Prešov – Lok. Košice 1:1 (kon.) | Dukla Praha – Rostov 1:3 (kon.) | Plzeň – Legia 5:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
5:1 (3:0)
Legia Varšava
Čtvrtek 01.02.2018, 16:00 • Benidorm, Španělsko • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (18:02:35)
     
    Je dobojováno! Západočeši si spravili chuť a po dvou vysokých porážkách zaznamenali přesně opačný výsledek, když porazili úřadujícího polského mistra 5:1. O vítězi tohoto duelu bylo víceméně jasno už po první půli, kterou Plzeň vyhrála 3:0. Po změně stran ještě přidali další góly střídající útočníci Tomáš Chorý a Marek Bakoš, kteří doplnili předchozí střelce Kopice s Krmenčíkem.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na druhé straně se do závěrečné šance dostali také Plzeňští, ovšem Havlovu střelu z bezprostřední blízkosti Malarz vyrazil do míst, ze kterých nepřišla žádná dorážka.
     
    90+1
    Pravděpodobně poslední standardní situaci Legie rozehrál Mączyński, jenže jeho tečovaný nákop byl pro Hlouška příliš vysoký. Pasquato ještě uvedl balón do hry z rohového kopu, nicméně hlavička Eduarda byla hodně slabá a Hruška si s ní poradil.
     
    90
    Kasper Hämäläinen převzal míč na levé straně od Adama Hlouška. Pak si šikovně narazil s Eduardem a vystřelil jen těsně vedle levé tyče Hruškovy brány!
     
    89
    Defenziva Plzně si v probíhající devětaosmdesáté minutě vybrala snad první slabší chvilku. Krzysztof Mączyński však nenapodobil předchozí zásah Marka Bakoše a na Aleše Hrušku si nepřišel.
    88. Malarz zabránil šestému inkasovanému gólu
     
    88
    Adam Hloušek zablokoval Chorého přihrávku do druhé vlny na rohový kop. Z přesného centru vzešlo zakončení a Malarz musel podržet svůj tým povedeným reflexivním zákrokem!
     
    87
    Pasquatův centr letěl jen do míst, které kontroloval obránce Hájek a sklepl míč do rukavic Aleše Hrušky.
    86. Marek BAKOŠ - 5:1
     
    86
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další možnost Viktorie už končí pátým gólem! MAREK BAKOŠ se po obrovské hrubici obrany Legie zadarmo dostal k míči a v úniku levačkou prostřelil Malarze, který si na míč sice sáhl, ale gólu přesto nezabránil.
     
    85
    Krzysztof Mączyński rozehrál rohový kop na bližší tyč, kde našel jen clonícího hráče Západočechů. Rémy poté ztratil míč a následoval rychlý kontr Zemana, kterého zastavil až zákrok brankáře Malarze.
     
    84
    Adam Hloušek zabral při sprintu za balónem, ovšem dvojice hráčů Plzně si ho pohlídala a vykombinovala se do bezpečného prostoru.
     
    83
    Z nepřehledné situace i Malarzovy branky vzešla gólová střela jednoho z plzeňských hráčů, jenže skóre se kvůli signalizovanému ofsajdu nemění.
     
    82
    Francouzský záložník William Rémy byl na hranici pravidel povalen na trávnkí. Sudí nechali hru běžet, ovšem útok Plzně pak trval už jen velmi krátce.
     
    81
    Milan Havel zakřižoval pohyb nabíhajícího Artura Jędrzejczyka a zajistil pro Viktorii odkop od branky Aleše Hrušky.
    80. Michał Kucharczyk (LEG)
     
    80
    Cristian Pasquato vynikající přihrávkou z prvního doteku vyslal do samostatného úniku Kucharczyka. Ten střílel z hranice vápna a poslal míč do vyběhnuvšího Hrušky, který mu dobře zmenšil střelecký úhel.
     
    79
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Patrik Hrošovský, přichází Marek Bakoš.
     
    79
    Opět vynikající defenzivní práce obranné linie Plzně, která poněkolikáté vystavila do ofsajdu Eduarda. V přerušené hře se bude střídat.
     
    78
    Artur Jędrzejczyk rychle postupoval kupředu a přitom prováhal ideální moment pro přihrávku na Kucharczyka, který se mezitím octnul v ofsajdu.
     
    76
    Z pravého křídla posílal míč před Hruškovu branku Kucharczyk, ale jeho spoluhráči přízemní přihrávku nezachytili tak, aby ji mohli přeměnit v zakončení.
     
