výhled, ale pohotovými zákroky nepřipustil otevření skóre.
     
    09:29
    Několik dlouhých nahození na obou stranách se minulo účinkem, ke kotouči se vždy dostali zástupci obran, kteří posléze neefektivně rozehráli.
     
    10:11
    Andreas Athanasiou díky svému napadání získal puk a rázem stál před Jonesem, jehož branku ve velmi dobré šanci o pár decimetrů minul.
     
    10:35
    Postavení mimo hru týmu ze San Jose zapříčinilo přerušení hry a začátek komerční přestávky.
     
    11:08
    Mantha vydoloval puk ze souboje u červené čáry a po několika rychlých krocích ho zadovkou pustil na Zetterberga, který z osy hřiště vystřelil doprostřed branky do připraveného Jonese.
     
    11:41
    Tierney s Pavelskim se v útočném pásmu Žraloků k ničemu nedostali a u zadního mantinelu byli precizně a čistě odzbrojeni.
     
    12:08
    Nick Jensen nabral nabral rychlost a svižným tempem se vydal na útočný výlet. Střelu z vrcholu levého kruhu Jones vytěsnil do ochranné sítě.
     
    12:22
    Couture se prodral za obranu Detriotu, ale zblízka si na Mrázka nepřešel. Na druhé straně Jones zmenšil střelecký úhel a výrazně vyjel mimo brankoviště, aby vyrazil pokus Athanasioua z levé strany.
     
    12:37
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Kevin Labanc – 2 min., sekání).
     
    13:10
    Vlasicovo vyhození doletělo až k Mrázkovi, jehož spoluhráči se vrátili do útočného pásma a tam ze své oblíbené pozice pálil Frk do betonů Jonese.
     
    13:27
    Couture byl u vyhozeného puku jako z první a zleva prozkoušel připravenost Petra Mrázka, jenž při zákroku na bližší tyči nevypadal dvakrát přesvědčen o tom, že dostal kotouč do bezpečí.
     
    14:06
    Athanasiou pokazil přihrávku, kterou na středu hřiště získali hosté a Tierney odeslal puk co nejdál od vlastní branky.
     
    14:37
    Hosté v plném počtu.
     
    15:02
    Red Wings sice vystihli rozehrávku Žraloků, ale sami se bleskově vystavili do ofsajdu, neboť jeden z hráčů v červeném ještě zůstal v útočném pásmu.
     
    15:35
    Vynikající postřeh Petra Mrázka, jenž intuitivně vyrazil Pavelskiho teč z mezikruží. Tentýž hráč posléze pálil z pravého kruhu nepřesně.
     
    16:21
    Trevor Daley si najel až na levé křídlo a z úhlu vystřelil, což k vedoucímu gólu ani teď nevedlo.
     
    17:14
    Marc-Édouard Vlasic neúspěšně zkusil štěstí z levého konce modré čáry. Mrázek zasahovat nemusel a jeho protějšek naopak raději přikryl puk po nahození z velké dálky.
     
    17:27
    Brent Burns předvedl pěknou individuální akci, kterou překazil až Mrázkův zákrok. Obránce Sharks pak chyběl vzadu a bude muset poděkovat Jonesovi, který zneškodnil únik rychlíka Larkina.
     
    18:21
    Ward na modré čáře zpracoval vysoko letící puk a zleva ho bekhendem poslal vedle Mrázkovy branky. Green poté nechal puk za sebou a toho si jako první všiml Goodrow, jehož pohotový pokus český brankář taktéž zpacifikoval.
     
    18:41
    Trevor Daley se postavil do mezikruží a zablokoval pokus Burnse, který o pár chvil později v situaci dvou na jednoho musel střílet na Mrázka, neboť Hertlovi se u brankoviště zrovna zlomila hokejka.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:55
    Žraloci svým forčekingem trochu zkomplikovali život hráčům Detroitu, kteří chtěli úvodní část v poklidu dohrát u vlastní branky. K ničemu vážnějšímu už ale nedošlo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi zajímavá první třetina, ve které statistici dohromady napočítali třiadvacet střel na branku. O jeden zákrok více má na svém kontě Jones, ovšem nebezpečnější situace rozhodně musel řešit Petr Mrázek, kterému obránci v některých chvílích rozhodně nepomohli. Český gólman všech jedenáct střel ale zastavil a také druhá dvacetiminutovka tak odstartuje za stavu 0:0.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 12 – 11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Andreas Athanasiou přidal do své dnešní sbírky další střelu, pod tlakem Brauna zakončoval z levého kruhu, ale o nic nebezpečného se nejednalo.
     