    75
    Hämäläinena dvakrát neposlechl míč a útok Legie u něj skončil. Napoprvé při individuální akci, posléze po centru Adama Hlouška.
     
    74
    Michał Pazdan na poslední chvíli odehrál míč před napadajícím Chorým, kterým byl navíc faulován.
     
    73
    Ivanschitzova přihrávka podél levé postranní čáry nenašla svého adresáta a odskákala až až za koncovou čáru. Následuje odkop Arkadiusze Malarze.
     
    72
    Brazilský útočník Eduardo několik sekund kontroloval míč na pravém konci pokutového území. Místo přihrávky zvolil technickou střelu, které ale scházela razance a Hruška ji zachytil.
     
    71
    Střídání v týmu Legia Varšava: ze hřiště odchází Sebastian Szymański, přichází Michał Kucharczyk.
     
    70
    Po útočném faulu Tomáše Chorého polský tým okamžitě rozehrál. Po chvilce se ale přerušilo a následuje další střídání.
     
    69
    Cristian Pasquato vystřelil ze stoje z poměrně velké dálky a Aleš Hruška nemohl mít s propagačním pokusem letícím doprostřed branky žádný problém.
     
    68
    Po rohovém kopu zleva se hráči Plzně dostali až na opačné křídlo, jenže Petrželovy centry si obránci Legie pohlídali.
     
    66
    Na hřiště se dostalo několik nových tváří. Za Legii přišel Cristian Pasquato Za Viktorii to jsou Havel, Kovařík, Ivanschitz a Zeman.
    65. Tomáš CHORÝ - 4:1
     
    65
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Gólová odpověď Viktoriánů na sebe nenechala dlouho čekat! Eduardo nevyužil chyby v plzeňské rozehrávce a o balón rychle přišel. Západočeši následně zaútočili po levém křídle a po přihrávce do velkého vápna se z bezprostřední blízkosti prosadil TOMÁŠ CHORÝ.
    62. Kasper HÄMÄLÄINEN - 3:1
     
    62
    Legia Varšava právě vstřelila branku!
    Polský celek snižuje na rozdíl dvou branek! Jędrzejczyk po dobře načasovaném skluzu Davida Limberského bleskově vhodil aut na Eduarda. Ten si tělem pokryl balón a přihrál KASPERU HAMALAINENOVI, který parádně vystřelil z nějakých dvaadvaceti metrů a Aleš Hruška plachtil vzduchem marně.
     
    61
    Hloušek si vyměnil míč s Hämäläinenem, místo centru ho zase předal Szymańskému a ten přenesl hru doprava k pokrytému Eduardovi.
     
    60
    Sebastian Szymański po ztrátě míče pokračoval v aktivní hře, ale byl mu odpískán útočný faul, po němž obrana Plzně rozehrává z klidu.
     
    59
    Tomáš Chorý si nabíhal do volného prostoru pro přihrávku od Hájka. Do koncovky ale jít nemohl, protože byl signalizován jeho ofsajd.
     
    58
    Kasper Hämäläinen potáhl míč po levé straně a počkal si na doběhnutí Antoliće, který nevymyslel zhola nic a před vápnem o balón přišel.
     
    57
    A mezitím se do hry vrátil Chorý, který se zapojil do akce na levém křídle. Přes zformovanou obranou Legie se Západočeši prokousávají jen ztěžka.
     
    56
    Polský tým se dobře prokombinoval středem hřiště do levé strany, odkud přihrával Hloušek. Eduardo se v pokutovém území k míči ale nedostal, neboť ho odstavil důrazný Hájek.
     
    55
    Viktoria chvíli hraje v deseti lidech. Uvidíme, zda bude riskovat případné zhoršení stavu Tomáše Chorého, který zatím zůstává za autovou čarou.
     
    54
    Hra je přerušena, aby se největší zimní posila Plzně mohla dát zdravotně do pořádku. Zřejmě jde o nějaký problém s kotníkem.
     
    53
    Sudí nechali ponechanou výhodu po hodně tvrdém zákroku na Chorého. Akce ještě chvíli pokračovala a ke střele z dálky natáhl Kopic, kterého Malarz vychytal.
     
    52
    Eduardo si nepohlídal vlastní postavení ani obranu Viktorka, kteří jej vystavili do ofsajdu. Ten pak byl odmáván také Chorému.
     