    20:50
    San Jose se chtělo co nejrychleji přesunout z obrany do útoku, z čehož vzniklo zakázané uvolnění.
     
    21:06
    Tentýž prohřešek také na druhé straně, Nielsen totiž nezkrotil dlouhou a přespříliš prudkou přihrávku od obránce Jonathana Ericssona.
     
    21:36
    Daley zablokoval Ryanův pokus z levého mantinelu tak šikovně, že vyslal do úniku Darrena Helma, jenž v nájezdu vůbec netrefil prostor branky!
     
    22:30
    Nick Jensen si vyměnil pozice s autorem přihrávky na jeho osobu, ale zprava si na Martina Jonese nepřišel.
     
    22:47
    Abdelkaderův neúspěšný pokus o vyhození puku do středu hřiště zachytil Burns a okamžitě střílel. Mrázek dával pozor a připsal si dvanáctý úspěšný zákrok.
     
    23:05
    Znovu se o slovo přihlásil nesmírně aktivní Burns, který si najel do zahuštěného prostoru mezi kruhy, ale tečovaná střela gólové parametry neměla.
     
    23:58
    Oba týmy nedokázaly na delší dobu zůstat v útočném pásmu a hra se tak odehrává převážně mezi modrými čarami.
     
    24:33
    Larkinova přihrávka do předbrankového prostoru skončila přesně na hokejce Vlasice, jehož kolegové už operují na opačném konci hřiště.
     
    24:55
    Kevin Labanc nebyl v ideálním střeleckém úhlu, z levé strany přesto poslal puk k brankovišti, před kterým ho zablokoval Daley.
     
    25:23
    Jensen dostal přihrávkou na modrou čáru a golfákem z první vypálil. Jones neměl moc času na reakci, ale puk za svá záda nepustil.
     
    26:07
    Burns nabral puk na bekhend a přes téměř celé hřiště ho vyhodil do míst, kde jej pod lapačku ukryl Mrázek a raději přerušil hru.
     
    26:25
    Larkin na ose hřiště dobře načasoval přihrávku doprava k vysunutému Daleymu. Jones při zásahu kotouč zřejmě lehce lízl a vytěsnil ho ven z brankoviště.
     
    27:02
    Vlasicova nepřesná střela se od zadního hrazení odrazila k Helmovi, který sám projel po levé straně a nakonec se rozhodl obkroužit branku. Jones s tím počítal a rychle pokryl prostor u levé tyče.
     
    28:22
    Domácí absolvovali dobrou minutovou pasáž, při níž nepustili útočné pásmo. Ke střele se však dostali až po vystřídání, kdy bekhendem minul Athanasiou.
     
    28:51
    Martin Frk si najel na vrchol levého kruhu a golfákem vystřelil přesně do míst, kde stál Jones. Český útočník tak stále čeká na prolomení čtrnáctizápasové série bez gólu.
     
    29:27
    Larkin s problémy zpracoval kotouč a křižnou přihrávkou zprava doleva našel Greena, jehož střela nebyla pro Jonese ničím nebezpečným.
     
    29:52
    Obránce Green se octl skoro až v rohu útočného pásma, kde přepadl přes soupeřovu hokejku, ale vylučovat se za to nebude.
     
    30:21
    Frkovu dělovku od modré srazil Braun do bezpečí. Bertuzzi se pak marně snažil prosadit před brankovištěm v těsné blízkosti tří soupeřů.
     
    30:46
    Obsazený Helm přihrál po prknech Daleymu, jenž vyjel zpoza branky, ale z pravé strany nenašel skulinku v postoji Jonese.
     
    31:02
    Petr Mrázek pokryl Labancovu střelu zpoza levého kruhu a zničehonic pustil puk do míst, kde o něj jeho kolegové musí pracně bojovat.
     
    31:32
    Donskoi vjel do ofsajdu a hra je přerušena. Bezbrankový stav platí i na startu druhé poloviny zápasu.
     
    32:23
    Rozjetý Joonas Donskoi se hezky uvolnil a dojel do levého kruhu. Střelu poslal mezi nohy Daleyho, jenž kotouč trochu tečoval a ještě více zkomplikoval situaci jistému Mrázkovi.
     