    51
    Západočechům se nechtělo vyvézt míč na útočnou polovinu, Legia odpověděla napadáním, nicméně stoperská dvojce Plzně si poradila.
     
    50
    Na druhé straně Plzeň svou akci zakončila, ovšem Kopicův pokus zevnitř pokutového území letěl hodně nad Malarzovu branku.
     
    49
    Rozhodčí přešli důrazný zákrok na jednoho z plzeňských hráčů, kteří se museli rychle vracet s akcí Jędrzejczyka. Jeho přihrávku však nabíhající spoluhráči nestihli a míč došel k Hruškovi.
     
    47
    Kombinační akce Legie skončila na přetažené přihrávce na Szymańského, který míč ve hřišti už nedostihl a rozehrávat bude Aleš Hruška.
     
    46
    Pozadu nezůstala ani Viktoria. Trávník opustili Hejda, Kolář, Krmenčík, a Kozáčik, místo kterých hrají Hájek, Čermák, Chorý a Hruška.
     
    46
    Legia nastoupila do druhé půle s dvěma změnami. Ze hřiště odešel brankář Cierzniak a útočník Niezgoda, za které přišli Malarz a Eduardo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, se kterým může být Pavel Vrba nadmíru spokojen. Jeho svěřenci neudělali v defenzivě jedinou chybičku a naopak efektivně hrozili z rychlých protiútoku tažených převážně Milanem Petrželou. O góly se ale postarali jiní, v šestnácté minutě otevřel skóre Jan Kopic a zbylé dvě trefy zaznamenal Michael Krmenčík.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Jarosław Niezgoda zvednutou pravou nohou nezkrotil Mączyńského přihrávku vzduchem z pravého křídla a míč se od něj odrazil do autu. Těsně před koncem první půle od své branky vykopává Kozáčik.
     
    44
    Legia teď na chvíli sevřela Plzeň v těsné blízkosti Kozáčikovy branky. V zahuštěném prostoru se ale nepropracovala k žádnému zakončení.
     
    43
    Mączyńského centr byl o pár metrů delší, než bylo potřeba. Legia se vrátila pro míč do hloubi pole a dobrovolně se přesunula až do vlastního vápna.
     
    42
    Limberský nezabránil centru Legie z pravé strany, za ním ale všechno jistil další z plzeňských hráčů, který odehrál míč na rohový kop.
     
    41
    Západočeši uklidnili hru na vlastní polovině a zrychlili přechod do útoku až dlouhým nákopem na Petrželu, kterého si Hloušek pohlídal a sám může vhazovat.
     
    40
    Iñaki Astiz se dostal do úzkých, když proti němu vystartoval urostlý Krmenčík. Riskantní malá domů na vybíhajícího Cierzniaka se nakonec ukázala být jako nejlepší možné řešení.
     
    38
    Hämäläinen pěkně přenesl hru doprava na Jędrzejczyka, který měl dost času na přehození balónu na levačku. Tou také odcentroval, ale Niezgoda byl u malého vápna pozdě, takže nemohl hlavičkovat.
    37.
     
    37
    Domagoj Antolić zatím hraje hodně slabý zápas, nyní si neporozuměl s Hlouškem a to bylo další znamení pro rychlíka Petrželu. Ten doběhl až do vápna a zasekl si míč na levou, přičemž vystřelil na bližší tyč a trefil jen brankáře Cierzniaka.
     
    36
    Rohové kopy z pravé strany jsou výhradně záležitostí Sebastiana Szymańského, jehož centr jenom proskákal přes velké vápno a vyletěl až do zámezí.
     
    35
    Jarosław Niezgoda nepřesprintoval Hubníka, přes kterého i tak dokázal vystřelit. Křižná střela z úhlu se přes Kozáčika do sítě ale nedostala.
    33. Michael KRMENČÍK - 3:0
     
    33
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A už je to o tři góly! Hloušek nestíhal rozběhnutého Petrželu, který zprava vystřelil do Cierzniaka. Stopeři Legie mezitím byli bůhví kde a dorážející MICHAEL KRMENČÍK měl znovu velmi snadný úkol při zakončení do prázdné brány. .
     
    33
    Szymański zprava rozehrál další rohový kop, na který si naskakoval španělský stoper Astiz, ale na vysoký pas o kousíček nedosáhl.
     
    31
    Legia odpověděla dvěma rohovými kopy, se kterými neměla defenziva Plzně žádné problémy. V druhém případě ve vzduchu zaúřadoval Hubník.
     
    30
    Antolić nepřihrál přesně na Szymańského a z toho vznikl bleskový kontr Plzně. Zprava centroval Petržela a Krmenčíkovu stelu z první vynikajícím zákrokem vyrazil brankář Cierzniak!
     
    29
    Limberského centr z levé strany byl sražen na rohový kop, o který se postaral Kopic. Tentokrát centroval až do vápna, ale tam dobře zapracoval Adam Hloušek.
     
    28
    Po další rozehrávce na krátkou vzdálenost příchozí centr odvrátil Iñaki Astiz a míč se o pár sekund později ocitl až u Matúše Kozáčika.
     
    27
    Jan Kopic se vrátil až do místa vedle vlastního vápna a získal míč na Szymańským. Protiakce Západočechů skončila faulem na Koláře a standardní situací.
     
    26
    Také Legia svým napadáním hodně zkomplikovala život rozehrávajícím Plzeňanům, Hejda v časové tísni přihrál Kozáčikovi a ten odkopl balón do klidnější části hřiště.
     
    25
    Szymańského roh odvrátil Hubník. Mączyński se o chvíli později přesto dostal ke střele z delší vzdálenosti a míč zakroutil jen těsně vedle Kozáčikovy brány.
     
    24
    Po delší době se do ofenzivy podívali také hráči polského týmu, na pravé straně operoval bývalý zadák Krasnodaru Artur Jędrzejczyk a vybojoval rohový kop.
     
    23
    Limberského pas skončil u hráčů Legie a Cierzniak tentokrát nemusel řešit žádnou ošemetnou situaci. Petržela se poté rychle vrátil k půlce hřiště a dlouhou malou domů zapojil do hry i Kozáčika.
     
    22
    K balónu se postavil Kopic s Hrošovským. O rozehrávku se postaral český záložník, po jehož centru bude následovat ještě rohový kop.
     
    21
    Rémy ztratil míč kousek před vlastním pokutovým územím a doutnající požár okamžitě uhasil faulem na Milana Petrželu. Následuje standardní situace.
     
    20
    Radim Řezník se vydal podpořit útok, avšak v nejpotřebnější moment se ocitl v odmávaném postavení mimo hru.
     
    19
    Plzeňští fotbalisté jsou opět u míče, ale tentokrát se musí dostávat přes jedenáct soupeřů, kteří se zatáhli na vlastní polovinu.
    17. Krmencik (PLZ) - 2:0
     
    17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    O nějakou minutu a půl později přidávají Viktoriáni už druhý gól! Opět u toho byl MICHAEL KRMENČÍK, jenž se po levé straně prodral do velkého vápna, zasekávačkou na pravou nohu se zbavil obránce a umístil svou střelu přesně k tyči.
    16. Jan KOPIC - 1:0
     
    16
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši se v šestnácté minutě dostávají do vedení! Po Limberského autu ze středu hřiště se Plzeň rychle přemístila až do pokutového území, kde se po přihrávce Michaela Krmenčíka s velkým přehledem prosadil dobře postavený JAN KOPIC.
     
    14
    Rozehrávku Legie doprovází skandování hrstky polských fanoušků, kteří vyrazili podpořit svůj tým až do španělského Benidormu.
     
    13
    Hořava přesunul těžiště hry k blízkosti levé postranní čáry, kde pomezní rozhodčí odhalil ofsajd dalšího z Viktoriánů.
     
    12
    Přes Antoliće a Rémyho se Legia přesunula doprava, nicméně Jędrzejczyk se pod tlakem musel rozhodnout pro zpětný pas na obrannou polovinu.
     
    11
    Opět spolupráce těchto dvou! Kopic hrudníkem sklepl míč na Petrželu a jeho pohotové zakončení se zastavilo až o pravou tyč Cierzniakovy brány!
     
    10
    Kopic s Petrželou rozehráli první rohový kop na krátko. Právě Petržela prodlužoval centr prvně jmenovaného, ale v šestnáctce se žádný z hráčů ke střele nedostal.
     
    10
    Kasper Hämäläinen potáhl míč o dobrých padesát metrů, ale nakonec si neporozuměl s Antolićem. Protiútok Plzně vedl Petržela, kterého ve vápně čistě odzbrojil William Rémy.
     
    9
    Iñaki Astiz se zkušeně vymotal z plzeňského presingu a Legia mohla přenést hru doleva, odkud neúspěšně centroval aktivní Hloušek.
     