    32:58
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., podražení).
     
    33:10
    Abdelkader se už sápal po sraženém kotouči, ovšem Burns se rychle vrátil a rychle uhasil doutnající požár v podobě úniku.
     
    33:47
    Teď už Burns přesně přihrál k levému mantinelu na Couturea, jenž pouštěl puk na Hertla, ale k němu krátký pas neprošel kvůli dvěma hokejkám obráncům.
     
    34:15
    K Tomáši Hertlovi dlouho nikdo nepřistupoval, a tak to český útočník zkusil sám zpoza levého kruhu. Mrázkovi clonil Pavelski, ale kotouč přesto doletěl do lapačky.
     
    34:58
    Domácí v plném počtu.
     
    35:16
    Athanasiou se utrhl do protiútoku a navíc dostal podporu od Larkina, který vyjel z trestné lavice. Místo přihrávky přes DeMela ale došlo ke střele, kterou Jones vyrazil.
     
    35:48
    Postavení mimo hru Rudých křídel dává prostor pro reklamní brejk a úpravu ledové plochy.
     
    36:25
    Zetterberg přijel z druhé vlny a dostal puk od Nyquista. Zprava poté odcentroval před branku, nicméně Mantha nadvakrát puk za Jonese neprotlačil.
     
    36:37
    Dosud nepřekonaný Martin Jones si poradil i s tečí Nyquista, jež přišla po rychlé střele DeKeysera od modré čáry.
     
    37:27
    Justin Abdelkader přihrál zakončujícímu Larkinovi, jehož střelu Jones v pokleku jenom vyrazil. Zmíněný Abdelkader mezitím pokračoval v posunu a dorážkou přidělal brankáři San Jose další práci.
     
    38:48
    Brent Burns už po osmé v tomto zápase ověřil pozornost Mrázka, na kterého tentokrát vystřelil z místa mezi levým kruhem a modrou čárou.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:08
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Joel Ward – 2 min., držení).
     
    39:28
    Joe Pavelski vyhrál vhazování nad Larkinem a to bylo dobrým základem pro následné vyhození Žraloků.
     
    39:49
    Larkinovu rychlou střelu z osy hřiště Jones jenom vyrazil. Vzápětí odvedl dobrou práci Marc-Édouard Vlasic, který zablokoval hokejku Athanasiouovi, jenž by jinak dorážel do prázdné branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Detroit byl v právě skončené druhé třetině lepším týmem. Petr Mrázek i Martin Jones ale pokryli všech čtyřicet pět střel a hlavně jejich zásluhou je také po čtyřiceti minutách remízový stav 0:0.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 25 – 20 (12:11, 13:9).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:47
    Martin Jones si připsal další dva zákroky, zprava na něj vypálil DeKeyser, z opačné strany pak Martin Frk.
     
    43:16
    Larkin zaútočil do nezformované obrany, jenže bekhendovou střelou netrefil potřebný prostor.
     
    43:42
    Po Greenově střele z osy hřiště si Jones připsal jednoduchý zákrok, po němž přerušil hru.
     
    44:18
    Logan Couture přenesl hru doleva na Vlasice, který vystřelil bez přípravy mimo tři tyč.e
     
    44:52
    Ani Burns nemířil přesně z těsné blízkosti levého mantinelu, Mrázek zůstává na dvaadvaceti zákrocích.
     
    45:37
    Švédský zadák Kronwall zablokoval střelu Donskoie, jež rozvlnila pouze ochrannou síť lemující útočné pásmu Sharks.
     
    45:47
    Vlasicovu střelu Mrázek vyrazil ke své pravé tyči, u které číhal Pavelski a dorážkou poslal puk do brankové konstrukce.
     
    46:18
    Justin Braun zpoza levého kruhu tak nebezpečně nevystřelil, puk prosvištěl nad Jonesovou klecí.
     
    46:48
    Detroit právě vstřelil branku!
    Dlouhé čekání na první gól je k velké radosti Rudých křídel u konce! Nielsen vypíchl puk u středového kruhu a poslal ho na TREVORA DALEYHO, který zprava zakončoval bekhendem. Jones nejprve zasáhl, ale když nevěděl, kde má puk, tak si ho smolně srazil až za brankovou čáru. Asistence: Frans Nielsen.
    46:48 Trevor DALEY - 1:0
     
    47:30
    Jensenův pokus z dálky tentokrát Jonese nepřekvapil. Po odpískání vznikla menší šarvátka, ze které se ale nebude vylučovat.
     
    48:25
    Braunova přihrávka rukou na Burnse byla dobře viditelná a rozhodčí proto přerušili hru běžící ve středním pásmu.
     
    49:06
    Helm si to šteloval na střelu, přičemž mu byl kotouč vypíchnut zpět k červené čáře.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:38
    Larkinovu přihrávku zleva doprava prodloužil Tatar k Jensenovi, který z křídla Jonese nepřekonal.
     
    50:55
    Donskoi přebruslil Daleyho, ten ale vložil hokejku do finální přihrávky a Mrázek zůstal bez práce.
     
    51:50
    Hertl si tělem pokryl puk a přihrál na modrou čáru, ze které přiletěla střela Dillona. Mrázek byl tradičně připraven a zvedl letící projektil až nad mantinely.
     
    52:42
    Burnsova tečovaná střela letěla vedle branky. Známý vousáč si to ješět jednou zablokoval a trefil Abdelkadera.
     
    53:18
    Nick Jensen vedl a zakončil rychlý výpad Detroitu, který už opět musí bojovat v obranném pásmu.
     
    54:27
    Hostující hráči teď neustále hledali Dilona, který dvakrát střílel od modré čáry, ale puk ani jednou neprošel až k Mrázkovi.
     
    55:01
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Petr Mrázek další čisté konto neudrží, pět minut před koncem třetí části inkasuje na 1:1! KEVIN LABANC vystřelil zápěstím milimetrově přesně do horního rohu branky a kotouč se od brankové konstrukce odrazil za brankovou čáru. Asistence: Brenden Dilon. Tomáš Hertl.
    55:01 Kevin LABANC - 1:1
     
    55:41
    Nabuzení Žraloci opět kroužili v útočném pásmu a domácí obrana měla v čele s Mrázkem co dělat, aby přečkala střely Vlasica od modré čáry a dorážku Warda.
     
    56:25
    Zakázané uvolnění San Jose.
     
    57:05
    Rozjetý Mantha se díky rychlosti natlačil před Brauna, z levého kruhu bekhendem poslal puk do brankoviště, kde byli jeho dva kolegové pozdě.
     
    57:35
    Zetterberg na pravé straně vystřelil ze složitého úhlu a vyrážečkou zasahující Martin Jones se překvapit nenechal.
     
    58:18
    Braunovo nahození se od nohy Nielsena odrazilo do klidné části hřiště, Sharks se museli vrátit pro puk do obranného pásma.
     
    58:49
    Ryan ani Burns své střely do branky nedostali a vypadá to, že utkání bude muset jít do prodloužení.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:42
    Logan Couture propagačním pokusem z levé strany také neuspěl a oba týmy tak mají zajištěný jeden bod.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:21
    Výhodu první útočné akce domácí nevyužili, Larkin dostal nabito do mezikruží a napálil jen Jonese.
     
    61:12
    Green v situaci dva na jednoho nepřihrál ani nevystřelil a puk se z jeho hole vydal k betonu Jonese, jenž nemusel řešit nic složitého.
     
    62:06
    Trojice hostujících hráčů nepustila Red Wings do útočného pásma a muže v rudých dresech naopak vyhnala do středu hřiště.
     
    62:17
    Burns nestíhal rozjetého Larkina a pomohl si faulem. Red Wings si zahrají velmi výhodnou přesilovku čtyři na tři.
     
    62:36
    Frk si vyměnil puk s Greenem, ale z levého kruhu o výhře Detroitu nerozhodl. Poté neuspěl ani Zetterberg.
     
    63:09
    Abdelkaderova teč skončila na Jonesovi. Frkovu dělovku poté zablokoval dobře postavený Braun.
     
    63:36
    Zetterberg hledal u vzdálenější tyče Abdelkadera, ale zasunout puk za brankáře San Jose se mu opět nepovedlo.
     
    64:06
    Athanasiou nastartoval své motory, ale zleva vystřelil nepřesně. Přesilovka domácích pomalu končí.
     
    64:17
    Hosté v plném počtu.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Nájezdovou loterii odstartoval Frans Nielsen, jenže střelu mezi betony Jones zlikvidoval.
     
    1. série
    0:1
    Joe Pavelski vystřelil zápěstím a poslal puk do velké mezery mezi betony Mrázka.
     