    8
    Viktoria získala míč u půlící čáry a rychle přešla do ofenzivy. Po přihrávce na levou stranu zakončoval Kopic, jenže o nějaký metr minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    7
    Remy si pomohl faulem na Krmenčíka, který si došel pro míč do hloubi pole. Plzeňskou akci pak ale překazil ofsajd a hned vzápětí došlo k faulu Koláře na zmíněného Remyho.
     
    6
    Varšavský tým poprvé dostal míč až za Kozáčikova záda, když zpoza vápna střílel Hämäläinen. Stav se ale nemění, protože všemu předcházel ofsajd.
     
    5
    Plzenští hodně aktivně presovali soupeřovu rozehrávku, ovšem Cierzniak si poradil a konstruktivním obloučkem našel volnějšího Hlouška.
     
    4
    Krmenčík se nedostal k přihrávce od Petržely a nyní už znovu tvoří hru obránci a záložníci Legie.
     
    3
    Polský tým rychle zaútočil po levé straně, kde operuje český zadák Adam Hloušek. Jeho centr však stopeři Plzně zneutralizovali.
     
    2
    Domagoj Antolić přenášel hru doprava, ale v oněch místech nebyl žádný z jeho spoluhráčů. Z vlastní poloviny tak vhazuje David Limberský.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali Viktoriáni, kteří nastupují v tradičních modročervených dresech. Hráči Legie budou hrát celí v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela, Kolář, Kopic – Krmenčík.

    Legia Varšava: Cierzniak – Jędrzejczyk, Astiz, Pazdan, Hloušek – Maczynski, Rémy, Antolić – Szymański, Niezgoda, Hämäläinen.
     
    Vzájemné zápasy

    Plzeňští se s týmem Legie setkávají v rámci zimní přípravy už potřetí za předchozí čtyři roky. V roce 2015 byli úspěšnější zástupci polského fotbali, kteří zvítězili 2:1. V lednu 2016 pak Plzeň přišla o vítězství až v devadesáté minutě a po gólech Kopice a Kovaříka remizovala 2:2.
     
    Legia Varšava

    Úřadující polský mistr zahájil probíhající sezónu velkým neúspěchem, když se v předkole Ligy mistrů nechal vyřadit Astanou a poté neprošel ani do skupiny Evropské ligy, neboť nestačil na moldavský Tiraspol. V tamní ligové soutěži varšavský klub na podzim hned sedmkrát prohrál, i tak se ale nachází na prvním místě, přičemž jeho tři nejbližší pronásledovatelé shodně ztrácí jen dva body. Zaměstnavatel českého fotbalisty Adama Hlouška v přípravě narazil na ekvádorský tým Barcelony a prohrál 2:3, poté nestačil ani na kolumbijský Nacional a první zimní výhru si připsal až před pár dny, kdy Legia porazila dánský Silkeborg 2:0.
     
    FC Viktoria Plzeň

    Západočeši, kteří suverénním způsobem ovládli podzimní fázi HET ligy, pomalu finišují v přípravách na vyřazovací fázi Evropské ligy, která je čeká již za dva týdny. Probíhající přípravu Viktorka začala dvěma zápasy se soupeři z českých nižších soutěží, v přestřelce nejprve udolala Domažlice 7:4 a proti Sokolovu, jehož trenérem je plzeňská legenda Pavel Horváth, zaznamenala jasnou výhru 6:0. Následně svěřenci Pavla Vrby získali cenný skalp švýcarské Basileje, ovšem poslední dva zápasy se jim už vůbec nepovedly – od Salzburgu a čínské Šanghaje inkasovali dohromady deset branek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 16. Kopic, 17. Krmenčík, 33. Krmenčík, 65. Chorý, 86. Bakoš – 62. Hämäläinen


    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik (46. Hruška) – Řezník (66. Havel), Hejda (46. Hájek), Hubník (C), Limberský (66. Kovařík) – Hrošovský (79. Bakoš), Hořava (66. Ivanschitz) – Petržela, Kolář (46. Čermák), Kopic (66. Zeman) – Krmenčík (46. Chorý).
    Legia Varšava: Cierzniak (46. Malarz) – Jędrzejczyk (C), Astiz (66. Pasquato), Pazdan, Hloušek – Mączyński, Rémy, Antolić – Szymański (71. Kucharczyk), Niezgoda (46. Eduardo), Hämäläinen.
    Náhradníci: Malarz – Dąbrowski, Kucharczyk, Pasquato, Eduardo, Radović.
    thejrc.org