    2. série
    1:1
    A do třetice střela mezi betony, která vyšla Nyquistovi.
     
    2. série
    1:2
    Couture zvolil střelu nad lapačku a zavěsil těsně pod břevno.
     
    3. série
    2:2
    Athanasiou zvolil bekhendový blafák, na který Jones nenašel odpověď.
     
    3. série
    2:2
    Labanc si rozhýbal Mrázka, ale ten ho přesto vychytal.
     
    4. série
    2:2
    Zetterberg si hodil kotouč na bekhend, ovšem Jones betonem vytěsnil puk do bezpečí.
     
    4. série
    2:2
    Donskoi to zkoušel forhendovým blafákem, nicméně kotouč mu utekl od hokejky.
     
    5. série
    2:2
    Larkinovi zakončení mezi betony nevyšlo.
     
    5. série
    2:2
    Burns mohl rozhodnout, avšak bekhendem zvedl puk do břevna!
     
    6. série
    3:2
    Tomáš Tatar bleskurychle zamíchal s kotoučem a položil si Jonese, který pak nemohl na forhendovou střelu dosáhnout.
     
    6. série
    3:3
    Tierney odmítl konec zápasu přesnou střelu na lapačku Petra Mrázka.
     
    7. série
    4:3
    Justin Abdelkader vrátil výhodu na stranu Detroitu. Jonese překonal precizním bekhendovým blafákem.
     
    7. série
    4:3
    Tomáš Hertl v souboji dvou českých hokejistů na Mrázka nevyzrál a zápas je u konce!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Detroit Red Wings.
    Autorem vítězné branky je JUSTIN ABDELKADER.
    Justin ABDELKADER - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utkání mezi Detroitem a San Jose dlouho patřilo zejména brankářům, kteří kapitulovali až ve třetí třetině. Jako první se za za Red Wings prosadil Daley, ovšem v 56. minutě vyrovnal Labanc a zápas došel až do nájezdů, v nichž rozhodla sedmé série a pokus Justina Abdelkadera. Rudá křídla se tak po dlouhé době dočkala domácího vítězství a o něco málo navýšila naději na postup do play-off. Naopak Sharks počtvrté v řadě padli a v Západní konferenci se mohou brzy výrazně propadnout.
     
    Střely na branku: 44 – 31 (12:11, 13:9, 12:11, 7:0).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Justin Abdelkader (DET) 0+0
    2. Petr Mrázek (DET) 30 zák., 1 gól, 96,8%
    3. Martin Jones (SJS) 43 zák., 1 gól, 97,7%.
     
    Československá stopa v utkání
    Martin Frk (DET)
    0+0, 4 střely, čas na ledě 12:33
    Tomáš Tatar (DET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:25
    Petr Mrázek (DET) 65 minut, 30 zák., 1 gól, 96,8%
    Tomáš Hertl (SJS) 0+1, 0 střel, čas na ledě 19:33.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (05:09:55)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 47. Daley (Nielsen), rozh. náj. Abdelkader – 56. Labanc (Dillon, Hertl)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Frans Nielsen (DET)
    0:1   Joe Pavelski (SJS)
    2. série:
    1:1   Gustav Nyquist (DET)
    1:2   Logan Couture (SJS)
    3. série:
    2:2   Andreas Athanasiou (DET)
    2:2   Kevin Labanc (SJS)
    4. série:
    2:2   Henrik Zetterberg (DET)
    2:2   Joonas Donskoi (SJS)
    5. série:
    2:2   Dylan Larkin (DET)
    2:2   Brent Burns (SJS)
    6. série:
    3:2   Tomáš Tatar (DET)
    3:3   Chris Tierney (SJS)
    7. série:
    4:3   Justin Abdelkader (DET)
    4:3   Tomáš Hertl (SJS)


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Daley, Ericsson, Green, Kronwall (A), Jensen, DeKeyser – Mantha, Zetterberg (C), Nyquist – Athanasiou, D. Larkin, Bertuzzi – Helm, Nielsen, Tatar – Frk, Glendening, Abdelkader (A).
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns (A), Braun, Vlasic, DeMelo, Dillon – Labanc, Couture (A), Meier – Tierney, Pavelski (C), Bødker – Donskoi, Hertl, M. Karlsson – J. Ward, Goodrow, Sörensen.

    Rozhodčí: Nicholson, Morton – Smith, Shewchyk

    Diváci: 19 515
    thejrc.org